Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמדה מס' 1

YNV
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הגיעה קאדילק סדאן דה-וויל 75 לארץ.

איך הולכת הפרוצדורה בעמדה מס' 1?

האם אני צריך להביא מסמכים כלשהם?

יש אפשרות להוציא לרכב רשיון זמני (הרכב הגיע ללא מספר אך עם רשיון אמריקאי) על מנת להגיע בנסיעה למשרד הרישוי?

תודה

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הסיפור ארוך.

אם אתה חבר מועדון ה-5, עדיף לקבל במשרד המועדון שם או שניים שיסבירו לך בשיחה אישית ובפרוטרוט את התהליך.

אם אינך חבר, זו אחת הסיבות שכדאי (ומשתלם) לך להרשם.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
בשעה טובה הגיעה קאדילק סדאן דה-וויל 75 לארץ.

איך הולכת הפרוצדורה בעמדה מס' 1?

האם אני צריך להביא מסמכים כלשהם?

יש אפשרות להוציא לרכב רשיון זמני (הרכב הגיע ללא מספר אך עם רשיון אמריקאי) על מנת להגיע בנסיעה למשרד הרישוי?

תודה

יניב

שלום יניב, תתחדש.

לאחר שחרור הרכב מהמכס, אתה מגיע למשרד הרישוי בחולון עם מסמכי השחרור ומקבל מספר רישוי, ואישור תנועה זמני (נדמה לי של- 30 יום).

אחר כך עליך להגיע לעמדת משרד התחבורה שנמצאת ליד עמדה 1 של משרד הרישוי ועובדת יומיים בשבוע בין 7:30 ל 10:00, על מנת שיאשרו שמה שהבאת הוא מה שאישרו לך להביא.

לאחר הטבעת לוחיות רישוי, אתה יכול להגיע לשם בנסיעה. עליך להביא את הרשיון הזמני, את הרשיון האמריקאי, את רשיון היבוא ממשרד התחבורה. רצוי גם להביא ספרות רשמית של היצרן בה מפורטות מידות צמיגים, חישוקים, נפחי מנוע וכיוב'.

אם סיימת איתם בהצלחה אתה עובר לעמדה מספר 1, מוסר את כל הטפסים ומקווה לטוב. כדי לחסוך לעצמך זמן, ודא שמספרי המנוע והשלדה גלויים וברורים. אם אין מספר שלדה מוטבע, דאג להטביעו לפני ההגעה לעמדה 1.

פורסם

לצערי הרב, ביליתי היום את כל היום בעמדה מספר 1 וסביבתה הקרובה.

לא נעים בכלל!

אמנם הנושא בו טיפלתי לא היה רכב אספנות, אלה אישור "פשוט" של החלפת מנוע ברכבי, אבל אתן לך את עיקרי הדברים.

עמדה מספר 1 נפתחת בשעה 07:30 בבוקר ונסגרת בשעה 12:30 בדיוק.

גם אם עמדת בתור כל היום, אבל בשעה 12:29 עדיין לא עברת את שערי הברזל שבכניסה לסככה (לא בכניסה למתחם, בכניסה לסככה!) של עמדה 1, לא תוכנס ותאלץ לשוב ביום אחר.

ישנם שני טורים, וודא שאתה נמצא בטור הנכון (צרפתי צילומים של הכל לנוחיותך).

הבלגאן חוגג והשחיתות גם. ישנם "עמילי רישוי" או בעברית מעכרים (נמחק), שישמחו לעזור לך בתמורה לתשלום. מי שמשלם לא מחכה בתור (משרד ממשלתי, אתם מאמינים ?!). אם אני זוכר נכון, אז דר' רחמימוב ציין אותם בכתבת היבוא שלו (אם עוד לא קראת אותה, כדאי שתקרא).

אני לא שלמתי להם ולכן בילית את כל היום במשרד הרישוי.

אני הגעתי למקום בשעה 07:25 בדיוק. התור לפני כבר הכיל יותר מ-20 מכוניות. בשעה 08:00, כבר היו יותר מ-80 מכוניות מאחורי.

רכבי נבדק בסופו של דבר בשעה 10:30 בערך (וזה נחשב מהר בקריטריונים של עמדה 1).

למרות שעשיתי את שעורי הבית שלי והגעתי מצוייד בכל התיעוד הנדרש, עדיין זכיתי במנת חלקי של "תלך ותבוא".

למה?

כי זה חולון וזה משרד הרישוי וזו ישראל :-x .

המקום מרגיז, מעצבן ובעיקר לא ידידותי ללקוח. אבל, גם כך אף אחד שם לא מתייחס אליך כלקוח והם גם לא רואים בעצמם כנותני שרות. מבחינתם אתה נודניק והם שם בכדי לעבוד כמה שפחות ובשעה 12:30, להחתים כרטיס וללכת הביתה.

