Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

בשבוע הקרוב אני מצפה לקבל רכב חדש היישר מהיבואן - פיג'ו 207.

נתקלתי כאן בפורום באפשרות כי ניתן להזמין שמאי מקצועי שיבוא ביחד איתי לעשות בדיקה לרכב לפני מסירתו.

את הרכב אני אמורה לאסוף מהמגרש בבני - ברק.

ולגבי האפשרות הזו יש לי כמה שאלות:

1. האם אני צריכה ליידע שאני מביאה איתי שמאי מטעמי שבא לבדוק את הרכב?

2. האם יש להם את הזכות לסרב להבאת שמאי?

3. מה אני אמורה לעשות במידה והם ילחיצו אותי לחתום על הטופס שחרור של הרכב?

4. ברכב שהזמנתי ביקשתי שיבצעו התקנה של חיישני רוורס + GPS + ציפוי SPARK לרכב. האם אני יכולה לקבל דוח כלשהו לביצוע העבודות האלו? מה בוצע? מה נבדק?

5. שאלה אחרונה - אפשר לקבל הכוונה כיצד אני מוצאת שמאי מקצועי שיהיה מוכן להצטרף אליי לביצוע הבדיקות לרכב?

אשמח לראות תגובות מפורטות כיוון שאני מאוד לחוצה מכל הנושא הזה.

תודה רבה.

פורסם

1. לא

2. לא

3. אם משהו לא נראה לך, אל תחתמי. אסור למהר!!!

4. יבואן חייב לתת לך דוח לגבי כול ההתקנות ועבודות שנעשו. אם תדרשי, יבואן חייב למסור לך גם דוח תיקונים (אם היו) לפני המסירה . אפשר לראות את זה כאן www.mot.gov.il/wps/pdf/HE_RECHEV/LocalMarketingImportProcedure.pdf עמודים 18/19

פורסם

תודה על התשובות.

האם יש למישהו מושג מהי בערך העלות שהשמאי ידרוש עבור הבדיקה הזאת?

פורסם

נגדיר את זה ככה. במעמד מסירה הרכב כבר רשום על שמך ואין דרך חזרה. את יכולה לא לחתום ולא לקבל מפתחות לידיך אבל רכב אחר לא תקבלי. מכאן נובעת העובדה שאין מה לעשות וזאת הכלה והכל עניין של מחיר ופיצוי במקרה נדיר שיש פאדיחה.

כך שמבחינה זו לא משנה. אפשר היישר משרודר לסוע לדינמומטר ולבדוק שרכב לא תוקן וכדומה.

זה יהיה אותו דבר מבחינה משפטית. אבל למה לחשוד שלובינסקי יתלכלכו? חסר להם מה לעשות עם אוטו? רכב הדגמה, שרות וכדומה. למה להם להסתבך?

פורסם
במעמד מסירה הרכב כבר רשום על שמך ואין דרך חזרה. את יכולה לא לחתום ולא לקבל מפתחות לידיך אבל רכב אחר לא תקבלי. מכאן נובעת העובדה שאין מה לעשות וזאת הכלה והכל עניין של מחיר ופיצוי במקרה נדיר שיש פאדיחה.

זה לא נכון. קונה יכול לסרב לקבל רכב מהיבואן במקרה שנגרמה לרכב ירידת ערך בשיעור של 3.5% ומעלה. ופדיחות קורות. אני פעמיים סירבתי לקבל את הרכב, עד שלא סידרו הכול. לא כול תיקון, שתגלה אחר כך, יהיה קל להוכיח שהוא כבר היה קיים בזמן המסירה.

פורסם
נגדיר את זה ככה. במעמד מסירה הרכב כבר רשום על שמך ואין דרך חזרה. את יכולה לא לחתום ולא לקבל מפתחות לידיך אבל רכב אחר לא תקבלי. מכאן נובעת העובדה שאין מה לעשות וזאת הכלה והכל עניין של מחיר ופיצוי במקרה נדיר שיש פאדיחה.

כך שמבחינה זו לא משנה. אפשר היישר משרודר לסוע לדינמומטר ולבדוק שרכב לא תוקן וכדומה.

זה יהיה אותו דבר מבחינה משפטית. אבל למה לחשוד שלובינסקי יתלכלכו? חסר להם מה לעשות עם אוטו? רכב הדגמה, שרות וכדומה. למה להם להסתבך?

אני אסכם את מה שרשמת במילה אחת: חרטה. וסליחה על הביטוי.

1. את יכולה להביא את מי שאת רוצה "במעמד מסירת הרכב".

