Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

נושא המקרנים (קולרים) של השמן מאד מסקרן אותי ,מה הסיבה שרכב אחד נוסעK 200 על הקולר

ורכב אחר נוסע רק 20K ואני מדגיש 20 כי החלפתי כמה פעמים בכזה קמ

למה כשמקרן אחד מתקלקל נומר של הגיר -זה של המנוע מתקלקל מיד אחריו

ושאף אחד לא יגיד לי נוזל קרור כי ראיתי את זה ברכבים חדשים עם נוזל קרור מקורי ושעוד לא פתחו בכלל

את מכסה מיכל העיבוי

איזה ספק שלי פעם אמר לי כשהחזרתי לו מקרן באחריות שיש איזה בעיה ברכב שקשורה בחשמל סטטי

מישהו שמע על כזה דבר

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באיזה רכב מדובר?

האם מדובר ברכב פרטימשאיתסמיטריילראוטובוסמאזדהמיצובישיפיאט מה?!

למה צריך לנחש,כ"כ קשה לתת עוד פרט קטן אחד...?

• ספונסר פורום
פורסם

מדובר באופן כללי ,אני אישית מטפל בVAG ואני פוגש את זה כי כל הליין שלהם מצויד במקרן

מי שיכול להוסף משהו כגון ספי, שאני מניח שהרבה מהגירים שהוא מתקן נפלו בגלל מעבר של נוזל קרור לגיר אז בבקשה

פורסם

לא חשמל סטטי כי אם חשמל חשמל,

בעיית נוזל קירור שמאבד את תכונותיו והופך לאלקטרוליט (נוזל מוליך), מאכל חלקי אלומיניום וגורם להפרעות למערכות אלק', מוכרת הייטב.

אך מקרני שמן? לא מוכר לי, לפחות לא בק"מ שציינת.

מה הנזק למקרן? נוזל? סתום?

פורסם

אני טוען שהרכבים החדישים הרבה פחות אמידים ואמינים מהרכבים הישנים וזה אני טוען על סמך ניסיון כמכונאי גם באזרחות (בקטנה ופרטי) ובעיקר בצבא שכן זהו המקצוע שלי.

אני יכול לאמר שאני שנתיים במקצוע ויצא לי לפרק ולהחליף קולר שמן אחד בלבד לריאו 5 טון (בן 15+)

השבוע יצא לי לשלוח רדיאטור של טרקטור תוצרת קלארק (אמריקקי) אוטומטי לשיפוץ עקב מעבר של מים לנוזל ההדראולי וההיפך (הדייסה שנוצרה נראית אחד לאחד כמו רוטב אלף האיים (-: )

והרדיאטור הזה עשה את ה20 שנה לפחות על הטרקטור המסכן הזה שעובד 14 שעות ביום לפחות.

נקודה למחשבה!

ועכשיו לשאלה: למה קולר הולך ככה אחרי 20K? רק ה' יודע וזה באמת נושא מסקרן מאוד.

דבר נוסף שאוכל לאמר בנושא שללא ספק וללא הבנה, למה באופן כמעט אבסולוטי הרכבים היפנים הרבה יותר מוצלחים מרכבים צרפתיים למשל בעניין האמינות והעמידות? (זה כבר ת'רד אחר)

בטח בני עוד מעט יגיע ויאיר את עיניינו.

זהו בהחלט ת'רד שאני הולך לבדוק ולטפח באופן מעמיק.

תהיו בטוחים שגם אני הולך לעשות מחקר קטן מחר עם בעלי מקצוע ותיקים בצבא.

פורסם
ועכשיו לשאלה: למה קולר הולך ככה אחרי 20K? רק ה' יודע וזה באמת נושא מסקרן מאוד.

למה ללכת רחוק?

ניתן לבצע בדיקות מעבדה פטרוכימיות ומטלורגיות ולגלות בדיוק את גורם הכשל.

זה רק עניין של רצון וכסף.

פורסם
למה ללכת רחוק?

זה רק עניין של רצון וכסף.

ואני אומר: אוטו שעשה 20K ב99% מהמקרים יהיה עדיין באחריות ככה שלא באמת יעניין את הלקוח מה גרם לבעיה אלא מה שיעניין אותו זה שישימו לו קולר חדש ושלום על ישראל.

ואם כבר אמרנו ישראל, עדיין לא יצא לי להכיר מישהו כזה שאכן ישים כסף בשביל לבדוק למה באמת הכשל בקולר לגיר למשל הלך.

