Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ואם אני רוצה לנוע בין 9-7 בבוקר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל ברצינות לרכוש רכב "אספנות" ויש לי כוונה להשתמש בו יום יום הדבר היחדי שמונע ממני כרגע לעשות זאת,זאת העובדה שהחוק אוסר עלי לנוע איתו בין השעות 7-9. (הרכב כבר רשום כאספנות)

א.חוק מוזר למרות יש לי כמה ספקולציות לגבי הלוגיקה שמאחוריו.

ב.האם אפשר לעקוף איכשהו את החוק הביזארי הזה?

ג.האם בכלל משטרת ישראל אוכפת את החוק הזה?,אני בטוח שראיתי כמה וכמה רכבי אספנות בשעות הנ"ל על הכביש

תודה :)

Porsche 944 turbo

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סורי,רק עכשיו ראיתי שהנושא דובר רבות

רק דבר אחד לא ברור לי,האם ניתן להפוך רכב אספנות לרכב מן המניין?

באמת שלא מפריע לי לשלם את הביטוח המלא ,אני פשוט אוהב רכבים ישנים

Porsche 944 turbo

פורסם

לא, אי אפשר. ברגע שהרכב מוגדר ברישיון כרכב אספנות, לא ניתן להחזירו לסטטוס רגיל.

האופציה שלך, היא לחפש רכב שמעל גיל האספנות (30+), אך שלא נרשם ברישיון כרכב אספנות.

בהצלחה!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

שלום רב.

אם אתה באמת רוצה כל כך לנוע עם האספנות ביומיום, דבר שאינו כדאי מבחינת עלות תחזוקה גבוהה בדרך כלל,

סע איתו - אך לא בשעתיים האסורות. האם זה קריטי עד כדי כך?

הייה לפני 7 במקום העבודה, או אחרי 9.

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

משטרת ישראל לא במיוחד אכופת את החוק כי רוב השוטרים לא מכירים את החוקים. אותי עצר שוטר בלילה ואמר לי שאסור לנהוג ברכב אספנות בלילה (לא עזרו הסבריי לגבי 7-9), עד שהמפקד שלו לא בדק בספר הוא לא שיחרר אותי.

כך בחשבון שלא יקרה כלום חוץ מדו"ח תנועה במיקרה ותתפס, אבל חס וחלילה במיקרה תאונה קשה ואפילו קלה יפול אליך תיק גדול.

טל

פורסם
משטרת ישראל לא במיוחד אכופת את החוק כי רוב השוטרים לא מכירים את החוקים. אותי עצר שוטר בלילה ואמר לי שאסור לנהוג ברכב אספנות בלילה (לא עזרו הסבריי לגבי 7-9), עד שהמפקד שלו לא בדק בספר הוא לא שיחרר אותי.

כך בחשבון שלא יקרה כלום חוץ מדו"ח תנועה במיקרה ותתפס, אבל חס וחלילה במיקרה תאונה קשה ואפילו קלה יפול אליך תיק גדול.

טל

ובנוסף על כך, הביטוח, לא יהיה תקף בשעות אלו.....

לדעתי, קנה לך רכב ישן לפי אהבתך, לפני שהוא הפך לאספנות. כך תוכל להנות משני העולמות.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

נוסף כל הרשום, מי שנוסע ברכב אספנות בשעות האסורות, עלול ליצור תחושת אנטי אצל העוברים והשבים, ולעורר אצלם סלידה בכל פעם שעולה המושג "רכב אספנות".

להגיד על החוק הזה שהוא ביזארי זה לירוק לבאר ממנה אתה רוצה לשתות. היית מעדיף לשלם ביטוח מלא ולעשות 2 טסטים בשנה?

עריכה: לאחר הצצה בנושאים דומים, נתקלתי בתגובתו של קובי מילוא שממצה לדעתי את עניין הזה בצורה הכי פשוטה וברורה שאפשר

ההיגיון הנכון הוא פשוט - רכב אספנות הוא כזה שמוחזק לצורך תחביב ולא לצורך שימוש יום-יומי. לכן הוא מהווה סיכון נמוך מבחינה ביטוחית ולכן הוא זוכה להקלות משמעותיות בביטוח. מי שצריך להשתמש ברכב הקלאסי שלו לנסיעה לעבודה, הרי שזה לא עבור תחביב, ויש לו אפשרות לא לרשום את רכבו כרכב אספנות, לשלם ביטוח מלא ולנסוע מתי שבא לו.

הגדרת "רכב אספנות" לא באה כדי להוזיל את עלויות הביטוח למי שמחפש "קומבינה זולה" - היא באה לאפשר לאנשים לטפח תחביב בעלות סבירה.

תיזהרו לא קלקל עם קומבינות הטבה הגיונית ונדירה שפעם ביובל המדינה הזאת נותנת...

