Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף משרד התחבורה עושה משהו מועיל.

"החל מה-1 בינואר 2010 יחוייבו כל מכוני הרישוי בארץ לרשום את קילומטראז' הרכב בעת מבחן הרישוי השנתי לרכב (טסט). כך הודיע היום (ב') שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ.

על פי הנוהל החדש, מכוני הרישוי לרכב ידווחו ישירות למשרד התחבורה על מספר הקילומטרים שעבר הרכב עד למועד הבדיקה. כמו כן, בעת המבחן השנתי יציינו הבוחנים את מספר הקילומטראז' המועדכן, ובעל הרכב יחתום על הצהרה כי הוא מאשר את אמיתות הנתון. "

קישור לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/981/315.html?hp=16&loc=9&tmp=9736

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
סוף סוף משרד התחבורה עושה משהו מועיל.

"החל מה-1 בינואר 2010 יחוייבו כל מכוני הרישוי בארץ לרשום את קילומטראז' הרכב בעת מבחן הרישוי השנתי לרכב (טסט). כך הודיע היום (ב') שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ.

על פי הנוהל החדש, מכוני הרישוי לרכב ידווחו ישירות למשרד התחבורה על מספר הקילומטרים שעבר הרכב עד למועד הבדיקה. כמו כן, בעת המבחן השנתי יציינו הבוחנים את מספר הקילומטראז' המועדכן, ובעל הרכב יחתום על הצהרה כי הוא מאשר את אמיתות הנתון. "

קישור לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/981/315.html?hp=16&loc=9&tmp=9736

לא משבוע הבא,זה כבר עובד למעלה משבוע,חוויתי את זה אישית.

פורסם

נחמד שסוף סוף רושמים את זה. עכשיו רק נותר לפתוח מאגר מידע שיהיה נגיש לציבור ובו יהיה אפשר לראות את היסטוריה של הרכב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מצויין ! מעניין האם יש לזה תקדים בארצות אחרות .

אני בטוח שלא רק בארץ מורידים קילומטראג'.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מעניין האם יש לזה תקדים בארצות אחרות

בארה"ב (לפחות בפלורידה) אין טסט שנתי. יחד עם זאת, רושמים את הקילומטראז' (או יותר מדויק - את המיילאג') של הרכב בעת העברת הבעלות ברכב.

פורסם

וזה ימנע ממי שנוסע 30 אלף בשנה, ולא מטפל במוסכים מורשי משרד התחבורה, להוריד 20 אלף לפני הטסט פעם בשנה (כל שנה)?!

כמובן, אני מדבר רק על אלה שמוכנים להוריד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יעיל מאוד מי שמזייף יזייף יותר פשוט (פעם בשנה לפני טסט, לעומת לפני מכירה) ,זה לא אומר שיהייו יותר אנשים שמזייפים.

פורסם

עכשיו למכון הספידומטרים יהיה יותר עבודה במקום פעם אחת להוריד יגיע אליו בעל הרכב כמה פעמים...

צאו והתפרנסו זה מזה...

חלם של מדינה!

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

שאלה קלה - יש לי אוטביאנקי Y10 LX שנת 1986.

לפני יומיים העברתי אותו טסט, הקילומטרזי נרשם, ואני חתמתי על זה. היה רשום 278567.

בדיוק אתמול, איזה באסה, שעון הדלק בלוח שעונים הפסיק לעבור.

הלכתי לפירוקיה, ובקושי רב מצאתי לוח שעונים אחר, שילמתי 300 ש"ח, הרכבתי את הלוח, הכל עובד.

הבעיה - בלוח החדש הקילומטרז' הוא 254987.

מה אני עושה עכשיו, והאם יורידו לי את האוטו מהכביש בטסט הבא ?

פורסם

אני לא מבין את הגישה השלילית ביחס לנוהל החדש.

רמאים תמיד היו ויהיו; יחד עם זאת, גם אם עדיין ניתן לרמות לפחות זה יהיה קשה יותר. דוגמאות:

1. אם הרכב אינו יד ראשונה אז לא ניתן יהיה להפחית ממה שהרכב כבר עבר בידיים הקודמות (שכבר דווח).

2. אם כיום ניתן להפחית כמה שרוצים לפני המכירה, מעתה צריך יהיה להראות איזשהו יחס קילומטרים סביר בכל שנה. כך למשל, יהיה מאוד חשוד אם במשך מספר שנים הרכב נסע X בכל שנה ואז פתאום חלה ירידה דרסטית.

3. ברמה הפסיכולוגית אני מניח שיש תמריץ גדול לרמות (מה שכרוך בהתעסקות) לפני מכירה מאשר לפני טסט.

פורסם

אין ספק שזה לא יעלים את הזייפנים, אך בהחלט ימזער את התופעה.

כאשר סוחר רוכש רכב מלקוח פרטי רשיון הרכב נשאר על שם הלקוח הפרטי עד למועד הטסט הבא, ובו כאמור מצויין מס' הקילומטרים שעבר הרכב. אם סוחר ירצה לזייף קילומטרז' יהיה עליו לזייף גם את רשיון הרכב, וזה כבר הרבה יותר קשה.

צעד מבורך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שאלה קלה - יש לי אוטביאנקי Y10 LX שנת 1986.

לפני יומיים העברתי אותו טסט, הקילומטרזי נרשם, ואני חתמתי על זה. היה רשום 278567.

בדיוק אתמול, איזה באסה, שעון הדלק בלוח שעונים הפסיק לעבור.

הלכתי לפירוקיה, ובקושי רב מצאתי לוח שעונים אחר, שילמתי 300 ש"ח, הרכבתי את הלוח, הכל עובד.

הבעיה - בלוח החדש הקילומטרז' הוא 254987.

מה אני עושה עכשיו, והאם יורידו לי את האוטו מהכביש בטסט הבא ?

כנראה שהם לא חשבו על זה כשהכניסו את התקנה החדשה (כמה מפתיע !)

נראה לי שתצטרך לזייף כלפי מעלה או לחלופין להביא קבלה מהפירוקיה.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

• תוכן חדש...