Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול 15K בוצע בינואר (תיאור התקופה בא בשביל להראות עליה במחירים)

תיאור העבודה

טיפול 15K לפי שעתון 1315 - 110 ש"ח

ערכת רפידות קדמיות :shock: (שני צדדים) - 60 ש"ח

חלקים

אטם פקק שמן מנוע - 2.79

שמן מנוע 15W40 PAZ SUPER לפי 22.21 לליטר בכמות של 3.7 ל' יוצא 82.18

רפידות בלם קדמי קורולה 2003 384 :shock: עם הנחה של 50% יוצא 192.22

מסנן שמן - 56.26

סה"כ עבודות: 170

סה"כ חלקים: 333.45

סה"כ כולל מע"מ: 594

טיפול 30K בוצע בדצמבר

תיאור העבודה

טיפול 30K לפי שעתון 1330 - 220 ש"ח

ערכת רפידות אחוריות :shock: (שני צדדים) - 120 ש"ח

חלקים

אטם פקק שמן מנוע - 3.04

שמן מנוע 15W40 PAZ SUPER (API:SJ/CG לפי 24.10 לליטר בכמות של 3.7 ל' יוצא 89.17

רפידות בלם אחורי 357.23 :shock:

מסנן שמן - 63

נוזל בלמים DOT 4 (לפי מס' פריט DOT 3 :? ) עלות של 20.51 כמות 1 (לא מובן הכמות)

סה"כ עבודות: 340

סה"כ חלקים : 532.95

סה"כ כולל מע"מ: 1030

1. המחיר של בלמים בטויוטה לדעתי שערורייתי שכן לדעתי מדובר על רווח של מעל ל100% על חלקים.

2. רצו להחליף עכשיו בלמים קדמיים עוד הפעם ולעשות חריטה אך מכיוון שפניתי כבר ליוניון מוטורס והבהרתי להם שלא בפרייאר מדובר ולאחר ויכוח במוסך שנזכרו בשמי הם ויתרו על הרעיון ועוד עשו לי פרצוף של יעני עושים לי טובה.

שאלה: האם אני יכול להחליף בלמים לפני שאני נכנס למורשה? האם זה פוגם באחריות?

קיבלתי מכתב תשובה לגבי הבלמים מיוניון מוטורס שכן מדובר בחלקים לא במסגרת אחריות ושהם עשו לי מחווה של רצון טוב ונתנו לי הנחה של 50% פעם ראשונה על הרפידות.

שאלה נוספת, כל כמה זמן בממוצע בערך מחליפים רפידות אחוריות ברכב אוטומטי? 30K הגיוני?

שאלה אחרונה בקשר לשמן מנוע: בספר רכב כתוב 10W30 כשה לאחרונה דובר במסגרת היאריס שמשתמשים ב 10W40. לדעתכם זה לא חריגה מ 10W30 לעבור ל 15W40?

אני הגעתי למסקנה ועל כך אני צוחק על אבי שלהחזיק צרפתיה בת 6 עלה לי השנה יותר זול מאשר להחזיק רכב יפני בן שנה :lol:

במהלך ההודעה כל המקומות בהם השתמשתי בשמי חייבים לציין שמדובר באבי שכן אין לי ביטוח ואני לא נוהג על הרכב למעט החצי שנה הראשונה בה נהגתי בו.

תודה למגיבים.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני הגעתי למסקנה ועל כך אני צוחק על אבי שלהחזיק צרפתיה בת 6 עלה לי השנה יותר זול מאשר להחזיק רכב יפני בן שנה :lol:

הטיפול האחרון (1000~) הוא זה שמכסה את העלות של השנה האחרונה (15K ק"מ בין ינואר לצדמבר)

ה 15K הראשונים שעשיתם שייכים לשנה הקודמת - אבל הכנסת את הטיפול ל 2003 כי קלנדרית זה מה שיצא - אבל לא נכון מבחינה חישובית.

. המחיר של בלמים בטויוטה לדעתי שערורייתי שכן לדעתי מדובר על רווח של מעל ל100% על חלקים.

כנראה שמדובר ברפידות מקוריות. וכן, זה דיי יקר - אין מה לעשות.

איך קבעת שמדובר ברווח של 100% ? אתה יודע כמה זה עולה להם ?

שאלה אחרונה בקשר לשמן מנוע: בספר רכב כתוב 10W30 כשה לאחרונה דובר במסגרת היאריס שמשתמשים ב 10W40. לדעתכם זה לא חריגה מ 10W30 לעבור ל 15W40?

אכן חריגה קלה - אבל כנראה שהשימוש בשמן 15W עדיף לאורך טווח לרכבים הללו. סה"כ לא מדובר במשהו קריטי במיוחד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק השחיקה של הבלמים לאורך התקופה הקצרה נראת לך הגיונית?

המרווח טיפולים לא הכי מעניין שכן מה שאמרת זה די נכון, הרכב עלה על הכביש במאי 2002

האמת שאני התייחסתי לגביי האחזקה גם בנושא של אגרה ומקיף אבל לא ציינתי זאת כאן

וכמו כן האחזקה לא הייתה לאורך כל הזמן במורשה וגם הבלמים והטיפולים עלו לי באופן זול מהרגיל :wink: אבל עדיין לא הייתי חייב לנסוע למורשה ובכך טמון חלק מהיתרון בלהחזיק רכב ישן.

בקשר לבלמים אני לוקח את המילים שלי חזרה שכן אין לי מושג כמה עולים הם במקור

יצאתי מנקודת הנחה שגוייה והשוותי לרפידות שלי REMSA ואסור היה לי להשוות שכן גם גודל הרפידה וגם האיכות והחברה שונים.

רפידות מקוריות הן של טויוטה? באיזה חברה הם משתמשים? האם אפשר להחליף לבד בלי לאבד את האחריות?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תיקון קליל, אלו הוראות ספר הרכב עבור היאריס:

5W-30 או 10W-30 או 15W-40 או 20W-50.

אני מניח שעבור הקורולה זה דומה.

• תוכן חדש...