Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה לא קצרה מדברים על כך, שנהגים בעלי רכב אספנות, מתעלמים מהחוק ונוסעים בין 7 ל-9 בבוקר,

בד"כ, לא מדובר ברכבים בעלי ערך אספני/כלכלי כלשהו, אלא ברכבים במצב לא מזהיר, שבעל הרכב משתמש ברכב כרכב יום יומי, ומנצל את ההנחה שרכבי אספנות זכאים לה[75% בביטוח ואגרה] ללא אהבה מסויימת לרכב, בגלל מצב זה, דווקא בעלי הרכבים שלהם יש ערך אספני[פרארי, פורשה, קאדילאק וכו' וכו'], רכבים במצב תצוגה, צריכים להוות דוגמא אישית, ולהימנע מנסיעה בכבישי הארץ בשעות אלו.

כך קרה, שאתמול, ברח' קפלן, פרארי אספנות[ולא הרכבים של ראובן/שמוליק] מזגזגת לה ברחובות תל אביב, תוך כדי ניצול כל צילינדר וצילינדר.

----

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין את התייפיפות הזו ואת החוק המטופש הזה.

אם הייתי בעל רכב מדהים כזה, בין אם היה בן 20 ואו בן 30 והייתי רוצה להנות ממנו לקחת אותו לכבישים הנכונים או לא, זוהי זכותי המלאה כבעל הרכב.

על אחת כמה וכמה אם הייתי רוצה להנות מהרכב בצורה יום יומית - למה לא? למי זה מפריע וכואב? כל עוד הרכב מטופל ונוסע בצורה בטיחותית אני לא רואה שום מניעה!

לא אומר שהייתי ספציפית נוסע בין 7-9 בזכות החוק הגאוני הזה אבל ללא ספק הייתי לוקח את הרכב בסופ"שים לבלות בכבישים הנכונים, מי שלא נאה לו - זב"שלו מה שנקרא.

אבי.

פורסם

אין כל קשר בין זה, שכשיש לך פרארי אתה רוצה להנות ממנה (ואני לא חושב, שיש מישהו, שקונה אחת לא בשביל "לתת" קצת בגז:twisted:), לבין זה, שיש חוק האוסר נסיעה לרכבי האספנות בין 7 ל-9. בכל שעה אחרת- זו כבר בחירה של הנהג, איך ובכמה לנהוג. כאן הוא נותן דוגמה שלילית, ואז זה לא רק אישי "הוא והחוק"! (אגב, גם כאשר רכב אספנות משתולל בצורה ממש מסוכנת!) זה אחד. דבר שני- האוטו הזה לא היה כאן בארץ, לו לא היה חוק, המקל משמעותית על הרכבי האספנות. ידוע לך וודאי, שאסור לייבא לארץ רכבים ישנים. ומותר "אספנות". כאשר, ל"אספנות", כמו שאתה שם לב- כבר נכנסים רכבים מאד "מעניינים", כמו פרארי, פורש, ורכבים אחרים, שדבר האחרון, שאפשר להגיד עליהם- שהם איטיים! אז? -ומה לעשות- ה"מחיר", שמשלמים על כך, שאפשר להביא כזה אוטו- בסה"כ האיסור "המטופש" כפי שאתה קורא לו! האם לדעתך זהו מחיר מוגזם? האם אתה חושב, שאפשר לקבל הכל מבלי לשלם כלל? -ת'שמע, מה אני אגיד לך...

אינני מכיר את הבעל האוטו המדובר, אין לי משהו אישי להגיד עליו, אבל ממש אין לך מה לקפוץ ישר עם כל "למה, חוק מטפש..." וכ"ד! קודם שיהיה לך אוסף, כדי שתבין, מה משמעות ההקלות שמקבלים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בוא אני אסביר מה עומד מאחורי החוק,

עצם העובדה שרכב אספנות, לא נוסע בשעות 7-9[ואם הוא נוסע אז הוא מבוטח בחובה ולא מבוטח בצד ג'/במקיף], מקנה לו הנחה של 75% בביטוח מאחר והוא לא נוסע בשעות שאחוז גבוהה מהתאונות מתרחשות.

מעבר לעובדה שמדובר ברכב אספנות, כלומר, למטרות אוסף, יעמוד יותר כעציץ ופחות על הכביש.

התקנה הזאת באה למנוע מצב שבו אדם בעל ממון יראה רכב אספנות יוקרתי, יחשוב: "אני גם רוצה להגיע לעבודה ככה", ייבא את הרכב, ואז כשיגלה שאסור לו לנסוע בין 7-9 בימי א'-ה', למעט ערבי חג, הוא יצלצל לעו"ד שלו ומפה לשם המצב יתגלגל למצב כזה שהביטוחים והאגרות יעלו כמו רכב רגיל, ואלו האספנים/בעלי 2 רכבים ומעלה/אלו שמתקשים לממן כבר במצב הנוכחי רכב אספנות, יגיעו למצב שצריכים להשבית חלק מהצי כדי להנות מהתחביב.

