Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל מי שהתבלבל מהשטויות שנכתבו כאן כדאי להבהיר:

נורת ABS דולקת זו תקלת בלמים חמורה.

גם אם מדובר כרגע בתקלה במעגל החיווי של מערכת הABS, והנורה דולקת רק בגלל התקלה הזו ולא בגלל תקלה מהותית במערכת הABS, הרי שאם כן תהיה תקלה אמיתית במערכת הABS הנהג לא יוכל להבחין בה, ולכן חד משמעית, גם תקלה בחיווי היא תקלה בטיחותית חמורה.

אגב, בניגוד לדיעות שנשמעות לעיתים, תקלה במערכת הABS יכולה לגרום לאי יכולת עצירה של הרכב. נתקלתי בתקלות כאלה הרבה יותר מפעם אחת.

טוב, אז החלטת שכתבתי שטויות, נו שויין.

מערכת ה ABS לא קשורה בשום דרך שהיא למערכת הבלימה המכאנית של המכונית.

תקלה ב ABS, ובייחוד במכוניות מהדור החדש לא יכולה לגרום לכלום פרט לכך שה ABS לא יפעל.

יצרני המכוניות לא עד כדי כך מטומטמים שיניחו לכשל אלקטרוני לגרום לאובדן בלמים.

נסעתי על מספר מכוניות שה ABS שלהם היה תקול, קרי -נורה דלקה.

פשוט ה ABS לא פעל, ותו לא.

הבעייה שתיקון מערכות ABS יקר למדי, ובמכוניות ישנות עלול להגיע לרבע ממחיר המכונית, ולכן רבים לא מתקנים את המערכת.

אגב לידיעתך מר ג'יפולוג, ברנו קליאו ספורט רבים מנתקים את ה ABS ההיפראקטיבי שלי לפני ג'ימקאנות ותאמין לי שכלום לא קורה חוץ מקיצור משמעותי של זמני הבלימה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת? אפילו לא שמתי לב שאתה כתבת את זה, אבל אם אתה רוצה דווקא להתייחס לזה באופן אישי אין לי מה לעשות נגד זה.

מדובר בשטויות, חד משמעית. כבר נהגתי ברכבים כאלה ותיקנתי כבר כמה וכמה תקלות בABS (ובמקרים אחדים דובר אפילו בתקלות פעוטות כגון חיישן מהירות גלגל רחוק מהזר) שגרמו למחשב הABS לחשוב שנוצרה נעילת גלגלים ולשחרר את הלחץ בכל הבלמים בעת בלימה. אתה בטוח שאתה רוצה להתווכח על עובדות?

ניתוק מערכת הABS לגמרי, כמו למשל במקרים של הוצאת נתיך, או תקלה קבועה במערכת הABS שגורמת למחשב הABS לא לנסות להתערב בתהליך הבלימה, כמובן שלא תאפשר מצב כזה.

אתה איש יקר, חן, באמת, אבל במקרה הנוכחי התגובה שלך היא פגיעה משמעותית בפורום ובכלליו, עד כדי הטעיה וגרימת נזק כספי או אפילו גופני למי שקורא אותה ולוקח אותה ברצינות. צר לי על הדברים הקשים, אבל הם מחויבים שכן מדובר בחיים ומוות.

פורסם

במכוניות חדשות כל תקלה במערכת ה ABS מנטרלת את כל המערכת כליל. נקודה.

שום יצרן לא יוציא מכונית שכשל אלקטרוני בה יוביל לפגיעה בכושר הבלימה של המכונית, ותאמין לי שניתקלתי בעשרות מכוניות עם ABS תקול, וכולן בלמו ישר וטוב, רק כמובן בלי ABS.

אני מוכן שתקרא לי ותראה לי מכונית אחת שה ABS התקול שלה פגע בכושר הבלימה.

ואגב אלקטרוניקה, זו גם הסיבה מדוע אין הגאים שאין קשר ישיר בין גלגל ההגה לגלגים, קרי הגה אלקטרוני.

שום תקלה אלקטרונית לא מונעת לא בלימה ולא היגוי.

