Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנגו, הברלינגו והפרטנר. מליסינג כמובן. יש מישהו שיכול להרחיב את ידיעתי בנושא ולהמליץ על דגם מסויים לעומת האחרים? ואיפה הוא מחכה לי :shock: ?

ז"א איפה ניתן לרכוש כזה , בהכי פחות כאב ?

תודה

עירית

פורסם

ניסית אולי את הפורד קונקט? לדעתי רכב העולה בכמה רמות מהמכוניות הנ"ל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אני מניח שהקנגו והברלינגו שתיהן בעלות מנועים אטמוספריים (קרי: ללא טורבו). אם אכן זה המצב, הקנגו עדיפה מבחינת זריזות ונוחות של מושב הנהג (לטעמי, כמובן).

לעומת הפיאט דובלו והפורד קונקט, הצמד הצרפתי מספק נוחות עדיפה לנוסעים ולכן אם השימוש הוא לא "מסחרי" מדי, הצרפתיות עדיפות.

הקונקט אכן רכב טוב, אך יקר יותר מהברלינגו והקנגו, מצד שני, כל גרסאותיו הגיעו עם מנוע טורבו-דיזל בעל 90 כ"ס. מצד שלישי, יש לא קפיצי עלים מאחור, כך שכשהרכב לא עמוס הוא נוטה להיות קופצני (כך גם הדובלו).

אגב, נסה "לשים" יד על גרסאות הטורבו של הקנגו (DCI 1.5) ושל הברלינגו (HDI 2.0 או 1.6 HDI). ביצועים עדיפים בהרבה מהגרסאות האטמוספריות.

פורסם
ניסית אולי את הפורד קונקט? לדעתי רכב העולה בכמה רמות מהמכוניות הנ"ל

מחזק ביותר. :mm_yeah:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אכן המושב ותנוחת הישיבה בקנגו מוצלחת בהרבה מהברלינגו.

הקנגו גם יותר זריז, אבל על זה הוא משלם בנסיעה רועשת בכביש בינעירוני (הברלינגו ישייט בכיף ב120-130 במישור, בקנגו הנסיעה תהיה הרבה פחות נעימה).

עוד לזכות הברלינגו עומד שיכוך מהמורות פשוט מצויין (אני מדבר יחסית למכוניות פרטיות!), למרות שגם הקנגו דיי נוח סה"כ.

צריכת דלק, בבינעירוני לא עמוס הקנגו יחזיר לך כ16 ק"מ לליטר (אני מאמין שהסיטרואן יציג נתונים דומים).

כל הנתונים מתייחסים לגירסאות דיזל 1.9 אטמוספרי.

מבחינת אמינות, אני מאמין שתוציאי יותר על תיקונים מאשר בקורולה\אימפרזה ושות' אבל בהחלט לא צפויים לך ביקורים במוסך כל שני וחמישי.

כל זאת במידה שתטפלי במוסך איכותי כי המכוניות רגישות להזנחה.

את הקונקט ודובלו אני לא מכיר.

אני מאמין שמכוניות מהסוג הזה הן הכי קרוב למכונית משפחתית אולטימטיבית שתמצאי במדינה, הן נותנות לך נוחות ובטיחות של פרייבט. על זה תוסיפי את המרווח ויכולת נשיאת המטען וכמו כן את החיסכון בדלק (במקרה שאת אחד מיחידי הסגולה במדינה שעוד מסוגלים לנהוג בגיר ידני) וכל זה במחירים מצחיקים כי שוק המשומשות של הרכבים האלה במצב מזעזע (משחק לטובתך כמובן).

הכי חשוב זה סבלנות בחיפוש ומציאת רכב במצב ראוי ואח"כ לשמור על תחזוקה נאותה, החל בבדיקה שוטפת של נוזלים חיוניים וכלה בטיפול במוסך רציני ולאו דווקא בזול ביותר.

בהצלחה!

פורסם

כל מה שנאמר לגבי הברלינגו מתיחס לפרטנר 8)

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

פרטנר זה רכב זהה לברלינגו.

הכוונה היא לא רכב עם תכונות דומות אלא אותו רכב בדיוק עם סמל שונה.

ועוד הערה לגבי צריכת דלק.

הבחור בתגובה לפני מדבר על 1 ל 16 בבינעירוני, בברלינגו וקנגו אטמוספריות.

אני נוסע על מכוניות כאלו כבר 5-6 שנים, עברתי מאות אלפי קילומטרים.

צריכת דלק משולבת עם הרבה (מעל 70% ) נסיעות בינעירוניות עומדת על 1 ל 13 בקנגו ו 1 ל 12 ברלינגו.

בנסיעה שהיא בינעירונית בלבד במהירות 90 קמ"ש, כשרק נהג ברכב, אכן אפשר להגיע ל 1 ל 15, אבל זה נתון חסר משמעות.

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, תשאל.

מה התקציב, אגב, ולאיזה מטרה אתה קונה את הרכב.

פורסם

עירית שלום וברוכה הבאה,

לא הייתי ממהר לפסול את הדובלו.

