Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע הזוי נכון... גם אני חשבתי! לאחר בדיקה מקיפה, נבהלתי לגלות את האמת המרה

אצלי במערכת על פול ווליום, יש צריכה של 180+-AMP , שמתי לב שבנסיעות ארוכות עם פול ווליום מד הדלק נוטה לרדת מהר יותר מן הרגיל! אגב, הרכב הוא VW TRANSPORTER 2005 דיזל טורבו מנוע 2.5 בעל אלטרנטור 150 אמפר של בוש.

בקיצור, החלטתי לבדוק את התעלומה, מילתי פול טנק ונסעתי איתו שבוע רגוע בווליום נמוך מאוד, האוטו עשה 700ק"מ

לעומת זאת, בפול טנק השני, נסיעה עם מערכת על פול ווליום הרכב עשה 400 ק"מ בלבד!

יש לציין כי:

* הנסיעה בשנייהם היתה רגועה

* באותם מסלולים

* עם אותה כמות משקל ברכב

* ואפילו, דלק מאותה תחנה :-P

* גלגלים מנופחים היטב

נקודות חשובות:

לא הסתמכתי רק על מד הדלק אלה על מרחק נסיעה

ישנו מד מצבר ברכב ובנפילת מתח הכי גדולה המתח יורד ל 12.9

ולשאלה הגדולה: האם ייתכן כי אלטרנטואר שולט על המנוע וגורם לו לצרוך יותר דלק להפקת חשמל ובכך "שורף" יותר דלק?

פורסם

מוזר מה שאתה מספר וכמו כן מעניין.

איזה מע' יש לך שצורכת 180 A??

למיטב ידיעתי לא אמור להיות הבדל אבל אולי יש פה חידוש.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

ההודעה שלך נראית כמו האימליי שרשרת האלה שחייבים להעביר ל 15 איש :hihi:

בשעת מאמץ האלטרנטור יוצר יותר מאמץ פיזי על המנוע, אבל ממש לא ברמה שכמעט תכפיל את צריכת הדלק. ברכב שלי התקנתי אלטרנטור בהספק כפול מהמקורי (90 אמפר במקום 45) וצריכת הדלק לא השתנתה במאומה.

אני מציע לך למדוד את צריכת הדלק האמיתית של הרכב ולא להסתמך על מד הדלק. אם אתה משוכנע שמדדת טוב - כנראה שיש לך תקלה כלשהי ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ערב טוב.

אני מנחש אבל, יש לך 3 L7?, אז קח בחשבון גם את הגודל של התיבה שלהם.

תוספת משקל ראויה גם היא.

בברכה, ושבת שלום,

מתן.

פורסם

הוא מדבר על נסיעה עם כל המערכת כאשר ההבדל היחיד הוא עוצמת השמע. אין קשר הבדל משקל בין שני המקרים.

ייתכן והאלטרנטור עובד קשה יותר ומכביד על המנוע?!

אולי צריכת הזרם הגבוהה מפריעה להצתה ובכך המנוע עובד בצורה שאינה תקינה?!

את זה אשאיר למומחים.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אני ירדתי מ500 ק"מ למיכל מלא בדלק לאיזור ה 400-420 ק"מ מאז התקנת המערכת.

לא ראיתי קשר לווליום .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הרגל כבדה יותר כשיש וויליום גבוהה..

:)

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
הרגל כבדה יותר כשיש וויליום גבוהה..

:)

גם וגם:

כמה פעמים יצא לכם להגיעה לחניית הבית ונשארתם ברכב רק כדיי לשמוע עוד קטע אחד "קצר" או לכוון איזה משהו?

וכל זאת כאשר המנוע זולל להנעתו :-D

הקלומטרים במד לא זזים אבל אבל.. הדלק עוזל לכן גם צריכת הדלק עולה בכמה ליטרים ל- X ק"מ :loco:

הסאונד עולה במחיר מיום ליום :2gunfire:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

דווקא אצלי זה הפוך. מאז ששמתי את המערכת האוטו זולל פחות. טוב אני גם נוסע פחות (חופש מהמכללה :-) ).

לא נראה לי שזה קשור איכשהו אחד לשני.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מנואל אתה לא צודק במצב ניוטרל הרכב אינו מאתמץ ולכן אינו זולל דלק רק להשווה נסיעה מראשון לאור יודע שווה בערך 20 דקות עד 30 דקות של רכב שעומד בפול ווליום עם מערכת ועם אורות דולקים אתה בקטע הזה בכלל לא צודק יצרניות הרכבים כיום מייצרות מנוע עם יותר מידי אלקטרוניקה כלומר ההזרקות היום גורמות לצריכת דלק יותר גלודה אבל לביצועים יותר טובים אבל במצב ניוטרל הרכב זולל פחות דלק כי הדבר היחיד שמשפיע עלייו זה צריכת חשמל שהיא ממש אפסית לעומת תזוזה של 1.5 טון שמהירות של 50 קמ"ש

פורסם

מוזר, ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא שניהול ההילוכים שלי לא תמיד אופטימלי עם ווליום גבוה, פשוט לא שומעים את המנוע. אבל קשה לי להאמין שזו הסיבה לשינוי כה דרמטי. אצלי, הגב, הצריכה לא השתנתה כלל אחרי התקנת המערכת.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
מנואל אתה לא צודק במצב ניוטרל הרכב אינו מאתמץ ולכן אינו זולל דלק רק להשווה נסיעה מראשון לאור יודע שווה בערך 20 דקות עד 30 דקות של רכב שעומד בפול ווליום עם מערכת ועם אורות דולקים אתה בקטע הזה בכלל לא צודק יצרניות הרכבים כיום מייצרות מנוע עם יותר מידי אלקטרוניקה כלומר ההזרקות היום גורמות לצריכת דלק יותר גלודה אבל לביצועים יותר טובים אבל במצב ניוטרל הרכב זולל פחות דלק כי הדבר היחיד שמשפיע עלייו זה צריכת חשמל שהיא ממש אפסית לעומת תזוזה של 1.5 טון שמהירות של 50 קמ"ש

זה נכון כל עוד אין לך אלטרנטור 180A :-D

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

זוהי תופעה ידועה בעיקר שיש סאבים חזקים ברכב.

הסאבים מרעידים את המחשב של הרכב ומעוותים את הזרמים שהוא מעביר למנוע.

אצלי ברכב שמתי סאב ממש ליד מחשב הרכב וצריכת הדלק עלתה לליטר לכל 2 ק"מ.

סתם, נו, לא יכולתי להתאפק :)

אין קשר בין צריכת הדלק לווליום. בטח שלו 1:2 !

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

א. פיסוק, דבר יפה ויעזור מאוד להבין מה שאתה רושם.

ב. רכב בניוטרל, לא זולל דלק כמו בנסיעה כאשר אתה לוחץ על הדוושה. אבל הוא פועל לא? והוא צורך דולק, וכן זה יכול להשפיע על הצריכה הכללית.

אם אתה כמוני, שהרבה פעמים לפני שאני עולה הביתה אני שומע עוד קצת מוסיקה באוטו.זה משפיע על הצריכה.

ג.האלקטרוניקה והזרקות דלק כיום למיטב ידיעתי, מוציאות יותר הספק מהמנוע בפחות צריכת דלק.

בכל אופן בכללי, שינוי כזה דרמטי בצריכה הדלק נראה לי באמת מאוד מאוד מוגזם. אבל מי יודע.

ליתר ביטחון אתה יכול ללכת למוסך ולעשות בדיקה כדי להיות בטוח שהכל בסדר.

מה גודל המיכל שלך ברכב?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...