חיישן גלגל תקול אמור לדווח למחשב המערכת וזו אמורה לנטרל אותה כליל, אם לא, אידיוט מי שתכנן אותה וסומך על קמצנים שלא יתקנו אותה ויסכנו את חייהם.

פורסם

אתה כותב דברים שגויים. הלוואי שהם היו נכונים, אבל זה לא המצב. הצרה היא שאתה כותב אותם בצורה נחרצת ומישהו עוד עלול להאמין לך, וזה מסוכן.

בפעם הבאה שאתקל במקרה כזה אקרא לך אם תשאיר לי מס' טלפון בה"פ. זה בהחלט נדיר, אבל זה קורה.

אגב, גם לגבי ההיגוי אתה טועה. יש משאיות עם היגוי אחורי אלקטרוני, ללא שום קשר מכני בין ההגה להיגוי בסרן.

אם תרצה אני גם אתקשר אליך כשתגיע לכאן משאית שההיגוי הקדמי וההיגוי האחורי שלה עושים פעולות מנוגדות לגמרי עקב תקלה הידראולית או אלקטרונית ברכב.

יכול להיות שמי שתכנן דברים כאלה הוא אידיוט, על זה אני כבר לא אתווכח, אבל כשלוקחים בחשבון את חשיבותן העצומה של השגיאות שבתגובות שלך, זה כבר נושא שולי לגמרי.

פורסם

שוב, ברכב כבד זה אולי שונה.

הרכב פרטי כל תקלה ב ABS מדווחת למחשב ומנטרלת באופן מיידי את ה ABS.

אתה לא מאמין? צודק.

שאלתי שני חברים שלי, מנהלים טכניים של שני יבואנים גדולים והם טענו שלעולם לא ניתקלו במכונית שבשל תקלה ב ABS ניפגע כושר הבלימה המקורי של המכונית.

תקלות כאלו היו קיימות רק במערכות מאד ישנות או במערכות מכאניות (כמו בפורד אסקורט למשל).

לגבי ההיגוי האחורי של משאיות - אתה טוען שיכולה להגרם תאונה קטלנית רק בשל כך שהיצרן לא התקין הגנות הולמות שמבטלות את ההיגוי האחורי, חכם מאד מצידו.

עכשיו, בשביל האתגר, אני יורד למטה "לקלקל" את ה ABS בשני המכוניות שלי, יונדאי גטס ואופל ויוארו ואני אחזור לדווח על התוצאה.

לשניהם יש בלמי דיסק מאחור מאחור ואין שום בעייה לאתר את החיישן ולשבש את פעולתו.

ואם אני צודק, אני מזמין אותך לסיבוב..

פורסם

זה לא יוכיח כלום זה שתנתק חיישן ותראה לי שמחשב הABS מתנתק.

תאמין לי או לא, אני מכיר היטב תקלות ABS ורובן המוחלט אכן יתנהג בדיוק כפי שאתה מתאר ואני מניח ב99.9 אחוז שמה שתעשה באמת ינתק את המערכת ולא יפריע לבלימה, אבל לא על התקלות השכיחות אני מדבר ולכן אין לניסוי הזה משמעות.

למה כן תהיה משמעות? כשאני אזמין אותך לנסיעה ברכב עם תקלה כמו שאני מתאר.

האם יש הבדל בעניין הזה בין פרייבט למשאית? אני לא יודע לומר, אבל אין לי סיבה להניח שכן. אגב, אחד מהרכבים שבהם חוויתי תקלה מפחידה שכזו היה מצויד בABS הידראולי זהה לשל פרייבטים. לא מערכת פניאומטית.

רכבים שנתקלתי בתקלות כאלה היו משנת 2005, 2004, 2007 ואפילו 2008.

פורסם

מאית האחוז הזה מזכיר תקלה שקרתה לרוני אהרונוביץ' לפני 20 שנה בעת השקת האלפא 164.

המכונית ניזרקה בעוצמה לנתיב הנגדי ללא שום יכולת שליטה על הבלימה.

ואכן הנורית של ה ABS דלקה..

