Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה הגעתי להתלבטות אחרונה, זה או קליאו או 205, נאמר לי שהם נוחות ומהנות לנהיגה יחסית לתקציב והמתחרות.

אז ככה מצאתי שני רכבים ידניים מודל 93, ק"מ פחות או יותר דומה שניהם מטופלים והוחלפו לא מעט פריטים במנוע וברכב כלל.

איזה להעדיף במידה ושתיהם יעברו בדיקה מעמיקה ויצאו רכישה מעולה?

שמעתי שהקליאו לא מומלצת, מנוע צפוץ שקשה לטפל בו, בעיות חשמל רבות.

על ה205 חוץ מפלסטיק שמתפרק לא שמעתי כלום.

אשמח לדעת על נקודות החולשה של שניהם וגם על היתרונות.

[ואם זה משנה אז הקליאו היא דגם RT וה205 COLOR LINE]

פורסם

ממליץ בחום על ה205.

אני בעל 205 שנת 92.

הרבה יתרנות לרכב הזה, אבל גם חסרונות כמובן.

יתרונות שאני מרגיש - אמינות,חלקים זולים,רכב חזק, לא מתחמם,לא שותה הרבה דלק,קליל להחזקה, לא נדיר בכלל-אפשר למצוא לו חלקים בקלות בכל פירוקיה והכל בזול.

חסרונות - אין הגה כוח,פלסטיקה גרועה ביותר ( למרות שיש לזה פתרונות רבים ויצירתיים)

אתה מומלץ לראות איך פותרים את בעיות הפלסטיקה אם תחפש פרוייקט מצולם שעשיתי שכששיפצתי בעצמי את הדשבורד שלי.

אני ממליץ לך בחום על האוטו הזה.

אשמח לעזור בכל שאלה.

דרך אגב יש לי גם פיג'ו במצב מעולה להציע לך ,

אם אתה מעוניין,פנה אליי בה"פ.

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

ה205 היא 75 כ"ס והקליאו 80, אתה אומר שהרכב שלך חזק אז אני אמור להבין שהקליאו היא גם חזקה אפילו טיפה יותר (למרות שהשנים כבר עשו את שלהם), ובתור רכב ישן אני מאמין שחלפים לקליאו לא חסרים, אבל הגה כוח יש לקליאו במודל הזה?

גם שלא נדבר על זה שהפלסטיקה בקליאו שורדת יותר, והבנתי שהרכב בכללי מודרני יותר, עוד בדגם הrt שמגיע עם פנסי ערפל וטמבונים בצבע הרכב, רק שיש מחלוקת בנושא האמינות.

פורסם

205 טובה ומוצלחת יותר.

אם תימצא אחת אם דשבורד שבור אפשר להחליף זה לא צריך לימנוע ממך ליקנות תרכב אם הוא שווה את המחיר.

פורסם

רנו קליאו תוכננה כמעט 10 שנים אחרי 205.

מנוע ENERGY 1.4 עם 80 כ"ס הוא מנוע חזק ואמין, לא יצא לי לנהוג בקליאו, אבל באקספרס וברנו 19 הכבדות יותר הוא עדיין סוחב לא רע.

לגבי הגה כוח - במודלים המוקדמים הוא לא בא כסטנדרט, או שזה היה אופציה בתוספת תשלום, או שהיה רק באוטומטיות, אני לא זוכר, תבדוק את זה.

דשבורד ופלסטיקה טובים יותר לעומת 205.

לגבי עלות אחזקה וחלפים - כנראה מפסידה ל 205, אבל לא בהפרש.

חיסרון מסויים של הקליאו - מכסה מנוע נפתח קדימה, מה שמאפשר גישה למנוע רק מהצדדים. זה מעצבן ולא נוח, ולעבודות מסויימות צריך לפרק מכסה מנוע.

קשה מאוד לקבוע, מי תיהיה אמינה יותר.

במבחנים שונים, שנעשו בעבר, תמיד עשו השוואות של 205 מול פיאט אונו, וקליוא נחשבה כ"ליגה" חדשה יותר, והשוואו אותה לפונטו, למאזדה 121, וכו'.

זה לא אומר, שהיא טובה יותר היום, ותשרת אותך טוב יותר ועם פחות בעיות.

בקיצור, לשיקולך.

פורסם

5 כ"ס זניחים לחלוטין במקרה הזה.

בשנתון הזה חשוב יותר למצוא אקזמפלר שמור עם היסטוריית טיפולים מסודרת.

שני הרכבים אמינים בצורה דומה, ללא הבדל מהותי.

