Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר בקליאו ספורט דור שני 2002,

בימים אחרונים שמתי לב שגלגל ההגה מעט לא ממורכז (כדי לסוע ישר יש לכוון אותו מעט שמאלה).

הסטיה קטנה מאד.

ניסיתי לראות אם הרכב מושך ימינה ויש לי תחושה שיש משיכה מאד קלה (ממש קשה להרגיש), אין רעידות.

נראה לי שהתופעה חדשה (אני די פדנט בקשר לרכב והייתי שם לב), הרכב לא קיבל מכה, לא זכור לי בור משמעותי וכולי. הרכב לא עבר שום תאונה.

צמיגים הוחלפו לפני כחודש. ציריה הוחלפה ע"י בעלים קודם לפני כחצי שנה. הבעיה בת יומיים.

מה יכולה להיות הסיבה להווצאות הבעיה?

האם הפתרון הוא מכון לכיוון פרונט?

האם מכון טוב ידע להגיד אם יש בעיה מעבר לכיוון (חופש או תקלה)?

ראיתי המלצה על המעבדה לרכב 2005, על ארביב ועל התחיה. איזה מכון באזור המרכז הוא ממש מקצועי, אמין ובעל סבלנות?

תודה,

נתן.

פורסם

בדוק לחץ אוויר ,שווה בשני הצמיגים.

ההגה ימשוך לכיוון הגלגל,שבו לחץ אוויר נמוך יותר.

כנל,אם לחץ הבלימה מקדימה שונה,אנו מדברים על המצב שאתה לא בולם את האוטו בכלל.

פורסם

ברור שבדקתי לחץ אויר לפני ששאלתי בפורום.

לחץ האויר זהה.

שוב כמעט ואין - או בכלל אין משיכה , אין בעיה בזמן בלימה, הרכב מקגיש יציב ,ישר ומואזן כל הזמן, גם בשעת בלימה.

הנושא הוא יותר מרכוז גלגל ההגה- סטיה קטנה.

פורסם

בהנחה שאתה נוסע על כביש ישר ועוזב את ההגה , תוך כמה זמן אתה נמצא בנתיב השני\הנגדי?

אם מדובר על כמה מאות מטרים , אני הייתי ממליץ לעזוב את העניין.

אם מדובר על כמה עשרות מטרים , צריך לבצע כיוון פרונט מאוד פשוט וזול.

כמה אוויר אתה ממלא קדימה\אחורה?

האם אתה בודק את הסטייה בכל מיני כבישים ולא רק במקום אחד?

פורסם

Roy , אני ממלא 35 קדימה 32 אחורה. בכביש ישר הסטיה לנתיב אחר לוקחת כמה שניות טובות אם בכלל , ואכן לא תמיד תתרחש.

מה שיותר מציק זאת הסטיה של גלגל ההגה, את זאת רואים העין וזה מציק לסוע ישר עם גלגל הגה מוסט.

אני אכן אקפוץ לכיוון פרונט.

תודה על התשובה.

למישהוא יש נסיון עם שינוי זויות זוית Caster בקליאו ספורט או יודע מה הערכים המקוריים?, אם אני כבר מכוון אולי שווה קצת לשפר.

תודה,

נתן.

פורסם

מהניסיון שלי במספר כלי רכב, אם הסטייה היא קטנה וההגה מושך ימינה, אז הסטייה נובע מהמבנה המשופע של הכביש בו ישנו שיפוע ממרכז הכביש כלפי מטה לכוון השוליים לשם ניקוז.

גם אני קצת יקה בקטע הזה ושמתי לב בעבר כי התופעה מורגשת יותר בכבישים מסוימים וישנו הבדל בגודל הסטייה בנסיעה בנתיב שונה באותו כביש.

פורסם

טוב, שלום לכולם.

היום ביליתי (אכן חויה חיובית מאד) במכון כיוון פרונט המעבדה (שבתוך המעסדה לרכב 2005 בחולון).

נתחיל בשורה התחתונה - הבעיה נפתרה לחלוטין!

עידן וג'וג'ו (ג'וואד) הם שני מקצוענים פדנטים שלוקחים את עבודתם והמקצוע בצורה מאד רצינית.

הרכב עבר כיוון מאד מוקפד ומדוקדק. כל המכלולים הרלוונטים נבדקו כדי לאמת שאין חופשים במערכת, לאחר כיוון בציוד משוכלל ומספר איטרציות של נסיעות מבחן וכיול fine tuning נעלמה המשיכה וההגה מורכז בדיוק.

העבודה נעשתה בצורה מאד מסודרת, מאורגנת, נקיה והרכב טופל בעדינות ובאהבה :-) (למי שזה חשוב)

לצוות יש המון סבלנות ואת כל הזמן הדרוש כדי שהלקוח יצא סופר מרוצה (כולל קפה).

יש שקיפות מלאה ועושה רושם שהם אמינים מאד.

שרות כזה קשה למצא והם שייכים לזן המיוחד של מעטי בעלי מקצוע שמעריכים את עבודתם.

המקום נקי מבריק ומסודר ושני החברה האלה מסתבר מומחים בכיול פרונט לרכבים ספורטיבים לפי דרישה ובניית מיבנים ומתקנים שיאפשרו כיוונים מיוחדים לפי הצורך, הם גם מטפלים במערכות היגוי ומיטלים כולל בולמים\קפיצים ספורטיבים.

מומלץ מאד לאלה שמחפשים בעלי מקצוע סופר מקצועיים ואמינים (המעטים שיש) , אלה שמתחרים על סעיף האיכות ולא על סעיף ה "שני שקלים פחות" (המחיר נוגן מאד דרך אגב).

על הדרך קיבלתי הסברים ולמדתי כמה דברים מענינים (היה תענוג)

תודה

נתן.

נ.ב

תודה לרפי לין על ההמלצה (כרגיל לא מאכזב).

• תוכן חדש...