Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה יצא לי לנהל כמה שיחות עם שכן וחבר טוב בנושא שמן מנוע. הבחור מסיים להשתיל בימים אלה מנוע עם שבלול רעב בטויוטה סליקה שלו, וההתלבטות שלו היא באיזו צמיגות שמן להשתמש.

הוראת היצרן המקורית היא לשים שמן בעל צמיגות 10W-30 במדינות בעלות אקלים ממוצע, ושמן בצמיגות 20W50 במדינות אקלים חם.

ההמלצה הזאת נשמעת לי תמוהה.

מנוע שגודש בסל"ד גבוה לא צריך שמן בעל טווח צמיגויות גבוה יותר? ידוע ששמנים בצמיגות 10W-30 מיועדים לחסוך אנרגיה, איך חסכון באנרגיה מתבטא במנוע חזק וגדול שאמור לעבוד בעומסים בלתי שגרתיים?

אודה למי שיוכל לתת תשובה מבוססת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמן המנוע ברכב , משמן גם את יחידת הטורבו .

היצרן מחפש את הפשרה הטובה ביותר , בין עבודת המנוע ושימון הטורבו .

בטויוטה סליקה , בד"כ מנועי הטורבו מגיעים בצמיגות עד 0,5,10,15-40W .

כנראה בארץ בגלל תנאי האקלים וכדי לתת אטימות טובה יותר לטורבו עברו גם ל 20-50W .

( שמן בצמיגות 50,60 הוא סמיך וכבד יחסי , טוב לטורבו , ומעמיס קצת על המנוע )

יש מנועים ספורטיביים אשר נבנו מראש לצמיגות 50,60W , ומערכת השמן נבנתה בהתאם :idea:

אפשר כי ב " סליקה " המנוע הוא סידרתי ומשופר להתמודד עם עומסים מסויימים והוא לא צריך צמיגות גבוהה .

כך שלדעתי הפשרה טובה תהיה 10-40W 15-40W ואם גם המנוע קצת ישן ושחוק, הייתי עובר ל 20-50W .

( בתקווה שיש בארץ 20-50W באיכות זו )

בכל האתרים מצויין , חצי סינטטי , או סינטטי מלא

איתמר , גם במנועי הטורבו דיזל של 10 השנים האחרונות , משתמשים בצמיגות עד 40W .

על אף הדחיסה + המומנט החזק בהם ,היכול להתמודד עם צמיגות גבוהה יותר , ובכל זאת

היצרנים מתאימים את המנועים + הטורבו לעבוד בצמיגות זו .:idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...