Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים החלה בעיה בפיאט שכאשר נכנס הילוך חמישי מתחילים כול מיני שריקות וקולות מוזרים.

האוטו נוסע אבל הקולות עולים על העצבים.........ממה זה נובע? קלאץ',תיבת הילוכים? ואיך אפשר לטפל בזה?

פורסם

אם אתה לוחץ על הקלצ' הקולות ממשיכים?

אם אתה מוציא מהילוך ומשחרר את הקלצ' יש קולות?

זה קורה רק בחמישי?

יכול להיות שזה מיסבים של הגלגלים שמתחילים לשרוק ממהירות גבוהה (אם שתי הבדיקות שעשית ממשיכה השריקה)

או שזה מיסב לחץ (ואז יש את השריקה בכל ההילוכים (ואולי אתה לא שם לב)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ברגע שהקלאץ' נכנס השריקות מפסיקות!

וכול הילוך אחר אין שריקה, רק החמישי עושה את הבעיות...........

יש מצב שחסר שמן בתיבה?

פורסם

המקום בו מותקן ההילוך החימישי בתיבה של האונו (לפחות במודל הישן שהכרתי) הוא מחוץ לגוף העיקרי של הגיר, כלומר זה מין אילתור ממוסד של בית החרושת שבנה את הגיר. לכן סביר שרגישות המיסבים וגלגלי השיניים של הגיר באזור זה למחסור בשמן גיר גבוהה במיוחד.

ראשית, בדוק את מפלס שמן הגיר, והשלם.

שנית, אם הגיר כבר רועש, יש סיכוי גבוה שכבר נגרם נזק למיסב או לפרופיל השיניים. לכן סביר שתאלץ להוסיף לשמן הגיר תוסף המשפר את האדהזיה של השמן למשטחי החיכוך והגלגול, או לעבור לשמן גיר איכותי ממש.

אם אכן הוספת שמן לא תועיל ותחליט על החלפתו, שאל שוב ואמליץ על שמן מתאים.

יוסי

פורסם
המקום בו מותקן ההילוך החימישי בתיבה של האונו (לפחות במודל הישן שהכרתי) הוא מחוץ לגוף העיקרי של הגיר, כלומר זה מין אילתור ממוסד של בית החרושת שבנה את הגיר. לכן סביר שרגישות המיסבים וגלגלי השיניים של הגיר באזור זה למחסור בשמן גיר גבוהה במיוחד.

ראשית, בדוק את מפלס שמן הגיר, והשלם. לא ניתן. יש צורך במפתח אלן מיוחד (כמדומני 12 ממ) ע"מ לפתח את פתח המילוי (או הריקון) ולבדוק.

שנית, אם הגיר כבר רועש, יש סיכוי גבוה שכבר נגרם נזק למיסב או לפרופיל השיניים. לכן סביר שתאלץ להוסיף לשמן הגיר תוסף המשפר את האדהזיה של השמן למשטחי החיכוך והגלגול, או לעבור לשמן גיר איכותי ממש.

אם אכן הוספת שמן לא תועיל ותחליט על החלפתו, שאל שוב ואמליץ על שמן מתאים. בשוטף אין שום בעיה להשתמש בשמן 80 או 90.

יוסי

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבא מוסכניק ימצא פתרון, אבל זה לא חוכמה, אני רוצה גם למצוא פתרון בעצמי.........

אתה מבין, אבא מוסכניק לא נוסע איתי בארגז הכילים....ואם אני אמצא פתרון, זה יעמיק את הידע שלי יותר

פורסם

לאיציק נ. - לא מבין את התגובה. אם אמרתי שיש לבדוק את מפלס השמן, נגזר מכך שקיים קנה טבילה (דיפ סטיק)? כבעל אונו בעבר, יש לי כמובן מפתח אלן 12 מ"מ וזה כלי זול, גם אם גדול ולא שימושי ביום יום. נכון, פקק המילוי משמש גם לבדיקת המפלס ועדיין אין כל סתירה במה שכתבתי.

כמו כן ברור וכך גם כתבתי, שאם אכן חסר שמן כדאי קודם להשלימו. יחד עם זאת סביר שפעולה זו לא לא תעלים את הרעש שכבר קיים, ולכן יהיה צורך לשפר את יכולת ההפרדה של השמן. ניתן לעשות זאת בעזרת תוסף יעודי או ע"י שימוש בשמן בעל יכולת הצמדה וחוזק שכבת גבול גבוהים במיוחד, בלי להשתמש בצמיגות חריגה.

