Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד במקום עבודתי מעל 5-6 שנים ולכן במקרה של פיטורים מגיע לי סכום כסף לא מבוטל, כמובן שלא אקבל פיצויים במידה ואתפטר.

לאחרונה נוצר מצב שבו דיי דאגו ל"אמלל" אותי במקום העבודה ולתת לי תחושה לא טובה וכל זאת לא בצדק (לא אוכל לפרט בדיוק את העניין).

הבנתי שלמרות שאני נותן את הנשמה והלקוחות של החברה מעריכים את עבודתי ומעדיפים שאני אטפל בהם ולמרות שאני "תותח" לא קטן, נותן תפוקה וגם איכות, ברגע שיש לי בעיה אישית שמים קצוץ עלי ודואגים אף להשפיל אותי.

לכן אני רוצה להפסיק את עבוודתי בחברה ולחפש את עצמי במקום אחר, עכשיו כאמור בכתורת אם אני אתפטר לא אקבל את הפיצויים ומדובר בסכום לא קטן וסכום שחשוב לי על מנת ללמוד משהו ולתת לי מרווח נשימה למציאת מקום עבודה אחר.

כמובן שאני יכול ליצור מצב שבו אני אמאס על המעסיקים שלי עד שהם ירצו לזרוק אותי, אך לא זאת כוונתי. במשך כל שנות עבודתי במקום הנוכחי ובכל מקום שעבדתי בו הייתי נאמן ולואלי למקום עבודתי.

לכן אשמח לרעיונות מה אני יכול לעשות, אשמח במיוחד לרעיונות מצד בעלי או מנהלי חברות (שאני בטוח שיש כאן כאלה בפורום)

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה תגיד (או תכתוב, איך שנוח לך) לבוס שלך ככה: "אתם כנראה לא רוצים אותי, ובמצב כזה גם אני לא רוצה להיות פה. אני לא הולך להתפטר כי הפיצויים יותר מדי חשובים לי, ובינינו - הם גם מגיעים לי אחרי מה שנתתי פה. אז מה דעתכם לסיים את זה יפה, בוא נסכים על תאריך שאני אסיים את העבודה, נעשה את זה ככה שיהיה לכם זמן למצוא מחליף, אני אדאג להדריך אותו, הלקוחות לא ירגישו שקרה משהו בעייתי. תנו לי מכתב פיטורים ופיצויים כפי שמגיע לי, אני אשמח גם להמלצה אם אתם מרגישים נוח לתת אותה, וניפרד יפה כמו אנשים בוגרים."

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

גם אני חשבתי על משהו בסגנון, בהחלט לא אכפת לי להדריך וגם לא אכפת לי לגלות טריקים וכדומה שלי.

אך השאלה היא אם אתה כותב כותב את זה מתוך הבנה של עובד או מתוך הבנה של מעסיק.

פורסם

אני הייתי מציע לך ללכת לקראתו טיפה, למשל שיתן לך רק 80 אחוז מהפיצויים.

תן לו תמריץ קל לפטר אותך, כי מעסיקים רבים מעדיפים לאמלל עובדים ולא לתת פיצויים.

פורסם

המעביד שלך לפחות לפי תיאורך , שמח כאשר אתה נותן את הנשמה , ומתנהג בצורה לא הגונה כאשר אתה בבעיה כלשהי אישית.

לכן הסיכוי שהוא "יתנדב" לתת לך פיצויים הוא לא גדול, אבל אתה צריך להכיר אותו טוב מאיתנו.

האם מדובר בחברה גדולה / קטנה מצליחה /לא מצליחה , כל אלה יכולים להשפיע על המעביד.

האם ידוע לך אם המעביד למשל מפריש לקופה לפיצויים כך שהכסף זמין למקרה של תשלום פיצויים?

האם יש לעובדים אצלכם פוליסות לביטוחי מנהלים בהם במקרה של התפטרות הכספים עוברים לעובד?

אלה יכולים להעיד אולי על הלך רוחו של המעביד בסוגיה.

פתרון אלגנטי, ובהנחה שאתה לא קשור למקום מגורים מסויים זה לעבור לישוב שמקנה לך אחרי 6 חודשים פיצויים, על פי החוק, גם אם אתה התפטרת.

שיחה /מכתב כפי שהוצא לך על ידי ערן עלולים לגרום להדרדרות במערכת היחסים ביניכם, ולא בהכרח להביא לתוצאה המקווה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רושם את זה כמעסיק, אני מנהל (שכיר) חברה של כ-40 עובדים. אבל גם ברמה הגיונית.

שיחה עדיפה על כתב, אם אתה לא חושש להתבטא בע"פ. יכולות להיות 4 תוצאות:

1. תקבל מה שאתה רוצה - פיטורים נוחים, עם פיצויים, חפיפה והמנעות משריפת הגשרים

2. לא יקרה כלום. לא נורא.

3. המעביד יגיד שאתה טועה, והוא רוצה שתמשיך לעבוד, ואולי - איכשהוא - המצב דווקא ישתפר.

