Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תנועת רכבים בחול המועד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על הכביש:

• אסור לרכב אספנות לנוע בדרך בין השעות 7 - 9 בבוקר בימים א' עד ה', למעט חגים.
  • מותר לנוע גם בשעות אלו בימי שישי, שבת, חג וחול-המועד.
  • ערבי חג שאינם חלים בימי שישי נחשבים כיום חול רגיל, ולכן הגבלת השעות הנ"ל חלה בהם.
  • רכב אספנות חייב ברישוי אחת לשישה חודשים. אישור מוסך יוצג בטסט הראשון של כל שנה. מנסיון, רצוי לצלם ולהביא גם לטסט השני.
  • רכב אספנות לא ישמש את עיסוקו של בעליו .

נלקח מכאן :arrow: הודעה 3 של בני הספל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא

בנוסף לדעתי ערב חג שהוא לא ביום שישי נחשב כמו יום שישי

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

מתוך אתר משרד התחבורה. אין שום אזכור לגבי יום שישי כמו גם ערב חג.

"רכב אספנות

• רכב יכול להפוך לרכב אספנות כאשר מלאו 30 שנים משנת ייצורו. בעליו יבקש שברשיון הרכב יירשם הרכב כרכב אספנות - והוא מסוגי הרכב להלן: אופנוע, רכב נוסעים פרטי, רכב נוסעים פרטי דו שימושי, אוטובוס או רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 12000 ק"ג. אוטובוס אספנות רשאי להסיע עד 6 נוסעים בלבד ורכב מסחרי אינו רשאי להוביל מטען
  • רשיון לרכב אספנות יהיה לשישה חודשים בכפוף לאמור בתקנה 273 ובלבד שבעלו יציג אישור תקינות ממוסך מורשה פעם אחת בשנה
  • לרישום רכב אספנות ברשיון הרכב, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורשיון רכב (כאשר הרשיון תקף). לאחר קבלת רשיון רכב אספנות על בעל הרכב להתקין לוחית זיהוי שתכלול את המילים "רכב אספנות"
  • רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07:00 עד 09:00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או מועד
  • רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו
  • רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף. הפטור חל גם ללא הפקדת הרשיון (וגם כשהרכב היה מבוטל לפי תקנות)
  • לא יסיע אדם באוטובוס, שצוין ברשיון הרכב כרכב אספנות, יותר משישה נוסעים
  • לא יוביל אדם מטען ברכב מסחרי שצוין ברשיון הרכב כרכב אספנות
  • לרכב אספנות מבוצע טסט פעמיים בשנה. בעל רכב אספנות יציג בעת בדיקת כשירות לתנועה במכון הרישוי - תעודה מאת מוסך מורשה, בנוסח שקבעה הרשות (אגף הרכב), כי הרכב נבדק ונמצא תקין תוך 3 חודשים לפני מועד הבדיקה. את אישור המוסך יש להציג פעם אחת בשנה (כאשר ברשיון הרכב רשום שלטסט יש להציג אישור מוסך)
  • אם בעל רכב אספנות אינו מבצע טסט פעמיים בשנה - עליו להציג למכון הרישוי אישור קודם של המוסך, אשר הוצא לא יותר מאשר שנה ממועד הטסט הנוכחי
  • ניתן לרשום רכב אספנות על שם נכה ולהמשיך להנות מההנחה הניתנת לנכים"

הצבע האדום, הדגשה שלי.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

על פי בירורים שהתקיימו בנושא בעבר, נמצא כי לא דומה ערב חג ליום שישי, [עכ"פ על פי המחוקק],

ולכן אסורה נסיעה בשעות 7-9 בערב חג אשר אינו חל ביום שישי.

בחול המועד אנו נוהגים לתת לעצמנו "היתר לנוע" מאחר וכתוב כפל מילים לכאורה זהות, "חג או מועד" כפי שצוטט ע"י מר סגל, ולכן בדוחק, ניתן לפרש כי מועד אינו חג רגיל אלא אף חול המועד. שאם לא כן - אין צורך בכפילות.

ערב טוב

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

בחול המועד אנו נוהגים לתת לעצמנו "היתר לנוע" מאחר וכתוב כפל מילים לכאורה זהות, "חג או מועד" כפי שצוטט ע"י מר סגל, ולכן בדוחק, ניתן לפרש כי מועד אינו חג רגיל אלא אף חול המועד. שאם לא כן - אין צורך בכפילות.

ערב טוב

אבי.

חשוב לציין, כי מדובר בלקונה משפטית שלא עמדה במבחן בית המשפט!

לכן כל מי שעושה כן, עושה זאת על דעתו האישית בלבד או במלצת אבי נוף.

