Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מתלבט האם טיוטא פריוס מתאימה לצרכים שלי.

אני גר במרחק של 32 ק״מ מהעבודה ומבלה בין שעה וחצי לשעתיים בכבישים כל יום.

בסופי שבוע האוטו הופך לרכב משפחתי (שלושה ילדים) ובעיקר נסיעות קצרות של עד 40 ק״מ מהבית.

מידי מספר שבועות אנו נוסעים לצפון הרחוק לביקור משפחתי.

בשורה התחתונה מניסיון של השלוש שנים האחרונות הרכב יעשה 24000 ק״מ בשנה.

כמה שאלות:

1. האם הרכב באמת חסכוני?, גם כשלוקחים בחשבון את הוצאות התחזוקה והביטוח.

2. קרינה - קראתי כתבה שקצת הפחידה אותי, האם הקרינה בספסל האחורי משמעותית כאשר נוסעים לטיול ומושיבים שלושה ילדים קטנים.

פורסם
שלום,

מתלבט האם טיוטא פריוס מתאימה לצרכים שלי.

אני גר במרחק של 32 ק״מ מהעבודה ומבלה בין שעה וחצי לשעתיים בכבישים כל יום.

בסופי שבוע האוטו הופך לרכב משפחתי (שלושה ילדים) ובעיקר נסיעות קצרות של עד 40 ק״מ מהבית.

מידי מספר שבועות אנו נוסעים לצפון הרחוק לביקור משפחתי.

בשורה התחתונה מניסיון של השלוש שנים האחרונות הרכב יעשה 24000 ק״מ בשנה.

כמה שאלות:

1. האם הרכב באמת חסכוני?, גם כשלוקחים בחשבון את הוצאות התחזוקה והביטוח.

2. קרינה - קראתי כתבה שקצת הפחידה אותי, האם הקרינה בספסל האחורי משמעותית כאשר נוסעים לטיול ומושיבים שלושה ילדים קטנים.

לגבי 2 - עזוב כתבות , כך את הרכב לנסיעת מבחן ותזמין מודד שימדוד.

פורסם

מהרצאה אובייקטיבת בנושא הרכב ההיברידי בה נכחתי במסגרת לימודיי,רכש המרצה פריוס על מנת לבדוק בעצמו את הרכב,אחזקותיו וכד'.

הוא דיווח שבמהלך 3 שנים בהם הרכב היה אצלו הוא עבר עימו קרוב ל150 אלף ק''מ ,התקלה היחידה שצצה הייתה פנס קדמי שנשרף ,בהתחשב בנוסעה הגבוהה זה אומר שהאמינות היא דיי מכריעה באקזמפלר שלו.

הוא אף הוסיף ובדק עצמאית את נושא הקרינה והופתע לגלות כי דווקא ברכבים כדוגמת מאזדה 3 ,יונדאי וכד' ישנה קרינה גבוהה משמעותית משהייתה בפריוס שלו.

הוא נשמע די משכנע שדיבר על רכבו.

פורסם
איזו קרינה יש בדיוק ברכבי בנזין?! פרט לקרינה א"מ של האלטרנטור? נראה כי המרצה טעה\הוטעה.

כל מכשיר חשמלי ברכב פולט קרינה. מצבר, אלטרנטור, תיבת פיוזים, מסכים ועוד ועוד. יש לשים לב שמדובר בקרינה אלקטרומגנטית שמידת השפעתה לטווח ארוך לא באמת ברורה. בצע חיפוש בפורום ותמצא עוד תשובות. בכל מקרה, בפריוס אין שום בעיה מיוחדת. צריכת דלק ממוצעת 1:18-1:20. עלויות תחזוקה זולות למדי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המרצה אולי מוכר לחלק מכם - חנוך גרינברג.

http://carmagazine.winwin.co.il/?p=379

אלו המפגשים בהם נכחתי לפני כמה חודשים.

אנסה לחפש אינפורמציה כתובה שלו.

אני מניח שפותח השרשור יכול ליצור עימו קשר ולשאול אותו בעצמו שאלות שמטרידות או מסקרנות אותו.

באתר שלו http://www.autoshow.co.il/aboutus.asp

פורסם

מסתבר שאין לי הרשאה לפרסם קישור....אני משתמש חדש.

