Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר זמן רב אני ממתין לביצוע ההסבה הזו ולמדתי כמה "לקחים" על מערכת ההצתה בסובארו בציפייה לכך.

שלשום שופץ המפלג האלקטרוני אשר רכשתי, והכנתי חיווט חדש בין המפלג לסליל ההצתה.

היום קבלתי בדואר את סליל ההצתה שהזמנתי מחו"ל ועכשיו אני מוכן לעבודה!

נתחיל בסיבות לביצוע ההסבה:

1. אין צורך בכיוון פלטינה או החלפתה.

2. אין צורך בהתקנת קבל או בהחלפתו.

3. הניצוץ שמתקבל בהצתה אלקטרונית חזק יותר ויציב יותר גם בסל"ד גבוה.

4. אפשרות להרכבת סליל הצתה "משופר" בעל מתח גבוה יותר.

החלקים:

1. מפלג אלקטרוני עם קידום הצתה ע"י וואקום - היטאצ'י.

2. סליל הצתה מתאים להצתה אלקטרונית (הסליל שהזמנתי מתאים גם לפלטינה וגם לאלקטרוני).

attachment.php?attachmentid=1913&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1914&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1915&thumb=1&d=1236915578

כלי העבודה:

1. T10

2. מפתח פתוח/סגור 8מ"מ

3. מברג פיליפס ארוך

4. טיפקס

שלבי העבודה: *מתנצל מראש על התמונות המועטות של פעולות הפירוק וההרכבה, תבינו אותי, היה 3 בבוקר וקפא לי ה#$#.*

1. פירוק בית מסנן אויר:

מפרקים את בית פילטר האוויר אשר מורכב על המאייד ומפריע לגישה אל המפלג ע"י פירוק צינורות הנשם והאוויר אשר מחוברים אליו, פירוק הפרפרית האמצעית בחלקו העליון אשר מחברת בינו אל חלקו העליון של המאייד, פירוק שני ברגי 10מ"מ, אחד בכל צד של הבית המסנן אשר מקבעות אותו למקומו כדי למנוע תזוזה ורעידות.

attachment.php?attachmentid=1930&thumb=1&d=1236915578

2. פירוק המפלג הישן:

מפרקים את מכסה המפלג ע"י פתיחת שני ברגי פיליפס, אחד בכל צד של המכסה.

מוציאים את צינור הוואקום מצד המפלג אשר מגיע מהמאייד אל המפלג ומניחים בצד.

מסמנים ע"י טיפקס את מיקומו המדוייק של הרוטור יחסית לסביבתו במנוע, אני סימנתי על חלק מתכתי במאייד ועל צינור הוואקום אשר היה תפוס בצידו המשוחרר על מאוורר הרדיאטור.

מסמנים את מיקום בורג כיוון ההצתה יחסית לאוזן המפלג, כדי שכשנתקין את המפלג החדש סטיית כיוון ההצתה תהיה מינימלית.

מפרקים בורג 10מ"מ אשר מקבע את המפלג לבסיסו - אותו בורג בו נעזרים כדי לקדם / לאחר הצתה.

מפרקים את כבל החשמל של המפלג אשר מחובר להדק השלילי בסליל ההצתה ע"י שימוש במפתח 8מ"מ.

כעת ניתן לשלוף בזהירות את המפלג הישן ולהניחו בצד.

attachment.php?attachmentid=1916&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1917&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1918&thumb=1&d=1236915578

attachment.php?attachmentid=1919&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1920&thumb=1&d=1236915578 attachment.php?attachmentid=1921&thumb=1&d=1236915578

3. פירוק סליל ההצתה ועקיפת הנגד:

מנתקים את חוט ההצתה אשר מחובר אל הסליל.

מנתקים את החיבורים בהדקו החיובי של סליל ההצתה ע"י מפתח 8מ"מ.

מפרקים את חיבורי החשמל על הנגד אשר מותקן על סליל ההצתה ע"י מפתח 8מ"מ.

מפרקים את תושבת סליל ההצתה מתא המנוע - במקרה שלי גם T10 וגם פיליפס יכלו לעשות את העבודה.

אז ניתן לשחרר את בורג הפיליפס אשר מכווץ את תושבת הסליל ותופסת אותו בלחץ.

שולפים את הסליל הישן ומחליקים פנימה את החדש, כמובן שניתן ורצוי לנקות את התושבת אם כבר פירקתם משאריות אבק ולכלוך.

מכווצים שוב את התושבת על סליל ההצתה ומתקינים את התושבת חזרה למקומה בתא המנוע באמצעות ברגי ה10מ"מ.

את נגד ההצתה מתקינים שוב אם פרקתם אותו על תושבת סליל ההצתה.

