Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין במעט פרטים בנוגע להחלפת שמן גיר בקורולה 2004.

ראשית רציתי לדעת האם הפרוצדורה מסובכת יותר מהחלפת שמן מנוע ?

בנוסף, רציתי לדעת איך ניתן לדעת כמה שמן למלא ?

האם ישנו מדיד עם סימון לגובה מפלס השמן הרצוי ?

תודה,

קובי.

פורסם

מדובר בגיר אוטומט נכון?

אתה מרוקן דרך בורג למתה.

ממלא דרך המדיד בתא מנוע.(תצתרך משפף)

תמלא 2.5 ליטרים של DEX3 מחברה מוכרת ותבדוק. תוסיף לפי הצורך.

Omnia mea mecum porto

פורסם
מדובר בגיר אוטומט נכון?

אתה מרוקן דרך בורג למתה.

ממלא דרך המדיד בתא מנוע.(תצתרך משפף)

תמלא 2.5 ליטרים של DEX3 מחברה מוכרת ותבדוק. תוסיף לפי הצורך.

אכן, מדובר בגיר אוטומטי.

הבנתי שישנם יבואנים שממליצים שלא להחליף שמן גיר כי זה עלול להוביל לסתימות.

האם אני יכול להיות רגוע ולהחליף את השמן אצלי בקורולה ?

ראוי לציין שאני יד שניה ונסעתי ברכב כ 40K מבלי שהחלפתי שמן גיר ואני גם לא יודע אם הבעלים הקודם החליף שמן גיר.

האם כדאי להמנע מהחלפה או שבטויוטה הבעיה לא קיימת ?

בנוסף, במידה וכן מומלץ להחליף, האם אפשר להמליץ לי על יצרן איכותי ואמין של שמני גיר ?

תודה רבה לעוזרים,

קובי.

פורסם

אפשר לשאול למה אתה מעוניין להחליף שמן גיר מלכתחילה?

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

כי צריך לבצע החלפה חלקית לפחות כל כ 3 שנים או 45.000 ק"מ .

ולא כל נוזל ממסרה מתאים :idea: רצוי לבדוק מה מבקש היצרן לרכב הנ"ל .

( אם אני לא טועה - הנוזל אמור להיות סינטטי בלבד - אין לי זמן לבדוק, צריך לרוץ לעבודה )

אז כן כדאי לבצע החלפה חלקית כמו שרשמו בתשובה 2 - אבל לבדוק היטב את סוג הנוזל המתאים .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפי דעתי ונסיוני,פתח בורג ניקוז מתחת לגיר ותן לנוזל לרדת ,אח"כ קח את אותו מיכל ותמדוד כמה יצא,ע"י בקבוקים של ליטר וחצי או ע"י כל כלי מדידה שתאלתר,ככה בדיוק תמלא את אותה הכמות.

סע עם הרכב יומיומיים ותחזור על הפעולה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בדוק היטב אם אתה צריך להחליף שמן גיר.

לא כל החברות מבצעות זאת.

ישנם המון גרסאות לנושא זה.

יש איזשהיא תחושה שעפה באויר בקרב המכונאים שאומרת כי לאחר החלפת שמן הממסרה(גיר)

הגיר מתחיל לספור את שעותיו האחרונות...

אני לא הייתי רץ להחליף עד שאני יהיה בטוח ב 100 אחוז.

ירון מאיר

פורסם

"יש איזשהיא תחושה שעפה באויר בקרב המכונאים שאומרת כי לאחר החלפת שמן הממסרה(גיר)

הגיר מתחיל לספור את שעותיו האחרונות..."

אני אישית לא חושב שזה נכון לגירים של טויוטה...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כמובן שהמטרה שלי היא לשמור על אורך חיים גבוה של הגיר. זו הסיבה שאני קודם שואל. במידה ויתברר לי שההחלפה אינה מומלצת, אני פשוט לא אחליף.

פורסם
כי צריך לבצע החלפה חלקית לפחות כל כ 3 שנים או 45.000 ק"מ .

ולא כל נוזל ממסרה מתאים :idea: רצוי לבדוק מה מבקש היצרן לרכב הנ"ל .

( אם אני לא טועה - הנוזל אמור להיות סינטטי בלבד - אין לי זמן לבדוק, צריך לרוץ לעבודה )

אז כן כדאי לבצע החלפה חלקית כמו שרשמו בתשובה 2 - אבל לבדוק היטב את סוג הנוזל המתאים .

