Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני קצת פחות משנה, כשהייתי לוחץ על הגז, הרכב היה רועד והיה קשה לו לזוז (כאילו שההילוך לא "נתפס").

הלכתי למוסך בזמנו והחליפו לי חלק שנקרא צליל הצתה (עלה לי כ- 900 ש"ח) והכל הסתדר. עד עכשיו:

עכשיו, זה בא לי לסירוגין, כשאני לוחץ על הגז אז הרכב קצת רועד וכאילו ההילוך לא מגיב ואז פתאום הוא "נכנס".

זה בא והולך....

השאלה שלי היא כזו: האם זה שוב עניין של "צליל הצתה" ואם כן האם יש אחריות על החלק שהחליפו לי במוסך?

(ממש לא בא לי לשלם שוב 1000 ש"ח על החלק שהחזיק לי יפה 6 שנים ועכשיו פחות משנה שוב לא תקין כנראה).

ואם זה לא, מה הבעיה יכולה להיות?

תודה, שי.

פורסם

סליל הצתה

כנראה החליפו לך את הקוייל, חלק אלקטרוני המתפקד כמפלג ברכבים ישנים.

בטח שצריכה להיות אחריות על החלק (אולי 6 חודשים), אבל מוגבל בטח לאיזה 10.000 ק''מ.... בכל מקרה, אם החלק שהחליפו לך הוא לא מקורי אלא זול יותר, אז יכול להיות מצב שהוא נדפק שוב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
סליל הצתה

כנראה החליפו לך את הקוייל, חלק אלקטרוני המתפקד כמפלג ברכבים ישנים.

בוקר טוב.

אני אשמח אם תוכל להסביר לקוראי הפורום מה זה סליל הצתה ומה זה קוייל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סליל הצתה מאחסן ויוצר את אנרגיית ההצתה הדרושה על מנת ליצור את הניצוץ. קויל מתפקד כמפלג אלקטרוני.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא ממש כך... אני מניח שזאת גם הסיבה שאיציק נ. שאל את זה.

סליל הצתה = קויל (ככה קוראים לו באנגלית - ignition coil, מכאן מגיע השם "קויל"). זה שנאי עם כניסת מתח נמוך ויציאת מתח גבוה, שמתרגם פולס של 12V לפולס של סביבות 40,000V.

אם יש מפלג אלקטרוני, הסליל בד"כ נמצא איתו באותה הקופסה.

פורסם
סליל הצתה מאחסן ויוצר את אנרגיית ההצתה הדרושה על מנת ליצור את הניצוץ. קויל מתפקד כמפלג אלקטרוני.

:lol: :lol: :lol: :lol:

ציטוט השבוע :mm_yeah:

;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בהנחה שהקויל ששמו לך הוא חדש ומקורי, נותרו שתי אפשרויות:

1. פלגים (מתי לאחרונה עשית טיפול? האם החליפו לך פלגים?)

2. הכבלים למתח גבוה בין הקויל לפלגים לעיתים נדפקים באיזור המחברים (בגלל מוסכניקים שמושכים בלי רחמנות)

• תוכן חדש...