במכוניות חדשות זה לא יכול לקרות, אלא אם זו תקלה שלא מדווחת למחשב ואז היא גם לא מדליקה את נורת האזהרה.

אני אנסה פיתרון יצירתי יותר לשיבוש פעולת ה ABS מניתוק חיישן גלגל ואשוב לדווח.

פורסם

נסה לשחרר מעט מיסב גלגל. בתנאים גבוליים מאוד זה יכול לגרום לכך שרגע אחד החיישן קרוב לזר ומחשב הABS מבסוט וחושב שהכול בסדר, ורגע אחר הזר מתרחק מהחיישן ומחשב הABS קורא מהירות 0 , כלומר החלקה, ומשחרר בלמים בתגובה.

זה מאוד נדיר וקשה לי להאמין שתצליח לשחזר את זה. בכל מקרה, בהצלחה, וסע בזהירות. מנסיון, התופעה הזו מאוד לא נעימה ברגע הגילוי.

פורסם

נתת לי אתגר, אני אנסה, וכמובן שאני יבלום במגרש פתוח על מנת שלא לגרום סיכון לאיש.

נחזור בשעה 3 לדווח על התוצאות.

*בכל מקרה, מערכת ABS זו מערכת בטיחותית שיכולה להציל חיים,וכמו כל מערכת בטיחותית היא חייבת להיות תקינה ! *

פורסם

בשעה 14:58 אתה נזכר להזהיר ? שתי דקות נוספות והוא כבר חוזר :wink:

מעבר לזה, הוא כתב שיעשה זאת במגרש פתוח כדי לא לסכן איש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לסיכום, אם אתם מרשים לי לסכם...

ברוב המוחלט של התקלות, מערכת הבקרה מפסיקה את התערבותה בזמן בלימה ואז כושר הבלימה המכני/הידאולי של הרכב עובד כרגיל ואין מדובר בבעיה בטיחותית ממעלה ראשונה, אבל וזה אבל גדול, הפסקת מערכת ABS עלולה גם לגרום לביטול מערכת ה EBD- איזון עומס בלימה בין סרנים (נורת בלם יד דולקת יחד עם נורת ABS) ואז הרכב עלול לנעול גלגלים אחוריים בכל בלימה חלשה ככחזקה ולגרום לאיבוד שליטה.

תקלות של קריאת חיישנים שגויה עלולות לגרום לסטיית הרכב מנתיב בבלימה או בלימה לא רצוייה בזמן פניה - שוב אובדן שליטה! אך במצב זה נורת ה ABS לא תדלוק והרכב גם יעבור את המבחן הרישוי ללא קושי.

אך רב הפורום צודק, מערכות ABS מודרניות (ABS 8 של BOSCH למשל) עם חיישני מהירות גלגלים אקטיביים ורגישים, ומיקרופרוססורים בעלי מהירות אדירה ותוכנות מחשב רגישות לזיהוי פעולה אנ-נורמאלית, כל הפרעה בקריאת חיישנים הנגרמת למשל ממייסב משוחרר או ליכלוך על רוטור החיישן, יגרום לרישום תקלה והשבתה מוחלטת של המערכת. במערכות אלו לא נתקלתי בבלימות לא רצויות או התנהגות בלימה שגוייה לא נכונה.

אבל לא לשכוח כאשר נורת ABS דולקת, ללא נורת בלם יד מלווה אליה, המערכת מנוטרלת ואז אם מצב הבלמים תקין הרכב יבלום בצורה תקינה גם ללא ABS.

פורסם

היות ואינני איש טכני, כל שנותר לי הוא רק להביט מהצד על הדיון השכלתני שהתפתח פה. יחד עם זאת, בעוד כולנו יושבים וממתינים לחן ולתוצאות הניסוי שלו תוך כסיסת ציפורנים אכזרית, רק רציתי לציין שלמיטב זכרוני, בספר הרכב של הבורה של אבא שלי יש התייחסות ל-ABS. באותה התייחסות נכתב שבמידה והמנורה נדלקת, הרכב יבלום כרגיל, אולם על הנהג לנקוט בפעולות התחמקות במידה ויהיה מולו מכשול, שכן המערכת לא תעזור לו.