אייל.

אני לא מצליח להבין את עניין ההחלפה החלקית.

אני יודע שבמיקרים של ערבוב שני שמנים אז השמן האיכותי יותר יורד לאיכותו של השמן הפחות איכותי. אם כך, מה הטעם בהחלפה ?

פורסם

לא קיימת הנחייה של הייצרן להחליף שמן גיר לאחר X קילומטר.

בכול מקרה במידה ואתה רוצה להחליף את השמן גש למוסך ובצע את ההחלפה בכדי למנוע עוגמת נפש כתוצאה מהחלפה ומילוי לא נכונים.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא מצליח להבין את עניין ההחלפה החלקית.

אני יודע שבמיקרים של ערבוב שני שמנים אז השמן האיכותי יותר יורד לאיכותו של השמן הפחות איכותי. אם כך, מה הטעם בהחלפה ?

השמן החדש יותר דליל - הישן עדיין טוב אבל איבד קצת מאיכותו .

תחליף את כל השמן - יש אפשרות כי השמן החדש בממסרה ישנה לא ישמור על לחץ הידראולי מספיק ויחלו החלקות בדיסקיות

( הצמדות לא טובה והחלקות , שוב עוד שחיקה בדיסקיות וכו' )

לכן היצרן עצמו בהוראות הטיפול - מבקש החלפה חלקית כל כ 3 שנים וק"מ בין 45-60,000 .

ההחלפה החלקית היא נורמלית - פתיחת בורג הריקון באגן הממסרה וריקון כל הנוזל עד הסוף, סגירה ומילוי חדש -

בעצם החלפנו רק מחצית מהנוזל , ונשאר בממיר מוממנט בממסרה כ חצי מהנוזל הישן , אשר ממילא אין אפשרות להוציא -

האפשרות להחלפה מלאה מתבצעת - עם מכונה מיוחדת אשר שואבת את כל הנוזל , ומכניסה חדש .

או בהחלפה קצת בעייתי של פתיחת בורג אגן הממסרה - ריקון הנוזל ומילו נוזל חדש מפתח המילוי העליון תוך הנעת הרכב

או פתיחת אחד מצינורות רדיאטור הממסרה האוטומטית ברכבים שאפשר וריקון ומילוי בו זמנית .

זו החלפה קצת בעייתית ולא ממומלצת , החלפה כזו כדאי לבצע רק במוסך המתמחה בממסרות ובעל ידע וניסיון .

- כאשר מבצעים החלפה מלאה - יש יצרנים הדורשים תוסף נוזל הידראולי מיוחד לממסרות , אשר מסמיך מעט את הנוזל החדש -

כעת לעניין - הנוזלים לממסרות החדשות ב 10 שנים האחרונות - הם אייכותיים על בסיס סינטטי .

אורך החיים שלהם לפי הוראות היצרן הוא עד אפילו 150,000 ק"מ -ויש יצרנים אשר אומרים אל תחליף , כי הנזק במילוי לא נכון , או בנוזל ממסרה לא מתאים יותר גבוהה .

לא שלא כדאי להחליף - פשוט אי הידיעה כיצד להחליף היא הבעיה .

ויצרנים רבים אחרים - מבקשים החלפה חלקית כמו שכתבתי - ומאחר ומדובר בנוזלים סינטטיים איכותיים ועמידים

ההחלפה רק עושה טוב לנוזל אשר התחמצן קצת ואיבד מקצת מתכונותיו .

לכן החשוב ביותר - מה אומר היצרן , ודגש גם היבואן בארץ לגבי ההחלפה וסוג הנוזל המתאים .

הוראות ההחלפה בישראל - שונות מבמדינות קרות , אצלנו עומס חום גבוהה לחות , צפיפות תחבורה וכו' -

ומעבר לכל התאוריה - מניסיוני עם כ 10 רכבים ב 10 שנים האחרונות - מאזדה מיצובישי בראבו

ורכבים נוספים אשר מטופלים במוסך של חברים שלי -

החלפה חלקית כל כ 3 שנים , לא גרמה מעולם לבעיה , והממסרות תפקדו ומתפקדות גם היום מעולה :idea:

ראה גם דיונים קודמים עם בדיקות לאחר החלפה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167107&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99

הרכבים שבוצע בהם ויבוצע בהדרגה טיפול : מיצובישי גאלנט ( 2 ) שנים 2001 - ו 2002 .מיצובישי פיג'רו 2003 .

