Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן לא רב פתחתי שרשור בו בפורום זה בו ביקשתי המלצה למחליפה לסובארו DL שלי שתהיה אמינה וזולה לאחזקה.

על היורשת יהיה לקחת (כן, גם להחזיר) אותי בכל בוקר כמעט מנתניה לטירת הכרמל על כביש החוף.

מדובר על נסיעה שרובה ככולה שיוט רגוע בהילוך חמישי במהירויות של 90-115 קמ"ש (תלוי כמה אני מאחר למשרד).

הסובארו DL עשתה זאת ללא בעיה משך שנה וחצי (ועדיין).

 

לאחר זמן מה מפתיחת השרשור נפל דבר והחלטתי לחפש ניסן אלמרה ידנית. אך לצערי - אין כאלה בנמצא אלא רק אוטומטיות.

כיוון שמדובר בנסועה לא מעטה. הק"מ הרב שייצבר יהיה גם בעל השלכה על מחיר הרכב לכשאמכור. לכן אני גם לא שש להוציא סכום גדול על הרכב.

 

לפני מס. ימים. נתקלתי בשרשור המשבח את הפנדה מתוצרת פיאט כרכב אמין וזול לתחזוקה שיכול לגמוע מאות אלפי ק"מ ללא בעיה.

חיפשתי וקראתי שרשורים כאן ובאתרים אחרים. אך קיבלתי המון מידע סותר.

בחלק מהמקומות נטען שהרכב חלש בכביש מהמהיר ובאחרים טוענים שהוא נוסע טוב

בחלק מהמקומות מתארים את הרכב כנוח ובאחרים כצפוף

בחלק טוענים שיש לו הגה חשמלי בעייתי ובאחרים לא התייחסו לזה כלל.

 

אני מבקש את עזרת ועצת אלה המכירים את הרכב.

האם פיאט פנדה ידנית תתאים לשימוש המבוקש של נתניה-חיפה נתניה וקצת מעבר על בסיס יומי תוך הפגנת אמינות טובה ומינימום זמן מוסך?

האם ההגה במכונית הזו הוא בעייתי ונוטה לתקלות/בעיות?

האם הרכב נוח לנהיגה? זכרו! בהשוואה לסובארו DL

האם המנוע שלך באמת חלש בכביש המהיר?

איך הפנדה מתמודדת עם עליות (כגון פרויד בחיפה)?

האם היא שקטה משמעותית בהשוואה לDL? (אני רציני. כתבו שהיא רועשת בבינעירוני)

האם יש בעיות/מחלות אופייניות לדגם?

 

אני לא מחפש ביצועים ורוב הזמן הרכב ישמש להסיע נוסע או שניים בלבד. אשמח לחוות דעתכם על הרכב בכל עניין הכח, ביצועים, רעש, אמינות, עלויות אחזקה וכולי.

פורסם

אין שום בעיה לפנדה בנסיעה מסוג זה, אם כי ברור שיש רכבים יותר נוחים בנסיעה בינעירונית. בעיקר בהבט של קופצניות ורעשי רוח, כי מבחינת מרווח ונוחות ישיבה הפנדה דווקא נוחה, ואם לא יושב מבוגר מאחורי הנהג - אז לא צריכה להיות שום בעיה להתרווח ולנסוע בכיף. אשתי עושה ת"א-ירושלים לעתים מזומנות בפנדה, ללא כל תלונות.

 

מבחינת עלויות אחזקה, הפנדה בגדול מאוד חסכונית בדלק וטיפולים, אך אינה חפה מתקלות. הנושא היקר יחסית (שוב, הכל יחסי, מה שיקר בפנדה שווה ערך לתיקון חתיכת פלסטיק ברכב מנהלים...) זה אכן מסרק הגה שידוע כבעייתי יחסית - תיקון שווה 4,000 ש"ח. מעבר לזה - מנוע, גיר (גם רובוטי) אמינים מאוד, חשמל ופלסטיקים לא מושלמים אך סבירים בהחלט ולא פוגעים בעלויות תחזוקה לאורך זמן. אפשר ששנתונים אחרונים של פנדה יהיו משופרים גם מבחינה זו, הבעיות מוכרות בעיקר ברכבים מהשנתיים-שלוש הראשונות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מניסיון על פנדה אצלי במשפחה, הרכב כבר קרוב ל4 שנים וכמעט ולא היו שום בעיות רציניות כמו הגה, גיר וכדומה (טפו,טפו,טפו).

התיקון הכי יקר היה קונקטור של המחשב שאחראי בין היתר על התאורה- קונקטור שמאלי, ועלה 700 ש"ח כולל הכל.

הרכב נוסע בכל שבוע נסיעות בין עירוניות ארוכות (בערך 270 ק"מ לסרוגין) וכבר נסע מר"ג לאילת ללא כל בעיה, עם מזגן כאשר תצרוכת הדלק עמדה על- תקשיב היטב: 21 ק"מ לליטר.

כמו כן הרכב יחסית מרווח לגודלו, ויחסית (בטח בהשוואה לDL) נוח. חשוב לציין שאני מדבר על הדגם הרובוטי, ולדעתי הידני יהיה אפילו מעט יותר חסכוני, ועם פחות "חרדות" לתפקוד ואמינות הגיר, אך איני אומר בשום אופן שהגיר אינו אמין- להפך.

 

 

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אין שום בעיה לפנדה בנסיעה מסוג זה, אם כי ברור שיש רכבים יותר נוחים בנסיעה בינעירונית. בעיקר בהבט של קופצניות ורעשי רוח.

 

למה הכוונה בקופצניות ורעשי רוח בדיוק? רעש של חדירת אוויר לרכב?