במקרה של הסתבכות, תאונה, פגישה עם זרוע החוק, וכד', יש להבין ולדעת שמדובר בסוג של הימור.

ואולי כדי, שמישהו שחושב שיש לו אפשרויות לשנות את החוק לטובת האספנים,

יחדד חוק זה ולא יטעה את חבריו? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ערב טוב

אבי.

חשוב לציין, כי מדובר בלקונה משפטית שלא עמדה במבחן בית המשפט!

לכן כל מי שעושה כן, עושה זאת על דעתו האישית בלבד או במלצת אבי נוף.

במקרה של הסתבכות, תאונה, פגישה עם זרוע החוק, וכד', יש להבין ולדעת שמדובר בסוג של הימור.

ואולי כדי, שמישהו שחושב שיש לו אפשרויות לשנות את החוק לטובת האספנים,

יחדד חוק זה ולא יטעה את חבריו? - רן

היי שושני.

בציטוטך, הדגשת את המילים החשובות שכתבתי. "אנו נוהגים לתת לעצמנו היתר", ו "בדוחק".

אם כן, גם אתה מבין כי איני ממליץ לאיש לנהוג כך או אחרת, וכי גם לדעתי יש סבירות של "בדוחק".

לכן, אני מודה לך, על כי אתה חושב לתקן את הרושם השגוי שנתת לקוראים,

וכי אתה עומד לכתוב בהגינותך כי לא המלצתי לאיש דבר. [אלא אם כן איני יודע לקרוא את מה שכתבתי... :( ].

בקשר לחידוד החוק, אני סמוך ובטוח כי כל הגורמים שמציגים את עצמם כמייצגי נושא האספנות יתנו על כך את הדעת, ויחליטו כפי שימצאו לנכון.

[אגב, כידוע לך, איני נושא כל תפקיד רשמי במועדון כלשהו].

חג שמח

אבי נוף.

המקום הנכון:

פורסם
על פי בירורים שהתקיימו בנושא בעבר, נמצא כי לא דומה ערב חג ליום שישי, [עכ"פ על פי המחוקק],

ערב טוב

אבי.

אבי שלום.

למרות שאינך מכהן כרגע בשום תפקיד רשמי, יש לך אחריות כיו"ר לשעבר, כי מרגע שסבתא ננה קראה את מה שאתה

כתבת, יצאה לה לטייל בחול המועד עם כיסא הגלגלים שלה (מונע בנפט מודל 1942) בין השעות 0700-0900

לשאלתי ענתה כי אם יו"ר מועדון החמש לשעבר, (המועדון היחידי בארץ שרשום כעמותה) ובחר ליצג את דברם של כל בעלי רכבי האספנות בארץ, כתב את הציטטה שמעלי, הרי חזקה עליו כי הוא יודע על מה הוא מדבר, ואם הוא נותן לעצמו דרור לפרשן את החוק בישראל, וממליץ מעל דפי הפורום הניצפה במדינה, לכולם לצאת עם רכבי האספנות שלהם, בשעות האיסור

הרי שגם לסבתא זקנה כמוה מותר בהמלצתו לעבור על החוק!

עכשיו בו נצא רגע ונחשוב מה יקרה אם כל אחד במדינה "ינהג לתת לעצמו היתר לבצע פרשנות משלו לחוק"

במילים אחרות הרי הוא לוקח את החוק לידיו, ובמקרה של הסתבכות הרי הוא אחראי לעצמו, לא כך במקרה שלפנינו כאן מפרסם

לשעבר בכיר במועדון, המלצה גורפת לאנשים לקחת את החוק לידיהם...לא דובר המועדון לא היו"ר ואפילו לא היועמ"ש של המועדון שבעצם לשם כך נבחר, כי אם לא הוא יתן יעוץ משפטי לחברי המועדון בנושא אספנות,

אז..אולי נתייעץ עם סבתא ננה (אישה חכמה בפני עצמה!).

כמו שלא היית מצפה מהמפכ"ל לשעבר, שיתן עיצות אחיתופל לאזרחים, איש אינו מצפה שיו"ר מועדון החמש לשעבר יעשה זאת.

ההמלצה שלי כל מי שמתכוון לנסוע עם רכב האספנות שלו בשעות העוצר בחול המועד שיתייעץ עם עו"ד המבין בתנועה!

ואם יש לי בעייה בהבנת הנקרא אנא הסבר :

1. אנו? -אתה והתולעים?

2. עצמינו- פיצול אישיות?

