Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,מחר בע"ה אני יורד לאילת עם 4 חברים+ציוד.

אני לא ארד עם הג'יפ גם כי יש בו סכ"ה 4 מושבים וגם הוא לא בנוי לנסיעות ארוכות כאלו,אז החלטתי לרדת עם ה DL 88 של אחי (1600 אוט' אגב)

בעיקרון הרכב מטופל ומתוחזק כראוי אבל בכל זאת יש לי חששות לגביי הדרך הארוכה ואם יהיה יום חם אז החששות רק גוברות.

יש לכם עצות מה כדאי לבדוק טרם היציאה לדרך? (חוץ משמן\מין\לחץ אויר מותאם לעומס מלא)

אגב אורך המסלול ע"פ המפה הוא באיזור ה 430 ק"מ לכיוון.

תודה רבה :-)

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אז ככה תבדוק אם הצמיגים לא יבשים או שיש להם סדקים

אם יש מזגן ברכב מומלץ למה בערבה מגיעה ל42 מעלות במקרה הטוב

ולעשות הפסקה בדרך מומלץ

אני גר באילת עכשיו כבר שנתיים אז אני רואה אנשים בצד הדרך ולנסוע בזהירות

הגולף שלי :shock2:והיא למכירה פרטים בפרטי

http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00353qy0.jpg

פורסם

כמו שאמרת -שמן\מים\פנסים\צמיגים (לא לשכוח לבדוק שהרזרבי תקין:) )

תבדוק שאין נזילות, במידה ויש צריך לקחת שמן ספר.

חוץ מזה אין לך יותר מדי מה לעשות בהתראה כזאת קצרה כשהמוסכים סגורים.

אני יורד לאילת ביום עצמאות (סראטוגה 93) לפני זה אני יכניס אותה למוסך שיבדוק מערכת מים בלחץ,רצועות

ועוד כמה דברים קטנים.

למרות שהטנק אף פעם לא עשה לי צרות 8)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

בדוק נוזלים, שמנים, קח איתך למקרה נוזלים לרכב, בעיקר נוזל קירור.

וודא שהרדיאטור נקי, אם לא, נקה עם לחץ אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז ככה,הרדיאטור ברכב חדש, אין נזילות,רצועות הוחלפו כולן לפני חצי שנה,הצמיגים בסדר.

יש לי דוד מכונאי עם ליפט בבית אני יקפוץ אליו בבוקר לפני הנסיעה שיעיף מבט מלמטה לראות שאין לנו איזו "הפתעה" שתשבש לנו את החופשה.

אגב פק"ל בבגאז' : מיכל שמן חדש, מיכל מי קירור חדש, וסט נורות איכותיות למקרה חירום. יש גם ארגז כלים בסיסי וכלי עבודה נוחים.

יש ביטוח גרירה כמובן, וטיפול נעשה לפני 2000 ק"מ שכלל פלאגים, פילטרים, שמנים, וחוטי הצטה.

נראה לי שזה מספיק לא? הדבר שהכי מלחיץ אותי הוא הבולמים - בנסיעה העמוסה האחרונה שעשיתי איתו לטבריה קרה הרבה שהרכב ירד עד למצב שהכנף האחורית נוגעת בגלגל (וזה אחריי שהתקנתי בולמים חדשים+הגבהות).

נקווה שיהיה בסיידר בסוף ושנגיע ונחזור בשלום.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אולי נגיד עדיף שתרדו בלילה ככה או לפני בוקר שאז עוד לא כל כך חם ואפילו דיי קר

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

חברים - הגזמתם.

נסיעות עירוניות בימי הקיץ החמים קשות לרכב בהרבה יותר. 400 ק"מ שהרכב עושה בשבועים בקיץ בפקקים, בסגנון עצור-סע קטלניים בהרבה.

אז מה ההבדל? ההבדל הוא שבמקרה תקלה בעיר במוסך קרוב ואילו במקרה הזה הנפש החיה הקרובה ביותר עדיין רחוקה למדי.

לכן לפני הנסיעה צריך לבדוק את נוזלי הרכב, לחץ האוויר בגלגל הרזרבי, להצטייד בעוד מיכל של שמן ונוזל קירור ולצאת לדרך.

כשתגיעו לאילת לא תבינו על מה הייתה כל המהומה.

נסיעה טובה!

פורסם

על זה נאמר "מילים כדורבנות"

חברים - הגזמתם.

והאמת היא שזו התשובה הכי טובה שניתנה עד עתה.

אם הרכב אמין ותקין, לא צריכה להיות שום בעיה להגיע איתו לאילת וכמובן לחזור איתו. אני נסעתי פעם עם פורד אסקורט 1100 בת 20 מחיפה לאילת וחזרה. הכל עבר חלק.

לפני 2000 ק"מ, האוטו עבר טיפול ואני משער שלא פחדתם מה יקרה אם תסעו איתו 2000 ק"מ.

400 ק"מ זה קלי קלות לרכב אמין ותקין.

סעו לשלום וחג שמח.

פורסם

לפי דעתי אתה סתם מלחיץ את עצמך,

לפי דבריך הרכב שמור ומטופל כראוי, אני לא רואה שום בעיה לנסוע אל תחפש תקלות איפה שאין.

תמיד יכול להיות מצב של הפתעות אבל זה נדיר.

במקרה הכי גרוע יש ביטוח גרר :)

לא לשכוח בירידות לא לטגן את הברקסים ויהיה בסדר

פורסם
תבדוק מה העלות לשכור רכב.

ולהיות בראש נקי

למה? כבר נאמר פה, רכב תקין ומודרני יחסית (ה DL נכנסת להגדרה כל עוד אין לה מנוע 1300), אין שום סיבה שיתקלקל בנסיעה כזאת, לא משנה מה גילו. כל עוד הוא תקין ומטופל היטב, אין שום סיבה לשכור רכב רק כדי לא להשתמש בו.

גילוי נאות: אצלי בבית יש דייהטסו אפלאוז 91', שאמנם אישית לא נסעתי איתה לאילת, אבל היא היתה בכל הארץ (כולל השטחים, במילואים עם אבא שלי), והאמת, אני סומך עליה הרבה יותר מאשר המגאן החדשה שלי.

מצד שני, לא נגיד שלא צריך לבדוק כלום, כי גם ברכב חדש מהניילונים הייתי בודק דברים בסיסיים לפני נסיעה ארוכה: נוזלי מנוע ולחץ אויר תקין בצמיגים. אם אלה בסדר, סע לשלום.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כי בנסיעה כזאת ההיתי מעדיף רכב שאני יכול לסמוך עליו ב95% (אומנם זה השכרה אז אין 100%).

כי להיתעקע בערבה ולחכות לגרר כמה שעות זה לא הכי רצוי.

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

באמת הגזימו פה, מה זה 430 ק"מ ? זה שבוע וחצי בעיר (לפחות אצלי זה כך) אם הרכב שלך לא הראה סימנים מיוחדים בחודש האחרון של עיבוד נוזלים או בעיות אחרות אז אין שום סיבה לדאגה.

נסיעה בין עירונית די קלה לרכב (יחסית לתנאים שהוא צריך לעבור בעיר) ולכן אין שום סיבה לקלקולים.

בסה"כ בדוק שמנים ,מים, נוזל בלמים, צמיגים, וזהו בעצם כי אלו דברים שגם כך בודקים לפחות פעם בשבוע (ויש כאלו שכל יום).

הרבה יותר חשוב שתנהג בזהירות ולא תהיה עייף, כי הכביש די מסוכן.

• תוכן חדש...