Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך להחליף נוזל קירור,נוזל בלמים ומסנן דלק.

נסעתי למוסך אחד ליד הבית, אמרו לי 250 שקל כולל הכל, אמרתי טוב מאוד.

שאלתי איזה נוזל קירור הם שמים? אמרו לי ירוק. אמרתי אני יכול להביא נוזל קירור משלי? אמרו לי אין בעיה.

התקשרתי למוסך של רנו, אמרו לי נוזל קירור אדום של פז. נסעתי לתחנת דלק של פז-מוכרים את זה רק בליטר אחד, אין גלון. ליטר 1 נוזל קירור עולה 36 שקל. אני צריך 6 ליטר(לכל מיקרה)-סה"כ יוצא לי 216 שקל רק על הנוזל קירור!

נסעתי לחנות חלפים זולה שאני מכיר באיזור תעשיה רחובות-אין לו נוזל קירור אדום(ניגמר).

הייתי באיזור תעשיה אז כבר ניכנסתי למוסך מורשה של רנו.

עשו לי חשבון של כמעט 600 שקל :| לטיפול(נוזל בלמים,מסנן דלק ונוזל קירור) גם הם לא מוכרים נוזל קירור בגלונים ללקוחות, רק בליטר 1. שלא נדבר על זה שעמדתי שם מעל 30 דקות בשביל לקבל שירות, הבן אדם לא ידע איזה מסנן דלק אני צריך. בקיצור 600 שקל נישמע לי יותר מידיי.

חזרתי הבייתה. אני לא יודע מה לעשות.

איפה אפשר לקנות נוזל קירור כזה במחיר נורמלי? או שזה המחיר ואין מה לעשות? האם יש נוזל קירור אחר שאפשר להשתמש בו שלא יהיה פחות טוב? האם הפרסטון טוב לרכב הנ"ל?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

בקליאו שציינת יש להשתמש בנוזל קרור מסוג HOAT - Hybrid Organic Additive Technology, כלומר נוזל קירור המורכב משילוב של תוספים אורגניים ותוספים לא אורגניים (ולכן מחירו הגבוה יחסית).

נוזל זה יקר יותר מנוזל לא אורגני Inorganic Additive Technology - IAT , כדוגמת נוזל הקרור הייעודי למנועי פיז'ו וסיטרואן (חסרונו: דורש החלפות תכופות יחסית, כל שנתיים לערך).

כמו כן, קיים גם נוזל OAT - Organic Additive Technology, כדוגמת נוזל הקירור הייעודי של קונצרן פולקסווגן, שגם הוא זול יותר מאשר נוזל HOAT.

נוזל הקרור הדרוש ברכבי רנו (משנת 2000 ומעלה), ואגב גם ברכבי פורד (משנת 2002 כמדומני) הוא HOAT, בעל אורך חיים רב יותר משמעותית.

אולם, המחירים שנקבת יקרים לא רק בגלל סוג הנוזל, אלא משום שניסית להשיגם במקומות לא זולים: מוסך מורשה של רנו ותחנות דלק פז (רק דרכם ניתן להשיג את הנוזל הייעודי האדום).

אני ממליץ לך להשתמש בנוזל קירור HOAT תוצרת מוטול, הנקרא: Motul Inugel Expert.

צבעו של הנוזל כחול, והוא בעל נתונים טובים יותר משל הנוזל הייעודי של פז (המיוצר, אגב, באופן ייעודי לקרסו).

מחירו גם כן אינו זול - כ-130 ש"ח ל- 5 ליטרים מוכנים לשימוש.

אם תצטרך עזרה נוספת בנושא - אשמח לעזור.

אגב:

את מסנן הדלק ונוזל הקירור תוכל להחליף בעצמך, אלו פעולות פשוטות שאינן דורשות כלים מיוחדים.

אם תהיה מעוניין, אני מוכן לעזור לך לבצע אותן ולחסוך לך את עלות העבודה.

את נוזל הבלמים אני ממליץ לך להחליף במוסך מורשה.

צור עימי קשר בפרטי.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

ניתן להשיג את נוזל הקירור של מוטול אצל משווקי מוטול, או אצל היבואן "ארנב אנרגיה" בפארק 2000 שבכפר סבא, טלפון: 09-7664858 .

3שים לב: קיימים 3 סוגים של נוזלי קירור המשווקים בארץ (כחול, כתום וצהוב).

עליך להשתמש בנוזל הכחול.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אני מציע שתיצור עם היבואן קשר טלפוני ותבדוק (למרות שאם זכרוני אינו מטעה אותי די קשה להשיג את מי הקירור של מוטול אצל המשווקים).

מהיכן אתה בארץ?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מתעלק!!! מתעלק!!! מתעלק!!!

רנו קליו B שנת 99 1.4 איזה נוזל קירור מומלץ לי?

האם יודע לכם היכן ניתן לקנות אותו בצפון.

תודה מראש L.A :wink:

פורסם

חומצה קטלנית,

ניתן להשתמש ברכבך הן בנוזל קרור מסוג HOAT והן בנוזל קרור מסוג IAT.

החל משנת 2000 נעשה שימוש במי קרור מסוג HOAT בכל מנועי רנו.

כלומר: נוזל הקרור האדום הנמכר במוסכי רנו ("פזקר קרסו"), או המוטול שציינתי בהודעותיי הקודמות, או כל נוזל אחר מסוג זה.

הקפד שלא להשתמש בנוזל קרור מסוג OAT, כגון נוזל הקרור של פולקסווגן.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...