אם אתה מוציא עצמך מהכלל הרי שכפרת בעיקר, ואם אתה מכליל ב"אנו" אותך ואת המועדון או החברים בעלי רכב האספנות

הרי שאתה טועה ומטעה, לאיש אין זכות לתת לעצמו זכות לפרש את החוק בצורה הנוחה לו ולהציג זו כעובדה מוגמרת-מצטער!

אגב, סבתא ננה היא בעצם כל אחד שקרא מה שכתבת ויצא עם רכב האספנות שלו בשעות האסורות, תרצה או לא זו האחריות

שלך- עכשיו אתה תבחר אם להתייעץ עם עו"ד ולתקן או להבהיר לכולם שלא ממומלץ לנסוע בשעות העוצר גם בחול המועד-עד להבהרה של רוח החוק! או להשאיר את מה שכתבת לפרשנות אחרת מלומדת ממני- רן

פורסם

תגובתי בגוף ההודעה - צבועה בכחול.

אבי שלום.

היי רן.

האמת שכמעט וחששותי שלא תענה התממשו... אך לבסוף הגבת. :)

אבל, מה שכתבת רחוק מאד ממה שאני כתבתי, ועוד יותר, רחוקים "פירושיך" מהפשט שנכתב. כתבת:

יו"ר מועדון החמש לשעבר, ... ממליץ מעל דפי הפורום הניצפה במדינה, לכולם לצאת עם רכבי האספנות שלהם, בשעות האיסור

הרי ... מותר בהמלצתו לעבור על החוק! אנא עבור על מה שכתבתי, ומצא בבקשה את ההמלצה הזו שנתתי.

עכשיו בו נצא רגע ונחשוב מה יקרה אם כל אחד במדינה "ינהג לתת לעצמו היתר לבצע פרשנות משלו לחוק"

במילים אחרות הרי הוא לוקח את החוק לידיו, ובמקרה של הסתבכות הרי הוא אחראי לעצמו.

נכון, הוא אחראי לעצמו וגם למעשיו כלפי אחרים, אך כל זה לא שייך אלי. ינהג ויחליט כל אחד בעניין זה כפי שנוהג בענייניו האחרים. מה לי ולהחלטותיו? לא המלצתי כלום. זוכר?

לא כך במקרה שלפנינו כאן מפרסם לשעבר בכיר במועדון, המלצה גורפת לאנשים לקחת את החוק לידיהם...לא דובר המועדון לא היו"ר ואפילו לא היועמ"ש של המועדון שבעצם לשם כך נבחר, כי אם לא הוא יתן יעוץ משפטי לחברי המועדון בנושא אספנות,

אז..אולי נתייעץ עם סבתא ננה (אישה חכמה בפני עצמה!).

שוב עניין ההמלצה, ושוב כדאי שתחפש איפוא היא נמצאת בדברי. אגב, עם משפטן כן התייעצתי... אך לא עם סבתא דמיונית.

כמו שלא היית מצפה מהמפכ"ל לשעבר, שיתן עיצות אחיתופל לאזרחים, איש אינו מצפה שיו"ר מועדון החמש לשעבר יעשה זאת.

כעת חפש את "העצה שלי". תמצא אותה ממש כמו שתמצא את ההמלצה...

ואם יש לי בעייה בהבנת הנקרא אנא הסבר : יש לך, כל הסברי הקודמים בתוקף!

רן ידידי,

לא צריך לחפש בנרות הערות שלא לענין.

צריך רק אהבה, ולהיות בעד ולא נגד.כל היתר יסתדר בעזרת הבורא. ובעזרתנו הצנועה...

חג שמח

אבי.

המקום הנכון:

פורסם

אבי

היתממות, כל מי שקרא מה שכתבת, הבין שאתה אומר שאפשר לנסוע בחול המועד, הבריחה שלך פשוט לא ראויה!

דבר נוסף, כמו בכל פרשייה לוהטת בוחר מועדון החמש שלא להגיב!

איש לא גינה אותך ואיש לא תמך בך....מבחינת לא הגבתי לא טעיתי!

אולי יצא היועץ המשפטי המכובד של המועדון ויפסוק! ומה אומר היו"ר של המועדון בסוגיה, או שהוא פשוט עסוק מדי?

יכול להיות שתפוח האדמה הלוהט חם לו מדי בידיים?

עכשיו ניראה, איך יגיב המועדון, אם יבחר למחוק מה שכתבי כפי שנוהג

*** עריכה - הערות על ניהול הפורום נא לשלוח למנהלי הפורום, בהתאם לכלל 1 בכלל הפורום. רז ***

בשבוע האחרון לעשות עם כל תגובה

שקשה לו להתמודד איתה, או פעם אחת ולתמיד ידעו כולם, חברים וגם כאלה שלא,

האם מותר לנסוע בימי חול המועד בין השעות 0700-0900....

