Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. G12+ כבר לא מיוצר ולא קיים למכירה אלא אם לספק מסויים נשאר במלאי.

2. אין שום מניעה להשתמש בנוזל קירור G12++ ברכב שציינת מכיוון שהנוזל שהיה מתאים בזמנו לרכבי קונצרן VAG היה G10 בצבע ירוק ו-G12++ מחליפו.

3. אין לערבב (אם יש לך G10) עם G12++.

רוקן ושטוף את מערכת הקירור ותעבור לשימוש ב-G12++.

אם תרצה לרכוש ספר היינס בכריכה עבה לגולף שציינת צור איתי קשר בפרטי מכיוון שכנראה הספר אצלי בבויידם. נדמה לי שנשארו לי גם חלקים לפנס הקידמי וגומיית מעבר לכבל קלא'ץ.

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כרגע יש במערכת נוזל לא ידוע עם גוון ירוק חלש.

האם החלפה לנוזל G12++ לא תגרום להתפתחות נזילות או סתימות?

כלומר, האם הנוזל הזה לא ימיס משקעים שיש במערכת?

ועוד דבר - האם יש דרך לבצע שטיפה טובה למערכת כשאין ברשותי צינור גינה עם מיים זורמים?

תודה רבה.

פורסם

נוזל קירור G12++ לא יגרום לפתיחת סתימות או היווצרות של נזילות בשום מצב. נוזל קירור לא מכיל חומרים ממיסים או סולבנטים שעלולים לגרום לבעיות שציינת.

עצם העובדה שאתה מרוקן את תכולת מערכת הקירור ומנקה אותה הדבר עלול לסחוף משקעים שעלולים במקרים מסויימים לגרום לבעיות שציינת ברכבים יישנים שמערכת הקירור בלוייה.

אני אישית בכול רכב יד שנייה שרכשתי ביצעתי ניקוי ייסודי של מערכת הקירור הכוללת:

1. פירוק וניקוי מיכל העיבוי.

2. פירוק של התרמוסטט ובדיקתו.

3. ניקוי הרדיאטור בעזרת צינור השקייה (שים לב שאין חול במים). מים זורמים מצינור השקייה הם פיתרון נוח ומהיר, במידה ואין לך צינור השקייה אני אשמח להשאיל לך את הצינור שלי שהינו באורך של כ-10-15 מטר.

4. ניקוי מעברי המים במנוע על-ידי פירוק צינור כניסת המים למנוע.

5. ניקוי מחליף חום פנימי.

אני ממליץ לך לפני ביצוע העבודה להצטייד בבנדים חדשים ולבדוק את כול הצנרת וכמובן בהתאם לגילו של הרכב הייתי בודק את מצבו של התרמוסטט ומחליפו בחדש במידת הצורך.

אני כמעט בטוח שתתקל בהפתעות בזמן פירוק/הרכבה של חלקים של מערכת הקירור מכיוון שהמערכת יישנה מאוד לכן תצטייד בהמון סבלנות וקצת מזומנים :-o

פורסם

החלפתי את נוזל הקירור.

הנזל שיצא היה בצבע שאני לא יודע איך לתאר אותו.

לא הצלחתי לפתוח את יוניט הטמפרטורה (אגב, יש שם שתיים, למה ?) - ולכן לא ביצעתי ניקוז אוויר לפי ההוראות.

אבל נראה שהמנוע עובד בטמפ' תקינה ומאוורר נכנס לפעולה בזמן.

תודה על העזרה.

פורסם

לא זכור לי שבאודי 80 שנת 86 בעל מנוע הנקרא בזמנו מנוע קצר קיימים שני חיישני טמפ' לכן אני מסיק שאתה כנראה מתבלבל בין חיישן טמפ' לבין התרמוסווי'ץ.

בדוק מהו הצבע של גוף החיישן וכמה פינים יש לכול חיישן ולפי מידע זה נוכל להמשיך.

למה אתה לא מצליח לפתוח את החיישן ? פשוט הוא נתפס עקב קורוזיה/לכלוך/סגירה במומנט גבוה מהנדרש.

במידה ואתה מתכוון לחיישן או התרמוסווי'ץ המותקן מהצד או מעל צינור עם פלאנ'ג המתחבר למנוע אזי כנראה שתצטרך להחליף את כול הפלאנ'ג במידה ולא תוכל לפתוח את החיישן או פשוט ההברגה כבר דפוקה.

פורסם

שני החיישנים נראים זהים, לכל אחד 2 פינים. נמצאים על הצינור שאתה הזכרת, אחד מלמעלה והשני מלמטה, באותו מקום בדיוק.

התרשים לא הכי מדוייק ומתייחס לדגם מעט שונה. החיישנים נמצאים במקום החיבור של צינור מס' 14 למנוע.

לא הצלחתי לפתוח כי לא הייתה ברשותי בוקסה מתאימה (22 מ"מ), ולא רציתי להפעיל כוח רב עם כלי אחר.

1.jpg

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן להחליף נוזל קירור, G12++ מקורי כבר לא זמין לקניה...

למלא G13? או G12++ "לא מקורי" שעוד אפשר לקנות?

מאז פתחית השירשור החלפתי רדיאטור, אחרי החלפת רדיאטור מלאתי G12++ מקורי. זה היה לפני כ 6 שנים.

פורסם
הגיע הזמן להחליף נוזל קירור, G12++ מקורי כבר לא זמין לקניה...

למלא G13? או G12++ "לא מקורי" שעוד אפשר לקנות?

מאז פתחית השירשור החלפתי רדיאטור, אחרי החלפת רדיאטור מלאתי G12++ מקורי. זה היה לפני כ 6 שנים.

אין שום בעיה למלא נוזל קירור G13. אני רכשתי נוזל קירור שווה ערך תוצרת מוטול ב-99 שקלים עבור 5 ליטר מוכנים מראש.

שווה את המחיר.

https://www.autostore.co.il/product/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-motul-inugel-g13-5l/

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, החלפתי ל G13 כזה של Motul. הנוזל הקודם שמלאתי לפני 6 שנים יצא די נקי וללא שינוי צבע.

תודה.

• תוכן חדש...