Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

עומדת על הפרק סיטרואן קסארה 2 שנת 2001 עם 302 אלף ק"ם.

מנוע 2000 סמ"ק HDI.

יד שניה, היד הראשונה הייתה השכרה. הרכב נקנה על ידי הבעלים הנוכחי לאחר שהיה בהשכרה שנה אחת, ועם 40 אלף ק"מ. הקילומטרז' שלו נעשה ברובו מחוץ לעיר - מקום המגורים של בעל הרכב לא מאפשר שום אפשרות אחרת.

לא יודע איך, אבל חיצונית ופנימית הרכב נראה חדש. נוסע טוב.

מחיר מחירון - 23000. מחיר לאחר שיקלול השכרה וקילומטרז' - 18000. מחיר מבוקש - מחירון פחות 40%, כלומר 13800.

מעוניין לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון על תקלות אפשריות במנוע ובמערכות היקפיות.

מנועים כאלו קיימים גם בברלינגו, ג'אמפי, ופיזו 307.

בפורום מצאתי תאור מקרה החלפת מזרקים ב 250 אלף ק"ם בעלות גבוה מאוד. האם התופעה שכיחה ?

תודה למגיבים .

פורסם

300K ק"מ עם HDI אז כן, רוב הסיכויים שבשלב זה או אחר מערכת ההזרקה תצטרך שיקום (משאבה, מזרקים וכד').

קח את זה בחשבון (העלויות מטורפות, משהו כמו חצי מעלות הרכב לפי המחיר שנקבת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל במחיר הזה נשמעת כקניה מעניינת. אני לפני שקניתי את הדובלו התעניינתי ברצינות בקסרה HDI אוטומטית מודל 2004 (אם אני זוכר נכון) ורצו עליה משהו כמו פי שלוש ממה שאתה מציין, בלי נכונות להתגמש. היא גם לא היתה שמורה מי יודע מה אז וויתרתי.

לגבי ה HDI, ממה ש ESI TURBO סיפר לי בזמנו, המערכת רגישה לסולר מלוכלך, והחלפת 4 מזרקים + ניקוי + משאבה וכל מה שצריך עולה חצי אוטו ואפילו יותר. מצד שני - עד שזה יקרה אתה נוסע בזול על אוטו חסכוני, נוח ומרווח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
. מצד שני - עד שזה יקרה אתה נוסע בזול על אוטו חסכוני, נוח ומרווח.

מצד שלישי מדובר באוטו של 300K ק"מ, אז זה יקרה בקרוב...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לחברים יש קסרה פיקאסו HDI ולהם יש בעיה במזרקים.

הרכב כרגע נוסע אבל הם לא מחליפים אותם בגלל שמזרק חדש עולה 3000 ש"ח והם צריכים להחליף 4. הם מחפשים מקום שבו אולי הם ימצאו אותם ביותר זול (הם התחילו לחפש באתרי אינטרנט דוגמת EBAY ושם המחירים סבירים).

פורסם

מעניין לדעת כמה עולה מנוע מיבוא. לא זול ליותר להרכיב מנוע מיבוא מאשר להחליף את המזרקים?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הכי זול זה להביא קומפלט מEBAY סט משומש במצב תקין, גם אם משלמים על זה מכס.

בכל מקרה אם הרכב נראה טוב - הייתי הולך איתו למוסך מורשה סיטרואן שאתה סומך עליו - שיבדוק את המכלולים וייתן הצעת מחיר ליישור קו בשביל לתקן את הבלאי הרציני.

אחרי שתדע בדיוק מה המחיר שאתה עומד לשלם על יישור הקו - תוסיף לזה את המחיר שדורש המוכר ותבדוק אם העסקה משתלמת. לטעמי, אם יישור הקו לא עובר את ה-7-8 אלף ש"ח - אתה קונה מציאה.

בסה"כ לנסוע עם רכב שנראה טוב, משנת 2001 - שעבר יישור קו עצבני שבו הוחלפו חלקים רבים - במחיר של 20 אלף וקצת - זה דבר נחמד בהחלט.

אגב - הרכב חסכוני וטוב, יישור הקו יחזיר את עצמו תוך שנתיים בחיסכון בדלק - בהנחה שאתה עכשיו על בנזין ונוסע בערך 15K בשנה. אם אתה נוסע יותר, יישור הקו יחזיר את עצמו בתוך שנה, ומשם אתה גם חוסך וגם נוסע ברכב מעולה.

