Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני צריך לעשות טיימינג בקרוב, אי לכך ובהתאם לזאת אני צריך לקנות את החלקים הבאים:

1. קיט טיימינג

2. קיט רצועת אביזרים (עם המותחנים וכו')

3. פולי מנוע

ובטח עוד כל מיני, עוד לא ירדתי לעומק העניין.

אני נוסע בעוד פחות מחודש לגרמניה+שוויץ, ויכול גם לעבור בצרפת (בחלקים הקרובים לשוויץ).

יש מקום מומלץ לקנות את החלקים במדינות הנ"ל?

או שעדיף לקנות בארץ מקרסו וזהו?

מדובר בלא מעט כסף, בארץ הקיט טיימינג עולה בקרסו פעם אחרונה שבדקתי 1800 שקל לפני מעמ,

והקיט אביזרים עוד 1100.

ועוד שאלה - האם תמיד צריך להחליף פולי מנוע כשעושים טיימינג בקליאו (ספורט דור1)? בפעם הקודמת שעשו החליפו,

האם מחליפים לגלגלת משופרת שמחזיקה "לנצח" או שיש להחליף בכל פעם?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

טיימינג באזור ה1200 ורצועת אביזרים כ800 (אם זכרוני אינו מטעה).

בכל אופן יוצא בערך אותו מחיר כמו להזמין מחו"ל.

הפולי לעומת זאת עדיין יקר, מעל 1000 בארץ וכ400 בחו"ל.

אישית אני החלפתי גם את הפולי בטיפול הטיימינג וממליץ גם לך, אם כבר מפרקים חצי אוטו אז למה לא?

איפה אתה מתכוון לעשות את הטיפול?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני מתכוון לבקש הצעת מחיר מקרסו ומעוד מוסכים.

איזה עוד דברים יש לבצע בטיפול טיימינג?

אתה אומר שפולי שהוחלף לפני 5 שנים יש להחליף שוב? גם אם הוא עולה אלפיה?

משאבת מים - לא הוחלפה בפעם הקודמת, ואין כרגע שום אינדיקציה לבעיה איתה.

להחליף?

פורסם
טיימינג באזור ה1200 ורצועת אביזרים כ800 (אם זכרוני אינו מטעה).

בכל אופן יוצא בערך אותו מחיר כמו להזמין מחו"ל.

הפולי לעומת זאת עדיין יקר, מעל 1000 בארץ וכ400 בחו"ל.

אישית אני החלפתי גם את הפולי בטיפול הטיימינג וממליץ גם לך, אם כבר מפרקים חצי אוטו אז למה לא?

איפה אתה מתכוון לעשות את הטיפול?

המחירים שציינת תקפים גם לדור השני של הקליאו?

פורסם

השרשור הזה בדיוק בשבילי.

אצלי האוטו כרגע על 81 אלף וב90 אלף אני הולך למכור את הכליה.

לפי הבנתי אני יצטרך לעשות טיימינג + פולי + מצתים?

מה עם משאבת מים? יש עוד דברים מסביב?

הרכב היה כבר בבדיקה מא' עד ת' וברוך השם הכל תקין ועובד.

השאלה היא מבחינת היצרן מה צריך להחליף ב90 אלף?

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שהרכב שלך נוסע מעט מדיי ולכן אתה לא צריך לעשות טיפולים לפי ק"מ אלא לפי זמן.

יש לך היסטוריית טיפולים מתועדת? מתי פעם אחרונה החליפו מצתים? מתי פעם אחרונה החליפו טיימינג?

המשאבת מים בקליאו היא חיצונית ולא מחוברת לטיימינג אבל כן צריך לא מעט פירוקים כדי להגיע אליה והיא עולה כולה 400 ש"ח (פעם אחרונה שבדקתי) אז אני ממליץ להחליף.

פולי אני גם ממליץ להחליף מניסיון של חברים רבים שנפלו קורבן לחפיפניקיות.

מה עם רצועת אביזרים? מתי החליפו פעם אחרונה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אצלי לפני כ3 שנים עשו טיפול של טיימינג + פולי.

בקרסו אמרו לי שיש שנתיים או להגיע ל90 אלף כדי להחליף.

אני מאמין שאני יגיע ל90 קודם, למרות שנראה לי שאפילו את הטיפול הזה אני יעשה מוקדם יותר.

גם מצתים ב90 אלף.

רצועת אביזרים, אני צריך לבדוק אין לי מושג.

פורסם

תעשה לעצמך טובה ואל תקשיב למה שאומרים לך בקרסו, לצערי הידע שלהם ברכב הזה שואף לאפס מלמטה ועוד כשהוא היה חדש הם לא ידעו איך לאכול אותו.

