Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צנטרל חלקי חילוף בת"א ברח' יצחק שדה.

מחיר בסביבות 90 ש"ח לשמן גרמני L&M.

יש עוד שמנים איכותיים במחיר עד 100 ש"ח לגלון ולעיתים ל 5 ליטר שמן כמו השמן שציינתי.

יש עוד חנויות לחלקי חילוף ליד צנטרל.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אוקי תודה על ההמלצה על צנטרל נראה לי ש LM מספיק איכותי, אני אגש לשם אלה אם יהיו עוד המלצות באזור רחובות, ראשון לציון (מחר אני שם).

מסנן שמן מקורי ניתן יהיה לקנות באותה החנות שמוכרת שמן, או שחייבים להיכנס למוסך מרכזי?

ניצן, לגבי סוג השמן נראה שניתן להשתמש בשתי הצמיגויות.

ציטוט מספר הרכב לגבי שמנים המאושרים על ידי יצרן הרכב "דלקול אולטרה בצמיגות 15W/40 SH/CF-4 או ESSO סופרלוב EX2 בצמיגות 10W/40 SG/CD

אז מה עדיף או שזה לא משנה, (כי אף פעם לא הצלחתי עם האותיות SG , SH וכדומה)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ההיתי היום בצנטרל ורציתי לקנות LM 15W40. בסוף קניתי שמן סינטטי 5W40 של אותה חברה.

עכשיו אני רוצה לרדת להחליף, אבל נכנסו לי ספקות אם השמן לא יהיה מידי דליל?

מה דעתכם לרדת להחליף או שזה יגרום לבעיות?

תוספת אינפורמציה

לרכב אין ולא היו אף פעם נזילות/מחסור בשמן

בפעם האחרונה הוסף ROYAL PURPLE 10W40 ולא היו בעיות

פורסם
דליל - ובמיוחד למנוע קצת ישן - היצמד להוראות היצרן, ולתגובות שקיבלתה בפורום.

מצורף שירשור דומה, כנס וקרא .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210475

אייל .

תודה, כבר נתקלתי בהמלצות האלה בעבר:wink:

בכל אופן היסטורית הרכב ידוע לי במלואה והרכב עבר כמעט עד לפני שנתיים החלפת שמן כל 7500 ק"מ ופילטר כל 15000.

בפעם האחרונה קצת חששתי מנזילות בגלל הוספת 10W40 ולא הייתה בעיה.

אבל אני מבין שעכשיו לא כדי לשים את השמן הזה.

פורסם
דליל - ובמיוחד למנוע קצת ישן - היצמד להוראות היצרן, ולתגובות שקיבלתה בפורום.

מצורף שירשור דומה, כנס וקרא .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210475

אייל .

בכל אופן היסטורית הרכב ידוע לי במלואה והרכב עבר כמעט עד לפני שנתיים החלפת שמן כל 7500 ק"מ ופילטר כל 15000.

בפעם האחרונה קצת חששתי מנזילות בגלל הוספת 10W40 סינטטי מלא ולא הייתה בעיה.

בנוסף המנוע אולי ישן, אבל מרגיש כאילו יצא אתמול מהמפעל

פורסם

בפעם האחרונה קצת חששתי מנזילות בגלל הוספת 10W40 סינטטי מלא ולא הייתה בעיה.

בנוסף המנוע אולי ישן, אבל מרגיש כאילו יצא אתמול מהמפעל

אין קשר כרגע למצב המנוע אצלך - גם במנוע חדש, היצרן ממליץ על צמיגות 15-40 ו 10-40 .

אם בא לך למלא 5-40 - אפשר .. קח בחשבון , צריכת שמן , רעשים קלים בתיזמון, ונזילות .

לא תמיד - אבל אפשרי - לידיעתך ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אין קשר כרגע למצב המנוע אצלך - גם במנוע חדש, היצרן ממליץ על צמיגות 15-40 ו 10-40 .

אם בא לך למלא 5-40 - אפשר .. קח בחשבון , צריכת שמן , רעשים קלים בתיזמון, ונזילות .

לא תמיד - אבל אפשרי - לידיעתך ..

אייל .

אוקי זאת התקדמות,

אז אתה חושב שאולי ניתן במגבלת הבעיות שציינת.

אני אחכה לעוד תגובות ואם אף אחד לא יביע התנגדות נחרצת בחצי שעה הקרובה, אז אני יורד ללכלך את הידיים (מחכה לזה כל כך הרבה זמן).

פורסם

טוב אז הסיבה שהייתי קצת לחוץ להחליף היא שהרכב עבר 17400 מאז ההחלפת השמן האחרונה. השמן היה טוב אבל הפילטר לא מקורי (עכשיו הוא כן) וזאת החריגה הכי גדולה בטיפולים השוטפים שנעשו! מקווה שלא נגרם נזק למנוע.

ביצעתי נסיעת מבחן של 30 ק"מ. ההתרשמות היא שאני לא מבחין בתאוצה שונה, אבל הצליל של המנוע שונה. אין לי שעון טורים אבל כשמשכתי הילוכים המנוע מתחיל להרים את הקול, המשך משיכה והצליל מתחזק מעין צרחה דקה (בערך ב 60 בשני) אבל במקום שימשיך להתחזק כמו שאני רגיל לשמוע כשאני ממהר ולוחץ, הצליל הופך מעט עמום. לא יודע לתאר את הצליל כי שומעים שהמנוע בסל"ד גבוה אבל הצרחה העמומה פתאום נשמעת שקטה יותר, כאילו מרוחקת.

לא יודע אם הצלחתי להסביר מה שאני שומע, אבל זכור לי שבפעם האחרונה שהחלפתי לי ROYAL PURPLE 10W40 גם שמעתי צליל שונה ובזמנו היה נדמה לי שיש למנוע יותר כח בעליות.

אוקי אז בנתיים הכל בסדר, אבל ליין מן אמר שיתכן ויהיו רעשים בתזמון. האמת שאין לי מושג מה זה אומר כי אף פעם לא שמעתי דבר כזה, אבל אני מניח שהרעש שתארתי הוא לא הרעש המדובר, ואם יהיה רעש לא תקין אני אשים לב- ואז מה לעשות? פשוט להחליף לשמן המומלץ? לגבי נזילות וצריכת שמן של המנוע, מתי אני אמור להתחיל להרגיש בהם?

פורסם

בדוק בשבוע הקרוב שמן, בדיקה כללית ושיגרתית של אחרי טיפול.

כדי לודא ,שאין נזילה , מהמסנן ומפקק השמן באגן .

בעוד כ 1000 ק"מ , בדוק אם חסר שמן, ואם כן חפש נזילות .

רעש השסתומים , נשמע במיוחד ב 1200-1500 סל"ד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בינתיים המנוע לא מראה שלא נוח לו וגם אין שינוי במפלס השמן האם להישאר עם השמן? או שזה יכול להזיק איךשהוא למנוע?

• תוכן חדש...