זאת ועוד: מערכות חיוניות שכושלות גורמות בד"כ לנורת אזהרה אדומה להידלק בלוח המחוונים. נורת ה-ABS איננה אדומה, אלא כתומה. אני בטוח שהצבע הכתום לא נבחר במקרה...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דניאל, עם כל הכבוד, ובהחלט יש כבוד, זה לא סיכום, אלא עוד דיעה. לאוו דווקא נכונה.

אבל לא לשכוח כאשר נורת ABS דולקת, ללא נורת בלם יד מלווה אליה, המערכת מנוטרלת ואז אם מצב הבלמים תקין הרכב לא מסוכן לנהיגה עקרונית.

אתה בוודאי זוכר ששיתפתי אתכם בפורום TT על תקלת ABS. המחשב מודיע על תקלה במעגל של נורת הABS. מערכת ABS פועלת כרגיל. אז לא כל תקלת ABS משביתה את המערכת. תוסיף למצב כזה שבו הנורית כבר ממילא דולקת, עוד מצב של תקלה שבאה והולכת, והנה מגיעות הצרות.

אך רב הפורום צודק, מערכות ABS מודרניות (ABS 8 של BOSCH למשל) עם חיישני מהירות גלגלים אקטיביים ורגישים, ומיקרופרוססורים בעלי מהירות אדירה ותוכנות מחשב רגישות לזיהוי פעולה אנ-נורמאלית, כל הפרעה בקריאת חיישנים הנגרמת למשל ממייסב משוחרר או ליכלוך על רוטור החיישן, יגרום לרישום תקלה והשבתה מוחלטת של המערכת. במערכות אלו לא נתקלתי בבלימות לא רצויות או התנהגות בלימה שגוייה לא נכונה.

זה שלא נתקלת, וחן לא נתקל וגם לא מנהלי מוסכים אחרים, לא אומר שתקלת מחשב ABS לא יכולה להפריע לבלימה. אם אני נתקלתי בזה אז זה יכול לקרות. ככה פשוט. ומה עם תקלות במחשב עצמו? נתקלתי פעמיים בתקלה במחשב שגרמה לחוסר יכולת לבלום כראוי. הוצאת הנתיך של המחשב איפשר למערכת הבלמים לחזור לעבודה סדירה, עד החיבור מחדש של הנתיך. החלפת מחשב פתרה את התקלה.

פורסם

אז תתכן תקלה שהמחשב מפריע בבלימה, אני לא סותר זאת, אך לא בהכרח שהנורה תדלק והרכב כן יעבור טסט, המצב אם כך יותר חמור מהטענה שלך.

אגב, במשאיות מערכות ה ABS שונות מאוד מהרכב הפרטי, ומה שאצלך קורה תדיר בתקלות ABS כמעט או לעולם לא קורה ברכב הפרטי.

אנו לא עושים דיון על הסתברויות אלא האם ללא ABS הרכב בטיחותי או לא, אז התשובות לא מוחלטות לכאן או לכאן.

לגבי דעה או סיכום, הטענה שלך בהחלט דעה ולאו דווקא נכונה למרות הנחרצות והבוטות:

לכל מי שהתבלבל מהשטויות שנכתבו כאן כדאי להבהיר:

נורת ABS דולקת זו תקלת בלמים חמורה.

זאת ועוד: מערכות חיוניות שכושלות גורמות בד"כ לנורת אזהרה אדומה להידלק בלוח המחוונים. נורת ה-ABS איננה אדומה, אלא כתומה. אני בטוח שהצבע הכתום לא נבחר במקרה...

אתה צודק לגמרי ומעלה משהו שלא חשבתי עליו לעומק עד עכשיו, ככה זה שאתה רגיל לעמוד מול מכסה מנוע פתוח או מתחת לרכב ולא מתסכל על לוח השעונים מהעיניים של הנהג.

נורה כתומה מדווחת על תקלה שלא מחייבת את השבתת הרכב ויש להתנייד למוסך בהקדם.

חנן, קראת? יצרני הרכב סותרים את דעתך וזה בהחלט יכול להיות סיכום!

• תוכן חדש...