Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי רוצה לקנות כנראה פיאט אונו שתשמש אותו לנסיעות לבסיס, הוא מתלבט בין פיאט אונו 1100 סמ"ק קרבורטור, לבין 1400 סמ"ק הזרקה חד-נקודתית, הרי אומרים שהזרקה ברכב יותר חסכוני בצריכת הדלק, אך יש כאן הבדל של 300 סמ"ק, האם זה עדיין יהיה יותר חסכוני מהדגם של הקרבורטור?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ההבדל דיי זניח אבל לפי דעתי לטובת ה1.1

מצד שני קרבורטור זה לא כיף גדול, לשים צ'וק כל בוקר ולקוות שהאוטו לא יכבה לך... בהזרקה אתה מניע וזהו

מצד שלישי המנוע 1.1 הוא יותר טוב מה1.4 של האונו, הוא יותר מודרני ויותר פשוט ואמין.

:lol::twisted:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לסיכום עניין זה לא משנה כמה ה1.1 ידועה באמינותה לעומת ה1.4, השנים בכל זאת עשו את שלהם, מהבחינה הזאת תבחר את הרכב הכי מטופל שאתה יכול, גם רכב מטופל יצרוך פחות דלק מרכב שלא מטופל.

לצורך העניין הייתי מחפש 1.4 בשל הכוח הנוסף ובשל צ'וק אוטומטאי כמו שנאמר פה וגם ה1.4 יותר מאובזרת.

פורסם

1.1 קרבורטור, ללא ספק, אם מחפשים רכב במינימום הוצאות.

צ'וק ידני או לא ידני זה שטויות, לא יודע למה עשיתם מזה ביג דיל.

לעומת זאת, במנוע 1.1 לא נגרם נזק למנוע במקרה של קריעת רצועת טיימינג,

במודל 93 (קרבורטור זה רק 93 ומטה) אין משאבת דלק חשמלית, אין ממיר קטליטי, אין מחשב ניהול מנוע, אין חיישן למבדה, אין עוד כמה חיישנים, וכל הדברים האלו עולים אלפי שקלים במקרה של תקלה.

בנוסף, אם ה 1.4 היא מודל 95 או 96, היא חייבת בבדיקת 4 גזים בטסט.

מנוע 1.1 כן חסכוני יותר (בהפרש לא גדול), ו 60 כ"ס מספיקים ביותר, הרכב שוקל 800 קילו בלבד.

האיבזור הוא בדיוק אותו איבזור, כלומר אין שום איבזור בשתי המכוניות. אם יש לאחת מהן חלונות חשמל או נעילה מרכזית, אני רואה בזה חיסרון, כי כשזה מתקלקל, זה מבאס, והתיקון יכול לעלות רבע ממחיר האוטו.

ובכלל, צריכת דלק זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך. קודם כל, צריך שהאוטו יסע, ושיהיה טסט, ושלא יהיה תקלות רציניות.

הנה סתם חישוב קטן - נניח, 1.4 צורכת בממוצע 1 ל 12, ו 1.1 צורכת 1 ל 14 (בפועל ההבדל כנראה יותר קטן, אבל נניח)

חייל, שנוסע רק לבסיס ועוד קצת בסופי שבוע יעשה בשנה 7000 ק"מ במקרה הטוב. זה יוצא בערך הפרש של 300 שקל בשנה על דלק.

לא בדיוק סכום, שיכול להכריע לכאן או לכאן.

פורסם

מחזק את טענותיו של בוקי, אם מצרפים לחיסכון השולי בדלק גם את עלויות האחזקה הנמוכות יותר עבור ה 1.1 והאמינות הגבוהה יותר. אין מקום להיסוסים

פורסם

כי מנוע 1400 (1372 סמ"ק) וגם מנוע 1600 של טמפרה (1581 סמ"ק) זה פיתוח של המנועים העתיקים של פיאט, שהתחילו את דרכם עוד בפיאט 128 בשנות ה 60, משם המשיכו לריטמו, לאונו דור ראשון, אחר כך לאונו דיר שני, ואני חושב, שבבראבו/בראבה נפח 1600 זה עדיין בלוק מהסדרה הזאת, עם ראש 16 שסתומים. בכל אופן, נפח 1581 נשאר ללא שינוי.

מנוע פייר התחיל את דרכו בשנת 1985, והסדרה הזאת המשיכה לפונטו (נפח1242 סמ"ק) וגם מנוע 1400 ל פונטו הנוכחית הוא המשך של אותה סדרה.

פורסם

באונו אצלי הצריכת שלה 1- 13.8 בפקקים בעיר עם מזגן שעובד גם בחורף...וגם בקיץ, בלי הפסקה.

(אני בודק כל תדלוק) הרכב כבר 8 שנים אצלי.

מנוע 1.1.

Suzuki Jimny

פורסם

שכחתי להגיב על דבריו של בוקי לגבי עלויות תיקון במערכת ההזרקה, והם באמת אסטרונומיות לחלוטין עדיף קרבורטור.

קבל כמה אני הוצאתי על שלי

שיפוץ מע' ההזרקה 900 ש"ח

חיישן למדה מקורי של בוש 900 ש"ח

חיישן טמ"פ 150 ש"ח

חיבור למחשב ואיפוס התקלות 150 ש"ח

סה"כ 2100 ש"ח לעומת שיפוץ קרבורטור 400 ש"ח (קל בחשבון שיש עוד חיישנים ומחשבים עם פוטנצייאל להתקלקל)

פורסם

היה לנו אונו פייר 1000 חדש מהחברה 1993-2008 70000 קמ אמיתיים אוטו הכי זול להחזקה חלקים זולים כל מוסכניק מכיר

ויכול לטפל בו

רק קרבורטור רק קרבורטור, חלק רגיש זה המודול הצתה המקורי החזיק 10 שנים,חלופי 1 שנה 1.5 שנה מקסימום,אחרי שני מודולים נשברתי קניתי מקורי מגנטי מרלי עולה פי 3 שווה פי 10

מאחרוני המכוניות לחיילים סטודנטים פועלים תפרניים וכאלה שלא קיבלו אישור מבנק ישראל להדפיס כסף

• תוכן חדש...