Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשבדקתי את שני הרכבים האלה, שמתי לב לדמיון רב בינהם. מבחינה חיצונית שניהם נראים טוב, מבפנים השברולט כנראה קצת יותר יפה, המחיר דומה, לשניהם יש שישה הילוכים ואותו מספר כוחות סוס. רק שלקיה יש 7 שנות אחריות לעומת 3 של שברולט.

לא בדקתי את נוחות הנסיעה וביצועים של שניהם, כך שקשה לי לשפוט בעניין.

מה דעתכם לגבי שניהם? מה היתרונות וחסרונות של אחת לעומת השניה? כמובן חשובים אמינות ואיכות הרכב. מה עדיף לדעתכם?

פורסם

לגבי 7 שנות האחריות של קיה- רק ב3 שנים הראשונות האחריות היא מלאה. ב4 שנים הנותרות האחריות לא מלאה. כדי לדעת בדיוק מזה אומר תברר את זה עם הסוכנות. וזו בחירה מאוד קשה, שתי רכבים מצוינים (הקרוז "החדשה") אבל אני הייתי הולך על הפורטה. אומנם קצת פחות מרווח ואבזור, אבל מעבר אין הבדלים משמעותיים. הפורטה רכב מצוין עם אמינות שהוכיחה את עצמה.

פורסם

יש לי חבר שהיתה לו קרוז (פרטית) ועכשיו קיבל פורטה מהעבודה והוא אומר שהפורטה כמה רמות מעל מבחינת הביצועים והנוחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit - לגבי החבר שלך עם הקרוז מהעבודה, אני מאמין שהייתה לו הקרוז הישנה לפני השינויים של הגיר והמנוע, לכן הפורטה הייתה כמה רמות מעליה.

לגבי פותח השרשור - האם אלו הבחירות היחידות שלך? אם אני מבין נכון אתה הולך לרכוש את הרכבים כלקוח פרטי.

לא חסרות אלטרנטיבות טובות יותר בטווח המחירים עד 125K

Confidence In Motion

פורסם

למי שמחפש רכב חזק, איכותי ויפה בטווח המחיר הזה, אני בכלל לא ממליץ על הבראבו.

(זה כי אני סנוב ומעדיף לנהוג ברכב שלא רואים הרבה על הכביש)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עידן ו, על מה אתה יכול להמליץ? אני מחפש רכב עד סכום של 118-120K. לדעתי פורטה היא אחת הטובות בסכום הזה. פשוט השוואתי אותה לקרוז וראיתי דמיון רב בינהם. נראה לי גם יונדאי i30 רכב טוב, אבל אין לו שישה הילוכים והוא בעצם מאוד דומה לפורטה. אבל אשמח לשמוע המלצות בעניין.

פורסם

יש לנו כמה חברה שיש להם פורטה ואחד שכבר הספיק לקבל את הקרוז החדשה

היא טובה בהרבה מקודמתה אבל עדין כולם ממליצים על הפורטה

גם צריכת הדלק שלה לעומת הקרוז החדשה קצת יותר טובה

לגבי האחריות באמת מעניין ב4 שנים מעבר לשלוש המלאות

על מה האחריות ? אם זה מנוע וגיר זה שווה את הכול

דרך אגב קראתי באיזה אתר שיש I30 סדאן בדרך והיא עם 6 הילוכים אני יחפש את הכתבה

פורסם

VW130071, האם יש להם פורטה עם שישה הילוכים? מה הם אומרים עליה?

לגבי i30 סדאן, הבנתי שזה יגיע לא בקרוב וגם יעלה לא מעט.

פורסם

לקניה פרטית, לא מומלץ לקנות את המכוניות האלו במחיר מלא.

המחיר האמיתי שלהם הוא כ 10% פחות. רק במחיר כזה יש על מה לדבר.

המלצתי, קורולה או מזדה 3 במחיר מלא, לאנסר במחיר מועדון "חבר" (כ 10 אלף פחות), ניסאן טידה בהוזלה כלשהיא.

כל אלו נותנות תמורה עדיפה.

פורסם

המלצתי, קורולה או מזדה 3 במחיר מלא, לאנסר במחיר מועדון "חבר" (כ 10 אלף פחות), ניסאן טידה בהוזלה כלשהיא.

דווקא טידה? אוטו זוועתי. נסעתי ונהגתי כשהוריי שקלו אותו בתור רכב, המחיר שלו מאוד גבוה, הוא ממש לא נוח, רועש, לא מאובזר כראוי מבחינה בטיחותית והוא די צפוף (הוא יושב על רצפה של רנו קליאו... צחוק מעבודה).

טויוטה קורולה ממש לא מצדיקה את המחיר שלה. מתיחת הפנים שהיא עברה לא הוסיפה לה אבזור בטיחותי משמעותי, עדיין יש לה 4 כריות אוויר, ABS וESP. בגטס שלי יש יותר אבזור בטיחותי...

ברמת הגימור הבסיסית (SUN) היא לא מאובזרת בכלל, גם הGLI לא מצדיקה את המחיר שלה. ב128 אלף שקל אפשר לקנות i30 מאובזרת ולהשאר עם עודף יפה של כמה אלפי שקלים, אולי אפילו מנוע 2.0.