פורסם
האם אין דאגה לגבי שאר המכלולים, פרט למנוע, שגם הם עברו 300K ק"מ?

יש דאגה כמובן, אבל אני עכשיו נוסע ברכב עם 298 אלף ק"מ, לפני זה הייתה סובארו DL עם 290 אלף ורנו אקספרס עם 280, כך שאני יודע במה מדובר.

אבל לאף אחת מהמכוניות האלו לא היה טורבו, הזרקת מסילה משותפת, משאבת הזרקה אלקטרונית וכו', ולכן השאלה.

מעניין לדעת כמה עולה מנוע מיבוא. לא זול ליותר להרכיב מנוע מיבוא מאשר להחליף את המזרקים?

למה אתה חושב, שמנוע מיובא מגיע עם מזרקים תקינים 100% ?

אתה יכול לקנות מנוע, לשלם עליו סכום בסדר גודל של 10000 ש"ח, ובעוד חצי שנה תצטרך להחילף מזרקים.

בכל מקרה אם הרכב נראה טוב - הייתי הולך איתו למוסך מורשה סיטרואן שאתה סומך עליו - שיבדוק את המכלולים וייתן הצעת מחיר ליישור קו בשביל לתקן את הבלאי הרציני.

מיותר לציין, שזה יבוצע.

אחרי שתדע בדיוק מה המחיר שאתה עומד לשלם על יישור הקו - תוסיף לזה את המחיר שדורש המוכר ותבדוק אם העסקה משתלמת. לטעמי, אם יישור הקו לא עובר את ה-7-8 אלף ש"ח - אתה קונה מציאה.

מציאה זה בטוח לא. בימים האחרונים בדקנו כמה "מציאות" בסדר גודל מחיר הזה.

כולן במצב, שבא לבכות. אני לא חושב, שכאן זה שונה.

הרכב הולך לעבור בערך 34-40 אלף ק"מ בשנה.

תודה למגיבים, אשמח לתגובות נוספות.

פורסם

ערב טוב

יש לי בשנה האחרונה HDI אוטומט.

בשנה הזו הרכב עבר כ 40 אלף קמ

המסקנה העיקרית בנוגע למנוע - תמצא מישהו שמכיר את המנוע ויש לו ניסיון - מבחינת דיאגנוסטיקה.

המכניקה מצוינת - יחסית לצרפתיות - הרכב נוח, חזק מאוד, ומאוד מפנק.

הבעיות העיקריות שאני נתקלתי בהן נבעו בסופו של דבר מבעלי מקצוע (גם במוסכי היבואן) שלא הבינו או שלא הצליחו לעלות על בעיות וכך יצרו בעיות נוספות

אז אם אתה לא חושש מהמוניטין - לך על זה.

בנוגע למזרקים - ייתכן והנושא שקראת היה שלי - אני מצאתי מכון למנועי דיזל בנצרת שמכר לי מזרק משופץ ב 1100 שח כולל מעמ. זה לאחר שהמוסך ניסה למכור לי מזרק של בוש ב 4000 שח בערך.

אל תקפוץ למסקנות בנוגע לעלויות - יש מכונים שמציעים מוצרים טובים ובזול.

פורסם

יש לנו c5 עם המנוע, ואחרי 190000 ק"מ המנוע מתחיל לעשות בעיות, לדעתי זה פשוט בגלל טיפול מחפיר בטורבו או במחשב שגרמו לבעיות קשות.

כאשר עברנו מוסך ( אנחנו גרים ליד אשדוד ומטפלים באוטו במוסך הדקל בהרצליה), גילינו שהאוטו קם לתחיה עם טיפול אמין ומסור.

פורסם

בוקי, מה תרוויח בזה שתחליף קנגו עם 300 אלף ק"מ בקסארה עם 300 אלף ק"מ?

לפחות בקנגו אין לך טורבינה (כאב ראש גדול וחור בכיס עוד יותר גדול במיקרה של החלפה).

בקנגו שלך כבר החלפת כל מיני דברים - אתה יודע מה המצב שלו.

על קסארה אין לך שום מידע פרט לזה שהמחיר נמוך וקילומטראז' מאוד גבוה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לאבא שלי פג'ו 307 עם מנוע HDI,

עומד כרגע על 240 אלף קילומטר לערך, והאוטו נוסע כמו שד, כ500 קילומטר ביום, חסכוני מאוד, וחזק.

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

• תוכן חדש...