בהסבה להצתה אלקטרונית יש לעקוף את הנגד, ע"י חיבור חוטי החשמל אשר מתחברים אל הכניסה והיציאה ממנו יחדיו. אני חיברתי את כל החוטים יחדיו על גבי אחד מחיבוריו של הנגד כדי לא להתחיל לגלף ולחבר חוטים אחד לשני.

attachment.php?attachmentid=1922&thumb=1&d=1236915693 attachment.php?attachmentid=1923&thumb=1&d=1236915693 attachment.php?attachmentid=1925&thumb=1&d=1236915693

4. התקנת המפלג האלקטרוני וחיבור אל סליל ההצתה:

מתקינים את המפלג האלקטרוני, ממש בסדר ההפוך לפירוקו.

ראשית מחליקים אותו למקומו ונעזרים בסימונים אשר בוצעו בטיפקס כדי לכוון את הרוטור למקומו המדויק כפי שהיה כשהוצאתם את המפלג הישן.

אין "לחפף" בשלב זה, סטיה של כמה שיניים תפגע בכיוון המנוע ואולי אף לא תוכלו להניע את הרכב.

מרכיבים את בורג ה10מ"מ של כיוון וקיבוע המפלג למקום, אין צורך לחזק, בסוף נאלץ לבצע כיוון קל.

מחברים את צינור הוואקום למקומו.

מרכיבים את מכסה המפלג כפי שפרקתם אותו וסוגרים את ברגי הפיליפס.

צמת החשמל של המפלג האלקטרוני מורכבת משני חוטים - צהוב ושחור עם פס לבן, את הצמה מרכיבים בצורה הבאה אל הדקי המפלג:

חוט שחור עם פס לבן - אל ההדק החיובי.

חוט צהוב - אל ההדק השלילי.

מחברים את חוטי החשמל הנוספים אשר היו מחוברים בתחילה להדק החיובי (חוט מהסטרטר, חוט מהנגד) ומהדקים את חיבורי החשמל לסליל הצתה ע"י האומים באמצעות מפתח 8מ"מ.

מחברים את חוט ההצתה אשר מחבר בין סליל ההצתה למכסה המפלג.

בודקים כי אכן כל חוטי החשמל מחוברים ומהודקים כראוי, מכסה המפלג מותקן כפי שצריך ולא שכחתם אומים/ברגים תועים באזור המנוע אשר יכולים ליפול.

attachment.php?attachmentid=1924&thumb=1&d=1236915693

זהו, סיימנו!

מוכנים להנעה וכיוון המפלג!

attachment.php?attachmentid=1929&thumb=1&d=1236915693

מניעים את הרכב, הכל אמור ללכת חלק, ונשאר רק טיפה לכוון את ההצתה.

במקרה שלי, הרכב לא הניע חלק והיה צורך לאחר את ההצתה עד הסוף כדי שיחזיק סל"ד, הבנתי שמשהו לא כשורה, פרקתי את מכסה המפלג, פרקתי את בורג הקיבוע וסיבבתי את ציר המפלג שן אחת עם כיוון השעון. הרכבתי אותו חזרה, הנעתי, ופלא פלאים, הרכב הניע בנגיעה ונשמע מעולה, אפילו כיוונתי את ההצתה לפי הסימון המקורי והרכב נשמע טוב מאוד.

סיימתי להלילה את הפרוייקט הזה ואספר לכם רשמים על שינוי בנסיעה (גם אם פסיכולוגי) מחר בצהריים, לאחר שאקום מהשינה!

עד לפרוייקט הבא!

להתראות,

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

עבודה מרשימה , תאור מהלך העבודה מעולה ולא פחות איכות הצילומים. כנראה שהסליל כולל גם מודול הצתה, האם המודול ניתן להפרדה או שמדובר ביח' אחת סגורה. מבקש פרטים או לינק לדף יצרן

פורסם

כל הכבוד על הפרויקט, למה להתעסק עם דברים כאלו באמצע הלילה, יש לי ניסיון מר עם הנושא.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
עבודה מרשימה , תאור מהלך העבודה מעולה ולא פחות איכות הצילומים. כנראה שהסליל כולל גם מודול הצתה, האם המודול ניתן להפרדה או שמדובר ביח' אחת סגורה. מבקש פרטים או לינק לדף יצרן

ברכבי סובארו הישנים בעלי הצתה אלקטרונית, מודול ההצתה הוא חלק מהמפלג האלקטרוני.

הסליל הוא של חברת ACCEL דגם 8140C אשר מספק 42,000V ומתאים גם להצתה עם פלטינה וקבל וגם לאלקטרונית.

קישור לאתר היצרן, בו תוכל למצוא כל דבר אשר תעלה בדעתך לגבי הצתות:

נתוני הסליל:

Specifications

Primary Resistance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1.4 Ohms

Secondary Resistance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9.2 k Ohms

Turns Ratio . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .94 : 1

Maximum Voltage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .42,000 volts

קישור לאתר היצרן:

http://www.accel-ignition.com

קישור לקטלוג סלילי ההצתה האוניברסלים:

http://www.accel-ignition.com/pdf/CoilsUniversal.pdf

כל הכבוד על הפרויקט, למה להתעסק עם דברים כאלו באמצע הלילה, יש לי ניסיון מר עם הנושא.