ממסרה אוטומטית INVENS II . מזדה 626 ( 2 ) שנים 1998 ו 2002 . אוטומטיות .

ההחלפות בוצעו בהדרגה . כדי לבדוק אם אין תופעות לוואי לא רצויות .

בתחילה לפני כ 10 ימים . הוחלף נוזל ההגה ההידראולי . " בכל הרכבים זו היתה ההחלפה הראשונה אי פעם "

הנוזל שהוחלף היה בצבע חום - הנוזל שהוכנס היה בצבע אדום כהה .

בכל הרכבים לאחר שבוע - אין מחסור בנוזל - וההגה עובד טוב מאוד .

נוזל ממסרה אוטומטית הוחלף רק ברכב אחד - ( לאחר תקופת ניסיון יוחלף בשאר הרכבים )

הנוזל הוחלף במיצובישי גאלנט 2001 . לפני שלושה ימים.

הוחלף 4.2 ליטר נוזל . הנוזל הישן היה בצבע חום על בורג הניקוז המגנטי. היתה "בוצה שחורה קלה.

( יש לציין כי נוזל הממסרה ברכבים. מוחלף באופן שותף כל 60.000 ק"מ )

לפני ההחלפה בוצעה נסיעת מבחן באיילון בשעות הלילה . ( זו השעה שאני מסיים את העבודה .ויש לי חברים משוגעים

כמוני. ) בנסיעה נבדקה ונרשמה - מהירות הרכב ביחס לסיבובי המנוע . בהילוכים השונים.

כמו כן נבדקה החלפת ההילוכים בנסיעה מינהלתית - ונרשם מתי הממסרה מעלה הילוכים באופן אוטומטי.

אתמול בלילה ( אמרתי כבר משוגעים ! ) נבדק הרכב שוב. עם נוזל הממסרה החדש - התוצאות היו שוות.

אין החלקה .היצמדות מלאה . והחלפה שקטה בנסיעה מינהלתית .

אם בממסרה האוטומטית תבוצע החלפה שוטפת לפי הוראות היצרן , היא תתפקד טוב ותחזיק מעמד

אם לא הוחלף הרבה זמן נוזל , ומצבו בכי רע , והממסרה מתחילה להחליק - הרי שהחלפה אולי תעזור קצת

אבל - יש גם אפשרות כי הממסרה לא תצליח לספק את הלחץ הדרוש עם הנוזל החדש , ולא תתפקד

זה לא אומר כי הנוזל ממסרה לא תקין - פשוט - הממסרה הגיעה לסוף חייה ממילא , וזה היה רק עניין של זמן עד לתקלה .

לשמור ולהחליף בזמן - זה כל הסיפור .

מצורפים קישורים ל נוזלי ממסרה סינטטים טובים העומדים בתקן טויוטה

http://www.delkol.co.il/subs_info.asp?sid=623&sname=%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%20ATF%20%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%99%20%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%AA%D7%98%D7%99

http://www.pazlub.co.il/PDF/ZQV92bpaz_oil-pdf.pdf

http://www.valvoline.com/pdf/Maxlife_ATF.pdf

אם יש בעיות לחץ בממסרה , ורק לאחר איבחון נכון - יש תוספים אשר מסמיכים קלות את הנוזל ומייצבים אותו כגון

תכשיר לשיפור שמן ממסרה אוטומטית ATC Plusyellowitem_top_left.gifcatnum_right.gifBG 310catnum_left.gif653_9e62a23eedaac39bf2a78a6bc5adb37e.jpgהתכשיר מכיל את כל מגוון המרכיבים הנדרשים לשיפור יכולות של שמני ממסרה אוטומטים, מקטין חיכוך, משפר את עמידות השמן בפני התחמצנות, מנוע הקצפת השמן, מייצב את הגומיות ועוד.

התוצאה: העברת הילוכים חלקה יותר, והגדלת ביצועי המנוע והממסרה.

הוראות שימוש:

הוסף את התכשיר עם משפך לאחר החלפת שמן הממסרה או הוסף בין הטיפולים.

תכולה: פחית 325 מ"ל

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קודם כל קרא את ספר הרכב.

כתוב שם שצריך לבדוק את נוזל הגיר בטיפולים הרגילים. החלפת נוזל נדרשת רק לאחר 160000 ק"מ (או לפי זמן) .