בעבר הלא רחוק, הצעתי לשנות את המצב הקיים, ל-2 רישיונות, רכב אספנות רגיל ורכב אספנות מסחרי,

רכב אספנות רגיל יזכה לאחוז גבוהה יותר של אגרות וביטוחים, ורכב אספנות מסחרי[שנועד לשימוש מסחרי, חתונות, פרסומות, נסיעה בין 7-9] ישלם על ביטוחים ואגרות מחיר גבוהה יותר מרכב חדש, כדי לממן את ההנחה לרכבי אספנות רגילים.

באותה העת, גם להחמיר אם אלו שלא נוסעים ע"פ התקנות.

----

פורסם
ורכב אספנות מסחרי[שנועד לשימוש מסחרי, חתונות, פרסומות, .

אלו שני ביטויים שלא הולכים ביחד, אספן רכב וחובב רכב הוא אספן רכב וחובב רכב. איש עסקים הוא איש עסקים.

זה כמו להשוות צייר לסוחר עתיקות. לא רוצה להיפגש בימי שישי עם סוחרי עתיקות..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קרנל, יש פתרון הרבה יותר פשוט ממה שהצעת.

פשוט לאפשר לרכבי אספנות לחזור לסטטוס רגיל. כמובן שאם לרכב היה צבירה של אגרות לפני שהפך לאספנות הוא יצטרך לשלם אותם בשביל לחזור לסטטוס רגיל. בעבר, לפני עידן המחשב, היה קשה לעקוב אחרי זה אבל עם הטכנולוגיה שיש היום ניתן להוסיף שורה ברישיון שאומרת שבמידה ובעל הרכב יחפוץ לחזור לסטטוס רגיל הוא יצטרך לשלם X ש"ח של אגרות שניצברו.

כמובן שכל הנ"ל לא רלוונטי לרכבים שמיובאים מחו"ל. צריך להבין שרכבים שמיובאים מחו"ל לא יכולים לשמש כרכב יומיומי כי במקרה כזה אנחנו נהפוך לפח אשפה של אירופה מכיוון ששם רכבים ישנים עולים גרושים ופה הם יעלו הרבה אז תתחיל נהירה של רכבים ישנים לארץ ומשרד התחבורה יסגור את הברז (ובסופו של דבר יפגע בנו האספנים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין ספק שפרארי מושכת מייד תשומת לב (אספנות או לא).

האם רק הפרארי הרגיזה אותך ולפתע, וכל נהגי ישראל הפכו לשומרי חוק מדופלמים?

אם הנהג לא שומר חוק, יש לשם כך משטרה.

הוא אגב לא היחיד! אני רואה תדיר רכבי אספנות שנוסעים בשעות הנקובות.

אבל מרבית הרכבי האספנות לא נראים על הכביש בשעות אלו.

כך גם רכבים רגילים: הרוב בסדר ויש פורעי חוק.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

לא מבין את הקטע.

פעם בכמה זמן מישהו רואה רכב אספנות נוסע בין 7 ל 9 וכבר רץ לספר פה לכולם על הפושע :evil:

זה שיש אדיוט אחד או כמה שלא מכבדים את החוקים כי ככה זה אנחנו ישראלים,זה לא אומר ששאר בעלי רכבי האספנות לא מכבדים.

אני מסתובב הרבה על הכביש וונדיר שראיתי אם בכלל רכב אספנות נוסע בשעות אלה.

מי שיעורר אנשים כאלה או אחרים לשנות את החוקים זה אנשים מפה.

לדעתי סתם מיותר.

יוסי

פורסם

התקנה הזאת באה למנוע מצב שבו אדם בעל ממון יראה רכב אספנות יוקרתי, יחשוב: "אני גם רוצה להגיע לעבודה ככה", ייבא את הרכב, ואז כשיגלה שאסור לו לנסוע בין 7-9 בימי א'-ה', למעט ערבי חג, הוא יצלצל לעו"ד שלו ומפה לשם המצב יתגלגל למצב כזה שהביטוחים והאגרות יעלו כמו רכב רגיל

חיפושית, לא תגרום למצב כזה[ואני מעריך מאוד את כל החיפושיות],

פרארי, כן.

----

פורסם
חיפושית, לא תגרום למצב כזה[ואני מעריך מאוד את כל החיפושיות],

פרארי, כן.

בכוונה לא כתבתי איזה רכב אספנות אני רואה תדיר בשעות האסורות והנה, אתה הוא שעושה זאת במקומי!

הבנת זאת "ברוך"?

בפעם הבאה תקבל צילומים של החיפושיות ש"עושות את זה"

פורסם

ג'ו, אני יכול לספר לך ששתי שכנות שלי כל בוקר יוצאות בשעות האלה, עם חיפושיות, לעבודה,

זה לא המטרה.

