Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כשנה וחצי נתקלתי ממש במקרה בפוליש נוזלי של חברת סונקס הגרמנית. רכשתי אותו מתוך כוונה לבצע הסרת שריטות שטחיות ושפשופים אך להפתעתי החומר לא הוריד דבר (מה שפוליש עדין של חברת No.7 אכל בלי מלח), אבל שמתי לב שהוא השאיר על הרכב ברק ששום וקס שהיה לפניו לא השאיר.

לפני חצי שנה פתחתי שרשור בנושא היכן ניתן להשיג את מוצרי סונקס, אבל לא קיבלתי תשובה וחשבתי שהם נעלמו מהשוק. היום לשמחתי הם נמצאים בכל סניפי אוטודיפו \ חומרי OEM במוסכי BMW. גם המחיר שלהם סביר (50 ש"ח לבקבוק וקס 500 מ"ל) ועל אף שנשאר לי חומר בבקבוק הישן החלטתי לרכוש את ה Super Liquid Wax.

חשבתי לשתף אתכם בסקירה קצרה על שני החומרים מאחר ולדעתי מדובר בוקס משובח ובעל התוצאות הטובות ביותר שיצא לי להיתקל בו מבין הוקסים הנפוצים בארץ.

Sonax Car Polish:

כאמור למעשה מדובר בפוליש נוזלי (ובתרגום היבואן רשום "פוליש וקס נוזלי") אבל לא ברור לי לאן נעלם הפוליש :shock:

שימוש בתכשיר לא הסיר שריטות ושפשופים שטחיים בצבע ואפילו לא במעט. על הבקבוק רשום כי החומר מכיל Micro-abrasives, חומרי שחיקה בעברית צחה, וזה בדיוק מה שפוליש מכיל ומה שמוריד את השריטות. יכול להיות שהבקבוק הספציפי הזה היה פג תוקף מאחר ורכשתי אותו בחנות חלפים קטנה והוא היה האחרון על המדף ומאובק לחלוטין.

אופן השימוש הינו סטנדרטי וכולל מריחת החומר באמצעות מטלית קטנה בתנועות מעגליות, המתנה לייבוש והסרה באמצעות מטלית נקייה. כאשר החומר מתקשה הוא הופך ללבן וקל לראות אם נשארו שאריות, במיוחד על רכב בצבע כהה. ההסרה של החומר קלה BY FAR מכל הוקסים שהשתמשתי בהם עד היום, לא יותר מניגוב-שניים והכל מוסר, גם אם מדובר כמות נדיבה של חומר.

הברק שהוא השאיר היה מרשים ועמוק ונשאר ככה גם לאחר מספר שטיפות. למרות זאת לא הייתי בטוח כמה הגנה מספק החומר הזה על אף הצהרת היצרן ל long term protection (ובל נשכח כי אחרי הכל מדובר בפוליש, לא וקס) ולכן החלטתי לרכוש את ה Super Liquid Wax.

Sonax Super Liquid Wax:

את הוקס רכשתי לפני כחודש באחד מסניפי אוטודיפו. הוקס עלה 50 שקלים.

לפי אתר החברה מדובר בוקס קרנובה למרות שזה לא מצויין על הבקבוק.

גם השימוש בוקס הזה נעשה במתכונת של מריחה עם מטלית בתנועות סיבוביות, המתנה לייבוש והסרת החומר באמצעות מטלית נקייה.

בפעם הראשונה שהשתמשתי בחומר מרחתי כמות נדיבה וזו הייתה טעות. היה קשה להסיר את החומר, וגם לאחר הייבוש החומר שמר על גוון שקוף (בניגוד ללבן של הפוליש) והיה קשה לראות איפה יש חומר שלא הוסר. עם זאת גם התכשיר הזה לא איכזב ונתן לרכב ברק עמוק וצבע חי.

בפעם השנייה שהשתמשתי בוקס מרחתי כמות פחותה בהרבה ולשמחתי משימת ההסרה הייתה קלה משמעותית.

זהו.

לאחר כמעט 9 שנים של אחזקת מספר רכבים שעברו אך ורק שטיפות ושאר טיפולים קוסמטיים בצורה עצמאית וידנית בלבד אני מרגיש בטוח מספיק לומר כי מדובר בוקס הטוב ביותר שיצא לי להשתמש בו מבין כל הוקסים הנמכרים בחנויות והרשתות הגדולות. מעולם לא התנסתי עם מוצרי HI END של עולם הדיטיילינג (ומי שעקב אחרי הדעות שלי בנושא יודע שאני לא קונה אמונות וודוואיסטיות והבטחות יצרנים) ואני גם לא מתכוון לנסות, הברק שהחומר הזה משאיר הוא די והותר והרכב נראה חדש, פשוט ככה.

שיהיה בהצלחה!

איתמר.

נ.ב, למען הסר ספק, אין לי שום קשר לחברה או ליבואן. זו באמת המלצה מנסיון בלבד.

SONAX 001.jpg

SONAX 002.jpg

SONAX 003.jpg

SONAX 004.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אני רכשתי את הווקס המדובר. עד עכשיו השתמשתי בווקס של קארפלן. הווקס של Sonax קל מאוד למריחה והוא שקוף כמעט לחלוטין. גם לאחר הייבוש הוא נותר שקוף כמעט לחלוטין כמו שאיתמר רשם. לעומת הקארפלן הוא קל יותר להסרה וגם את התוצאה אהבתי הרבה יותר. בקיצור, בהחלט קניה שווה.

פורסם

קניתי באופיס דיפו את הווקס במבצע 49 שקלים לפני שבוע. עוד לא ניסיתי אותו.