מנסיון, המוסך ינסה לשכנע אותך להחליף את הנוזל.

אם הרכב שלך עבר את הק"מ \זמן הנדרש, החלף את כל הנוזל. זה אמנם לא זול, וצריך מכונה מיוחדת, אבל קח בחשבון שמבחינתך זו פעולה חד פעמית.

בהצלחה

יהודה

פורסם

ערב טוב,

דבר ראשון אני מחזק את דברי ה"ליין מן"

עכשיו ניגש לעניין עצמו. כבעלים לשעבר של קורולה 02' ובקורולה 04' שלך יש בדיוק אותה יחידת כוח ( מנוע ממסרת ) .לפי הוראות היצרן יש להחליף שמן גיר אוט' בתיבה הנ"ל ( מדובר בתיבה רגילה ולא "לומדת" בעלת 4 היל' ) פעם ב 60K או 4 שנים, כאשר אכן לא מחליפים את כול השמן אלא מרוקנים מהפתח ניקוז ( כאשר מדיד בחוץ כמובן ) וממלאים שמן חדש דרך פתח מדיד.

גם כשכול השמן נוקז עדיין נשארת בתיבה איזושהיא כמות שמן.

לעניין השמן - אכן מדובר בשמן הידראולי סינטטי מלא ( לא נראה לי שהיום יש שמנים הידראוליים שהם לא סינטטים ) צבע שמן היה אדום ונרכש במוסך מורשה של טויוטה שהחלפת השמן בוצע במוסך רגיל . אני בטוח שיש שמנים חלופיים ולאחר בירור קצר תוכל להגיע למוצר.

לעניין ההחלפה עצמה - הכול מאוד פשוט: המוסכניק רוקן את השמן הישן לתוך מיכל שמן ריק ונקי ולאחר מכן שם לידו מיכל נקי זהה ומילא אותו בכמות זהה של שמן החדש ולאחר מכן מילא את השמן בתיבה ,לאחר נסיעת מבחן נבדק המדיד והשמן היה בול. כול הטריק הזה מתאפשר כמובן אם התיבה שלך לא נוזלת.....

בכול מקרה הכי פשוט זה לטלפן מחר בבוקר לכול מוסך מורשה של טויוטה או למרכז שירות ופשוט לשאול כול כמה זמן מחליפים שמן גיר לפי הוראת היצרן ואיזה שמן בדיוק יש להכניס ומה הכמות המדוייקת (מה גם אם תבדוק טוב אז כמות השמן להחלפה וסוג שמן מפורטים לך גם בספר הרכב ) ותקבל מהם את כול התשובות הכי מדוייקות.

נ.ב. כמעט שכחחתי , לאחר 2 החלפות שמן ו 130K אם האוטו התיבה תיפקדה מצויין וללא דופי גם כשמכרתי ,בבדיקה לא נמצאה שום בעיה בגירץ

סופ"ש מהנה ונהיגה בטוחה.

פורסם
השמן החדש יותר דליל - הישן עדיין טוב אבל איבד קצת מאיכותו .

תחליף את כל השמן - יש אפשרות כי השמן החדש בממסרה ישנה לא ישמור על לחץ הידראולי מספיק ויחלו החלקות בדיסקיות

( הצמדות לא טובה והחלקות , שוב עוד שחיקה בדיסקיות וכו' )

לכן היצרן עצמו בהוראות הטיפול - מבקש החלפה חלקית כל כ 3 שנים וק"מ בין 45-60,000 .

ההחלפה החלקית היא נורמלית - פתיחת בורג הריקון באגן הממסרה וריקון כל הנוזל עד הסוף, סגירה ומילוי חדש -

בעצם החלפנו רק מחצית מהנוזל , ונשאר בממיר מוממנט בממסרה כ חצי מהנוזל הישן , אשר ממילא אין אפשרות להוציא -

האפשרות להחלפה מלאה מתבצעת - עם מכונה מיוחדת אשר שואבת את כל הנוזל , ומכניסה חדש .

או בהחלפה קצת בעייתי של פתיחת בורג אגן הממסרה - ריקון הנוזל ומילו נוזל חדש מפתח המילוי העליון תוך הנעת הרכב

או פתיחת אחד מצינורות רדיאטור הממסרה האוטומטית ברכבים שאפשר וריקון ומילוי בו זמנית .

