Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מעוניין לקנות סופר מיני עם גיר אוטומטי,

מעדיף בעקרון יד שניה (אזור 2009) לעומת חדשה, אם הדבר יחסוך לי ירידת ערך ניכרת לעומת חדשה.

אני שוקל לקנות את האיביזה כיוון שהיא יחסית נראית לי לא רע (בין היתר מבחינת המראה, ושדה הראייה) ביחס לשאר האופציות,

אבל לא הצלחתי להבין ממש מהביקורות איך היא, וחשבתי לעשות איזה השוואה סטטיסטית קטנה -

לגבי שנתון 2011, בדקתי את מספר הרכבים שמוצעים כרגע למכירה ביד 2, ביחס למספר המסירות של הדגם שהיו בשנה זו על פי אתר אוטו , ואני רואה שביחס ליתר הדגמים, נראה כאילו אנשים רוצים להיפטר מהאיביזה בהפרש של יותר מ 300% -

יונדאי איי20 - 47 מתוך 6098 (0.7%)

איביזה החדשה - 152 מתוך 3588 (4.2%)

מאזדה 2 - 32 מתוך 3259 ((1%)

פאביה - 28 מתוך 2555 (1%)

פולו - 16 מתוך 2491 (0.6%)

קורסה - 23 מתוך 2329 (1%)

מיקרה - 23 מתוך 2241 (1%)

סיריון - 35 מתוך 1892(1.8%)

סוויפט - 16 מתוך 1710 (1%)

פיאסטה - 14 מתוך 1327 (1%)

האם הדבר מעיד על איזשהי בעיה של האיביזה לעומת יתר המתחרות (אם כן, מה היא)?

או שיש דרך אחרת להסביר את הנתונים?

פורסם

המבצעים של סיאט גמרו על הרכב.

הקונים קונים את הרכב במבצע ואז מוכרים אותו ביותר.

שלא נדבר על המתחרות החדשות (פולו,אודי A1,ולסטר וכו'...)

בסה"כ הרכב מצויין.

פורסם

הרבה מהרכבים שנמסרו הם רכבים בעלי 3 דלתות, גיר ידני וברמת גימור "ספורט". אני בעלים של כזאת ולכן אתייחס לדגם הזה.

אנשים אוהבים איך שהאיביזה נראית ואת האבזור שמקבלים איתה במחיר אטרקטיבי יחסית למתחרות. לכן קונים גם בלי נסיעת מבחן.

מהר מאד מתרגלים לכל האבזור והפוזה וזה כבר לא מרגש כמו בהתחלה ונשארים עם רכב שלא נוח להרבה אנשים.

לא נוח כי יש רק 3 דלתות, גיר ידני, מתלים קשיחים וצמיגים רחבים בחתך נמוך. כל אלו הופכים את הנסיעה המנהלתית ללא נוחה כ"כ.

מנגד, מקבלים רכב שנראה טוב יותר בגרסת 3 דלתות, מהנה לנהיגה ביחס למתחרות דווקא בגלל הצמיגים, המתלים והגיר המדוייק.

זה עניין של התאמה לצרכי המשתמש. אין לרכב תקלות או צריכת דלק מופרזת.

פורסם
המבצעים של סיאט גמרו על הרכב.

הקונים קונים את הרכב במבצע ואז מוכרים אותו ביותר.

שלא נדבר על המתחרות החדשות (פולו,אודי A1,ולסטר וכו'...)

בסה"כ הרכב מצויין.

קשה לי מאוד להאמין שמישהו באמת הצליח למכור את הרכב ביותר מהמחיר שהוא רכב וזה מתייחס לכל הדגמים של סיאט.

לא מדובר גם במבצעים מוגבלים בזמן אלא פשוט במחירון לא רשמי שמופץ ע"י היבואן עצמו והמבצעים בעצם לא נגמרים אף פעם.

