Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות היותי חובב ג'אז, מדי פעם עולה הצורך לשמוע משהו יותר "UPBEAT".

בלילה מצאו דרכם אל המחשב שלי אי אלו קבצי MP3. לאחר שמיעה קצרה הבנתי שמשהו דפוק פה.

בדיקה באמצעות SOUNDFORGE מצאה מיד עשרות נקודות בהם קיים אות קטום - קליפינג.

קבצי המוזיקה הגיעו מאוסף בשם "Va - 538 Dance Smash Hits Volume 3-Cd-2006-Ktmp3.rar"

להלן; תמונת מסך של SOUNDFORGE וכן תמונות ממדיה פלייר בהם ניתן בקלות לראות באופן גרפי את הקליפינג. כל קצבי המוזיקה כללו אותות קטומים, לא היה לי כוח להעלות הכל.

111dy1.jpg

untitledei3.jpg

untitled1ww7.jpg

untitled4xp7.jpg

untitled5uu2.jpg

untitled3at8.jpg

בקיצור, כדאי לבדוק קבצי מוזיקה לפני השימוש.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מה שקורה שילד בן 14 מנסה להקליט שירים ולהפיץ אותם

בהיותי חבר עתיק ב Rls groups למיניהם , אני יודע שיש המון קבוצות ששמים דגש רק על כמות

כלומר , יש מינימום חובת הפצה של X דיסקים ביום , ולכן אנשים לא סופרים את האיכות , וזורקים דיסק למחשב ומעתיקים ללא תיקונים.

מצד שני , יש קבוצות שכל עולמם הוא איכות [flac\lossless] ולכן מקליטים באיכות הגבוהה ביותר , על חשבון גודל הקובץ ואני לא מדבר על 320קב"ס אני מדבר על flac האיכות הקרובה ביותר לדיסק שניתן להוציא שהוא לא WAV :p

בטוח רבים מכם יודעים יותר ממני על מדיות וכו' אז אני לא ארחיב.

אתר מצויין להשגת דיסקים באיכות?

oink.

oogee - בקשר לדיסק שלך KTMP3 חרא של קבוצה :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

התוכנה הזו שציינת - SOUNDFORGE - ממש מזהה קליפינג? כי ראיתי שיש שם סימונים כתומים שבהם כתוב...

זו תוכנה חינמית? מתאימה לכל כונן?

אשמח לעוד פרטים, אולי שווה לבדוק את המוסיקה המוקלטת אצלי.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

אני לא מופתע מהיותם של קבצים אלו באיכות נמוכה. אבל, לא ציפיתי לקבל קבצים שהם זבל!

הרבה אנשים מורידים את "טראקים" ואין להם את הניסיון כדי להבחין בשמיעה שמשהו דפוק - לאחר שמיעה מתמשכת של הזבל הזה הם באים בוכים לפורום ש"נשרפו הטוויטרים" ומגבר X או מגבר Y הוא קוטל טוויטרים ושאר תלונות בסגנון.

במקרים קיצוניים ניתן להבחין באוטות הקטומים גם במדיה פלייר (ראיתם תמונות מסך). כדאי לבדוק קבצים שאתם מקודדים (אנחנו הרי לא גונבים מוזיקה - הכל קידוד עצמי...) לפני השימוש בעזרת תוכנות יעודיות לטיפול באודיו כמו SONY SONDFORGE.

אגב, התוכנה הזו מעולה לצורך שימור דיגיטלי של תקליטים. את כל התקליטים הקלטתי באופן דיגיטלי וניתן בעזרת כלים ופילטרים בתוכנה לטפל חלקית ברעשים שנובעים מהתיישנות/נזקים לתקליט.

מי שמחפש איכות - שילך ל HQSHARE

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מה גם הייתי ממליץ על תוכנה פשוטה כגון audio grabber לגיבוי המדיה.

היא אולי לא top of the top , ובריליס גרופס נדיר שמשתמשים בה

אבל למשתמש ביתי היא מצויינת בלי יותר מדי טכני ופקודות חיתוך [תוכנה של מגה , אלא מה]

ואני ממליץ להשתמש באופציית ה Normalize שלה , בכדי למזער את נושא הקליפינג.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

האם אפשר לדוגמה לקחת קובץ MP3 עם קליפינג, ולשנות אותו?, כלומר לעשות לכל הקבצים לפני שאני צורב - Normalize כדי למנוע את הדברים האלה מהמ"ע החמודה שלי :).

ניסיתי עם audio grabber אבל התוכנה תוכננה לעבוד עם קבצי WAV ולהמיר אותם לMP3 ולא MP3 ל - MP3.

יש למישהו המלצות לתוכנה כזאת או אחרת שיש שם פונקציה שציינתי לעיל?

בברכה.

בוריס.