תקרא באתרים בחו"ל מה היצרן ממליץ ולא מה שהיבואן ממליץ.

לפי מה שזכור לי טיימינג צריך לעשות כל 4 שנים (קרסו שינו ל-5 שנים) ורצועת אביזרים כל 3 שנים.

לכן אין לך כל בעיה לדחות קצת את החלפת הטיימינג אבל אתה כן צריך לבצע בקרוב החלפת רצועת אביזרים.

אם בפעם האחרונה החליפו מותחן אז הפעם מספיק רק להחליף את הרצועה עצמה (כמה מאות שקלים) ללא מותחן אבל בפעם הבאה צריך להקפיד להחליף מותחן.

בכל מקרה העבודה של הרצועת אביזרים והטיימינג דורשת פירוק כמעט זהה של חלקים ולכן אם אתה מחליט כבר לעשות רצועת אביזרים אז על הדרך כדאי להחליף גם טיימינג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

טיימינג זהה בחלקיו ובעלותו בדור השני והראשון, זה אותו המנוע.

פולי ומשאבת מים לרוב לא נראים חולים, הם מתים בפתאומיות ויכולם לעשות הרבה נזק, לכן מאוד מומלץ לא להתקמצן להחליפם בטיימינג, אגב, לא רק בקליאו.

גם הטיימינג עצמו נראה רענן ותקין, לפחות אצלי, ועדיין דורש החלפה.

את הפולי הייתי שוקל להביא מחו"ל, זול משמעותית.

פלאגים צריך להחליף כל 120 אלף ק"מ, בזמנו החלפתי ב117K ק"מ והשיפור היה ניכר.

אם הייתי עם 90 אלף הייתי מושך עוד קצת.

בארץ פלאגים עולים כ400, בחו"ל 350, לא חיסכון גדול.

נירו, אם יש לך אפשרות גש לשאפט או משה מגיתון, קרסו לא הכי מומלצים לקליאו ספורט.

הנה כמה מילים שכתבתי על הקליאו, ישנה התייחסות לנושא הטיימינג ועלותו.

פורסם

אף פעם לא החזקתי את שאר הרכבים בקטגוריה אבל הקליאו זולה יותר לאחזקה מרובר 25 שהייתה לי ולא יקרה יותר מהונדה סיביק שנת 95 שהייתה בבעלותי.

פורסם
היי,

אני צריך לעשות טיימינג בקרוב, אי לכך ובהתאם לזאת אני צריך לקנות את החלקים הבאים:

1. קיט טיימינג

2. קיט רצועת אביזרים (עם המותחנים וכו')

3. פולי מנוע

ובטח עוד כל מיני, עוד לא ירדתי לעומק העניין.

אני נוסע בעוד פחות מחודש לגרמניה+שוויץ, ויכול גם לעבור בצרפת (בחלקים הקרובים לשוויץ).

יש מקום מומלץ לקנות את החלקים במדינות הנ"ל?

או שעדיף לקנות בארץ מקרסו וזהו?

מדובר בלא מעט כסף, בארץ הקיט טיימינג עולה בקרסו פעם אחרונה שבדקתי 1800 שקל לפני מעמ,

והקיט אביזרים עוד 1100.

ועוד שאלה - האם תמיד צריך להחליף פולי מנוע כשעושים טיימינג בקליאו (ספורט דור1)? בפעם הקודמת שעשו החליפו,

האם מחליפים לגלגלת משופרת שמחזיקה "לנצח" או שיש להחליף בכל פעם?

פולי כל טיימיניג שני, רצועת אביזרים עולה 1200 למותחן ו250 לרצועה (50 לכאן או לשם לא באמת משנה זה המחירים כי החלפתי אביזרים בדור 2 לא מזמן), יקר מדי באייבי אנגליה קיט עולה כ120 פאונד כולל משלוח שזה כ600 שח פחות מחצי מחיר אצל קרסו, קיט מלא של טיימינג, אביזרים, ופולי אמור לעלות באנגליה כ250~300 פאונד כולל משלוח.

יובל, קרסו הורידו את מחיר הטיימינג והפלאגים.

פלאגים עולים 90 שח ליחידה כולל מעמ, החלפתי אצל משה מגנתון לפני פחות מחודש.

אני מתכוון לבקש הצעת מחיר מקרסו ומעוד מוסכים.

איזה עוד דברים יש לבצע בטיפול טיימינג?

אתה אומר שפולי שהוחלף לפני 5 שנים יש להחליף שוב? גם אם הוא עולה אלפיה?

