Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

שלשום בזמן נסיעה הבחנתי שיש ריח של שרוף באוטו ומחסור בכוח ועצרתי בצד. כשפתחתי את מכסה מנוע ראיתי עדים לבנים יוצאים מהמנוע. חיכיתי כמה דקות, בדקתי נוזל קירור ומיכל האיבוי היה ריק.

לאחר כשעתיים מילאתי מים אך המים לא נשארו במיכל העיבוי אלא נזלו החוצה. (מד חום מנוע לא עלה מעבר לחצי, אך אני יודע שהוא לא תקין כי לוקח לו מלא זמן לעלות בכלל).

למחורת גררתי את האוטו למוסך, שם נאמר לי שיש מכוניות אחרות בתור ויצרו איתי קשר כשיעלו את האוטו על הליפט. לאחר כמה שעות קבלתי שיחה ובה נאמר לי שיש נזילה מפקק מתחת לבלוק מנוע וכדי להגיע אליו, יש לפרק את הגיר(עבודה של 600 ש"ח). יחד עם זאת, יש חשש שהמצמד גמור (דבר שלא הרגשתי בו) והציעו לי להחליף מצמד בתוספת מחיר החלק בלבד כי העבודה כבר נעשית ע"מ לפרק את הגיר. בשיחה הבאה כבר המצמד היה מפורק ולדברי המוסך - גמור לחלוטין. אז הסכמתי שיחליפו אותו.

כאשר לקחתי את האוטו חזרה, קבלתי חשבונית עם עוד מספר סעיפים, כך שהמחיר הסופי היה 2000 ש"ח.

מבקש את חו"ד של הפורום בנושאים הבאים:

1. האם יש צורך לפרק את הגיר כדי להגיע לפקק שממנו נזל נוזל הקרור?

2. האם הסעיפים בחשבונית נראים לכם הוגנים ובאמת היה צורך בביצוע עבודות המפורטות?

2010-09-22 15.21.42.jpg

פורסם

אם כבר החלפת מצמד, האם מקורי?

אם לא, של איזו חברה?

האם הוחלפה גם המשאבה והמייסב במצמד?

לא ברור ( לפחות לי ) מאיפה הייתה הנזילה

עד כמה שאני זוכר יש פקק בצד של המצמד אבל גבוה יותר

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

מה שמשך שאת תשומת ליבי בחשבונית שצירפת זה - "תיקון נתק מאוורר מנוע"

שנעשה בכלל במוסך אחר.

נראה לי שזה מה שגרם לבעיית ההתחממות שלך.

צמע, אני לא מכיר את הרכב ובעקבות התחממות כזו כמו שהוא עבר הכל יכול להיות, אבל נשמע לי קצת מוזר שבשביל להגיע לאיזה פקק צריך לפרק חצי רכב ואז פתאום מגלים שצריך להחליף מצמד ... אבל .. כבדהו וחשדהו. 

אני הייתי מנסה לקבל חוות דעת נוספת - תרים טלפון לעוד 2-3 מוסכים ותתייעץ איתם, יכול להיות שתשמע הסברים אחרים או הצעות אחרות לתיקון. יש בפורום רשימה של המלצות על מוסכים.

פורסם

זה מוסך מורשה?

איזה נוזל קירור שמו?

אם זה מורשה, אז אתה צריך את הנוזל הורוד ולא את הירוק

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

תודה על התגובות

זה לא מוסך מורשה, זה מוסך כללי בחיפה בשם יוניברסל.

כשהתקשרו אלי מהמוסך נאמר לי שהמצמד גמור ו"סט מצמד חדש" עולה ככה וככה.

ואכן שמו נוזל ירוק אבל למיטב זכרוני זה מה שהיה לי גם לפני זה. אני יודע שהרדיאטור לא מקורי ובעלים הקודמים של הרכב החליף רדיאטור ומשאבת מים.

איך שאני מבין מהתגובות עד עכשיו, ההמלצה היא לא להתקרב למוסך הזה יותר...

פורסם

לא הייתי אומר שלא צריך להתקרב לשם...יכול להיות שבאמת הקלאץ' היה גמור והיה צריך להחליפו, בכל מקרה יכולת לסרב ולהגיד שאתה לא רוצה להחליף את הקלאץ' ולסוע להתייעץ עם מוסכניק אחר אפילו להתייעץ עם מורשה, אני בטוח שעל יעוץ לא יקחו כסף.

ולהבא תעשה מה שאני למדתי על בשרי, כשאתה הולך למוסך תאמר למוסכניק שלך בפירוש לשמור את החלקים שהוא מפרק מהרכב ואז תוכל להביט בהם בעצמך ולקחת אותם לקבלת חוות דעת נוספת.

נכון שאז תצא "חכם לאחר מעשה" אבל אז תדע אם לחזור למוסך הזה או לא.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...