מי יקח אחריות? - רן

פורסם

ערב טוב

אבי.

קראתי שוב את מה שכתבת וזה מוציא אותי מדעתי...ולכן אני מגדיל את האותיות על מנת שבגילי המופלג אראה איפה טעיתי!

אנו? למי לעזאזאל הכוונה אבי?

נוהגים? מי בשם כל הקדושים נוהג אבי?

עצמינו? ....

בחיי אם לא הבנתי נכון, אני חוזר מיוזמתי לכיתה א' - רן

פורסם

ישנה פה בעיית פיסוק חמורה. המשפט הוא כך:

בחול המועד אנו נוהגים.(נקודה) לתת לעצמנו "היתר לנוע"? (סימן שאלה) מאחר וכתוב כפל מילים!!! (סימן קריאה) לכאורה. זהו, "חג או מועד" כפי שצוטט ע"י מר סגל, ........

הכל שאלה של הבנת הנכתב!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

מישהו התרגז כאן , מאוד .

ועל מה ?

נשאלה שאלה פשוטה , היו כמה תשובות , אין זה המקום המוסמך והמשפטי לפסוק דבר .

נהג השעובר עבירת תנועה אחראי בלבד למעשיו , בין אם ידע את החוק לבין אם לאו ,

אולי מישהו מצפה שאחרי כל משפט שנכתב או דעה , יכתב המשפט הידוע והמוכר:

"אין בדברים משום המלצה או אישור וכל העושה מעשה יעשה זאת על דעתו בלבד ! "

קצת מצחיק - לא ?

נראה לי שכאן הוא פורום של דעות , עזרה הדדית ואין צורך להקים כאן בית דין ורטואלי

או לצלוב אף אחד . אפשר לומר דעה כלשהיא בצורה מנומסת ואת החיצים להשאיר בבית.

חג שמח .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

ציתות מהמילון

"

[

הורד למחשב ]

מילון עברי - עברי

מועד

(ז')
spc.gif זמן, עת, שעה, עיתוי; חג, יום טוב, יום קדוש, חופש, חופשה, פגרה, פסטיבל, חגיגה

מילון עברי - עברי

חג

(ז')
spc.gif מועד, יום טוב, יום שמחה, חגיגה, חנגה, פסטיבל, הילולה

"

חגי ישראל ומועדיו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

המונח "חג" הוא בעל משמעות של יום טוב או יום של שמחה, "מועד" הוא יום שאינו יום רגיל, בו מציינים משהו מיוחד. בהגדרות אלה נכללים ימים רבים: חלקם נובעים מההלכה והמסורת היהודית, וחלק אחר השתרש בעקבות הקמת המדינה. חלקם ימי שמחה, וחלקם ימי אבל וזיכרון. מקורו של המונח בתקופה המקראית; המילה "חג" מבטאת הקרבת קרבן חגיגה בימים שאותם קבעה התורה, ולעתים התורה מכנה את הקרבן בשם המקוצר "חג" (שמ' כג,יח). מקורה של המילה חג הוא מלחוג, בעלייה לרגל היו חגים בבית המקדש. הערבית משמרת מונח זה במילה חאג' - עלייה לרגל. במקרא מצוינים שלושה חגים והם המועדים לעלייה לרגל - פסח, שבועות וסוכות.

מועדי כל החגים והמועדים נקבעו על פי הלוח העברי. גם מועדים רשמיים של מדינת ישראל, כגון: יום העצמאות, יום ירושלים, יום השואה ואחרים.

[עריכה] ראו גם

חג - יום טוב - חול המועד - מגילת תענית - אסרו חג - יום טוב הסמוך לשבת

מאחר ואיני חושב שהמחוקק אידיוט ואנחנו חכמים יותר, כל מה שנותר לי זה להבין את מה שכתב.

מה לא ברור לכם בניסוח הזה:

"רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07:00 עד 09:00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או מועד "

כלומר, בימים של חג או מועד, מותר לנסוע בין 7 ל9 בבוקר. קפיש?? קפיש.

ימי "חול המועד" לא נזכרים בכלל, מאחר והנחת היסוד שלי שהיה ברור למחוקק, שימי חול המועד משויכים לחג. כמו ששושן פורים משויך לחג פורים, כמו שבחול המועד סוכות יושבים בסוכה ולא רק בחג עצמו וכמו שבחול המועד פסח, אוכלים מצות ואסורה מכירת החמץ וכו'..... עובדה שהמחוקק מתיחס לחול המועד כמו למועד עצמו, בהתאם להלכה.

לי הנושא ברור.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...