Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי 2 שאלות בקשר לגיר האוטומטי של מיצובישי סופר לנסר GLXI שנת 95'.

דבר ראשון, קראתי אשכולות רבים בפורום זה על כך שלדגם זה יש גיר "חכם" אשר מתאים את עצמו לנהג, האם מישהו יוכל לפרט לי מה הכוונה בדיוק בגיר חכם, וכיצד בדיוק הוא מתאים את עצמו לנהג?

כמו כן, כבר שנה או יותר ישנה בעיה בגיר, הגיר הוא גיר מחודש, והותקן קולר גיר ברכב,

כאשר הגיר מגיע להילוך רביעי, בסביבות ה80 קמ"ש, במקום להעביר להילוך חמישי, לפעמים הוא נתקע בהילוך רביעי, ומושך אותו לטורים גבוהים, וע"מ לתקן בעיה זו ישנו כפתור במוט ההילוכים שנמצא מתחת לכפתור שלוחצים עליו ע"מ לעבור למצבים שונים (DRIVE , PARKING), ברגע שלוחצים עליו, נדלקת נורה בלוח המחוונים שאומרת ODD OFF, אחרי כמה שניות הגיר מעביר להילוך חמישי כפי שהוא היה צריך לעשות בלי שאני אתערב, ואז אני לוחץ על הכפתור שוב, וממשיך בנסיעה רגילה.

האם מישהו יוכל לכוון אותי למקור הבעיה, ממה שהבנתי הבעיה היא לא בגיר עצמו, אלא במחשב הגיר...

תודה מראש לעונים!

• ספונסר פורום
פורסם

פנה אל חבר הפורום ספי שהינו בעל מעבדה לשיפוץ גירים אוטומטיים בסגולה פ"ת 053868964

בעל מקצוע מעולה,אמין ביותר ואחד האנשים הנחמדים בענף הרכב.

אורן

פורסם

שלום.

מה אני אגיד אתה הצלחתה לעשות כזה סלט אלוהים ישמור.

דבר ראשון הגיר שיש לך במיצובשי הוא גיר פשוט מיושן ולא חחכם בקושי יש לו מוח.

בטח ובטח לא גיר שלומד את הרגלי הנהיגה של הנהג.

שנית אפילו החלום הכי רטוב שלך איין למיצובשי לא היה ולא יהיה חמישה הילוכים.

בקושי יש לו שלוש וחצי הילוכים [האובר דרייב הוא חצי מהלך] אז לתשומת לבך.

כאשר אתה נוסע ברכב תקפיד לשים לב שהנורית בלוח שעונים שמראה את מצב האובר- דרייב יהיה מופעל ולא במצב מכובה ואז תיבדוק את היתנהגות הרכב ותחזור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שיש לי רק 3 הילוכים?

אני מרגיש כל העברת הילוך ורואה איך השעון טורים יורד בכל העברה, וספרתי 5

פורסם

סבבה אז סגרנו על 4 הילוכים.

אבל עדיין לא קיבלתי תשובה, האם מישהו יודע למה הוא לא מעביר להילוך הבא כשאני מגיע ל80 קמ"ש ככה, ובמקום זה מושך את ההילוך?

פורסם

אתה לא בדיוק ברור .אבל אני יודע שהכפתור נמצא במצב Od/off ,הוא לא עולה להילוך רביעי. ושזה לא במצב הזה זה אמור לעבור לרביעי בלי שום בעיה .

פורסם

אוקי הבנתי בדקתי קצת את הפתור הזה

כשלוחצים עליו נדלקת נורה בצד ימין למטה בלוח מחוונים שאומרת OD OFF, וכאשר לוחצים על הכפתור, הוא נשאר לחוץ , והגיר יורד הילוך, כלומר זה טוב לעקיפות או לתת "בוסט" לרכב, ברגע שלוחצים שוב, הנורה נכבת והכפתור חוזר למצב רגיל, ואז הרכב ממשיך בהילוך המתאים לנסיעה,

בעקרון הכפתור לא קשור בכלל לבעיה של הגיר שציינתי,שהוא נשאר בהילוך ולא מעלה אותו, אבל כאשר לוחצים על הכפתור, ומשחררים, אז הוא אמור "לחזור" להילוך המתאים לנסיעה, וזה בעצם מתקן את הבעיה של משיכת ההילוך..

