Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיריון 2008 120K החלפה חלקית 2 ליטר מה שיש בקרטר

ACDELCO TYPE III

סה"כ כמות השמן בגיר לפי הספר 5.2 ליטר

אחריההחלפה הרכב נסע מעולה והיה שיפור בצריכת דלק ובנהיגה

ואחרי שלוש שבועות כרעם ביום בהיר הלך הגיר

היה נוסע רק בהילוך ראשון כמה דקות ואחרי זה היה צריך לכבות את הרכב ולהדליק שוב כדי שימשיך לנסוע עוד כמה דקות

בקושי הגעתי איתו למוסך לא היה נכנס ל-D

החליפו לי את הגיר לגיר מפרוק

1)האם הייתי צריך להחליף את מה שיש בקרטר לנסוע כמה דקות כדי לתת לשמן להתערבב ואז להחליף שוב וכך כמה פעמים(במטרה להוציא את כל הבוצה והלכלוך)?

2)האם סוג השמן שקניתי מתאים לגיר ?

3)האם לא להחליף יותר שמן בגיר שהרכיבו מפירוקיה, הסיכון גבוהה?

4) איפה טעיתי?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד אמרתי ואמשיך להגיד ששמן גיר בעיקר באוטומטיים עדיף לא להחליף או לגעת ברגע שאין בעיה כל שהיא. לא מעט גירים ניפגעים מהחלפות שמן שכאלה למרות שהיצרן ממליץ ככיסוי תחת וגזירת קופון כמובן. אני מכיר רכבים שנסעו 300 אלף קילומטר על אותו גיר ואותו שמן מאז שנולד הרכב.

פורסם

כל שמן מאבד מתכונותיו בסופו של יום וכדאי להחליף למעט תיבות הילוכים שנאמר במפורש לא להחליף.

מה שגרם למותו של הגיר כנראה היתה העובדה, שכנראה זו הפעם הראשונה בה מוחלף השמן והוא מעולם לא הוחלף קודם לכן.

ערוך חיפוש ותגלה,שהחלפת שמן לאחר זמן רב או ק"מ רב מידי ולא לפי הספר גורמים לגוויעתו המהירה של הגיר עקב חופשים ובעיות הצמדות של התיבה.

הנה מספר דיונים לדוגמא,שיסבירו את העניין:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=272807&page=2

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=403284

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תמיד אמרתי ואמשיך להגיד ששמן גיר בעיקר באוטומטיים עדיף לא להחליף או לגעת ברגע שאין בעיה כל שהיא. לא מעט גירים ניפגעים מהחלפות שמן שכאלה למרות שהיצרן ממליץ ככיסוי תחת וגזירת קופון כמובן. אני מכיר רכבים שנסעו 300 אלף קילומטר על אותו גיר ואותו שמן מאז שנולד הרכב.

משום שלא מחליפים שמן גיר סתם כך.

אלא אם הוא ממש ממש ממש נוזלי וכבר לא נראה כמו שמן,

אם מחליפים שמן גיר במועדים הנכונים, ולסוג הנכון, החלפת שמן רק מועילה ומאריכה את חיי התיבה.

החלפת שמן בתיבות מוזנחות, בהן לא הוחלף שמן המון זמן, אכן יכולה להזיק ולגרום להרס התיבה.

מצטער לאמור, אך שתי התגובות המצוטטות שגויות.

מאור, האם גם החלפת שמן מנוע זה כיסוי תחת ועדיף לא להחליף?

פורסם

סליחה על האי הבנת הנקרא. מה זה החלפת שמן חלקית? למה להכניס 2 ליטר אם היצרן קובע שצריך 5.2 ליטר? מדוע שלרכב שאין לו 5 שנים יילך הגיר ועוד שמדובר במכונית יפנית? למה לא רוקנת את השמן לגמרי ואז למלא כמה שצריך?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בתיבות הילוכים אוטומטיות פתיחת בורג ריקון שמן מאפשרת רק ריקון חלקי, וזה מה שעושים בדרך כלל.

בשביל לבצע החלפה מלאה יש צורך להשתמש במכונה מיוחדת, או בשיטות אחרות, שיותר מורכבות לביצוע.

פורסם

יוצא לי לא מעט לטפל ברכבי סיריון שעברו בחברות ליסינג ופגו מכות קשות בקרטר.

בכולם אני מחליף שמן גיר ואין שום בעיות.

כל עוד השמן איכותי(אנחנו משתמשים בוולוולין) והחלפת השמן מתבצעת בזמן אז אין מניעה להחליף.

קשה לי להאמין שרק 2 ליטר נכנסו, אני חושב שלא מילאת מספיק.

יש מכשיר מיוחד שמרכיבים על הרכב ומדליקים אותו, וכאשר הרכב עובד המכשיר מזרים את השמן החדש וכך כל השמן שנמצא גם בטורק מוחלף.

קובי

פורסם
אם מחליפים שמן גיר במועדים הנכונים, ולסוג הנכון, החלפת שמן רק מועילה ומאריכה את חיי התיבה.

החלפת שמן בתיבות מוזנחות, בהן לא הוחלף שמן המון זמן, אכן יכולה להזיק ולגרום להרס התיבה.

מצטער לאמור, אך שתי התגובות המצוטטות שגויות.

