Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורט עד 70K, אימפרזה GT או פז'ו 306 GTI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

סכום הרכישה עומד על עד 70K.

אשמח לשמוע מי היא לדעתכם ספורטיבית טובה יותר, האימפרזה GT או פז'ו 306GTI ובהנחה שלא תמצא אחת אז 306 S-16.

אני יודע את היתרון של האימפרזה בתאוצה, ושהיא יקרה יותר לאחזקה.

אך האם ה-306GTI/S16 מסוגלות לגבור עליה בהנאה מנהיגה ?

אשמח להתייחסות בנוגע להשוואה של פרמטרים ספורטיבים כמו פידבק, דיוק, היגוי, ניהוג על המגבלות.

תודה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשתיהן פידבק טוב מהשלדה, ל-306 יותר.

ההגה של ה-306 עדיף משמעותית.

שתיהן נהיגות מאוד על המגבלות, אבל כתוצאה של סוג ההנעה, לכל אחת יתרונות וחסרונות. ה-306 מסוגלת לבצע ברמה כמעט אופטימלית ביחס לשלדת הנעה קדמית, אבל אם היתרונות של ההנעה הכפולה מדברים אליך, האימפרזה תהיה עדיפה.

אני חושב שהבעיה העיקרית שלך תהיה למצוא אחת מהשתיים. 306 יש מעטות מאוד ורובן לא במצב מזהיר. אימפרזות יש קצת יותר אבל או שהן שחוטות, או שהן משופרות (לא שזה רע בהכרח). בנוסף, עבור שתיהן מומלץ לשים בצד חלק מהסכום עבור תיקונים וטיפולים אלו ואחרים (אצל האימפרזה כנראה מומלץ לשים בצד יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אכן קשה מאוד למצוא 306GTI אבל לכן רשמתי גם 306 S-16, למרות שגם אותה לא קל למצוא.

אימפרזה באמת יש יותר.

יתרונות ההנעה הכפולה הם בטח אחיזה אבסולוטית ויכולת "לקיחת" פניות במהירות גבוהה יותר.

כפי שאני רואה זאת עד כה, לסובארו יש יכולת כוללת גבוהה יותר, אבל ה-306 יותר מושחזת ו-fine.

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם

גם אני כמוך, הייתי בהתלבטות הזאת כמוך לפני שנתיים בדיוק.

מתוך נהיגה רבה בשתיהן( בעלים של GTI-6) המסקנות הן כאלה:

אחיזה:דומה מאד עם יתרון ל 306 במגבלות.(למרות ה 4*4 האימפרזה יכולה לנשוך נהג לא מיומן במגבלות)

משיכה:יתרון גדול לאימפרזה גם בהאצה וגם תוך כדי סיבוב על כל סוגי המשטחים.

ביצועים:למרות מה שהנייר אומר למעט פתיחות GTI-6 במצב טוב(והדגש על מצב טוב!)

תיסע לא הרבה פחות חזק מאימפרזה סטנדרטית.(בערך כמו קליאו ספורט)

היגוי:כפי שנאמר בליגה אחרת משל האימפרזה.

בלימה:נקודת תורפה באימפרזה, טוב מאד בפיזו' אם כי יש גם יותר טוב כמו בקליאו ספורט.

גיר:יחסי העברה מושלמים בפיז'ו(מה שמקנה לה במהירויות גבוהות ביצועים הרבה יותר טובים

מיחס הספק משקל שלה) אבל מבחינת תחושה הרבה יותר ספורטיבי באימפרזה.

מושב:אימפרזה בליגה אחרת.נקודת תורפה בולטת בפיזו'(מתגעגע לכסא של הZX 16V:lol: )

עלויות אחזקה:(דלק, ביטוחים ותיקונים) יקרות יותר באימפרזה ולכן רובן עברו הרבה ידיים.

בכללי שתיהן מאד מהנות באימפרזה התחושה יותר ספורטיבית וקרבית(ועם פוטנציאל שיפורים ענק),

הפיזו' משדרת הרבה יותר ניואנסים, ושופעת היזון חוזר מההגה השילדה ובכלל.

שתיהן בחירות מעולות שהכי חשוב זה מצב הרכב הספיציפי שתימצא.

אופציה מעולה נוספת קליאו ספורט:lol: .

פורסם

ידידי בעל ה-GTI 6,

מפתיע אותי מעט יתרון האחיזה במגבלות של הפז'ו.

על מצויינות השלדה אני יודע, אבל שהיא אוחזת במגבלות טוב יותר מאימפרזה GT - יפה מאוד.

תודה על הפירוט, לפי כך בפרמרטים ספורטיביים הפז'ו עולה על האימפרזה.

מה התכוונת שרשמת שיש לאימפרזה תחושה יותר ספורטיבית בסעיף הגיר, האם זהו התפעול או יחסי העברה ?