מה שיותר הגיוני זה שיצרן שמקבל דיווח לאחר השקת רכב על בעיה סדרתית בקולר גיר למשל אז ה-י-צ-ר-ן כן יבצע את כל הבדיקות וכן יסיק את כל המסקנות כדי שבדגם הבא המצב לא יחזור חלילה שכן זה ירחיק לקוחות פוטנציאליים ויוציא שם של יצרן לא אמין.

פורסם

בסדר,

אנחנו לא בקטע של יצרן ואחריות.

עלתה שאלה מעניינת, שאני אישית לא מכיר את הנושא.

נשמח לתגובות ענייניות למי שאולי כן מכיר את הבעייה.

פורסם

רון שלום,

1. לא ברור לי למה רכבים של קונצרן VW שעברו 20K מגיעים אליך, הרי הם בדרך כלל בתקופת האחריות ובעל הרכב יכניס את הרכב למוסך של הייבואן וממש לא מעניין אותו מה החליפו בתקופת האחריות.

2. אנא ציין באיזה מנועים/גירים.

האמת שאף פעם לא ניתקלתי ב-Recall Circular או Technical Bulletin וגם Service Circular של היצרן בנושא קולרים של רכבים תוצרת VW.

ותאמין לי יש מספיק GB של מידע בנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, כמה שיש ברשותך מידע של יצרן בנושאים אלו או אחרים, זה רק טיפה בים למידע פנימי שיש בראשות היצרן שמופץ ליבואני הרכב.

• ספונסר פורום
פורסם

יש כלי רכב שנוסעים מעט מאד קמ ,זה תופעה ידועה כל בעל מוסך יספר לך שהוא מכיר כאלה(בסוף אנחנו קונים מהם את האוטו בישביל האשה )יש לי לקוחות והרבה עם רכבים שלא נוסעים יותר מ

4K בשנה למשל רכב שנת 2000 עם 17 K

הרכבים שאני מדבר עליהם עם 20K היו פאסאטים(אני יודע שקשה לך לשמוע את זה)משנת 2001-2002

אני מחליף לפחות 4 מקרנים בחודש מנוע וגיר לרכבים מטופלים עם נוזל קרור יעודי עם קמ של60-70-80

ו90K ולכן זה מענין אותי

• ספונסר פורום
פורסם

בדרך כלל מעבר של נוזל קרור לשמן מנוע\גיר-ולפעמים גם זה משונה זה בלי כללים לפעמים גם עובר נוזל קרור

לשמן \מנוע גיר ולמי שלא יודע מעט מים שנכנסים לגיר הורסות אותו לא משנה כמהK יש עליו

הראקציה של השמן עם המים מקלפת את הדיסקות של הגיר -ואז הלכה לך עשירייה

פורסם

דניאל,

המידע שאתה מדבר עליו פורסם עד לפני 3 שנים באתר של VW-USA ומשום מה הוחלט להוריד אותו.

דוגמא מצורפת (האם לזה התכוונת).

בעיה בתיבת הילוכים אוטומטית AG4.

Automatic Transmission, Diagnosing and Repairing.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מניסיוני שמן גיר אוטומט בלחץ גבוה , אלומיניום, נוזל קירור, חום השילוב הנל יוצר ראקציה החל בחלילים של ראדיטורים של gmc ,סאאב,vw וכלה בקולרים מאלומניום\נוזל קירור ,קולר שמן\אויר מחזיק שנים ,לפי דעתי הקולר צריך להיות עשוי סגסוגת של נחושת פליז כמו החלילים של היפניות, הקולר בתצורה הנ"ל נוזל קרור\שמן גיר הוא שילוב גרוע הנושא עלה לסדר היום מאז ה405 (קולר הגיר) ,בכל רכב אשר היתה דליפה מחליל הרדיאטור השבועות שאחרי אופיינו בבלאי מואץ של מערכת הקירור פקקי מים שנאכלו כנראה עקב שאריות של עיסת הנוזל קירור והשמן

אגב ישנם מקרים של ראדיאטורים מאלומיניום הצוברים מטען חשמלי סטטי ומשחירים ביום אחד הבעיה נפתרה עי מתן הארקה לגוף הרכב ,אולי גם כאן מתן הארקה לגוף הרכב תוכל לעזור

יגאל

• תוכן חדש...