אשמח לעוד מידע לגבי האמינות ותדירות הביקורים במוסך בהשוואה לרכב יפני שנחשב אמין

פורסם

הרכב אמין, נוח יחסית וזול לתחזוקה,

אבל כמו שערן אמר, אל תצפה ל-C5 מבחינת נוחות בנסיעה שכזו, הרכב לא אווירודינמי ויש רעשי רוח מקדימה במהירות גבוהה.

כמו כן, הסל"ד הוא 2500 במהירות של 90. כך שב115 קמ"ש המנוע ירעיש גם כן בהתאם.

את סיפור ההגה החשמלי כבר התחילו לפתור ב-600 ש"ח במוסך המורשה בנתניה, אני לא נתקלתי בבעיה הזו, הבנתי שככל שמשתמשים פחות במצב CITY הסיכויים פוחתים.

מבחינת ביצועים מדובר על 60 כ"ס, על כל המשתמע מכך, יש להשתמש בהילוכים בחוכמה. לא ניתן להדביק דוושה בהילוך חמישי ולטוס בעליה.

 

שלי שנת 2005 ידנית. 1:14.5 בעיר. 168K ק"מ (כנראה במנוע פחות חרוש הייתה מוציאה יותר).

משכנתא זה קל

פורסם

אם הפנדה כ"כ מומלצת ואכן ארכוש כזו. המעבר יהיה מסובארו DL שלא מצטיינת בנסיעה שקטה במיוחד, כך שאני לא מצפה לאיכות ושקט של סיטרואן חדשה בנסיעה. לא כ"כ הבנתי מה הם רעשי הרוח האלה שאתם מתייחסים אליהם ואם הם ייחודיים לרכב הזה או קיימים בכל רכב. עם זאת, אני משער שבסה"כ, הנסיעה בו תהיה שקטה יותר מאשר בסובארו. גם במהירות 115 קמ"ש.

168K נחשב הרבה עבור המנוע הזה? האם למנוע יש אורך חיים קצר משמעותית מרכב יפני?

 

הרכב מיועד ל99.9% נסיעה בינעירונית, לא נראה לי שאזדקק למצב CITY רבות אם בכלל.

לגבי ה60 כ"ס, אני אכן מתלבט.. האם הרכב בעל סחיבה סבירה בעליות כגון דרך פרויד בחיפה?

אני בעל נסיון רב בנהיגה בעליות בגיר ידני, אין לי ציפיות מרחיקות לכת לביצועים מדהימים.

פורסם

אני מציע לך לשכור ליום אחד פיאט פנדה (יש כאלו בחב' השכרה) ולבצע נסיעה לחיפה ולעלות היכן שאתה רגיל ולראות את התנהגות המכונית והתאמתה אליך ולצרכיך.

אני עם הפנדה שלי בהרבה מקרים מצאתי את עצמי לפתע במהירות גבוהה מדי, בכבישים בינעירוניים, מבלי לשים לב.

בנסיעה עם 4-5 נוסעים כמובן שמשקלם המצטבר יורגש בנסיעה במכונית, אבל לנהג בודד או זוג נוסעים ביחד, לשימושים

יום ומיים הפנדה הנה פתרון טוב וזול.

החסרון הממשי הנו שלפנדה יש רק 2 חגורות בטיחות.

בברכה - רפי לין

פורסם
החסרון הממשי הנו שלפנדה יש רק 2 חגורות בטיחות.

 

אתה מתכוון, במושב האחורי...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אני מציע לך לשכור ליום אחד פיאט פנדה (יש כאלו בחב' השכרה) ולבצע נסיעה לחיפה ולעלות היכן שאתה רגיל ולראות את התנהגות המכונית והתאמתה אליך ולצרכיך.

 

תודה על ההצעה רפי. אני נוסע בעליות כגון פרויד רק פעם בשבועיים שלוש ולא באופן יומיומי. פשוט חשוב לי שהרכב יהיה בעל סחיבה סבירה בעליות כי הסובארו DL הנוכחית לא מצטיינת בעליות אם ננסח זאת בעדינות.

פורסם

אני הייתי עולה את פרויד עם ליאונה 1300, לא מהר - אבל הייתי עולה.

 

לא יודע למה לך יש בעיה לעלות את העלייה הזו עם ליאונה 1600. בשבילי זה היה חלום במשך שנים 8)

 

אני עליתי את פרויד עם הספייס, אל תצפה ליותר מהילוך 3 עם 60 קמ"ש על הספידומטר - בנסיעה מנהלתית ורגועה, בלי לחיצות מיותרות על הדלק.

פורסם

אני לא יודע מתי עלית את פרויד עם DL 1300, הסובארו שלי עולה את פרויד, אבל כנראה כבר עייפה קצת. צריך להיות מאוד סבלני עם התאוצה שלה (ואין לי ממש בעיה עם זה). גם אני פעם הייתי עולה את פרויד בפורד אסקורט עם 1100 סמ"ק שבעליות לא היה צריך למשוך הילוך כדי להרגיש כח (בניגוד לסובארו). הילוך 3 ב60 קמ"ש זה נשמע בסדר לרכב בנפח 1250 סמ"ק.

זה לא שחששתי שהרכב ישאר למטה. :wink:

פורסם
עליתי את פרויד עם ה-1300 הקשישה עד לפני 4 שנים בערך...

 

היא תמיד תהייה פרח השכונות :inlove:

 

מצולמת כאן על רקע הסלאמס של קרית ים.

 

 

 

איזה אוטו. מוכר?:-)

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

 

Vorsprung durch Technik

פורסם

נמכרה ביולי 2007. 8000 ש"ח מעל המחירון....למישהו שידע להעריך אותה.

 

אין לי מושג איפה היא היום, הבחור ניתק איתי קשר (עדכן אותי בזמנו תדיר על הרכב).

×
×
  • תוכן חדש...