...הכוונה היא שברגע שתיסע במוסטנג שלך לעבודה, הרי שאתה משתמש בה לא רק לצורך התחביב אלא גם לצורך מעשי שנקרא "תחבורה לעבודה" - ולכן אתה מהווה סיכון ביטוחי גבוה יותר, כפי שמקובל ברכב רגיל, ומכאן שעליך לשלם ביטוח מלא ולא ביטוח מוזל המיועד למי שנוסע מעט.

בקיצור - יש לך אופציה לא לרשום את הרכב בתור "אספנות" - שלם ביטוח מלא וסע כרצונך. הבעיה היחידה היא שאם כבר הפכת אותו לאספנות - אין דרך חזרה. אבל את כל המגבלות האלו, כולל שעות הנסיעה, אתה אמור לדעת לפני שאתה רושם את הרכב כאספנות.

בקיצור - אין ארוחות חינם, למרות שכישראלים אנחנו תמיד מחפשים אותן.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
נוסף כל הרשום, מי שנוסע ברכב אספנות בשעות האסורות, עלול ליצור תחושת אנטי אצל העוברים והשבים, ולעורר אצלם סלידה בכל פעם שעולה המושג "רכב אספנות".

תיאוריה מעניינת, אתה מוכן להסביר?

פורסם

אנשים מטיבם הם צרי עין, וכשהם רואים רכב אספנות נוסע בשעה אסורה, והרבה אנשים מכירים את האיסור, הם ישר מכלילים את כל האספנים כ"מלייאנים טחונים, אוכלי חינם ועושקי המדינה".

לך תסביר להם שכמו בכל מקרה, יש אנשים שמצייתים לחוקים, וישנם כמה עשבים שוטים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

טל

טל ידידי

השוטרים ובמיוחד שוטרי התנועה מכירים את החוק הייטב, מירב הסיכויים שנפלת על מתנדב תנועה נימרץ...

זאת ועוד, מדיניות האכיפה של משטרת ישראל (לפחות הרשמית וזאת שמועברת לשוטר בשטח) היא לאכוף

רק עבירות הגורמות לתאונה או מחמירות אותה, עברות מינהלתיות (רשיונות ביטוח ועבירות קלות) אמורות שלא

להאכף אלה רק אם בוצעה עבירה גדולה יותר.

כמו בכל מקום יש כאלה שבוחרים לעשות שטויות, שוטרים מאיכויות כאלה ואחרות, ולפני שהשירשור הזה יהפוך

את המשטרה לשק החבטות הלאומי שוב, ויוכיחו לי כולם (לפחות ינסו) כמה חרא המשטרה בארץ, כדי לחזור לנושא עצמו.

אינני דובר המשטרה, ואינני מתימר לייצג אותה, אבל כאיש חוק (למען הגילוי הנאות, אני משרת כקצין משטרה) אני חושב

שכציבור, ובמיוחד ציבור מזוהה, עלינו האספנים ובעלי רכב האספנות להקפיד שבעתיים, בכל הקשור לחוק, לרכב שלנו, ולתדמית

אותה אנו מייצגים, אם נתפס בעייני מישהו, כעוכרי חוק, וחבר פורעים כאשר נבוא בדרישות לרשויות, נקבל יחס מתאים.

בנוסף במידה ומישהו עבר על החוק ונסע בשעות האיסור, וחס וחלילה פגע במשהו, כלב נדיר של מישהו הולך רגל, רכב יקר

או היה מעורב בתאונה עבירה או פגישה עם נציג חוק, הבעייה שתעמוד לפתחו תהיה גדולה יותר.

אנו מושכים תשומת לב ועניין ברכבים שלנו, ולא פעם עבירות שהיו נעשות ברכב נפוץ ואפור והיו נעלמות מעיינים זרות

מקבלות משנה חשיבות ובולטות ברכב אספנות. וצריך לזכור מה אנו מייצגים מרצון או לא.

ולבעל השירשור, מצא לך רכב משנות השמונים המוקדמות, שעדיין לא הוכרז אספנות, שפץ אותו לרמה טובה, ובבוא יומו

תוכל לינות ממנו ללא חשש-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לאחר הצצה בנושאים דומים, נתקלתי בתגובתו של קובי מילוא שממצה לדעתי את עניין הזה בצורה הכי פשוטה וברורה שאפשר