DS 7 CROSSBACK 2019

פורסם

לירן, אני לא יודע אם אני מחדש לך משהו, אבל אם הבנתי נכון -

זה פשוט עוד דוגמא לחוסר הבנה מאוד נפוץ ומזיק לגבי הנעות כפולות.

להנעה כפולה אין יתרון באחיזת צד על כל הנעה אחרת, לא מבחינת השלדה לפחות. מה שכן יש לה הוא את היכולת להעביר בצורה יעילה יותר את הכוח לכביש מאשר הנעות אחרות. זה אומר שבכל מצב שאינו האצה - כלומר, שלא מופעל כוח מנוע - אין בהכרח כל יתרון להנעה כפולה על הנעה אחרת.

ברגע שאתה עובר מהירות מסויימת, אפילו היתרון הזה כבר לא מורגש (אין הרבה מכוניות הנעה קדמית שיכנסו לתת היגוי ב120 קמ"ש, תחת כוח).

אם תיקח אימפרזה ותעשה אותה הנעה קדמית או אחורית, היא תתנהג אותו הדבר כמו עם הנעה כפולה בכל מצב שאינו האצה.

אני לא טוען שאין משמעות להנעה כפולה - יש ויש, והיא באה לידי ביטוי בהרבה מאוד מצבים (למשל כבישים סופר טכניים עם הרבה היירפינס, כמו בעליות לגולן למשל). נהג טוב ומיומן ירגיש פחות את החסרונות של הנעה קדמית, פשוט כי הוא יודע להכנס נכון לסיבובים, מתי לפתוח את הגז וכמה. מישהו שנמצא על הגז בלי הכרה ולא יודע מה הוא עושה, ירגיש הרבה יותר את ההנעה הכפולה.

אני בכלל לא מתפלא שריסקו כלכך הרבה אימפרזות - כל ערס בטוח שבגלל שזה "ארבע על ארבע", הוא חסין. גם אני הייתי בטוח בדברים כאלו לפני הרבה שנים... מאז למדתי שזו בסך הכל מכונית עם שלדה מצויינת וההנעה הכפולה היא יותר בגדר בונוס שנועד לעזור להוריד את הכוח לרצפה. ושלא תטעה - אם תתן גז ביציאה מסיבוב עם GT, או כל הנעה כפולה אחרת (למעט משהו כמו איבו, עם דיפרנציאלים אקטיביים) אתה תקבל תת היגוי, בדיוק כמו בהנעה קדמית (פשוט פחות). אתה צריך פרובוקציה בשביל לגרום לזנב לצאת.

מכונית עם מומנט דל כמו של הפיז'ו (מה לעשות, שני ליטר אטמוספרי) לא צריכה הנעה כפולה, אין לה בעיות להוריד את הכוח לקרקע. גולף GTI חדשה, למשל, עם ה28.5 קג"מ שלה ב1800 סל"ד, קצת מתקשה.

בקיצור, מה שמכתיב את ההתנהגות זה קודם כל השלדה. ואת זה פיז'ו ידעו לעשות פעם...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

גיר:יחסי העברה מושלמים בפיז'ו(מה שמקנה לה במהירויות גבוהות ביצועים הרבה יותר טובים

מיחס הספק משקל שלה)

.

כלומר מאיצה טוב יותר מאימפרזה במהירויות גבוהות ?

N-E-V-E-R וגם לא מגיע לסגירה שלה

FORGEDABADET

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כלומר מאיצה טוב יותר מאימפרזה במהירויות גבוהות ?

N-E-V-E-R וגם לא מגיע לסגירה שלה

FORGEDABADET

הוא אמר "יותר טובים מיחס הספק משקל שלה". תבין לבד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מה שהצלחתי להבין זה שיש לה יחס משקל/הספק יותר טוב והיא נותנת בגלל זה ביצועים יותר טובים במהיריות גבוהות ומזה אני מצליח ליגזור את מה שרשמתי בתגובה הקודמת שלי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
הוא אמר "יותר טובים מיחס הספק משקל שלה". תבין לבד.

אכן התכוונתי לכך, שהשידוך המעולה בין הגיר למנוע, מפצה על המשקל הכבד יחסית(1215 ק"ג) וזה מתבטא במיוחד

במהירויות גבוהות.

פורסם
מה שהצלחתי להבין זה שיש לה יחס משקל/הספק יותר טוב והיא נותנת בגלל זה ביצועים יותר טובים במהיריות גבוהות ומזה אני מצליח ליגזור את מה שרשמתי בתגובה הקודמת שלי.

הכוונה שלו לא הייתה בהשוואה לאימפרזה, ובוודאי שאין לפיז'ו יחס הספק/משקל יותר טוב. הכוונה הייתה שהפיז'ו מרגישה מהירה יותר ביחס לנתונים הספציפיים שלה, עקב יחסי העברה מצוינים בגיר. כמובן, שבכל מצב האימפרזה תהיה מהירה יותר (גם אם לא באופן מאוד משמעותי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...