Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי סדרת בדיקות (זמן ארוך מאד להתחממות מנוע ,נפילת מחוג חום בנסיעה מחוץ לעיר כמעט לאפס ,והתחממות אחידה בצינורות עליון ותחתון ברדיאטור בהנעה) ,קרוב לוודאי שהתרמוסטט תקוע במצב פתוח.

אני מתכוון להחליף אותו היום.

השאלה היא היכן הוא ממוקם ,לאיזה טמ"פ אמור להיות מכוייל ? (שלא ידחפו לי רכיב לא נכון) והאם הפירוק שלו מצריך גלון נוסף של פריסטון לרדיאטור ?

תודה למשיבים אבידה לבעליה.

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

תרמוסטט קורולה 94.

80-84 מעלות,כל הסוגים כולל דיזל.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
תרמוסטט קורולה 94.

80-84 מעלות,כל הסוגים כולל דיזל.

בברכה דוד.

תודה דוד ,

יודע היכן ממוקם?

פורסם

לך עם היד על צינור הגומי העליון מהרדיאטור לכיוון המנוע,בסוף הצינור מתחת לפלנג' נמצא הטרמוסטט.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טוב התייעצות נוספת ,

אחרי בירור בחנויות חלפים מקומיות , הם לא מחזיקים טרמוסטט מקורי אלא יפני מכוייל ל76.5 מעלות ושעולה בין 65-80 תלוי בחנות.

מקורי אפשר למצוא לדעתי רק במורשה ורוצים עליו 150 שקל.

כמובן שצריך להוסיף למחיר נוזל חדש לרדיאטור (אגב הכרחי לרוקן את הרדיאטור לגמרי בהחלפה או שאפשר רק לנתק את הצינור מהפלאנג' ואחרי זה להוסיף את שנשפך ?),אטם טרמוסטט ודבק סיליקון.

מה דעתכם ?

פורסם

יש לי קורולה 95' ויש לי בדיוק את אותה הבעיה ברכב, רק שלא ידעתי שזאת בעיה!

יכול להיות שזה מספיק להוציא את הטרמוסטט ולנקות אותו טוב טוב, כי אולי נתקע בו לכלוך שלא מאפשר לו להסגר טוב?

אנא תעדכן אותי בקשר לבעיה שלך, ולפתרונה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יש לי קורולה 95' ויש לי בדיוק את אותה הבעיה ברכב, רק שלא ידעתי שזאת בעיה!

יכול להיות שזה מספיק להוציא את הטרמוסטט ולנקות אותו טוב טוב, כי אולי נתקע בו לכלוך שלא מאפשר לו להסגר טוב?

אנא תעדכן אותי בקשר לבעיה שלך, ולפתרונה.

האמת ,גם אני נסעתי עשרות אלפי קילומטר עד שאתמול פשפשתי פה ונפקחו עיני.(אין ספק שזה אחד ה-דברים הפורום הזה)

בכל אופן פתיחה של בית תרמוסטט שהיה סגור שנים תחייב החלפת אטם עם סיליקון והוספה של נוזל

רדיאטור (לא הבנתי אם חובה לרוקן רדיאטור ולהחליף נוזל ואם כן למה או רק להוסיף את שנשפך לנוזל שהוחלף בין כה וכה לפני כמה חודשים)

ולכן אם כבר הגיענו עד הלום, כדאי אני מניח להחליף טרמוסטט ולא להמר על הישן.

עוד שאלה שנותרה פתוחה זה אם להסתפק בתחליפי יפני שרחוק 4 מעלות מהתחום הנומינלי ,או להשקיע עוד 100 שקל ולקנות מקורי יקר ממורשה.(באיזור הדרום לא מצאתי מקורי בחנויות חלפים)

פורסם

תרמוסטט - רק מקורי.

צריך להחליף את הרכיב הזה פעם בכמה שנים טובות אם בכלל, ומחירו 150 ש"ח למקורי. אני לא רואה כאן שום בעייה.

אם תרצה יש לי בבית היינס של הקורולה שלך, שם מוסבר במדוייק איך להחליף תרמוסטט.

צור איתי קשר בפרטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. אם אין בעיה מיוחדת שהבית נאכל אני לא רואה שום סיבה להוסיף סיליקון לאטם שיש שם. לפעמים בהקשר הזה כל המוסיף גורע. ה-O-ring מספק אטימה מעולה לבדו.
  2. אם קראת את כל החומר בנושא (ונראה שקראת) אתה מבין שיש בעייתיות עם טמפ' נומינלית נמוכה מהמלצת היצרן.
  3. לדעתי תשקיע עוד קצת ותקנה מקורי. תרמוסטט זה לא דבר שכדאי לחסוך בו.
  4. לגבי הנוזל, כשאתה פותח את בית התרמוסטט כמות גדולה מהנוזל נשפכת החוצה. לכן כדי להמנע מבעיות של ערבוב נוזלים שאינם מתאימים, ניצול העניין לשטיפת המערכת ויישור קו כללי מומלץ לשטוף ולהחליף לנוזל טוב ומוכר.

פורסם

חברים , תודה רבה על התגובות הענייניות

יקנה מקורי ויוחלף בהתאם לעצות שחולקו פה.

איתמר אפשר להמשיך בפרטי אבל אני חושב שזה יכול להועיל לעוד אנשים עם קורולה ותרמוסטט תקול (יש לפחות עוד אחד כזה בשרשור) אם תפרסם פה (מדובר בהפרת זכויות יוצרים?)

כך או כך אשמח למידע ספציפי מהיינס ואודה לך על כך.

פורסם
איתמר אפשר להמשיך בפרטי אבל אני חושב שזה יכול להועיל לעוד אנשים עם קורולה ותרמוסטט תקול (יש לפחות עוד אחד כזה בשרשור).

:mm_yeah: :mm_yeah:

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

גם אני מצטרף לבקשה

נ.ב

אני עושה לרכב שלי טיפול 90K אני אברר במוסך כמה רוצים על החלפת

הטרמוסטט.

במידה והם ירצו מחיר שערוריתי אני יותר מאשמח לקבל את ההוראות המדוברות

דרך אגב,

לפי מה שקראתי מההסבר באתר טויוטה יש צורך לנקז נוזל עד גובהה הטרמוסטט

השאלה היא האם אפשר לנקז אותו ל ג'ריקן (של פרסטון) שברשותי מההחלפה הקודמת של הנוזל

שבוצעה לפני 10K .האם כדי לבצע זאת או שמבחינת עלות תועלת כבר עדיף להחליץ את הנזול במלאו

• תוכן חדש...