4. המעביר יתגלה כחלאה, ואכן המצב ידרדר. נו? זה ככל הנראה יהיה בסה"כ האצה של משהו שבכל מקרה היה קורה. מעביד כזה, כנראה, ממילא לא היה נותן לך פיצויים, אז לא הפסדת כלום.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

השאלה הזו היא נורא סובייקטיבית.

אני למשל אם היו פונים אליי בצורה שכזו, הייתי הולך לקראת הבחור, אבל אני זן נכחד.

רוב הסיכויים שפנייה שכזו תבהיר לבוס שאתה לא רוצה להמשיך, ולכן יאמללו אותך עוד יותר כדי שתעזוב ללא תשלום פיצויים.

אני מאחל לך המון בהצלחה ידידי, אם כי אין לי מה לתרום לשיחה הזו לצערי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה ל alfa_draco ולברווז שענו מהצד של המעביד, תודה גם כמובן לכל מי שכתב כאן.

אני אתחייס לשאלותיו של ישה, מכיון שהם מצביעים על חלקים בעיתיים.

(תשובתי באדום)

המעביד שלך לפחות לפי תיאורך , שמח כאשר אתה נותן את הנשמה , ומתנהג בצורה לא הגונה כאשר אתה בבעיה כלשהי אישית.

נכון שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אך כזה המצב.

לכן הסיכוי שהוא "יתנדב" לתת לך פיצויים הוא לא גדול, אבל אתה צריך להכיר אותו טוב מאיתנו.

סיכויים של חמישים-חמישים. שהרי מצד אחד חשבתי שהוא נחמד, אך מצד שני מתברר שהוא נחמד כל עוד העניינים מתנהלים כרגיל, בהגיע יום הפקודה התגלה הטבע האמיתי שלו.

האם מדובר בחברה גדולה / קטנה מצליחה /לא מצליחה , כל אלה יכולים להשפיע על המעביד.

כשלושים עובדים. מצליחה לצוף, אך לא במצב מזהיר.

האם ידוע לך אם המעביד למשל מפריש לקופה לפיצויים כך שהכסף זמין למקרה של תשלום פיצויים?

רק על מספר מועט של שנים היו הפרשות לקרן פיצוים, את השאר המעביד יצטרך לגייס ממקום אחר.

האם יש לעובדים אצלכם פוליסות לביטוחי מנהלים בהם במקרה של התפטרות הכספים עוברים לעובד?

אלה יכולים להעיד אולי על הלך רוחו של המעביד בסוגיה.

אני באמת לא יודע מה התקנון של הקופה אומר.

פתרון אלגנטי, ובהנחה שאתה לא קשור למקום מגורים מסויים זה לעבור לישוב שמקנה לך אחרי 6 חודשים פיצויים, על פי החוק, גם אם אתה התפטרת.

איזה ישובים?

שיחה /מכתב כפי שהוצא לך על ידי ערן עלולים לגרום להדרדרות במערכת היחסים ביניכם, ולא בהכרח להביא לתוצאה המקווה.

מה כבר יכול להתדרדר?

לא יתנו תוספת שכר? גם כך היה אצלנו הפחת שכר (מלווה בששון, או לא משנה איך קראו לזה)

נו... מהתשובות מתברר שאני בבעיה לא קטנה.

פורסם

התפטרות עקב העתקת מקום מגורים – בסעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים נקבע כי במקרים הבאים ניתן יהיה לראות את התפטרותו של עובד כפיטורים לעניין זכאות לקבלת פיצויי פיטורים:

א. העתקת מקום מגורים עקב גירושין או העתקת מקום מגורים למקום מגוריו של בן הזוג לצורך נישואין.

ב. העתקת מקום מגורים ליישוב חקלאי או ליישוב באזור פיתוח כפי שנקבע בסעיף 12ב לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים).

ג. העתקת מגורים מסיבות אחרות מוצדקות, כגון: העתקת מגורים להתנחלות או היאחזות, העתקת מקום מגורים עקב שינוי מקום עבודתו של בן הזוג המשרת בצבא בתנאי שהמדובר ביישוב המרוחק כ- 40 ק"מ לפחות ממקום המגורים הנוכחי, .

באם אתה עונה על הקרטריונים הנ"ל תהיי זכאית לפיצויים.

פורסם

אם היתה אצלכם הפחתת שכר וזה מתועד בכתובים (תלושי שכר) אולי זאת עילה להתפטרות בגין הרעת תנאים תוך קבלת פיצויי פיטורין - כדאי לקבל יעוץ מאיש מקצוע. בכל מקרה לא מומלץ להתבשל במיץ של עצמך בגלל מעסיק מגעיל.

יוסי

פורסם

הפחתת שכר היא עילה להתפטר תוך קבלת פיצויי פיטורים, בתנאי שההפחתה לא בוצעה לפני שנה נאמר , ואז ייתכן ובית המשפט יסבור כי יש הסכמה לכך מצד העובד.

אם ההפחתה בוצעה לאחרונה , יש לך פיתרון. לא הכרחי אך רצוי כמובן לפנות למעביד ולתת לו את ההזדמנות לתקן את העוול דהיינו להחזיר את המשכורת לרמתה הקודמת.

