Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קפץ לי במכשיר עידכון לאפליקציית הפייסבוק עם הודעה משמחת של "אפליקציה מבקשת הרשאות נוספות".

פתחתי את זה, וחשכו עיניי. האפליקציה טוב שלא חוטפת לי את הגלקסי מהידיים והולכת למכור אותו בשוק השחור יחד עם תעודת זהות וכרטיס אשראי.

להלן רשימת ההרשאות:

This app has access to these permissions:

Your accounts

find accounts on the device

create accounts and set passwords

add or remove accounts

Your location

precise location (GPS and network-based)

approximate location (network-based)

Your messages

read your text messages (SMS or MMS)

Network communication

view network connections

receive data from Internet

full network access

change network connectivity

download files without notification

view Wi-Fi connections

connect and disconnect from Wi-Fi

Your personal information

read calendar events plus confidential information

add or modify calendar events and send email to guests without owners' knowledge

read your own contact card

Phone calls

directly call phone numbers

read phone status and identity

Storage

modify or delete the contents of your USB storage

System tools

install shortcuts

test access to protected storage

send sticky broadcast

read battery statistics

Your applications information

run at startup

retrieve running apps

reorder running apps

Camera

take pictures and videos

Other Application UI

draw over other apps

Microphone

record audio

Your social information

write call log

read your contacts

modify your contacts

read call log

Affects battery

prevent device from sleeping

control vibration

Audio settings

change your audio settings

Status bar

expand/collapse status bar

Sync Settings

toggle sync on and off

read sync settings

Wallpaper

set wallpaper

adjust your wallpaper size

לדעתי הפעם הם הגזימו, ואני מבין, שאם זה שירות חינמי, אז אין לי מה להתלונן, כי אני בסך הכל מוצר שמוכרים אותו ללקוחות משלמים, אבל עדיין.

היות ויש עדיין אנשים שאני רוצה להישאר בקשר איתם, יש אפליקציית פייסבוק אלטרנטיבית מומלצת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה עדיין רוצה להיות מחובר איך שהוא, בלי לחשוף יותר מדי,

תמיד אפשר לגלוש לפייסבוק דרך הדפדפן של הטלפון.

לא שזה ממש משנה, הם כבר יודעים עליך הכול בכל מקרה, אפילו אם לא היה לך חשבון בפייסבוק,

הודות לחברים החמודים שמתייגים כל דבר שזז...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש אפליקציית פייסבוק אלטרנטיבית מומלצת?

כן, facebook.com...

אף פעם לא הבנתי את הצורך באפליקצייה לאתר הזה. שים לב שכל הביקורות שקראתי עד היום על אפליקציות FB היו ביקורות גרועות, כך שכנראה לא תמצא אחת טובה באמת.

אחרי שזה נאמר, בהצלחה לך, ואם תמצא אחת אני בטוח שיש פה עוד כמה אנשים שישמחו לשמוע על זה.

אני לא אחד מהם, אגב...:lol:

איך אני תופס אותך בפייס, אם כבר מדברים? הכינוי שלי: doron lavi. לכל המעוניין, אגב. ברוכים הבאים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
image.png

רגע, ונראה לך שבאייפון האפליקציה תמימה? שם היא פשוט מקבלת את ההרשאות בלי לשאול אותך.

שיהיה ברור- גם באנדרואיד וגם באייפון, אפליקציית פייסבוק אוספת כל אות שאתם מקלידים במכשיר בכל שדה טקסט, בין אם מדובר ב SMS, בגלישה באתרים, ב IMים למיניהם כגון סקייפ, ועוד. אם תפתחו את אחד מקבצי הגיבוי תוכלו לראות עדויות לכך.

הפסקתי להשתמש בזוועה הזו עוד שהיה לי גלקסי S2, שאני צריך לגשת לפייסבוק במכשיר- אך ורק דרך הדפדפן.

פורסם

אתם קצת תמימים לדעתי...

כל מי שמחזיק סמארטפון יכול להגיד ביי ביי לפרטיות שלו. אוספים עליכם כל מידע אפשרי (אייפון/אנדרואיד וכו').

אני אישית לא משתמש באפליקציה של הפייסבוק (נכנס פשוט לאתר דרך הדפדפן), אבל אני יודע טוב מאוד ששאר האפליקציות והמכשיר עצמו אוספים עלי כל נתון אפשרי.

(ד"א, לאחרונה יצא עדכון בוואטספ שמבקש גישה לשימוש במצלמה גם ללא ידיעת המשתמש. אז תחייכו כל הזמן, שלא תצא בטעות סלפי לא משהו ;) )

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

הנה אחד שיודע על מה הוא מדבר -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4469710,00.html

אוקצור, עבור מי שפרנואיד ברמות - שישים את המכשיר במצב טיסה כל עוד הוא מתהלך/נוסע, או שיישאר עם מכשיר נוקיה GSMי ; מאלו שמעניקים לאישה לרגל יום האהבה במקום זר ורדים.

באותה נשימה, טרי מהבוידעם - שריד לדינוזאור נכחד (למתעצלים לגגל, מדובר בפאנל של Nokia 5120 ברשת TDMA נטולת כרטיסי ה SIM של סלקום), עוד לפני שסלקום שודרגו לכוכב ושניתן היה רק לקבל הודעות SMS ולא לשלוח (למעט המאגניבים שהצטיידו במכשירים "כבדים" יותר) ואם כן היה ניתן לשלוח, אז רק לחבר'ה מאותה ספקית סלולר.