נוצר הרושם, שדעתו המושמעת של קובי מילוא והמחרים אחריו, נובעת בעיקר מהרצון לדאוג לאינטרסים של בעלי המאה במועדון החמש. אותם חברים יקרים, המחזיקים ברשותם מספר רב של רכבים שייבאו, שיפצו או רכשו בממון רב ואותם הם מאחסנים באנגרים אטומים, נטולי לחות ואור יום. לכאורה יש כאן קונפליקט, הרי מי שהממון מצוי בכיסו והרצון "להחזיר עטרה ליושנה" זורם בעורקיו, לא אמור להבהל משינוי לרעה בתקנות רכבי האספנות, הרי אף אחד לא הפסיק להביא רכבים כשהעלו את המיסוי, את מחיר ההובלה, את הטלי המכס ואו הטרטור בקבלת אישורים ממשרד התחבורה על כל חלק שמגיע למכס. גם הדעה הרווחת שלעולם לא תקבל חזרה את ההשקעה שהשקעת על הרכב המשופץ שלך נכון אולי לגבי הרכב שאני משפץ או הרכב של שוקי או של מוקי, פחות נכון לגבי הרכבים המוסתרים באנגרים שהזכרתי קודם. גם אספני אמנות אוהבים את יצירותיהם ושומרים אליהם בכספות מתוך תקווה וידיעה שביום מין הימים יקבלו עבורם מחיר גבוה יותר ממה ששילמו. אני לא קונה את הסיפור שבאיסוף רכבי אספנות בכמויות מסחריות יש רק אהבה יוקדת ואין שיקול כלכלי. האמירות החוזרות ונשנות של ראשי מועדון החמש על זה שרכב אספנות לא אמור לשמש את בעליו ביום יום רק מחזקת בי את המחשבה הזאת. להחזיק מספר רב של רכבים משופצים למהדרין מבלי להנות מהם בשוטף מראה רק על אנוכיות של האספן. מאותן "ארוחות חינם" שקובי דיבר אליהם לא נהנים מחזיקי רכב אספנות המשתמשים ברכבם ביום יום ונהנים מהכבוד שרוכשים למי ששומר על רכב כל כך הרבה שנים במצב נסיעה תקין אלא בעלי הממון שאוספים רכבים בצורה סיטונאית ומחביאים אותם עד להזדמנות לעשות אליהם קופה אם בימי חייהם או כירושה ליקיריהם.

את הקומבינות, קובי מילוא, לא אנחנו, (המשתמשים היומיים) עושים, אלא אותם אספנים סיטונאים שברעבונם הרב רומסים כל מי שמעיז להביע דעה שונה.

ארז רונן

פורסם

הלו!!!!!!!!!!:evil: לי יש בסביבות 15 כלי הרכב נכון להיום! כמובן, שגם אם הייתי רוצה- לא הייתי יכול לנסוע איתם ביום יום, עם כולם בו זמנית! ואני ממש, אבל ממש לא רואה כל צורך בכך- את הנסיעה ה"פשוטה" היומיומית מעבודה והביתה, וללקוחות- מוטב להשאיר לרכבים חדשים, עם מזגן ופינוקים האחרים! מה זה עושה אותי? אספן סיטונאי, שמחביא את הרכבים שלו, בתקווה לעשות עליהם קופה?!? אם תמצא לי אוטו אחד אצלי, שאוכל לפחות להתקרב במכירתו להחזר ההשקעה בו- אתה מקבל ממני את כל האוסף שלי! יתר על כך- חלק נכבד מהאספנים ה"כבדים", שאני מכיר- אינם בעלי ממון רב, ועובדים קשה מאד לתחזק ולשפץ לאט-לאט את האוסף שלהם! יותר מזה- דווקא בארץ אתה כמעט ולא תמצא מישהו, שרק מחזיק את האוסף שלו, נסתר מהעין של כולם, ומחכה להתעשר על חשבונו! גם אלה, שבעלי ממון וכל פעם מביאים אוטו חדש לאוסף שלהם- מאד אוהבים להסתובב ולהשביץ ב"צעצועים" החדשים שלהם, ואני מזדהה איתם לגמרי בזה, ולו יכולתי- גם אני הייתי מביא כל יום צעצוע חדש ומשוויץ, וגם אתה, אני בטווח!

אז, מה הבעיה עם האוספים, לא הבנתי?:roll::?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
טל ידידי

השוטרים ובמיוחד שוטרי התנועה מכירים את החוק הייטב, מירב הסיכויים שנפלת על מתנדב תנועה נימרץ...

זאת ועוד, מדיניות האכיפה של משטרת ישראל (לפחות הרשמית וזאת שמועברת לשוטר בשטח) היא לאכוף

רק עבירות הגורמות לתאונה או מחמירות אותה, עברות מינהלתיות (רשיונות ביטוח ועבירות קלות) אמורות שלא

להאכף אלה רק אם בוצעה עבירה גדולה יותר.

-רן

השוטרים ברובם יודעים את התקנה הזו ועוד , אלא כפי שרן אמר מתמקדים בעבירות הקשות שגורמות ממש לתאונות דרכים .

אני מתנדב במשטרה לא מזמן ובקורס שוטרים שעברתי היזכירו את הגבלת הנסיעה בין 7 ,ל - 9 בבוקר לרכב אספנות בפרוש !!

אז השוטרים יודעים גם יודעים , פחות אוכפים אבל בהחלט יודעים .

ואל תקחו סיכון , מתי יתחשק לשוטר כזה או אחר לבדוק ואף לרשום דו"ח בעת הצורך .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...