במקרה של האיביזה 1.4 מדובר בסך הכל ביישור קו עם מחירי הסופר מיני הידניות ככה שלא מדובר ברכב שנמכר פתאום במחיר מפתיע ובמקרה של הלאון היבואן פשוט מקבל את הרכב במחירים טובים וכדי למכור הרבה פשוט מגלגל חלק מההנחה ללקוח, זה אמנם לא ממש נפוץ אבל אני מניח שנעשה שם חישוב של הכמות שהם ימכרו במחיר הזול אל מול הרווח שהם יעשו על יחידות בודדות במחיר המלא ובשורה התחתונה הם לא מפסידים.

פורסם

האמת היא שזו פרנסה לא רעה, קונים אוטו כזה מהחנות במבצע, למחרת מוכרים אותו ביותר, לוקחים חצי מהרווח לאוכל וביזבוזים וחצי שמים בצד, קונים שוב ועוד פעם מוכרים, חצי פה, חצי שם וחוזר חלילה. אפשר ככה לעשות השלמת הכנסה בהחלט נאה. וזה כמובן בתנאי שניתן למצוא מספיק טמבלים שמחפשים כזה אוטו משומש ומשום מה אין להם מושג כמה עולה חדש.

פורסם

אין אפילו אחד כזה. ימי הסובארו ליאונה חלפו ואינם עוד, אף אחד לא מחכה לעיתון בבוקר כדי לראות את המודעות של הרכב ולקנות בכל מחיר רכב משומש.

פורסם
וזה כמובן בתנאי שניתן למצוא מספיק טמבלים שמחפשים כזה אוטו משומש ומשום מה אין להם מושג כמה עולה חדש.

זה כבר מעבר לטמבל, זה כבר מזוכיסט. ה"טמבל" יפתח עיתון בבוקר, יראה שם מבצע של סיאט, ויעדיף לקנות רכב חדש מהניילונים מאשר להתעסק עם בדיקות/מחירונים/יד2/טלפונים/מיקוח/בדיקת שיעבוד (וכן, רוב הסיכויים שרכב כזה יהיה משועבד)/העברת בעלות/יישור קו, ועוד במחיר יותר גבוה.

זה לא רוסיה סובייטית שבה היה צריך או לעמוד 10 שנים בתור בשביל לקנות רכב או לקנות גוש חלודה מיד שניה במחיר פי 2 מחדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הרבה מהרכבים שנמסרו הם רכבים בעלי 3 דלתות, גיר ידני וברמת גימור "ספורט". אני בעלים של כזאת ולכן אתייחס לדגם הזה.

אנשים אוהבים איך שהאיביזה נראית ואת האבזור שמקבלים איתה במחיר אטרקטיבי יחסית למתחרות. לכן קונים גם בלי נסיעת מבחן.

מהר מאד מתרגלים לכל האבזור והפוזה וזה כבר לא מרגש כמו בהתחלה ונשארים עם רכב שלא נוח להרבה אנשים.

לא נוח כי יש רק 3 דלתות, גיר ידני, מתלים קשיחים וצמיגים רחבים בחתך נמוך. כל אלו הופכים את הנסיעה המנהלתית ללא נוחה כ"כ.

מנגד, מקבלים רכב שנראה טוב יותר בגרסת 3 דלתות, מהנה לנהיגה ביחס למתחרות דווקא בגלל הצמיגים, המתלים והגיר המדוייק.

זה עניין של התאמה לצרכי המשתמש. אין לרכב תקלות או צריכת דלק מופרזת.

בתור מישהו ששוקל לקנות איביזה אוטומט עם 3 דלתות,

עד כדי כמה ה 3 דלתות לא נוחות? בסופו של דבר רב מי שקונה 3 דלתות הוא אדם שנוסע ברב המכריע של הזמן לבד ברכב, או עם עוד בן אדם אחד לכל היותר, אז עד כמה זה קריטי?

ולמה הכוונה במתלים קשיחים? עבור אילו תנאי השטח הם טובים ועבור אילו לא, ומדוע? במה זה מתבטא, רעידות של האוטו?

אותה שאלה גם לגבי צמיגים רחבים בחתך נמוך.. מה זה אומר?

תודה!