במצב חדש לחלוטין - הצעות החל מ 1,000 דרכמות יווניות.

drz9fnn.jpg

פורסם
אתם קצת תמימים לדעתי...

כל מי שמחזיק סמארטפון יכול להגיד ביי ביי לפרטיות שלו. אוספים עליכם כל מידע אפשרי (אייפון/אנדרואיד וכו').

אני אישית לא משתמש באפליקציה של הפייסבוק (נכנס פשוט לאתר דרך הדפדפן), אבל אני יודע טוב מאוד ששאר האפליקציות והמכשיר עצמו אוספים עלי כל נתון אפשרי.

(ד"א, לאחרונה יצא עדכון בוואטספ שמבקש גישה לשימוש במצלמה גם ללא ידיעת המשתמש. אז תחייכו כל הזמן, שלא תצא בטעות סלפי לא משהו ;) )

מידע לא זולג מהמכשיר בדרך פלא בלי ערוץ תקשורת, ואתה יכול לנטר את תעבורת המידע במכשיר שלך.

אתה לא משתמש בשום אפליקציה שעושה שימוש באינטרנט ועדיין איכשהו המדיד עולה? זה אומר שאפליקציה כלשהי במכשיר היא חפרפרת, מוצאים ומוחקים.

מעבר לזה, אל תתקין דברים שמבקשים הרשאות שנראות לך לא במקום. הטלפון לא גונב על דעת עצמו את פרטי חשבון הבנק שלך ותמונות שצילמת לאחרונה, לדוגמה.

מצד שני, מה לעזאזל אנשים מתלוננים על פרטיות שהם פותחים חשבון פייסבוק, מציפים אותו בתמונות שלהם ושל הדברים שלהם, בפרטים פרטיים עליהם (גיל, מקום מגורים, דרך ליצירת קשר), ואחרי זה עוד מעדכנים אותו במיליון סטטוסים על כל פרט קטן שקורה.

מחשבון פייסבוק ממוצע אפשר לדעת מה אותו אדם עשה ב 80% מהיום. כבר הוכחתי את זה למספר אנשים שסיפרתי להם בדיוק מה עשו אתמול ובאיזה שעה עשו את זה, הקטע המטומטם הוא ששאלו בפליאה "איך ידעת?!"

באמת איך.

פורסם
רגע, ונראה לך שבאייפון האפליקציה תמימה? שם היא פשוט מקבלת את ההרשאות בלי לשאול אותך.

שיהיה ברור- גם באנדרואיד וגם באייפון, אפליקציית פייסבוק אוספת כל אות שאתם מקלידים במכשיר בכל שדה טקסט, בין אם מדובר ב SMS, בגלישה באתרים, ב IMים למיניהם כגון סקייפ, ועוד. אם תפתחו את אחד מקבצי הגיבוי תוכלו לראות עדויות לכך.

הפסקתי להשתמש בזוועה הזו עוד שהיה לי גלקסי S2, שאני צריך לגשת לפייסבוק במכשיר- אך ורק דרך הדפדפן.

בלי להעליב אבל אתה מדבר שטויות רציניות.

ההרשאות בiOS מבוקשות פר פעולה ולא בהתקנה.

בנוסף כל אפליקציה מתקיימת בסנדבוקס שאין לו גישה מחוץ לתחום שלה, אפילו זמן ריצה ברקע כבר כמעט אין לה מגירסא 7...

ליביו (שעבד כמה שנים טובות באבטחת מידע ומפתח למובייל ב3 שנים האחרונות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בלי להעליב אבל אתה מדבר שטויות רציניות.

ההרשאות בiOS מבוקשות פר פעולה ולא בהתקנה.

בנוסף כל אפליקציה מתקיימת בסנדבוקס שאין לו גישה מחוץ לתחום שלה, אפילו זמן ריצה ברקע כבר כמעט אין לה מגירסא 7...

ליביו (שעבד כמה שנים טובות באבטחת מידע ומפתח למובייל ב3 שנים האחרונות)

ומה עם אפל? לא נראה לי שהם לא אוספים נתונים ומידע.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
איך אני תופס אותך בפייס, אם כבר מדברים?

הוספתי אותך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת, למי אכפת?

כל מי שיש לו טיפה שכל, מבין שדברים כמו מס' כרטיס אשראי, חשבון איביי או תמונות עירום של אשתך זה לא דברים שצריכים להיות בטלפון הסלולרי.

מה אכפת לי שמארק צוקרברג ידע איפה אני בכל רגע נתון? כשאני לא רוצה שידעו איפה אני, אני לא לוקח את הטלפון...

מה אכפת לי שהמכשיר יוריד וישלח כל מיני שטויות בלי לידע אותי? אין לי שם שום מידע שיכול להזיק לי בצורה כלשהי.

הבעיה היא בחברה, אנשים הפכו את הפייסבוק הזה לחלק בלתי נפרד מהחיים שלהם ומרצון הם מפרסמים שם שטויות שיכולות להזיק להם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ומה עם אפל? לא נראה לי שהם לא אוספים נתונים ומידע.

א. הרבה פחות מגוגל שזה הביזנס שלהם.

ב. הרבה פחות ממה שאתה חושב, יש חוקים ורגולציות על הרבה מאוד דברים בימינו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הוספתי אותך

איפה פה האייקון של ה"לייק" בפורום? :-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...