אני בכלל מעדיף לילה, שקט וניתן לחשוב בבהירות, עבדתי עם פרוג'קטור מעל הראש כך שתאורה לא הייתה בעיה, כמו כן עשיתי שיעורים והכנתי מראש כל מה שהייתי צריך לביצוע העבודה.

לכולם, תודה על המחמאות, :oops:.

ארז.

פורסם

מרגיש איזשהו הבדל בנסיעה?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

עוד לא נסעתי מספיק כדי לדעת על שינוי "אמיתי", עבדתי על הרכב בלילה ובסך הכל נסעתי 4 ק"מ מהעבודה הביתה בינתיים, אצטרך לבצע נסיעה ארוכה יותר ובמהירות גבוהה וסל"ד גבוה כדי לאמוד את השינוי יותר טוב.

מה שכן, עדיין המפלג זקוק לקידום הצתה קל.

אני חושב גם על שינוי מרווח הפלאגים ליותר גדול.

צליל המנוע נשמע טיפה שונה, יותר "רועם" אם אפשר לומר על מנוע סובארו מזדקן. ותגובת הגז יותר טובה.

פורסם
איזה מצתים מורכבים כרגע? מציע שתרכיב מצתים שמתאימים להצתה אלק' כעת.

כעת מורכבים מצתים שמתאימים להצתה אלקטרונית מסוג דנסו W20EPR אך במרווח 0.8,

אני אעלה את המרווח ל1.1 כפי שצריך או שאחליף לNGK חדשים עם מרווח מתאים.

פורסם

ממליץ על ביצוע כוון סל"ד סרק וCO אצל מכון קרבורטורים, אם אפשר גם כוון הצתה עם פרובסקופ לפי נתוני יצרן לרכב עם הצתה אלק'.

פורסם

מסכים אתך בהחלט, אני אגש למוסך השבוע לכוון שוב סל"ד וCO.

ולכל המעוניינים לדעת את הנתונים המדוייקים לכיוון המפלג באמצעות סטרובוסקופ / אקדח הצתה לרכב מסוג הטנדר, ולרוב רכבי סובארו הישנים בכלל:

8 מעלות לפני נקודה מתה עליונה ב700 סל"ד לגיר ידני

8 מעלות לפני נקודה מתה עליונה ב800 סל"ד לגיר אוטומט

אם אתם מעוניינים לברר פרטים מדוייקים לגבי דגם הרכב שברשותכם ניתן לשאול פה או לשאול בהודעה פרטית.

ארז.

פורסם

להגיד שההסבה עשתה לי שינוי של שמיים וארץ לא אגיד, אבל, רשמים לאחר כמה ימים של נסיעה:

התנעה קרה טובה יותר ושמירה טובה על סל"ד.

תגובת מצערת טובה.

הרכב מגיב טוב יותר בסל"ד גבוה.

הרכב מטפס את העליות של חיפה מהר יותר מבעבר. (Way,Way Faster)

מהירות גבוהה במישור עוד לא בדקתי, אך עם איך שמתנהג בעליה, אני חושש לבדוק. מזל שקניתי לפני שבוע צמיגים חדשים :twisted:.

כמובן שכיוונתי הצתה מספר פעמים עד לתוצאה רצויה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עוד דבר חשוב שלא ציינתי בהודעה הראשונה ששמתי לב אליו עכשיו לאחר שקראתי שוב את השרשור הוא שיש הבדל בין מכסי המפלגים בין הצתה אלקטרונית לפלטינה.

שניהם יכולים פיסית להתחבר למפלג ללא בעיה אך יש שוני גדול ביניהם והרכבת מכסה לא מתאים תגרום לקרטועים קשים. הבדלים בתמונות.

יש לקנות מכסה מפלג מתאים לכל סוג של הצתה:

הצתה אלקטרונית - מכסה נמוך, ברגי מכסה המפלג באותו קו עם המוליכים:

06042009.jpg

הצתה עם פלטינה וקבל - מכסה גבוהה, ברגי מכסה המפלג נמצאים בין שני מוליכים בכל צד:

7.jpg

ארז.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יפה הפרוייקט!!!

מאז שעברו להצתה אלקטרונית יש שיפור משמעותי בכל הנוגע להתנעה לתזמון מנוע לחיסכון בדלק ואפילו מרווחי הזמן של החלפת הפלגים.א קיצר חיסכון לאורך כל הדרך.

תהנה מכל רגע של נסיעה. ככה זה כשמבצעים שיפורים ברכב ,ובמיוחד כשאתה מבצע במו ידיך.

האוטו השני שלי הוא סוברו גסטי מודל 94 גיר רגיל שאני נהנה לנהוג בה לא פחות מפז'ו 307SW

:-D

צ'צ'יק

• תוכן חדש...