ניתן למצוא את הכתבה המדוברת ע״י חיפש פשוט בגוגל, יש להקיש את מילות החיפוש:

"טיוטא פריוס קרינה walla"

פורסם

הרי לכם קישור לכתבה המדוברת.

דעתי בנושא היא שאין מה לעשות החיים הם מחלה סופנית :)

מה שפגום בכתבה הזאת היא שלא בדקו גם רכבים רגילים אלא רק הברידיים - כך שלדעתי הכתבה מגמתית.

מבחינתי מכונית הברידית בהחלט נמצאת גבוה ברשימת האפשרויות לכשאחליט להחליף את ה-S70 בת ה-14.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דרך אגב,

מישהו יודע אם יש דיבור באירופה/בארץ על כך שיפרסמו נתוני קרינה לרכבים היברדיים/חשמליים כמו לטלפונים סלולריים ?

פורסם
כל מכשיר חשמלי ברכב פולט קרינה. מצבר, אלטרנטור, תיבת פיוזים, מסכים ועוד ועוד. יש לשים לב שמדובר בקרינה אלקטרומגנטית שמידת השפעתה לטווח ארוך לא באמת ברורה. בצע חיפוש בפורום ותמצא עוד תשובות. בכל מקרה, בפריוס אין שום בעיה מיוחדת. צריכת דלק ממוצעת 1:18-1:20. עלויות תחזוקה זולות למדי.

אוסיף לך שגם אתה פולט קרינה, למרות שאתה לא מכשיר חשמלי.

את ה"קרינה" אפשר לחלק לשני סוגים: שדה מגנטי ושדה אלקטרומגנטי.

שדה מגנטי נוצר כתוצאה מזרמים חשמליים במוליכים. שדה מגנטי אינו "קורן", אם הוא מופק באיזו נקודה, הוא לא מוקרן ממנה ולא מתקדם משם כמו קרינה אלקטרומגנטית (א"מ) עד שפוגע במשהו. למשל השמש קורנת קרינה א"מ והיא מתקדמת מהשמש אליך ונספגת בעור הקרחת שלך כשאתה משחק מטקות בחוף הים. שדה מגנטי לעומת זאת שוכן סביב אותם מוליכים חשמליים שזורם בהם זרם. ככל שהזרם גבוה יותר וככל שאתה קרוב יותר למוליך, השדה גבוה יותר.

עכשיו קצת סדרי גודל, להרגיע אתכם. שדה מגנטי יכול להיות לא בריא, למשל MRI מפעיל שדה של 2-4 טסלה (Tesla), אכן עוצמה לא בריאה. עכשיו נבדוק כמה למשל פולט מצבר. ליתר דיוק, מהי עוצמת השדה המגנטי שחווה הנהג בעת התנעה.

אם תפתח את Classical Electrodynamics של Jackson בעמוד 176, לפי נוסחה 5.6 יוצא לי שהשדה הוא בדיוק מיליונית טסלה, תבדקו אותי. זרם של 5 אמפר, המרחק לנהג הוא 1 מטר.

בתיבת הפיוזים קיימים זרמים נמוכים יחסית (מתחת לאמפר) בדיוק כמו בשאר החוטים ברכב. אפשר למחוק את התיבה מהרשימה שלך.

קרינה אלקטרומגנטית יכולה להיפלט מהמצתים למשל. ניצוצות יוצרים קרינה בספקטרום רחב ורציף של אורכי גל ("צבעים"). אבל המצתים נמצאים עמוק בתוך המנוע, והנוסעים מוגנים ע"י הרבה הרבה ברזל, כאשר העוצמה של קרינת המצתים ניתנת לניחות משמעותי עד כדי בליעה מוחלטת ע"י שכבה בודדת של פח דק. כדי לבדוק אותי אתה יכול לראות נוסחה 5.615 או נוסחה 8.8 באותו הספר.

si vis pacem, para bellum

פורסם

קראתי את הבלוג. זאת הכפשה מגעילה. הטקסט:

" He told me that the electro-magnetic frequency emitted from a hybrid battery massive enough to move a vehicle was so strong that many people experience side effects."

אומר שאין לאנשים האלה מושג ירוק על מה הם מדברים.

