Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדובר ברנו סניק שנת 2000 - לרכב מגבים מלפנים ומאחור.

התקלה היא מפתיעה ומדהימה (לדעתי - ואתם תשפטו)

לפני כחודשיים הפעלתי את המגבים מלפנים כולל המתזים. המגבים הקידמיים עבדו באופן תקין, אבל לתדהמתי הרבה המתז האחורי עבד (ולא הקידמי כמצופה). לאחר מספר ימים התקלה עברה בעצמה והכל הסתדר.

לפני כחודש חזרה התקלה ועד היום המתז הקידמי לא עובד אלא האחורי מתיז במקומו .....

זה לא נראה כמו בעית חשמל כיוון שלפי שמיעה המשאבה של השפריצר הקידמי עובדת. יש הרי שתי משאבות (לקדימה ולאחורה) וכאשר אני מפעיל את מתז המיים מאחור, יש צליל אחד של משאבה וכאשר אני מפעיל את מתז המיים מלפנים יש צליל שונה של המשאבה אבל המיים עדיין יוצאים מאחור - מכאן אני מניח שמשאבה אחרת עובדת.

האם למומחים יש רעיונות?

הבעיה העיקרית היא שמערכת המיים ממוקמת אחרי הכנף הימנית וזה לא פשוט לפרק אותה.

תודה.

אורן

פורסם

הבעייה שלך מוכרת גם לי (מגאן קופה). אישית, אין לי זמן כרגע לפרק ולבדוק את המשאבה של המתזים.

המשאבה (ישנה רק אחת) אצלך היא בעלת שתי יציאות (כמו באיור חלק מס' 5).

לא ממש בעייה לפרק אותה ולבדוק. יש צורך להוריד גלגל ימני קידמי + מגן בית הגלגל ואז תגיע אליה.

משאבות כאלה נמכרות ב-EBAY.UK סביב ה-9 פאונד.

צירפתי איור שיוכל לעזור.

ליאור

pump-scenic.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם
הבעייה שלך מוכרת גם לי (מגאן קופה). אישית, אין לי זמן כרגע לפרק ולבדוק את המשאבה של המתזים.

המשאבה (ישנה רק אחת) אצלך היא בעלת שתי יציאות (כמו באיור חלק מס' 5).

לא ממש בעייה לפרק אותה ולבדוק. יש צורך להוריד גלגל ימני קידמי + מגן בית הגלגל ואז תגיע אליה.

משאבות כאלה נמכרות ב-EBAY.UK סביב ה-9 פאונד.

צירפתי איור שיוכל לעזור.

ליאור

ליאור

לא הצלחתי להגיע למשאבה. פרקתי את מגן בית הגלגל כפי שהצעת, אבל המשאבה נמצאת בחלקו האחורי של המיכל ולא הצלחתי להגיע אליה.

האם יכול להיות שאין ברירה וחייבים לפרק את כל הכנף?

מאיפה יש לך את התמונה הזו שצרפת? אולי שם יש גם הסברים מדוייקים?

תודה,

אורן

פורסם

אני אחפש בספרות של היינס בערב הסבר. אם זה לא דחוף אז ממליץ שתמתין לסופ"ש - אצלי יש גם בעייה דומה ושבת בבוקר אני הולך לפרק ולהוציא את המשאבה ולבדוק. לדעתי, חייבת להיות דרך לפרק מבלי לפרק כנף ימין.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
אני אחפש בספרות של היינס בערב הסבר. אם זה לא דחוף אז ממליץ שתמתין לסופ"ש - אצלי יש גם בעייה דומה ושבת בבוקר אני הולך לפרק ולהוציא את המשאבה ולבדוק. לדעתי, חייבת להיות דרך לפרק מבלי לפרק כנף ימין.

ליאור

סבבה, תודה. (מה זה הספרות של היינס?)

אני מחכה

אורן

פורסם

טוב, אז כמו שהבטחתי אני מעדכן אותך לאחר שהיום תיקנתי את כל העסק לבד - אצלי הבעייה נבעה מאבנית שהצטברה במס' מקומות:

היות וכתבת שכבר הורדת את הגלגל והבטנה, לא אפרט איך לעשות זאת.

(אני מתייחס לצדדים כאילו אתה יושב עכשיו מול בית הגלגל)

הבטנה מחולקת לשני חלקים. את החלק הימני תפרק לגמרי (בזהירות על צינורות הבלמים ואף פעם לא בכוח).

את הבטנה השמאלית תנסה להוריד לגמרי או לפחות את כל החלק שמתחיל מלמטה.