מאור, האם גם החלפת שמן מנוע זה כיסוי תחת ועדיף לא להחליף?

החלפת שמן מנוע נחוץ ואינו כיסוי תחת אבל אני יכול לומר לך מהמעט בחיי שהיתעסקתי ברכבים (אני מניח שפחות ממך) שניתקלתי ביותר בעיות גירים שהוחלף בהם שמן מאשר בעיות של גירים שנסעו על אותו שמן ועדיין נוסעות. לפני חצי שנה בערך עברתי קורס כלשהוא שחלק מהקורס כלל גם בין היתר מכונאות רכב. מי שהעביר את הקורס זה מרצה אחד התותחים בארץ בתחום, את כל ההישתלמויות שלו הוא עושה בחו"ל כימעט כל שנה והוא קצין בטיחות מאוד ידוע ונישאלה שאלה בעיניין שמן הגיר ברכבים והוא הסביר חד וחלק שבשמן גיר פה בארץ אסור לגעת, זה לא מגיע לרמת השמנים של חו"ל ואין יותר בריא לתיבה מאשר השמן שקיים בה אלא אם כן הוא שחור משחור,שרוף, וגורם לבעיות. אבל אין לי ספק שהדיעות בעניין ימשיכו להיות חלוקות פה לעד.

אני מאוד אוהב לקרוא את תגובותיך בוקי ולראות עד כמה אתה מבין בתחום כמו עוד הרבה פה אבל עם הנושא הזה יש לי בעייה להסכים אולי כי ראיתי שדברים קורים אל מול עיניי.

פורסם

החלפת שמן גיר בזמן לא תגמור את הגיר, בשלב מוסיים אין מה לעשות והשמן גיר מאבד את התכונות שלו בדיוק כמו כל שמן אחר.

שימו שמן גיר איכותי ולא יהיו בעיות.

אני אישית החלפתי בלא מעט סיריונים שמן גיר והרכבים נוסעים מעולה ללא תקלות.

והיום אחד הפועלים אצלנו בדיוק החליף לסריון 2009.

קובי

פורסם

מאור כתב: "... מי שהעביר את הקורס זה מרצה אחד התותחים בארץ בתחום, את כל ההישתלמויות שלו הוא עושה בחו"ל כימעט כל שנה והוא קצין בטיחות מאוד ידוע ונישאלה שאלה בעיניין שמן הגיר ברכבים והוא הסביר חד וחלק שבשמן גיר פה בארץ אסור לגעת, זה לא מגיע לרמת השמנים של חו"ל ואין יותר בריא לתיבה מאשר השמן שקיים בה אלא אם כן הוא שחור משחור,שרוף, וגורם לבעיות. אבל אין לי ספק שהדיעות בעניין ימשיכו להיות חלוקות פה לעד.

אני מאוד אוהב לקרוא את תגובותיך בוקי ולראות עד כמה אתה מבין בתחום כמו עוד הרבה פה אבל עם הנושא הזה יש לי בעייה להסכים אולי כי ראיתי שדברים קורים אל מול עיניי."

ואיפה, לדעת אותו קצין בטיחות מייצרים AC DELCO? באשקלון? וליקווי-מולי? בטבריה? ווו... קוסטאל? בחיפה?

מה הקשר בין "פה בארץ" לבין סוג השמן?

ולמה אסור לגעת? כי לא מבינים בגירים?

אולי תשאל את בעל הסיריון למה הוא ניגש מלכתחילה להחלפת שמן? אולי כי כבר התחילה לו בעיה?!

אני מניח שכמה אנשים פה ראו שניים-שלושה גירים שהחליפו להם שמן ואח"כ הם התפגרו. גם אני ראיתי "שניים-שלושה" גירים שהוחלף להם שמן והם לא התפגרו, אז מה?!

תכניסו את זה טוב טוב לראש:

1. יצרן מוכר מירווח טיפולים, והמבין יבין.

2. שמן מתבלה בעבודה.

3. החלפת שמן בלוי מאריכה חיים של כל חלק מיכני, ולא רק של גיר.

4. אלא אם יכתוב פה יצרן שמנים תחת התחייבות - עוד לא יוצר השמן שאין לו בלאי.

5. כשהשמן עובד בגיר - נוצר לו בלאי.

6. לשמן ישן יש התבלות.

7. אם יש לי שמן ישן בגיר - משמע שהוא בלוי.

8. שמן.... בלאי....

9. בלוי..... שמן....

10.וכו' וכו' וכו'

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

תכניסו את זה טוב טוב לראש:

1. יצרן מוכר מירווח טיפולים, והמבין יבין.

2. שמן מתבלה בעבודה.

3. החלפת שמן בלוי מאריכה חיים של כל חלק מיכני, ולא רק של גיר.

4. אלא אם יכתוב פה יצרן שמנים תחת התחייבות - עוד לא יוצר השמן שאין לו בלאי.

5. כשהשמן עובד בגיר - נוצר לו בלאי.

6. לשמן ישן יש התבלות.

7. אם יש לי שמן ישן בגיר - משמע שהוא בלוי.

8. שמן.... בלאי....

9. בלוי..... שמן....

10.וכו' וכו' וכו'

+ 1,000,000 וכל מילה נוספת מיותרת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...