אני מנחש שאתה כבר יודע מה תהיה המלצתי. המומלץ התיאורטי הוא בצמיגות 75W-90 והשיג בגיר 5 הילוכים של אונו שהורכב מגרוטאות ושהחל לרעוש בגלל הרכבה לקויה אפקט השתקה מדהים, ומהצד גם שיפור גדול בקלות ההכנסה להילוך ראשון, גם בעמידה וגם בזחילה. בגלל טווח הצמיגות הרגיל, לא היה כל קושי בשילוב גם בחורף וביציאה מעמידה לאחר לילה (מישור החוף).

יוסי

פורסם

נכון , אבל אבא מוסכניק יוכל להראות לך את הדברים אל מול עיניך , שזה עדיף עשרת מונים על הפורום (עם כל הכבוד , אפשרויות הבדיקה וההמחשה מוגבלות באינטרנט).

פורסם
לאיציק נ. - לא מבין את התגובה. אם אמרתי שיש לבדוק את מפלס השמן, נגזר מכך שקיים קנה טבילה (דיפ סטיק)? כבעל אונו בעבר, יש לי כמובן מפתח אלן 12 מ"מ וזה כלי זול, גם אם גדול ולא שימושי ביום יום. נכון, פקק המילוי משמש גם לבדיקת המפלס ועדיין אין כל סתירה במה שכתבתי.

כמו כן ברור וכך גם כתבתי, שאם אכן חסר שמן כדאי קודם להשלימו. יחד עם זאת סביר שפעולה זו לא לא תעלים את הרעש שכבר קיים, ולכן יהיה צורך לשפר את יכולת ההפרדה של השמן. ניתן לעשות זאת בעזרת תוסף יעודי או ע"י שימוש בשמן בעל יכולת הצמדה וחוזק שכבת גבול גבוהים במיוחד, בלי להשתמש בצמיגות חריגה.

אני מנחש שאתה כבר יודע מה תהיה המלצתי. המומלץ התיאורטי הוא בצמיגות 75W-90 והשיג בגיר 5 הילוכים של אונו שהורכב מגרוטאות ושהחל לרעוש בגלל הרכבה לקויה אפקט השתקה מדהים, ומהצד גם שיפור גדול בקלות ההכנסה להילוך ראשון, גם בעמידה וגם בזחילה. בגלל טווח הצמיגות הרגיל, לא היה כל קושי בשילוב גם בחורף וביציאה מעמידה לאחר לילה (מישור החוף).

יוסי

אין דיפ סטיק באונו המדוברת, אולי בזו שאתה הכרת אי שם בשנות ה-80 (דור ראשון) היה.

בדגם המדובר אין דיפ סטיק והאפשרות לבדוק מה מצב מפלס השמן גיר הוא לפתוח את פתח מילוי השמן ולמלא שמן עד שנשפך (או פשוט להיות יצירתי ולבדוק אם השמן מגיע ממש עד גובה הבורג מילוי).

בנוגע לשמן, שמן 80 או 90 יתן לך כניסה חלקה להילוך ראשון גם במישור החוף. שמן 75W90 הוא שמן מאוד יקר (חצי סינטטי) ולא בטוח שהבחור ימהר לקנות אותו.

הבעיה עם השמנים המינרליים הרב-דרגתיים מתבטאת בדיוק בנקודה שהם צריכים להיות דלילים - שזה בבוקר, וזה לא קורה - במיוחד אם הפער בין המספר השמאלי לימני הוא גדול יחסית.

לצורך הדגמה: שמן 80W85 אמור להתנהג כמו שמן 80W90 בבוקר, אך בפועל ה 80W85 יהיה טוב יותר.

עם השמנים החד-דרגתיים אין את הבעיה הזו. אתה שם שמן 80 או 90 ופתרת את הבעיה.

כל זאת, אגב, לפי ניסיון אישי שלי עם מספר סוגי שמנים לאורך זמן (80W90 מינרלי, 80 מינרלי, 75W90 חצי סינטטי ו 80 מינרלי מדולל).

מי שסיפק את החבילה המושלמת היה דווקא ה 80 מינרלי (של סונול, GL-5) - הוא היה מצויין בבוקר, סיפק הגנה טובה גם תחת מאמץ/חום גבוה ולא יקר.

את אותו השמן שמתי גם באונו-אים שיש לי בבית ובעוד מספר רכבים לא מבוטל, ובכולם הוא ענה על הדרישות נהדר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...