זו החלפה קצת בעייתית ולא ממומלצת , החלפה כזו כדאי לבצע רק במוסך המתמחה בממסרות ובעל ידע וניסיון .

- כאשר מבצעים החלפה מלאה - יש יצרנים הדורשים תוסף נוזל הידראולי מיוחד לממסרות , אשר מסמיך מעט את הנוזל החדש -

כעת לעניין - הנוזלים לממסרות החדשות ב 10 שנים האחרונות - הם אייכותיים על בסיס סינטטי .

אורך החיים שלהם לפי הוראות היצרן הוא עד אפילו 150,000 ק"מ -ויש יצרנים אשר אומרים אל תחליף , כי הנזק במילוי לא נכון , או בנוזל ממסרה לא מתאים יותר גבוהה .

לא שלא כדאי להחליף - פשוט אי הידיעה כיצד להחליף היא הבעיה .

ויצרנים רבים אחרים - מבקשים החלפה חלקית כמו שכתבתי - ומאחר ומדובר בנוזלים סינטטיים איכותיים ועמידים

ההחלפה רק עושה טוב לנוזל אשר התחמצן קצת ואיבד מקצת מתכונותיו .

לכן החשוב ביותר - מה אומר היצרן , ודגש גם היבואן בארץ לגבי ההחלפה וסוג הנוזל המתאים .

הוראות ההחלפה בישראל - שונות מבמדינות קרות , אצלנו עומס חום גבוהה לחות , צפיפות תחבורה וכו' -

ומעבר לכל התאוריה - מניסיוני עם כ 10 רכבים ב 10 שנים האחרונות - מאזדה מיצובישי בראבו

ורכבים נוספים אשר מטופלים במוסך של חברים שלי -

החלפה חלקית כל כ 3 שנים , לא גרמה מעולם לבעיה , והממסרות תפקדו ומתפקדות גם היום מעולה :idea:

ראה גם דיונים קודמים עם בדיקות לאחר החלפה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167107&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99

אם בממסרה האוטומטית תבוצע החלפה שוטפת לפי הוראות היצרן , היא תתפקד טוב ותחזיק מעמד

אם לא הוחלף הרבה זמן נוזל , ומצבו בכי רע , והממסרה מתחילה להחליק - הרי שהחלפה אולי תעזור קצת

אבל - יש גם אפשרות כי הממסרה לא תצליח לספק את הלחץ הדרוש עם הנוזל החדש , ולא תתפקד

זה לא אומר כי הנוזל ממסרה לא תקין - פשוט - הממסרה הגיעה לסוף חייה ממילא , וזה היה רק עניין של זמן עד לתקלה .

לשמור ולהחליף בזמן - זה כל הסיפור .

מצורפים קישורים ל נוזלי ממסרה סינטטים טובים העומדים בתקן טויוטה

http://www.delkol.co.il/subs_info.asp?sid=623&sname=%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%20ATF%20%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%99%20%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%AA%D7%98%D7%99

http://www.pazlub.co.il/PDF/ZQV92bpaz_oil-pdf.pdf

http://www.valvoline.com/pdf/Maxlife_ATF.pdf

אם יש בעיות לחץ בממסרה , ורק לאחר איבחון נכון - יש תוספים אשר מסמיכים קלות את הנוזל ומייצבים אותו כגון

תכשיר לשיפור שמן ממסרה אוטומטית ATC Plusyellowitem_top_left.gifcatnum_right.gifBG 310catnum_left.gif653_9e62a23eedaac39bf2a78a6bc5adb37e.jpgהתכשיר מכיל את כל מגוון המרכיבים הנדרשים לשיפור יכולות של שמני ממסרה אוטומטים, מקטין חיכוך, משפר את עמידות השמן בפני התחמצנות, מנוע הקצפת השמן, מייצב את הגומיות ועוד.

התוצאה: העברת הילוכים חלקה יותר, והגדלת ביצועי המנוע והממסרה.

הוראות שימוש:

הוסף את התכשיר עם משפך לאחר החלפת שמן הממסרה או הוסף בין הטיפולים.

תכולה: פחית 325 מ"ל

אייל .

איזו תגובה מפורטת ומוסרת היטב, תבורך ידידי...

אני מבין מדבריך שאם אני מעוניין בהחלפה חלקית אז אין מניעה שאני אעשה זאת לבד, נכון ?

• תוכן חדש...