מצד ימין למעלה מחובר קונקטור עם קליפס (ניתן להוריד את המחבר מבלי לשמוך את הקליפס מהחיבור), תנתק אותו.

עכשיו תתבונן בשרוול שבו אתה מכניס מים (הצהוב). יש בורג על בית הבולם שמחזיק אותו (צריך בוקסה 10). תשחרר את הבורג ואז לאט תמשוך את השרוול הנ"ל לכיוון המנוע. עם קצת כוח הוא משתחרר.

עכשיו אם תתבונן היטב תראה את המיכל למעלה ובצידו הימני תזהה בורג שמחזיק אותו (צריך בוקסה 10 לשחרר אותו). לאחר ששיחררת את הבורג הנ"ל, תמשוך כ-1 ס"מ לצד ימין וכל מיכל המים יורד אליך ואיתו גם המשאבה. תוריד בזהירות ותשחרר את הצינוריות שמחוברות למשאבה (שים לב לזכור לאיזה פתח במשאבה מתחברת כל צינורית). תנתק את הקונקטור שבראש המשאבה.

עד כאן הפירוק וההרכבה (בסדר הפוך).

בדיקות שיש לעשות כדי לדעת איפה הבעייה במערכת:

1. לנשוף/לשאוף בכל צינורית על מנת לנסות לשחרר סתימה.

2. תקח כוס מים. תחבר בחזרה את הקונקטורים (בין הצמה והמשך צמה עם המשאבה)כל פעם צינורית אחת לחבר חזרה למשאבה. את הפתח התחתון של המשאבה תשים בתוך הכוס (לא את כל המשאבה אלא רק את הצ'ופצ'יק התחתון שלה !!!). ותנסה להפעיל את השפריצרים כמו שברגיל אתה עושה כל פעם אחורה או קדימה בהתאם לצינורית שחיברת. אם יש רעש של משאבה עובדת והמשאבה שואבת מים אז הבעייה היא ב-100% בליכלוך שהצטבר.(יש צורך בשני אנשים לכך)

3. תסתכל במיכל המים ותזהה בוודאות אבנית. נקה אותה היטב במיוחד באזור בו יושבת המשאבה ושואבת מים.

אם עשית את כל זה (במיוחד לנשוף לתוך הצינוריות או עדיף לשאוף אליך (לא כיף)) ועדיין לא עובד, תכתוב מה עשית בדיוק ואכוון אותך הלאה למקום בו הצינורות עוברים.

*לא צירפתי תמונות היות ולא הייתה לי מצלמה זמינה. תעזר בשרטוט שהעלתי. הוא ברור והכל בדיוק כמו שבציור.

**כדאי להצטייד בקליפסים, מחברים חדשים כי חלק מהישנים בוודאות יקרעו לך.

בהצלחה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
תודה ליאור.

אני אנסה ואעדכן

אורן

היי ליאור,

בעקבות מה שאמרת, שהבעיה אצלך היתה אבנית במשאבה, אחד השכנים שלי העלה רעיון לשים מלח לימון במיים (מלח לימון ממיס אבנית כמו חומץ).

וזה עבד!

שמתי כ 100 גרם מלח לימון (קונים כמו תבלין) ב 1.5 ליטר מיים במיכל ונתתי לזה לנוח כשעתיים שלוש. וזהו. ללא פרוקים וללא הסתבכויות. הכי פשוט שבעולם.

לכל מי שמנסה - המיים המלוחים לא עושים טוב לצבע של האוטו לכן יש לרוקן את מיכל הממים דרך המתזים עד שנגמר (גם ממשיך לנקות את המערכת). למלא שוב את המיכל ולרוקן שוב ואז לשטוף את האוטו עם הרבה מיים נקיים בכדי לשטוף את הצבע.

תודה ליאור.

מקווה שגם אתה למדת משהוא.

אורן

פורסם

טוב לשמוע שהסתדרת. אני הייתי בעבודה ולא היו לי חומרים זמינים לכך + הייתי בטוח שהמשאבה עצמה הלכה לעולמה.

מה שכן, אני מקווה ששטפת אח"כ פעם/פעמיים עם מים רגילים את המערכת כדי שהמלח לא יאכל את הגומיות.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם אתה לא שומע את המנוע עובד בכלל (גם קדימה וגם אחורה ?) אז כנראה שהמשאבה תקולה.

עדיין, לפני קנייה של משאבה חדשה (לא יקרה - ב-EBAY) כדאי לפרק ולבדוק. יתכן שכבל התנתק או סיבה אחרת.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...