(טוב, שחררתי את כל הקיטור שצברתי היום על עמדה 1 ומשרד הרישוי בחולון).

תביא מים, אוכל ומשהו לקרוא.

בהצלחה.

התור בשעה 07:30 היום בבוקר:

p8090001resizekv5.jpg

p8090002resizeti1.jpg

מסלול 1 בעמדה 1:

p8090005resizegs0.jpg

מסלול 2 בעמדה 1:

p8090004resizehk1.jpg

p8090006resizezl3.jpg

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אמנם הנושא בו טיפלתי לא היה רכב אספנות, אלה אישור "פשוט" של החלפת מנוע ברכבי, אבל אתן לך את עיקרי הדברים.

למה שם ?

כשהחלפתי מנוע ברכבי (לפני 4 שנים, אבל לא נראה לי שהיה נוהל אחר אז) למנוע מייבוא הטבעתי מספר במכון הדרום בת"א.

לאחר מכן נסתי למכון רישוי ליד מקום מגוריי ואישרתי את התקנת המנוע + עדכון הרשיון.

למה לחכות יום שלם בחולון ?

יניב, 'תחדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז. למיטב זכרוני, אם מחליפים מנוע לנפח אחר, חייבים לעבור בחולון.

כשחלפת מנוע, שינית נפח?

מה איתך ברק?

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
רז. למיטב זכרוני, אם מחליפים מנוע לנפח אחר, חייבים לעבור בחולון.

כשחלפת מנוע, שינית נפח?

מה איתך ברק?

למה שם ?

כשהחלפתי מנוע ברכבי (לפני 4 שנים, אבל לא נראה לי שהיה נוהל אחר אז) למנוע מייבוא הטבעתי מספר במכון הדרום בת"א.

לאחר מכן נסתי למכון רישוי ליד מקום מגוריי ואישרתי את התקנת המנוע + עדכון הרשיון.

למה לחכות יום שלם בחולון ?

החלפתי מנוע ללא שינוי נפח.

המנוע שלי לא היה מנוע מיבוא, כי אם מנוע מקומי, שיצא מרכב לאחר תאונת טוטל-לוס.

(היות והרכב הוא רכב דיזל, נזקקתי גם לאישור בדיקת עשן, אבל זה לא קשור).

למיטב ידיעתי, לפרטים אלו אין קשר לאי היכולת לרשום את המנוע במכון רישוי.

נכון להיום, אי אפשר לאשר החלפה כזו בשום מכון רישוי או מקום אחר מלבד עמדה מס' 1 אחד.

בדקתי וגם ניסיתי (האמן לי, גם אני לא רציתי לשרוף יום שלם בחולון).

למה?

לא יודע תסבירו לי אתם.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

ברק הסיבה שאתה היית צריך לעבור בעמדה מס'1 היא שהדיפנדר מוגדר כמסחרי, רכבים המוגדרים כפרטי יכולים בכל מכון רישוי (כמו שינוי צמיגים)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם
וואו מה זה התור הזה,בירושלים יש בלחץ 4 מכוניות ופקיד משועמם.

אני רציני לגמרי.

כמו שכתבתי, זה התור בשעה 07:30, בשעה 10:30, התור הגיע עד לכביש הכניסה למשרד הרישוי.

יש אנשים שחיכו שם מ 08:00 בבוקר, הגיעו עד לסככת הבדיקה בשעה 12:29 ודקה מאוחר יותר נטרקו השערים בפניהם, ללא כל הסברים.

מרגיז מאוד.

חבל שלא צילמתי את התור בשעה 10:30, לא הייתם מאמינים.

אגב, שמעתי שבחיפה מגיעים לילה קודם וישנים ברכב. עימנואל רוזן עשה על זה כתבה לפני מספר חודשים.

פורסם
למה שם ?

.

ההבדל הוא במקוריות המנוע.

מיבוא : מכון טסטים.

מפרוק מקומי : עמדה 1

אני משער שדיזל ומסחרי רק מוסיף ל"חגיגה"

טוב שזה מאחוריך

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
ברק הסיבה שאתה היית צריך לעבור בעמדה מס'1 היא שהדיפנדר מוגדר כמסחרי, רכבים המוגדרים כפרטי יכולים בכל מכון רישוי (כמו שינוי צמיגים)
לא הבנתי פה משהו, במידה ויש לי רכב פרטי ואני אחרי החלפת מנוע ואני צריך לאשר את זה.

אני יכול ללכת למכון רישוי בעיר שלי ולאשר את זה שם? מאחר והרכב שלי פרטי ?

או שתלוי גם מאיפה הבאתי את המנוע פירוק מקומי או יבוא..

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

כמו שיניב כתב: מנוע מפירוק מקומי מחייב מעבר בעמדה מס' 1, ומנוע מייבוא במכון טסטים.

זה אמור להשתנות במהלך 2007, וכל הפעולות יהיו פתוחות לביצוע במכון רישוי.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...