מרווח מאוד, אמין מאוד (השבוע אני חוגג לאוטו רבע מיליון ק"מ),זריז מאוד (היו לי בעבר 2 קנגו, אני לא מבין איך מישהוא פה מעיז לכתוב קנגו וזריז באותו משפט, קנגו זאת עגלה עצלה שבקושי מצליחה לזוז עם 65 הכ"ס העלובים שלה).

הכי חשוב, לא ציינת תקציב ולכן אני לא יודע אם את מתכוונת לקנות פולקסואגן קאדי חדשה מהיבואן או קנגו 97 ,יד 8 ,עם עבר של ליסינג ומיליון ק"מ על השעון.

באופן כללי, רכב מליסינג יש לרכוש אך ורק ישירות מחברות הליסינג כי הם שומרים אצלם את האקזמפלרים הטובים (חייבים לשמור על המוניטין שלהם)!

כל מיני סוחרים פרטיים מקבלים מחברות הליסינג את הזבלה (רכבים לאחר תאונות/במצב עלוב או עם מיליוני ק"מ), משפצים בעלות מינימלית

ומוכרים אותם בלי לגלות (ובלי שלך יש אפשרות לגלות) את ההיסטוריה של הרכב.

רכב ביד פרטית עושה 3 שנים טיפולים בחברה ויש מעקב אחרי הקילומטראז שלו ולכן במעמד המכירה אם המוכר מצהיר על 100K ק"מ ובחברה כתוב בטיפול האחרון 250K ק"מ, הוא משקר!

רכבי ליסינג מבצעים טיפולים במוסכי חברת הליסינג ואין כל היסטורית טיפולים מוכחת.

דא"ג, בשעת הקניה ישירות מחברת הליסינג את כן מקבלת היסטוריית טיפולים מוכחת.

אני מפנה אותך לחומר הקריאה הזה .

נא לפרט את התקציב ואת השימושים שהרכב יעשה ותוכלי לקבל עצות יותר קונקרטיות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מצטרף לבאגירה בקשר לדובלו. שלי כבר חגג את רבע מליון הק"מ אצל נהג מאוד לא עדין ואופי שימוש שמחייב עבודה קשה (הרבה אתרי בנייה, דרכי עפר ושטח) כשעד היום פרט לטיפולים שוטפים הוחלפו קלאץ' בכ 60,000 ק"מ במסגרת האחריות ומנגנון חלון ימני.

האוטו מאוד מרווח, חזק מאוד, מאוד חסכוני (נסיעה בין עירונית רגועה=כ 18 ק"מ לליטר) ומבחינת נוחות נןופל מהברלינגו אבל יותר טוב מהפורד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא הייתי ממהר לפסול את הדובלו.

מרווח מאוד, אמין מאוד (השבוע אני חוגג לאוטו רבע מיליון ק"מ),זריז מאוד (היו לי בעבר 2 קנגו, אני לא מבין איך מישהוא פה מעיז לכתוב קנגו וזריז באותו משפט, קנגו זאת עגלה עצלה שבקושי מצליחה לזוז עם 65 הכ"ס העלובים שלה).

אתה מכליל.

היא לא ציינה תקציב.

גם לדובלו (לפחות בשנים המוקדמות) יש גירסה עם 62 כ"ס, שהוכתרה בכל המבחנים כאיטית ביותר מכל הטנדרונים, בפער ענק.

לקנגו יש גם מנועים עם טורבו ו- 80 כ"ס, שבמודלים האחרונים הופכים להיות נפוצים יותר ויותר.

ברור שאי אפשר להשוות מנוע טורבו דיזל מודרני עם דיזל אטמוספרי ישן, ההשוואה צריכה להתבצע בין גירסאות מקבילות.

קנגו ללא טורבו הוא הטנדרון האטמוספרי ה"חזק" ביותר.

פורסם

גם לדובלו (לפחות בשנים המוקדמות) יש גירסה עם 62 כ"ס, שהוכתרה בכל המבחנים כאיטית ביותר מכל הטנדרונים, בפער ענק.

הדובלו האטמוספרי היה פה רק ב 2002 ותחילת 2003. השואל מדבר על רכישה מליסינג כך שמדובר ברכבים בני 4 מקסימום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וואי, איזה כייף פה. כמה אינפורמציה.

אז ככה, התקציב הוא בסביבות ה - 50,000 ש"ח. והמטרה היא לרכב עבודה. נסיעות בינעירוניות עם תכולהבעיקר, וגם כרכב משפחתי.

אני עוברת בימים אלו בחברות הלליסינג. מחפשת רכב שעוד לא גמר את הסוס....וזה לא פשוט.

כבר הציעו לי רכב עם סדק בשמשה הקדמית, ושאני אפיל את זה על הביטוח.

גם הדיוט כמוני , הבנתי שיש פה חוצפה מסויימת. לא ?

פורסם

HDI זה שם של מנוע טורבו דיזל בברלינגו ופרטנר.

בברלינגו ופרטנר בתקציב שציינת את יכולה לפגוש שני סוגי מנועים :

1. דיזל רגיל - 71 כ"ס. רכב עם מנוע כזה הוא איטי יחסית למכונית 1600 משפחתית.

2. טורבו דיזל HDI עם 90 כ"ס - רכב עם מנוע כזה דומה מאוד בביצועיו למכונית משפחתית 1600 ממוצעת, ואף עולה על חלק מהן.

• תוכן חדש...