פורסם

עם נהג ונוסע אחד אין בעיה. אם בהרבה נסיעות יושבים מאחור מבוגרים אז אני לא ממליץ על 3 דלתות.

לגבי המתלים והצמיגים: מרגישים בורות ושיבושים יותר מבד"כ, אבל מקבלים אחיזה הרבה יותר טובה בפניות מהירות ויותר תחושת שליטה ברכב. צמיגים רחבים בחתך נמוך גם נראים טוב יותר.

קח אותה לנסיעת מבחן ותחליט אם היא נוחה לך.

פורסם

האם נמצאה תשובה?

אגב, שים לב, כי כמעט כל האיביזות 2010 - 2011 המוצעות למכירה (אלה השנתונים שאני מחפש לקנות) הן 3 דלתות, בעוד ש- 5 דלתות כמעט ואין בנמצא. אין לי נתונים כמה 3 דלתות וכמה 5 דלתות נקנו מהחברה, אבל סביר להניח שלא מדובר בחלוקה של 90-10%. אני מעריך שמדובר במשהו שיותר קרוב ל- 60-40 או אולי 70-30 (לטובת 3 דלתות). ואם זה המצב, אז כנראה שלאנשים נמאס מהר מ- 3 דלתות (משפחות שמתרחבות, ילדים שמתגייסים ולא צריכים רכב, צעירים שהתלהבו וכבר לא יכולים לעמוד בתשלומים + עלויות ביטוח וכד').

אם כי זה עדיין לא מסביר את הפערים העצומים והמטרידים.

פורסם

המבצעים כביכול היו עבור הדגם של השלוש דלתות בלבד?

כי אם לא, הטיעונים שעלו פה לא ממש נותנים הסבר.

אדם לא צריך נסיעת מבחן כדי להבין אם הוא יכול להסתדר עם 3 דלתות.

ולמה שאנשים לא יעשו נסיעות מבחן, בגלל האיבזור? מה הקשר, הם לא זכו בהגרלה, הם שילמו על זה מחיר מלא (מבצע או לא זה לא משנה)

אני נוסע עם רכב 3 דלתות, וזה זוועה, מאוד מאוד לא נוח, אבל במקרה שלי יש לזה יתרונות אחרים.

אך לקנות רכב מיני\סופר מיני שלוש דלתות, כאשר באותן מידות כמעט ובשינויים קלים במחיר אתה יכול לקבל 5 דלתות, זה שטות לדעתי.

גם אם כרגע אין לזה שימוש מיוחד.

בכל מקרה, אני לא יודע איך פותח השירשור חשב על לחשב את העניין.

אך אילו באמת נתונים מעניינים ששיוום מחשבה.

פלג_

פורסם

זה לא רק בגירסת ה-3 דלתות. גם בגירסת ה-5 דלתות המצב דומה ויש המון איביזות כאלה מודל 2012 שמפורסמות בלוחות, יותר מכל שאר מכוניות הסופר-מיני ביחד.

פורסם

זו המכונית הראשונה שהתחילה את המגמה של סופר מיני באיזור השיבעים אלף. אנשים היו בהלם מהמחיר, והרבה לקחו הלוואות בכדי לעלות ממכונית משומשת למכונית מהניילונים. כנראה שלא עמדו בהלוואות האלו.

פורסם

הצעת מחיר (מלפני כמה דקות) לביטוח בביטוח ישיר (9 מיליון):

6,941 ש"ח מקיף +

1,893 ש"ח חובה +

איתוראן פעיל (לא יודע מחיר מדויק אבל רק התקנה זה בטח כמה אלפים טובים) +

קודן

אני בן 28 (רשיון 11 שנה) - מעולם לא היה רשום על שמי ביטוח.

כשהוא אמר לי את זה, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. צעקתי עליו שהם חברה בושה. פשוט רמאים. אולי בגלל זה אנשים נאלצים למכור.

בכל מקרה - אל תתייאשו - אפשר למצוא גם ב- 4,000 ש"ח בלי דרישות מיגון.

• תוכן חדש...