מאזדה 3 חלשה מאוד וצפופה, היא לא מצדיקה את המחיר שלה, גם היא אוכלת הרבה דלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הקיה פורטה נמצאת ברשותי כ 6 חודשים עם כ 19K ק"מ , מדובר ברכב חביב בהחלט , למשפחה מדובר ברכב נוח מרווח מאוד ומצויד בכל ציוד הבטיוחת הסטנדרטי.

הגירסא המפוארת עולה כ 118K , עיסקה לא רעה בכלל, דרך חבר ניתן לרכוש ב 105.

לטעמי הרכב עדיף על הקורולה כמעט בכל תחום, ועם גיר 6 הילוכים, גם נושא הביצועים נסגר מול הקורולה, אין מה להשוות את הטידה כיוון שמדובר על רכב אשר מבוסס על הקליאו כלומר קבוצה אחת מטה וזה בהחלט מתבטא במרווח בתא הנוסעים.

רוצה לצאת מהקופסא , נסה את הניסאן נוט.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX25GTI, האם נתקלת בבעיות או תקלות כלשהן בתקופה הזאת? האם יש הרגשה שהרכב לא מורכב חזק? ז"א יש רעשים, חלקים ברכב זזים וכו'. האם הרכב רועש? האם יש בידוד רעשים טוב בתא הנוסעים?

פורסם

בשעה טובה גם אני אצטרף בקרוב לנהגי הפורטה.

היונדאי של כבר בת שנה וסוגרת אוטוטו 60 אלף קילומטרים.

היום ביקרתי באויס ובחנתי כמה מהמועמדות להחלפה.

הקרוז המחודשת אכן שופרה במעט, אך אני עדיין הרגשתי עצלות מסויימת ואני לא מאוד אוהב את עיצוב הפנים שלה. אין ספק שהיא מאוד מרווחת, מאובזרת, מציעה איבזור בטיחות וציון טוב במבחני הריסוק וגם העיצוב שלה נאה מאוד.

המיצובישי מעט זולה ופשוטה מבפנים אבל גם היא מרווחת ולדעתי גם נוחה מאוד. עם מנוע 1500 ו-20 כ"ס פחות מבקרוז ובנוסף גיר 4 הילוכים לעומת 6 היא עדיין הרגישה זריזה וקלילה הרבה יותר.

את היונדאי אני מכיר ומוקיר ואחרי 2 רכבים כאלה לתקופה של מעל שנה וחצי וקרוב ל-100 אלף קילומטרים החלטתי לגוון קצת. הופתעתי מאוד מהרכב הזה בהתחלה. ציפיתי לפחנוע קוריאני ואין ספק שהתבדיתי. רכב מעולה לדעתי. מציע מנוע חזק וביצועים זריזים. הרכב מקנה הרגשה כלשהי של קלילות וההתנהגות בהחלט לטעמי, כיול מתלים ששם דגש על ריסון טוב ולכן הרכב לא מתנדנד ולא גורם לתחושת בחילה גם בנסיעה בכבישים גליים ושבורים. תא הנוסעים מפתיע באיכותו ובמרווח וגם האיבזור שכלל כמה גאדג'טים כמו כניסת USB וגג שמש חשמלי שהרביתי לשחק בהם.

אין ספק שהקרבה המשפחתית ליונדאי מורגשת בפורטה. גם בתכנון הפנימי הדומה וגם באופי הנסיעה של הרכב. נושא הנוחות והשיכוך מאוד דומה והאיבזור מחסיר רק את גג השמש. המושב האחורי מרגיש מעט מרווח יותר, בעיקר באיזור הכתפיים והראש. הפורטה מציעה תא מטען גדול ונוח לשימוש וזה למעשה הדבר היחיד שחסר לי ביונדאי אך רק לעיתים רחוקות. במהלך התקופה עם היונדאי התברכתי בעולל נוסף שמצריך כמובן מקום לעגלה וגם כיסא בטיחות. במושב האחורי הסתדרנו עם הכיסא + 2 בוסטרים או בוסטר אחד ובת זוגתי שתחיה, אבל אני חושב שיהיה להם נוח יותר בפורטה.

עוד לא ידוע לי אם הרכב שאקבל יצוייד בגיר ה-6 הילוכים או שיהיה מהדגם הנוכחי אבל זה לא כל כך משנה לי. אהבתי מאוד את יחידת הכוח ביונדאי, ושם ללא טיפטרוניק הגיר היה בסדר. הפורטה מוסיפה טיפטרוניק ואני בהחלט משתמש בו במקום לבעוט בדוושות.

אני חושב שבמידה ותצליח להצטרף לאחד מהמבצעים שמוצעים למועדוני הצרכנות השונים ולזכות בהנחות הנאות ומדובר בדיל מעולה לרכב טוב מאוד שאולי לא מצטיין באף תחום אבל גם לא נופל בשום מקום. הוא מציע פשרה טובה בין כל הדרישות וגם תמורה טובה למחיר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...