Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אתם מאמינים בקארמה?

האם מה שאדם עושה בחייו עולה לו באותו מטבע?

אם עשיתי רע האם זה יחזור אליי בריצה? או הליכה? או זחילה?

ואם עשיתי טוב? האם הוא גם יבוא?

ואם יש לי מזל רע, יש מצב שהטוב יידרס בדרך, יפול מהאמבולנס בדרך לבית-החולים ויפול עליו סוס?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו חזרתי ממועצת הפורום

הוחלט חד משמעית:

אנו לא מאמינים בקראמה

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ולא יקרה לך כלום כל עוד ואוכפי החוק לא תפסו אותך

אין דבר כזה מזל או גורל או משהו שכבר כתוב מראש לגבי העתיד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

?

ממתי מזל נכתב מראש?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מאמין בקארמה, אני לא מאמין שאם תעשה רע (ולא תיתפס או משהו), זה יחזור אליך.

הבעיה היחידה תהיה, איך ההרגשה שלך תהיה עם זה.

אם זה לא היה מפריע לי מבחינה מצפונית, מזמן הייתי מנסה לתכנן איזה שוד או משהו כזה.

"היקום" לא ינקום בך אם תעשה מעשים רעים (כמובן בחכמה ושרשויות החוק לא יתפסו אותך :))

ועוד משהו, כל עניין הקארמה והרוחניות המודרנית מתחיל להמאס עליי די לnew age :lol:

פורסם

זה ברור שכל הכופרים עכשיו שרשמו בערב / ביום כיפור בפורום יכנסו לדיון הזה ויתחילו לירשום שהם לא מאמינים בזה, אז..

יש אלוהים לכופרים שלא מאמינים והגורל כבר רשום.

פורסם
זה ברור שכל הכופרים עכשיו שרשמו בערב / ביום כיפור בפורום יכנסו לדיון הזה ויתחילו לירשום שהם לא מאמינים בזה, אז..

יש אלוהים לכופרים שלא מאמינים והגורל כבר רשום.

אם הגורל כבר רשום, מה הטעם בחיים? מה הטעם לנסות להשיג משהו?

פורסם

אני מנסה לחשוב מה אני עשיתי שמגיע לי עוד שרשור פסאדו-תיאולוגי מהברווז...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא מאמין באלוהים

מאמין בקרמה בצורה כזו או אחרת , זה לא שאם עכשיו תלך לגנוב בדרך חזרה יפול עליך עציץ , אלא שאם תלך לגנוב תרגיש רע עם עצמך ,תהייה מרוכז בלמה עשית את זה ואז תיתקל בעציץ .

בקרמה יש קשר בין הכל להכל , אני לא מאמין שאם תקלל את הרכב שלך הוא שומע ומתנקם ,אבל בהחלט הגישה שלך עצבנית ולכן אתה פועל פחות מדויק וגורם נזק.

לגבי אדם לאדם ,אין ספק שחיוך ויחס טוב גוררים חיוך ויחס טוב .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני מנסה לחשוב מה אני עשיתי שמגיע לי עוד שרשור פסאדו-תיאולוגי מהברווז...

הכל גורל, אם זה לא היה הגורל שלך היית כבר נועל את השרשור הזה

פורסם

עמוק, עמוק.

השאלה היא מה אמיתי ומה וירטואלי, אני או השרשור והאם אפשר לנעול אותו או שמא הנעילה היא רק אשליה של נעילה ומה זה יעשה לקארמה שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
האם אתם מאמינים בקארמה?

האם מה שאדם עושה בחייו עולה לו באותו מטבע?

אם עשיתי רע האם זה יחזור אליי בריצה? או הליכה? או זחילה?

ואם עשיתי טוב? האם הוא גם יבוא?

ואם יש לי מזל רע, יש מצב שהטוב יידרס בדרך, יפול מהאמבולנס בדרך לבית-החולים ויפול עליו סוס?

תודה.

לא מאמינה במזל (אני מאלה שמסוגלים להגיד "וואו, האוטו אצלי כבר יותר מחצי שנה ואין עליו שריטה" בזמן שאנשים סביבי מחפשים בפאניקה עץ לנקוש עליו), אבל די מאמינה שאם תהיה בנאדם טוב דברים פשוט יסתדרו כמו שצריך (בלי קשר לקארמה, מזל, או וואטאבר - זה פשוט עובד.. חוצמזה זה יותר כיף להיות נחמד לאנשים מאשר מגעיל לאנשים, זה גורם להם לחייך ומשפר לכולם את המצברוח).8)

פורסם
לא מאמין באלוהים

מאמין בקרמה בצורה כזו או אחרת , זה לא שאם עכשיו תלך לגנוב בדרך חזרה יפול עליך עציץ , אלא שאם תלך לגנוב תרגיש רע עם עצמך ,תהייה מרוכז בלמה עשית את זה ואז תיתקל בעציץ .

בקרמה יש קשר בין הכל להכל , אני לא מאמין שאם תקלל את הרכב שלך הוא שומע ומתנקם ,אבל בהחלט הגישה שלך עצבנית ולכן אתה פועל פחות מדויק וגורם נזק.

לגבי אדם לאדם ,אין ספק שחיוך ויחס טוב גוררים חיוך ויחס טוב .

בדיוק! :roll: (אולי להבא אלמד לקרוא תגובות אחרות בשרשור לפני שאני מגיבה... :-P)

פורסם

אף אחד מכם לא באמת מבין את עיקרון הקארמה. מה שאתם מייחסים אליו בצורה די מוטעית את המושג "קארמה" הוא למעשה השאיפה לאיזון בין המעשים שלכם בחיים.

קארמה היא מושג שבא מהפילוסופיה הבודהיסטית ולאחר מכן הפך לאחד המושגים החשובים ביותר בדת הבודהיסטית שמקורה בהודו של המאה ה-4 לפני הספירה.

ועכשיו להסבר -

לאדם הבודהיסטי יש שאיפה אחת בחייו - לצאת מתוך מעגל הסבל שמרכיב את החיים שלו. הסבל הזה נוצר מתשוקותיו ורצונותיו של האדם. הבעיה היא שלא רק שהחיים שלו הם סבל הוא גם נמצא בתוך מסלול של גלגול נשמות שמושפעות מהקארמה של האדם. את הקארמה מרכיבים מעשיו והחלטותיו של האדם בחייו. אין דבר כזה קארמה טובה או רעה - יש רק קארמה. מעשה טוב לא יוכל למחוק מעשה רע וסכומם של המעשים האלה ירכיב את הקארמה שתקבע לאיזו צורה תתגלגל בגלגול הבא שלך.

הדרך היחידה לצאת מתוך מעגל הסמסרה (הסבל) ולהגיע לנירוואנה (הארה) היא שלא תהיה לך קארמה. להגיע למצב שאתה זורם בחיים האלה כמו עלה ברוח - אתה לא פועל על דעת עצמך, והולך לאן שהחיים מובילים אותך בשאיפה להיות כמו הטבע - חסר החלטות, חסר חשקים, חסר תאווה ורצונות.

וזו הייתה התורה הבודהיסטית על רגל אחת.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...