משאבת מים - לא הוחלפה בפעם הקודמת, ואין כרגע שום אינדיקציה לבעיה איתה.

להחליף?

ממליץ לקפוץ לקרסו בעכו, יש בחור בשם הייטם, הבן אדם מומחה לא נורמלי וחולה על הקליאו ספורט, או לחלופין לדבר עם משה מגנתון, קרסו בעכו מקבלים בהבנה שהמחירים מופרזים, ואם זה המצב ישלחו אותך הביתה עם מקט להזמין מחול, ועוד יתנו לך שנה אחריות על העבודה והחלפים (בתנאי שאתה מביא מקורי) מה שלא יקרה באף מוסך אחר, שכולם כולל כולם מלבד גנתון ועכו עיקמו פרצוף כששמעו שאני רוצה להביא חלקים איתי.

המחירים שציינת תקפים גם לדור השני של הקליאו?

המחירים שאני ציינתי תקפים לדור 2

קודם כל נתחיל מזה שהרכב שלך נוסע מעט מדיי ולכן אתה לא צריך לעשות טיפולים לפי ק"מ אלא לפי זמן.

יש לך היסטוריית טיפולים מתועדת? מתי פעם אחרונה החליפו מצתים? מתי פעם אחרונה החליפו טיימינג?

המשאבת מים בקליאו היא חיצונית ולא מחוברת לטיימינג אבל כן צריך לא מעט פירוקים כדי להגיע אליה והיא עולה כולה 400 ש"ח (פעם אחרונה שבדקתי) אז אני ממליץ להחליף.

פולי אני גם ממליץ להחליף מניסיון של חברים רבים שנפלו קורבן לחפיפניקיות.

מה עם רצועת אביזרים? מתי החליפו פעם אחרונה?

1+

מצתים אפשר לבדוק ויזואלית וגם אם לא, זה בסהכ 90 שח לפלאג שאמור להחזיק 100K על הרכב.

מומלץ ורצוי לעשות אביזרים יחד עם הטיימינג, כי רוב העבודה גם ככה נעשת על הטיימינג וכל מה שנותר זה להוסיף את מחירי החלפים.

משאבת מים הוחלפה אצלי לפני חודשיים כ650 שח כולל מעמ.

בכל מקרה העבודה של הרצועת אביזרים והטיימינג דורשת פירוק כמעט זהה של חלקים ולכן אם אתה מחליט כבר לעשות רצועת אביזרים אז על הדרך כדאי להחליף גם טיימינג.

1+

עד כמה אחזקה של קליאו ספורט יקרה משאר הרכבים בקטגוריה הזו?אם בכלל?

אם תוחזקה נכון ובחרת את האחת הנ כונה, העלויות לא יקרות משמעותית ממשפחתית רגילה, צריכה משולבת של 1/12 בנסיעה לא מנהלית בכלל, ביטוח דיי זול יחסית אפילו זול מדי לעומת האחרות, וטיפולים שוטפים לא ממש בשמיים, הבעיה מתחילה עם הדברים הלא שגרתיים שיכולים לקרות ברכב הזה, חיסרון נוסף זה שלא כל אחד יכול לגעת בה, ויש ממש מעט שיודעים מה הם עושים עם הרכב הזה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לכל מי שאמר על המשלוח וכו' - לא הבנתם - אני טס עוד שבוע וחצי.

בכוונתי לקנות את החלקים באירופה ולהביאם לארץ כשאני חוזר, אז המשלוח חינם (על הגב שלי...).

עכשיו מחירים, מהצעת מחיר מקרסו מאתמול, הכל לפני מע"מ ולפני הנחה וללא עבודה:

מצתים, מק"ט 8200239321 - 88 שקל ליחידה, ירידה מטאורית מהמחיר המופקע שהיה פעם (פי 4). לא רלוונטי אצלי, כבר בוצע לא מזמן.

קיט טיימינג, מק"ט 7701476674 - 1177 שקל, ירידה נאה מהמחיר הישן (1800+)

קיט אביזרים, מק"ט 7701477519 - 1189 שקל.

פולי מנוע, מק"ט 8200386460 - 1432 שקל (!!!!!!!!), יותר מכפול מהמחיר הישן. דורש בירור יותר מעמיק.

משאבת מים, מק"ט 7701473365 - 366 שקל.

לגבי הפולי - איך אני יכול לדעת אם צריך להחליף אותו או לא?

שוב - לפני 5 שנים החלפתי.

אני אעדכן בהמשך לגבי מחירים באירופה.

• תוכן חדש...