רשימת ישובים אביא לך בהמשך.

על פי תיאורך ,הסיכוי לקבל את הפיצויים בשיחה הוא הרבה פחות מאשר 50% כך אני סבור.

גם כך היה אצלנו הפחת שכר (מלווה בששון,לא ברור לי מה הכוונה או לא משנה איך קראו לזה)

מאחד שהעסיק עובדים רבים הן כמנהל שכיר והן כבעל בית וכולם יצאו עם פיצויים ועם ברכת הדרך.

עובד ממורמר הוא עובד גרוע ויכול לקלקל עובדים אחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההפחתה בשכר בוצעה לפני כשנתיים תוך כדי הסכמה. מה שכן, דובר על הפחתה לחצי שנה ומאז כביכול מאריכים את התוקף שלה כל הזמן.

"מלווה בששון" - סתם בדיחה שלי לכינוי של ההפחתה בשכר, על משקל של מלווה ביטחון שפעם לפני שנים רבות לקחו במדינה בהבטחה שהכסף יוחזר.

חשוב להדגיש שאולי אני ממורמר, אך אין לי כל כוונה לעשות נזקים ו/או לפתוח בשביתה איטלקית וכיו"ב.

אולי באמת ננקוט בשיטה של שיחה, לכל היותר יגידו לי לא.

(ישה, יותר מאוחר אכתוב לך גם תגובה פרטית, תודה)

פורסם

קשה לתת עצה מדוייקת על סמך מידע מאוד חסר (היכן אתה עובד, מה אתה עושה, מה היתה התקרית שהכעיסה אותך), אבל דבר אחד ברור - אתה מבקש עצה על סמך מידע סטטיסטי לא אמין (נוכחים בפורום) ולא רלוונטי (יש לך מקום תעסוקה ברור עם בוס ספיציפי, למה לחפש מידע "כללי").

קודם כל, אם אתה עובד במקום גדול, עם מדיניות ברורה ומוכתבת מלמעלה, הסיכוי שיכולים להחריג עבורך נהלים - קטן. אם אתה עובד במקום בו למנהל (או לבעלים, אם יש לך אליהם גישה ישירה), יש אפשרות להחליט אם לשחרר עם פיצויים, הרי שאופיים, ניסיון עבר עם עובדים, והיחסים שלך איתם, הם שקובעים.

במילים אחרות, אתה מכיר את הפוליטיקה הכללית בארגון שלך, אתה יודע מה היחסים עם ההנהלה (נשמע שלא טובים, אבל זה אולי בגלל בעיה נקודתית, ועל כך בהמשך) - מה זה משנה מה הדעה הכללית בפורום, לגבי הסיכויים להוציא פיצויים?

הנקודה שלי היא אחרת, ואני אבוא עם פתרון של בחורה (שלא נאמר, "כוסית"). מה לעשות, מתרככים עם הגיל...

אני מבין מדבריך שנוצרה סיטואציה לא נעימה, אישית, בעבודה. למה שלא תנסה "לפתוח שולחן" עם האחראי, באופן ישיר, בוגר, ואישי? למה שלא תסביר איך אתה רואה את הדברים ותנסה ליישר הדורים, לנקות אווירה, ולהמשיך?

יש לך מקום עבודה ותיק, אתה מצטיין בו, לא ציינת בעיות עם הכסף... למה לא לנסות לתקן במקום להתייאש?

אני לא חושב שמקום עבודה זו מערכת יחסים מחייבת, זו מערכת יחסים תועלתית, ואפשר ומותר להחליף מקום עבודה. אבל בסופו של דבר תמיד עוסקים באנשים, ומכיוון שהבעיה שלך היא אנושית/חברתית, למה לא לנסות לתקן במישור הזה במקום לעזוב?

ואם החלטת לעזוב, זכור, פיצויים נועדו לאפשר למובטל להתקיים עד מציאת עבודה חדשה. זה לא חיסכון ששמת בצד, ושהוא שלך בזכות. זו התחייבות חוקית של המעביד, במקרה והוא פוגע בך. אם תעזוב, אני מניח שזה יהיה לאחר מציאת מקום עבודה חלופי, ועדיף. שמח בחלקך, ואל תחשוב על כסף שגם כך לא נועד לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי - בדיוק ההיפך.

הפיצויים הם זכות סוציאלית המגיעה לך. זה שכיום מקומות עבודה נצלניים ושאינם מוסדרים מספיק מרשים לעצמם שלא לשלם פיצויי פיטורין בחסות החוק, לדעתי זו לקונה שבקרוב תתוקן. (כך אני מקווה).

הפיצויים הם כסף שמגיע לך. אם המעסיק מנסה שלא לתת לך אותו - גם בפניך פתוחות כל הדרכים החוקיות - כמו להוציא ימי מחלה ללא הודעה מוקדמת לפני ימים חשובים (ויש לך כמה עשרות כאלו), להוריד בתפוקת עבודתך ועוד.

צביקי

• תוכן חדש...