פורסם

אנשים אני ממש לא מבין את הקטע שלכם להידבק לMP3 ובכלל לקודקים שלא משמרים את האיכות

(Lossy).

הרי אתם משקיעים אלפי שקלים במערכות סאונד מתקדמות, אז אם כבר תשקיעו (זמן...)גם באיכות המוזיקה שאתם שומעים!

שני הקודקים הפופולריים מקבוצת הקודקים ששומרים על 100% איכות (Lossless) נקראים Monkey's Audio ו-FLAC כמו שמישהו אמר מקודם. FLAC הוא חינמי ולכן נגיש יותר.

רק שתהיו בעניינים יחס הדחיסה של MP3 הוא 90%~ דבר זה בא על חשבון האיכות, ובגדול!

לעומת זאת FLAC בעל יחס דחיסה של 50%~ ועדיין מצליח לשמור על 100% מהאיכות!

דבר נוסף שמומלץ זו התוכנה EAC - Exact Audio Copy, פשוטו כמשמעו - העתקה מדוייקת וחסרת שגיאות של מוזיקה מדיסקים.

EAC ו-FLAC (גם Monkey's Audio) מבטיחים לכם מוזיקה שנשמעת בדיוק כמו המקור.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

מישהו יודע על אתר טוב למוסיקה בפורמט של MONKEY AUDIO או FLAK ?

אשמח לקבל כתובת אינטרנט וכשאגיע הבייתה לחופש מבית חולים אנסה לראות מה יש . בתודה לעוזרים

יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אנשים אני ממש לא מבין את הקטע שלכם להידבק לMP3 ובכלל לקודקים שלא משמרים את האיכות

(Lossy).

הרי אתם משקיעים אלפי שקלים במערכות סאונד מתקדמות, אז אם כבר תשקיעו (זמן...)גם באיכות המוזיקה שאתם שומעים!

שני הקודקים הפופולריים מקבוצת הקודקים ששומרים על 100% איכות (Lossless) נקראים Monkey's Audio ו-FLAC כמו שמישהו אמר מקודם. FLAC הוא חינמי ולכן נגיש יותר.

רק שתהיו בעניינים יחס הדחיסה של MP3 הוא 90%~ דבר זה בא על חשבון האיכות, ובגדול!

לעומת זאת FLAC בעל יחס דחיסה של 50%~ ועדיין מצליח לשמור על 100% מהאיכות!

דבר נוסף שמומלץ זו התוכנה EAC - Exact Audio Copy, פשוטו כמשמעו - העתקה מדוייקת וחסרת שגיאות של מוזיקה מדיסקים.

EAC ו-FLAC (גם Monkey's Audio) מבטיחים לכם מוזיקה שנשמעת בדיוק כמו המקור.

מסכים אבל לא מסכים. :)

לדוגמה אני: 1.נוסע המון - כ27000 ק"מ בשנה.

2. שומע רק: אלקטרו דאנס, פסיכודלי, פול און וכיו. - קצב שחרור הדיסקים בתחום המוסיקה הנ"ל הוא פשוט מטורף, כ 3-5 דיסקים ביום - בתחום הזה של המוסיקה אין שחרורים ברשת בפורמטים שהזכרת, אלא רק ב MP3. (ובכלל יש המון מוסיקה פסיכודלית שיוצאת אך ורק האינטרנט).

בברכה.

בוריס.

פורסם

אני לא מופתע מהיותם של קבצים אלו באיכות נמוכה.

מי שמחפש איכות - שילך ל HQSHARE]

אזי עכשיו, אני עוד פחות מבין אותך...

אתה לא מופתע, ויחד עם זה לא מחפש איכות..

ז"א, שאתה אמור לחיות עם זה בשקט.

בכלל, אני לא מצליח להבין אתכם.. אוהבים ג'אז, שהיא מוזיקה מורכבת ויש בה המון כלים,

משקיעים במערכת, ובסוף שומעים MP3 ...

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

נכון שלומי מחפשים פה "מערכות על" בשביל לשמוע MP3, ביזיון/בזבוז...

עד עכשיו לא נתקלתי בקבצי מוזיקה עם קליפינג מה שכן נתקלתי בקבצים עם הרעש שאותם MPSHIELD מזהה מראש לפני ההשמעה.

לפורמט של Monkey's Audio קוראים APE שהוא וFLAC אכן איכותיים מאוד וניתנים להשגה אבל לא בקצב המטורף שניתן להשיג אלקטרוני לסוגיו.

וחבר'ה אחרי המערכות המפוצצות (מבחינת חברות לא DB) שהם האמצעי, המטרה שנשארה היא דיסקים א-י-כ-ו-ת-י-י-ם...

ולמי שמחפש תוכנת המהרה:

http://www.maniactools.com/soft/converter/index.shtml

(מעולה וכוללת את כול סוגי ההמהרות)

• תוכן חדש...