עכשיו שוב השאלה שלי, האם הבעיה בגיר עצמו, או במחשב הגיר, או המוח השולט על העברת ההילוכים וכו...

פורסם

אם זיכרוני אינו מטעני, בדגמי ה-GLXI ישנו עוד כפתור ליד הבלם-יד, כתוב עליו sport-off (נראה לי).

תבדוק שהכפתור במצב off.

חוץ מזה, את כפתור ה-ODD תשאיר לחוץ. (שהמנורה בלוח השעונים לא דולקת).

אין לך באוטו גיר לומד.

יש לך 4 הילוכים בגיר.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

סבבה מוסכם שיש לי 4 הילוכים, חייתי בסרט שלכל אוטו צריך להיות 5 הילוכים....

בקשר לכפתורים, ישנו כפתור POWER מתחת לבלם היד, שבו עדיף לא לגעת ממה שהבנתי רק במצבי חירום של עקיפות ממש מהירות, או אם אתה רוצה לעשות פתיחות וזה, כי זה מקפיץ את הכוח של המנוע לא יודע איך...

הכפתור של OD OFF לא לחוץ אף פעם, כלומר הנורית לא דולקת, כפי שהסברתי מקודם לוחצים עליו במקרה הצורך.

אני מדבר במצב רגיל על כך שהגיר לא עולה הילוך ומושך את ההילוך, עכשיו הבנתי שהוא מושך הילוך שלישי ב80 קמ"ש ככה במקום לעלות לרביעי....

אז עדין לא קיבלתי תשובה...

פורסם

קודם כל, הפאוור ממש לא מקפיץ את הכח. הנבלה נשארת עצלנית, אם לא משחקים עם ההילוכים.

למה באמת מיועד הפאוור? לא שיש לי כוונה להשתמש בו... אגב, איציק המליץ לי לנסוע איתו לחוץ בעיר (עד 70 קמ"ש) לחיסכון בדלק. אשמח לשמוע מדוע.

לגבי העברת הילוכים: שמעתי בעצתו של איציק נ. ובנסיעה בעיר אני עם אוברדרייב מנותק (נורה דולקת), ובאמת יש שיפור בצריכת הדלק.

הכלבה מעבירה להילוך רביעי ב-50(!!). מה הפלא שהאוטו טוחן דלק בעיר.

שאלה נוספת: גם בנסיעה שוטפת אני מעדיף להאיץ עד 70 עם OD-OFF ואז לשחרר אותו ולתת לתיבה להעלות לרביעי.

האם לשימוש תכוף ב-OD-ON\OFF יש השפעות על אמינות התיבה?

האם מבחינת חיסכון בדלק, מה שתיארתי לעיל נחשב שימוש הגיוני ונכון?

אביעד

פורסם

והתשובה הנכונה:

לגיר יש ארבעה הילוכים, ומתווספת אליהם נעילת ממיר מומנט. זה מורגש כמו משהו שמתאים לתיאור - "חצי הילוך" (למרות שאני לא ממש מבין איך אפשר לחלק הילוך לשניים. ואם כן, אז זה החצי הקטן או הגדול?!?)

הגיר אינו "חכם" ולא לומד התנהגות נהג, אך הוא אלקטרוני ומפוקד מחשב.

הבעיה שלך היא כפתור ה OD. המגע בכפתור רופף, וזה עושה את הבעיות.

כדי לבדוק את זה, סע עם הרכב 90 הכביש פתוח, ונדנד את הכפתור קדימה אחורה ולמעלה-למטה. אם התצוגה בלוח לא משתנה, אך ההילוכים מתחלפים - או אז תהיה בטוח שהבעיה בכפתור.

• תוכן חדש...