האספנים בארץ ומועדון החמש בפרט, צריכים להיזהר מאלה שידם משגת, מהאנשים שמרצדס חדשה, היא כמו פיאט פונטו בשביל אדם כמוני וכמוך, אם תיפגע באגו שלהם, או אם הם ידלקו על איזה מוצר, הם יריצו לוביסטים עד לשכת השר במשרד התחבורה רק כדי שיוכלו להגיע עם הרכב שלהם[פורשה 1954 Cabrio, סתם לצורך דוגמא], למשרד ולהתרברב ברכב כזה מול אנשים אחרים.

מדובר בסוג שונה של אנשים, אנשים שעשו הכל כדי להצליח, ויהפכו עולמות[מתוך חשיבה אגואיסטית], כדי שהבייבי החדש שלהם, יוכל לחרוך גומי מתי ואיך שהם ירצו.

----

פורסם

אתה די חוצפן ונוטה לשפוט מהר מדיי אנשים שאתה אפילו לא מכיר.

בחניה שלי "מונחת" מרצדס ML 350 2008 ואתה אפילו לא מכיר אותי!!!

אני לא זקוק לחיזוק או לאישור ממישהו מה לקנות.

ולגבי משרד התחבורה...תבדוק מי העומד בראשו וכיצד הוא מתפקד!

לאור העלאת מחיר התחבורה הציבורית שמשרדו "לא אישר" לאחר ירידת מחיר הדלק אז או שהוא שקרן טו שוא לא ממש יודע מה קורה במשרדו ובשני המקרים הוא לא ממש יוצא טוב, שלא לדבר על התשתית הצהלית שהוא הותיר אחריו...

תרד מהר מהעץ שעלית עליו!

לעונת זאת אני רואה בך אדם שממש "מחפש" את הבעיות אז אל תתפלא שהבעיות מוצאות אותך!

תתרכז בנהיגה שלך והנח למשטרה לטפל בעברייני תנועה.

פורסם

ג'ו,

לא באתי נגדך בכלל/ציבור העשירים בכלליותו.

בעבודה שלי יוצא לי לא פעם אחת, להתעסק עם אנשים, שיש להם בוכטות של כסף והם לא מתביישים לרמוס אנשים פעם אחר פעם, רק בגלל אנוכיות.

----

פורסם

אתה לא יכול לדעת כמה כסף יש לאנשים פה בפורום ובאופן כללי.

תדע לך שכן, ישנם אנשים עם כסף שלא חושבים על אחרים אבל הם מעטים ואתה לא יכול להכליל כי הם ממש לא אוכלוסיה הומוגנית.

אני לא יודע בדיוק במה אתה עובד אבל רוב האנשים עם כסף עבדו בשבילו קשה מאוד.

בכל מקרה, אין סיבה גדולה יותר מדי לדאגה. בשביל זה יש לנו עמותות וגופים אחרים שנותנים לנו ליצור ולשמור על תקנות רכבי האספנות. אדם אחד עם כסף לא יכול לעמוד מול כל הגופים שמייצגים את האספנים מול הרשויות. תזכור שבין האספנים ישנם הרבה אנשים עם כסף.

בכל אופן, אם אתה לא יכול להוכיח שהיה מישהו באותו יום באותו רכב, אתה מסתכן בתביעה מצידו על הוצאת דיבה/לשון הרע או משהו כזה, במיוחד כשיש רק 3-4 פרארי 308 בארץ.

פורסם

מי שעובד קשה לא מגיע לכסף.בתחילת דרכי ניהלתי מפעלי טקסטיל וראיתי עובדות קשה בלי להרים את הראש 10 שעות מהמכונה כשבארץ עוד לא היה חוק שכר מינימום.עזבתי את הטקסטיל בין השאר כי לא אהבתי להיות נוגש עבדים.(וגם כי לא האמנתי שיש לו עתיד בישראל של אחרי העליות הגדולות הלא מיומנות). לאלה אני מניח שהפנסיה מספיקה בקושי לחיות .לזה מגיע מי שעובד קשה.

מי שהיגיע לעושר ברוב המכריע של המקרים לא עבד קשה/עבד בכלל.בייחוד בישראל.

את דוביק לאוטמן,עודד טירה,סטף,אריך מולר,פולאק,פרופר ועוד תעשיינים אמיתיים לא שמעת אומרים שהם עבדו קשה (והם,יחסית למתעשרי אויר,כן)-כי הם רואים במפעליהם פועלים עובדים קשה.יודעים מה זה.

עשיר שאומר שעבד קשה התחיל בד"כ,בישראל,מלהיות קומבינטור בתי קפה עם חוש להתחככות באנשים ה"נכונים" עם העזה,חוצפה ומוסר גמיש.לא עבודה קשה.

• תוכן חדש...