2. אני אישית מכיר מספר מקרים של אנשים שלא הסכימו לקבל את הרכב עקב פגם כלשהו ו-2 פעמים העסקה בוטלה. פעם אחת הרכב הוחלף לרכב אחר. ופעמיים נוספות החברה הציע פשרה לשביעות רצונם. כאשר אני מכיר מקרה נוסף שאדם קיבל רכב במעמד המסירה שהיה שונה בפרט מסויים (צבע פנים הרכב) ממה שהוזמן והוא לקח את הרכב בכל זאת, עקב הבטחות שווא של המוסר ומרגע החתימה הוא יכול לחפש את החברים שלו.

3. אל תחתמי ואל תלחצי לחתום. מה זה אם ילחצו אותי לחתום? כולה מסירת רכב חדש, לא חקירת שב"כ.

4. להביא שמאי נראה לי קצת מוגזם, אלא אם כן את ממש לא מבינה כלום מהחיים שלך ואין מי שיילך איתך ואת ממש חוששת.

5. שכר טרחה של שמאי הוא כ-500-700 ש"ח, ולא ברור לי מה הוא יעזור שמה כ"כ.

6. בנוגע להתקנות - GPS וחיישני רוורס את צריכה לראות בעין. ציפוי SPARK אני לא יודע מה זה, אם הכוונה לווקס כלשהו, אז אין לך איך לדעת אם עשו את זה, אולי תבקשי לראות מסמכים או משהו, אני בספק אם יראו לך, ואני לא מבין גם למה הזמנת את זה אבל שיהיה.

7. עשרות אלפים של רכבים חדשים מגיעים לארץ, זה הרי ברור שחלקם ינזקו באופן כזה או אחר, מי יותר מי פחות, היבואן לא יחזיר ליצרן רכב שקיבל מכה קטנה בפח או שריטה כלשהיא אלא יתקן אותו וימכור אותו ללקוח, זה הליך מקובל ונורמלי. כמובן שהנזק עולה על סכום כלשהוא הוא חייב לדווח.

בעיקרון, אף אחד לא בא לרמות אותך או לעשות לך דווקא, אז לא תמיד צריך להיות בתחושת פחד וחשש, יום קבלת רכב חדש זהו יום משמח, אבל כמו כל דבר בחיים אין להקל ראש בכלום ולא לחתום סתם.

לעשות סיבוב מסביב לרכב.

להסתכל בפנים ובחוץ טוב טוב, אם הרכב במקום חשוך, להוציא אותו לאור.

לפתוח את כל הדלתות להסתכל שאין נזקים בפנים.

(אני מכיר מקרה שרכב נשרט לפני המסירה והחנו אותו עם הצד השרוט קרוב לקיר שמי שלוקח אותו לא יראה.

בקיצור לעבור לאט לאט ולהסתכל על כל האוטו. גם על הגג, וגם לרדת על הברכיים ולהסתכל מתחת לרכב שאין מעיכות.

להפעיל את -GPS ולבדוק את החיישני רוורס (תסעי אחורה על מי שמוסר לך, אם הרכב מצפצף לפני שאת שומעת בום וצעקה אז זה תקין :lol: ).

להפעיל את הרדיו, ולסגור ולפתוח את האזעקה.

בקיצור לא להתבייש, לקחת את הזמן.

ולהסביר למוסר שעם כל הכבוד, שהוא מוסר 10 רכבים בשעה, את קונה רכב חדש פעם בכמה שנים, ושילמת עליו 110 אלף שקל ואת מתכוונת לשבת פה ולבדוק את מה ששילמת עבורו כ"כ הרבה כסף, ואם הוא ממהר שישאיר אותך לבד עם הרכב ותקראי שתהיי מוכנה או שיהיו לך שאלות.

והכי חשוב - לא נראה לך? מצאת איזשהו פגם רציני.

לא לחתום.

לא לקחת את הרכב.

יש אפשרות לבטל רישום במשרד הרישוי.

אז בלי לחץ.

אחרי שלקחת ונסעת, זהו לא ניתן להחזיר את הרכב.

רכב חדש יגיע עם קילומטרז' מאוד נמוך.

בד"כ בין 10-20 ק"מ.

רכב עם מעל ל-50 קילומטר זה חשוד. מעל 100 זה מאוד מאוד חשוד.

ושוב, הרבה רכבים חדשים נמסרים כל יום להרבה לקוחות מרוצים.

נדיר שיש עם זה בעיה.

שיהיה בהצלחה ותתחדשי.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

עכשיו כשאני מיודעת לכל נושא חובת התיעוד וחובת הדיווח במקרה שנגרם לרכב נזק ( קראתי את החוק :wink: ), אין ספק שאני אגיע אליהם מוכנה יותר ובהרבה יותר רגועה.

• תוכן חדש...