תקני החשיפה לשדה מגנטי, למשל:

http://www.ehs.cornell.edu/File/Magnetic_Field_Safety_Cryo_Guide_v3.pdf

מדברים על רמות חשיפה מותרות הרבה יותר גבוהות ממה שהיא מדדה. כי ככה:

A friend of mine owns an EMF meter used for reading the amount of electro-magnetic frequency being emitted in an area. It measures in mG (milligauss.) She was kind enough to let me borrow her meter.

לא מודדים דברים.

בתור בלוגרית שהיא מורה ליוגה, אני מכבד את הכישורים שלה לרגישות טובה יותר מאחרים. אם היא עלתה על משהו שאחרים או חב' טויוטה פספסו / חלילה טייחו, אני מוריד את הכובע. אבל שלא תיכנס למדידות ומספרים והסברים. כדי לכתוב טקסט כמו שהיא כתבה שמכפיש את טויוטה למעשה, היא היתה צריכה להזמין מודד מוסמך עם מכשור, ולציין בבלוג מה היה הציוד ואיך בדיוק מדדו.

ולידיעתה, בדיוק כמו הסוללה, כל רכיב בכל אוטו שהיא תקנה, עושה סיבוב בכל העולם מצורת חומר גלם ועד לצורתו כמוצר או מודול OEM כלשהו, ובדרך עובר הרבה מפעלים ותהליכים מזהמים.

והטקסט שכתבה

"My head pulsed and my eyes seemed to cross while I was driving. Sometimes I felt pressure in my chest and found it difficult to breathe."

פשוט מגוחך ונראה לי שהיא הלכה רחוק מדי פה. בעצם אם יש לה אלקטרודות במוח מאיזו סיבה, אז זה בהחלט אפשרי..

si vis pacem, para bellum

פורסם
קראתי את הבלוג. זאת הכפשה מגעילה. הטקסט:

" He told me that the electro-magnetic frequency emitted from a hybrid battery massive enough to move a vehicle was so strong that many people experience side effects."

אומר שאין לאנשים האלה מושג ירוק על מה הם מדברים.

תקני החשיפה לשדה מגנטי, למשל:

http://www.ehs.cornell.edu/File/Magnetic_Field_Safety_Cryo_Guide_v3.pdf

מדברים על רמות חשיפה מותרות הרבה יותר גבוהות ממה שהיא מדדה. כי ככה:

A friend of mine owns an EMF meter used for reading the amount of electro-magnetic frequency being emitted in an area. It measures in mG (milligauss.) She was kind enough to let me borrow her meter.

לא מודדים דברים.

בתור בלוגרית שהיא מורה ליוגה, אני מכבד את הכישורים שלה לרגישות טובה יותר מאחרים. אם היא עלתה על משהו שאחרים או חב' טויוטה פספסו / חלילה טייחו, אני מוריד את הכובע. אבל שלא תיכנס למדידות ומספרים והסברים. כדי לכתוב טקסט כמו שהיא כתבה שמכפיש את טויוטה למעשה, היא היתה צריכה להזמין מודד מוסמך עם מכשור, ולציין בבלוג מה היה הציוד ואיך בדיוק מדדו.

ולידיעתה, בדיוק כמו הסוללה, כל רכיב בכל אוטו שהיא תקנה, עושה סיבוב בכל העולם מצורת חומר גלם ועד לצורתו כמוצר או מודול OEM כלשהו, ובדרך עובר הרבה מפעלים ותהליכים מזהמים.

והטקסט שכתבה

"My head pulsed and my eyes seemed to cross while I was driving. Sometimes I felt pressure in my chest and found it difficult to breathe."

פשוט מגוחך ונראה לי שהיא הלכה רחוק מדי פה. בעצם אם יש לה אלקטרודות במוח מאיזו סיבה, אז זה בהחלט אפשרי..

אין ספק כי לא מדובר במדידה מקצועית.

לגבי רגישות - יש אנשים שהם רגישים לקרינה -

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94

המלצות משרד הבריאות לגבי חשיפה:

http://malraz.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/emdat_misrad_abriut.PDF

http://malraz.org.il/?CategoryID=213&ArticleID=119

חשיפה קצרה - עד 2 גאוס . במסמך שהבאת מדובר על מספרים גבוהים יותר. (5 גאוס ליום עבודה של 8 שעות).

נראה לי שברכב היברדי אין קרינה מסוכנת אבסולוטית , השאלה היא יחסית - כמה קרינה למשל יש ביאריס היברדית לעומת יאריס רגילה.

• תוכן חדש...