Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בפונטו ספייס שלי שנת 2003 דהו הפנסים הקדמיים.

הפנסים עשוים פלסטיק ולמיטב ידיעתי דוהים מהשמש.

מה ניתן לעשות ע"מ לתקן את זה ? זה הולך ונהיה גרוע מיום ליום ועוצמת התאורה פוחתת כל הזמן.

האם להחליף את שתי הפנסים לחדשים לגמרי ? מקוריים ? יש תחליפיים זולים יותר ? האם ניתן להחליף רק את העדשת פלסטיק של הפנס ??

רצ"ב תמונות של הפנסים מלפני שנתיים והמצב היום:

ניתן בבירור לראות את ההבדלים של מה שקרה לפנסים תוך שנתיים.

אודה לעזרתכם ממי שנתקל בבעיה דומה.

המצב לפני שנתיים.JPG

המצב היום1.JPG

המצב היום2.jpg

פורסם
אם אתה המאיזור חיפה יש מקום שמנקה פנסים דהויים תמורת 200 ש''ח

והם נראים כמו חדשים.

אני לא מאיזור הצפון.

ושמעתי שזה לא ממש יעיל אלא עוזר לתקופה קצרה מאוד.

עוד הצעות ??

פורסם

לפי התמונות הפנס לא נראה כל כך דהוי, כל מה שאני יכול לאמר לך זה שגם לי יש פונטו והפנסים דהו לגמרי אם אתה יכול לטפל בזה עשה זאת במהרה!!!!

פורסם

תשמע, גם לי יש פונטו, אצלי פנס אחד כבר ממש לא מפזר אור מרוב שהוא דהוי, פוליש עזור לו מעט, תנסה לעשות פוליש על בסיס קבוע

ואם אתה מחליף פנסים, תקנה חדשים, זה לא עולה הרבה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
תשמע, גם לי יש פונטו, אצלי פנס אחד כבר ממש לא מפזר אור מרוב שהוא דהוי, פוליש עזור לו מעט, תנסה לעשות פוליש על בסיס קבוע

ואם אתה מחליף פנסים, תקנה חדשים, זה לא עולה הרבה.

פנסים חדשים מקוריים לא עולים הרבה ??

למיטב ידיעתי הם מאוד יקרים, תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

פנסים חדשים עולים הרבה מאוד!

חבר שלי נשבר לו פנס אחד בתאונה הוא שילם 900 שקל אחרי ביטוח!

פנסים חדשים מקוריים לא עולים הרבה ??

למיטב ידיעתי הם מאוד יקרים, תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
פנסים חדשים עולים הרבה מאוד!

חבר שלי נשבר לו פנס אחד בתאונה הוא שילם 900 שקל אחרי ביטוח!

של איזה רכב ? פונטו ?

פורסם

שרשרנו כבר מ"ס פעמים על עניין הפנסים.

האמת לא מצאתי פתרון לבעיה , כי אי אפשר לשחזר פלסטיק .

ניסיתי עם כל מיני חומרים : פוליש יעודי לפלסטיק, head light restorer

וכו.

אגב פנס חליפי עולה בסביבות ה400 לפני מע"מ. אין סיבה שלפיאט יעלה יותר.

יובל

פורסם
שרשרנו כבר מ"ס פעמים על עניין הפנסים.

האמת לא מצאתי פתרון לבעיה , כי אי אפשר לשחזר פלסטיק .

ניסיתי עם כל מיני חומרים : פוליש יעודי לפלסטיק, head light restorer

וכו.

אגב פנס חליפי עולה בסביבות ה400 לפני מע"מ. אין סיבה שלפיאט יעלה יותר.

יובל

על הפנס יש מין שתי תופסנים שכאילו מחזיקים את העדשת פלסטיק למקום.

ניסיתי להרים אותם אבל זה לא עוזר בכלום.

האם ניתן להחליף רק את העדשת פלסטיק ??

פורסם

היה שרשור כזה לא מזמן.

העצה הכי טובה שקראתי שם הייתה לצבוע את הפנס בלכה.

הייתה לי בעיה כזו עם בקלית אחורית של אסקורט , כלום לא עזר.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ממה שהבנתי לא ניתן לפרק את הפנס בגלל שהחלק הקדמי מודבק כל ניסיון להוציא אותו דרך שני הקליפסים עלול להסתיים בשבירה ובהחלפת כל יחידת הפנס.

לא ניתן גם לנקות את הפנס מבפנים בגלל גישה מאוד צרה.

זה די מבאס העסק כי זו בעיה מוכרת בספייס וגם בלא מעט מכוניות מודרניות אחרות.

האם ניסית לנקות היטב את הפנסים?

כל עוד האוטו עובר טסט (בטיפול הבא אפשר לבדוק במוסך את עוצמת ההארה), אז אולי המצב לא כל כך חמור. ברגע שהאוטו יכשל בטסט תהיה לך בעיה.

פנס חדש הבנתי שעולה כ- 700 ש"ח ולא מומלץ לקנות מפירוקים שעלול לסבול מאותה תופעה לאחר זמן קצר. לגבי חלופי....??? יש בכלל.

אתה יכול לברר בחנויות החלפים מ.י.ר או נחום סודאי בתל אביב לגבי מחיר פנסים ראשיים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אם יש לך קרובים או חברים שעובדים באלביט או שמתעסקים עם מצלמות בעלות עדשה ברמה גבוהה(או כל ציוד אופטי אחר בעל עדשה) אז יש שתי אבנים מיוחדות שבעזרתן מלטשים פלסטיק וזכוכית(עדשות) ולאחר הליטוש הפלסטיק יוצא כמו חדש.

לדוגמא: חבר שלי בעל פולקסוואגן פאסאט ושתי הפנסים הקידמיים שלו דהו לגמרי,הבחור עובד באלביט ושם הם מתעסקים עם ציוד אופטי והוא הביא מהמפעל שתי אבנים אחת גסה והשנייה יותר עדינה ואמר שבעזרתן הוא הולך ללטש את הפנסים באוטו ואני בהתחלה צחקתי עליו אבל כאשר הוא התחיל בתהליך ולאחר כ 5 דקות של שיפשופ הפנסים היו חדשים כמו מהחברה!!! אני הייתי בהלם מוחלט :shock: :shock: :shock: .

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
אם יש לך קרובים או חברים שעובדים באלביט או שמתעסקים עם מצלמות בעלות עדשה ברמה גבוהה(או כל ציוד אופטי אחר בעל עדשה) אז יש שתי אבנים מיוחדות שבעזרתן מלטשים פלסטיק וזכוכית(עדשות) ולאחר הליטוש הפלסטיק יוצא כמו חדש.

לדוגמא: חבר שלי בעל פולקסוואגן פאסאט ושתי הפנסים הקידמיים שלו דהו לגמרי,הבחור עובד באלביט ושם הם מתעסקים עם ציוד אופטי והוא הביא מהמפעל שתי אבנים אחת גסה והשנייה יותר עדינה ואמר שבעזרתן הוא הולך ללטש את הפנסים באוטו ואני בהתחלה צחקתי עליו אבל כאשר הוא התחיל בתהליך ולאחר כ 5 דקות של שיפשופ הפנסים היו חדשים כמו מהחברה!!! אני הייתי בהלם מוחלט :shock: :shock: :shock: .

נשמע מעניין...

אבל זה דהה (ככה זה נראה לי לפחות* מבפנים.

• תוכן חדש...