פורסם

העובדה שהמנוע של הקליאו הגיע גם באקספרס וב19 רק גורם לחלקים להיות זמינים יותר וזולים יותר, לא ככה?

וחוץ ממכסה המנוע שנפתח קדימה הבנתי שהמנוע בקליאו צפוץ בצורה מסויימת וקשה לעבוד עליו, מה שמעלה את מחיר העבודה במוסך, וה205 שמעתי שלא צריך להיות מבין גדול בשביל לדעת לסדר תקלה בסיסית במנוע.

לגבי תקלות חשמל, הבנתי שמקריאה בפורום שמכיוון שהקליאו היא מודרנית יחסית לזמנה, היא עמוסה במערכות חשמל שנוטות להתקלקל הרבה, על איזה מערכות חשמל מדובר, מזגן ח"ח וכאלה?

פורסם

תשמע, חבר טוב שלי קנה לא מזמן קליאו שנת 94.

קח דוגמא בסיסית, הוא רצה לעשות לאוטו טיימינג, ורצו על זה 1000 שקל. רק טיימינג.

אני עשיתי טיימינג+משאבת מים חדשה ב650 שקל.

כי פשוט הרבה יותר קל לעבוד על הפיג'ו.

עוד דוגמא - מנורות בסקאלה- כן , הסקאלה של הקליאו יותר מפוארת, אבל תנסה להגיע אל המנורות, יקח לך הרבה זמן. בדוק.

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

יש כמה דברים שאני ממש לא מבין ואני בטוח שבוקי ידע את התשובה.:roll:

הקליאו חולקת את אותו המנוע של האקספרס

משנת 94 כל הרכבים הפרטיים הגיעו בעלי מנוע הזרקה

האקספרס אחרי שנת 94 נשאר עדיין קרבורטור

והם חולקים אותו מנוע, איך זה הגיוני?

והאם קליאו 93 היא הזרקה?

פורסם

בשנת 94 כל המכוניות הפרטיות הגיעו עם הזרקה, כי תקנות זיהום אוויר הוחמרו, וקרבורטור לא יכול היה לעמוד בהן.

אקספרס נחשבת מכונית מסחרית ולא פרטית, והיא המשיכה להגיע עם קרבורטור ב 94, כי התקנות באותה שנה עדיין לא חלו על מסחריות.

משנת 95 אקספרס וכל שאר המסחריות הגיעו עם קרבורטור.

המנוע הוא אותו מנוע, ההבדל הוא כמובן במערכת דלק + למנוע מוזרק יש מחשב ניהול וממיר קטליטי.

מה יש לקליאו 93, אני לא יודע. חלק מהיבואנים התחילו למכור מכוניות עם הזרקה שנה או שנתיים לפני כניסת התקנה המחייבת.

אבל, רוב הסיכויים, שב 93 היה עדיין קרבורטור לקליאו 1.4.

פורסם

ממליץ בחום על ה205 בתור אחד שהיה לו את 2 הרכבים הקליאו ו205 אני אומר ברור

ה205 פחות מפארת מהקליאו, אבל הרבה יותר אמינה,לקליאו הרבה בעיות חשמל הרבה!, מנוע מתחיל לצרוך הרבה שמן אחי 200 אלף בקיצור הרבה בעיות אני נהנתי בהרבה יותר מ205 שהיה ממש סוס עבודה! ממליץ בחום בלי שום אינטרס!

פורסם

הקליאו מהשנים האלו היא פשוט סיוט מתמשך.

סבלנו כ"כ הרבה במשפחה מקליאו שנקנתה לאחותי עד שהבנו שזה לא רק הרכב שלנו והתקלות המשוגעות שהופיעו נמצאות אצל עוד אקזמפלרים (ואז קיבלנו שכל למכור אותה בגרושים).

הרכב תוכנן בצורה הנדסית לקויה, שאל כל מוסכניק והוא יספר לך על גישה שכמעט לא קיימת למכלולים פשוטים-מה שדורש פירוק של חלקים רבים ברכב ע"מ להגיע לחלק מסויים.

בקליאו 95 שהייתה אצלנו (אוטומט) הגיר היה משתולל מתי שרק התחשק לו בזמן נסיעה, כולל קיקדאונים והעברות הילוך סתמיות (יותר מדי ביקורים במוסך לא עזרו, שם פגשנו רכב דומה עם תקלה זהה) ובקליאו 94 ידני של חבר היו תקלות חשמל על בסיס יומי וחוסר אמינות נוראי.

אני הייתי הולך על 205.

בהצלחה.

• תוכן חדש...