אתמול במקרה, עברתי בחנות חומרי בניין ליד העבודה שלי ועל המדף ראיתי את אותו ווקס ב-35 שקלים ,ללא מבצע.

ודרך אגב, כן כתוב על הווקס שיש בו קרנובה ובגלל זה קניתי אותו.

רק שאלה לפני שימוש, כמה זמן צריך לחכות בין המריחה לניגוב? תוך כמה זמן הוא מתייבש?

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
ודרך אגב, כן כתוב על הווקס שיש בו קרנובה ובגלל זה קניתי אותו.

רק שאלה לפני שימוש, כמה זמן צריך לחכות בין המריחה לניגוב? תוך כמה זמן הוא מתייבש?

בעברית. אני אף פעם לא קורא הוראות או חוברות הפעלה בעברית. תרגומי היבואן לא תמיד תואמים את המקור. במדבקת היצרן המקורית באנגלית אין שום איזכור לקרנובה.

כמה זמן? דקות בודדות, ביום נעים כמו היום 4-5 דקות זה מעל ומעבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על ההמלצה. עד עכשיו רכשתי ווקס של חברת dupont ששמו הוא dupont teflon car wax. נשאר לי בקבוק וחצי מהקנייה הקודמת, אחרי שמיהרתי לקנות אותם כי הפסיקו לייבא אותם. הווקס בזמנו עלה לי 80 שקלים באוטו-דיפו! :evil:

אבדוק את הווקס הזה בהזדמנות הראשונה, 50 שקל למוצר באיכות של sonax נשמע מצויין.

מה שכן, קניתי שמפו לרכב שלהם, נראה מה יהיה.

הפוליש שלהם לא מתאים לצבע מטאלי, למיטב ידיעתי כי אסור לבצע פוליש על צבע מטאלי. האם אני טועה?

פורסם

אני רכשתי סבון של סונאקס,עוד לא יצא לי להשתמש בו,משהו אולי כבר ניסה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני רכשתי את הווקס של סונקס לפני כשלושה שבועות - ואכן היישום שלו על הרכב מאוד מאוד קל והוא אינו משאיר סימנים לבנים בזמן הייבוש. הווקס הזה עושה חיים מ-א-ו-ד קלים למי שעובד איתו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לSONAX מוצרים מעולים ו60% מכל מכירת מוצרי הדיטיילינג לרכב בגרמניה הם שלהם.

דווקא הפוליש והווקסים שלהם פחות מוצלחים,כל שאר המוצרים,מעולים.

פורסם

אז מה עדיף בסופו של דבר? טרטל ווקס אם ציפוי פולמרי או ווקס אוטו פיניש של קרפלן או ווקס עם קרנובה של מגוויירס או הסונקס המדובר?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
אז מה עדיף בסופו של דבר? טרטל ווקס אם ציפוי פולמרי או ווקס אוטו פיניש של קרפלן או ווקס עם קרנובה של מגוויירס או הסונקס המדובר?

אני משתמש בווקס פולימרי סינטטי NXT 2 של מגוויירס ומאוד מרוצה מהתוצאות, בתוספת הדיטיילר שלהם הרכב מבריק כמו מראה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

היום ניסית את ה SONAX אבל בתרכובת משחה (עדיפות מנוזל),

תוצאות לא פחות ממדהימות ה SWIRLS החלשים נעלמו קליל.

קל ליישם אותו על הרכב וגם להוריד מהרכב לא נשאר לבנים בכלל,

חומר מצוין מאוד ממולץ.

מחיר באוטודיפו 69.99 ש"ח.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

הפוליש שרכשת הוא פוליש בשביל הפיניש (מראה ברק), לא ממש בשביל להסיר שריטות. לכל פוליש יש יכולת חיתוך שונה, כאשר בשלב האחרון משתמשים בפוליש פיניש. בכל אופן, הסבירות להסיר שריטות בצורה ידנית בלי הרבה מאוד עבודה (וכאב ידיים) היא די קלושה. יש סיבה למה משתמשים במכונות פוליש. אני אישית משתמש בפוליש בעל חומר מילוי עם יכולת חיתוך עדינה (כמו שאתה רכשת). זה לרוב ממלא את השריטות בצורה מעולה ממש והוא האופציה הכי טובה לשימוש ידני. על גבי זה שמים כמה שכבות של ווקס ושלום על ישראל לכמה חודשים טובים. קוראים לחומר AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH והוא מיובא ע"י יעקבי (אפשר לרכוש ביעקבי סנטר בקרית אריה בפ"ת) - שמו "לאחר תרגום" זה "סופר ווקס" (מה הקשר?). לא לקנות את מוצר ה-PAINT RENOVATOR של AUTOGLYM שגם נמכר ביעקבי. הוא חמר גס במיוחד ונחשב פוליש ישן ונחות.

אחרי שכל הסופ"ש ניקיתי את הרכב, שמתי פוליש-מילוי ושתי שכבות של ווקס מעולה, חתול מניאק עלה לי על הרכב... "החליק" בגלל הווקס... אח"כ עשה לי פטרולים על כל הרכב ובסוף ירד. השאיר לי מלא שריטות (למזלי לא עמוקות) בעיקר על המכסה מנוע. ממש התעצבנתי. ניקית את המכסה עם אלכוהול 70% (להוריד את הווקס עליו עמלתי קשות) ושמתי קצת AG SRP. כמעט כל השריטות נעלמו.

פוליש אמיתי עושים רק עם מכונה יעודית. בהצלחה!

פורסם

מקס התכוונתה אליי?

כי אם כן אז איזה ווקס מתאים בדיוק אחריי החומר ששמתי?

ואם לא התכוונתה אליי אז סבבה!

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

• תוכן חדש...