Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

רציתי לבקש ממך הסבר כיצד לנקות מע' המים של המנוע (רדיאטור + מנוע).

ראתי שיש לי שם מלא ג'יפה וחלודה ואני רוצה לנקות את כל מה שהולך שם לפני שזה יגרום לנזקים. עגב רדיאטור הוחלף לפני כ 1000 ק"מ. כעקרון אני מכיר את השיטה מעבודה על גנרטורים גדולים אבל אף פעם לא עשיתי זאת על פונטו שנת 95 עם 75 כ"ס.

איזה נוזל מומלץ לשים אחרי השטיפה?

תודה מראש L.A

פורסם

במקרה גם אני חיפשתי היום חומר בנושא ומצאתי את המאמר הבא שמסביר איך לעשות שטיפה למערכת הקירור בעזרת קיט יעודי

http://www.diynet.com/diy/en_maintenance/article/0,2021,DIY_13808_2270919,00.html

רק שאין לי מושג איפה משיגים כזה קיט ואם יש דרך לעשות שטיפה כזאת בדרך אחרת, אני מניח שאתה פשוט יכול לפתוח את הפקק בבלוק מנוע ולהכניס צינור מים לפתח המים של הרדיאטור ולתת לג'יפה לצאת ולבסוף להוציא את כל המים מהמערכת (פתיחת פקק רדיאטור תחתון). אם יש למישהו ניסיון בנושא, אשמח לשמוע.

לאחר שטיפה תמלא בנוזל קירור איכותי (פרסטון נחשבים לטובים) וסע לשלום :)

פורסם

אני לא מזמן ניקיתי את מערכת הקירור ברכבי, בכל הרכבים זה פחות או יותר דומה.

תמצא את ברז ניקוז המיםהתחתון ברדיאטור תפתח אותו ותוציא את כל המים תסגור תמלא מחדש תפעיל את האוטו ל5 דקות וחוזר חלילה, עד שיצאו לך מים נקיים מהברז ניקוז. כאשר יוצאים מים נקיים מהברז אז תמלא נוזל קירור יעודיי(מים ירוקים) שמתאים לרכבך וסיימת.

אם אין ברכבך ברז ניקוז תחתון אז תוציא את הצינור שיוצא מהרדיאטור וככה כל המים ישפכו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

שלום.

למה אנשים סתם מקשקשים?!!!

שטיפת מערכת קרור זה די מורכב.

כדי לשטוף את מערכת הקרור כמו שצריך יש לבצע את הפעולות הבאות.

1) לנתק צינור מים מהטרמוסטט ולפרק את הטרמוסטט (יש להוציע את הטרמוסטט ביזמן השטיפה)

2) לפרק את צינור המים התחתון שמיתחבר מהראדיאטור למנוע ואז ניתן לשטוף היטב את הראדיאטור,

כאשר מזרמים מים בלחץ לתוך הראדיאטור פעם מלמעלה ופעם מלמטה וחוזר חלילה מיספר פעמים עד שיוצעים מים נקיים .

3) מכנסים מים בלחץ באותו אופן למנוע גם מלמעלה וגם מלמטה.

4) מנתקים את צינורות המים של מערכת החימום מעברים את ברז החימום למצב פתוח (לחימום)

ואז בעדיות מתחלים לשטוף את ראדיאטור החימום גם משני הכיוונים.

5) מחברים את כול המערכת בחזרה כלומר צנרת מים של החימום , וצינור מים תחתון בלבד.

לא מחברים צינור מים עליון ולא מרכבים טרמוסטט ואז שוב מכנסים מים גם מהראדיאטור כאשר

חוסמים את הצינור עליון והפוך.

6) מחברים את הצינור מים עליון בלי טרמוסטט ממלאים מים ומנעים את הרכב למיספר דקות'

ובודקים אים המים נקיים 'אז מרכבים טרמוסטט וממלאים בנוזל קרור מאיכות טובה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

האם אפשר לבצע שטיפה (עם הרצת מנוע לכמה דקות) בעזרת מים עם סבון? לפני כמה שנים הייתה לי פריצת אטם ראש וכל מערכת קירור הייתה מלא שמן. עד הים (אחרי 2 החלפות של נוזל קירור) אני רואה שאריות של שמן במיכל עיבוי.

פורסם

לבני ל.: בשרשורים הקודמים לא זכור לי שצויין לגבי פירוק הטרמוסטט - האם דבר הכרחי? (במיוחד באונו שבה יש לפרק את כל ה"בית" שלו ביחד)

...Carpe Diem

פורסם
לבני ל.: בשרשורים הקודמים לא זכור לי שצויין לגבי פירוק הטרמוסטט - האם דבר הכרחי? (במיוחד באונו שבה יש לפרק את כל ה"בית" שלו ביחד)

לא הכרחי אם אתה רוצה לעשות "כאילו".

איך לדעתך יהיה מעבר מים לתוך המנוע אם תשאיר את התרמוסטט ?

לא הבנתי את העניין עם האונו...

פורסם

שלום.

אני לא היתי שותף לשרשורים הקודמים.

חייבים לפרק את הטרמוסטט כי אים לא תפרק את הטרמוסטט לא תהיה זרימה של מים ותקבל את הכול בפנים:-P . הבנתה.

בברכה בני ל .

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לשמר - הכוונה היא שבאונו הטרמוסטט יושב בתוך "בית" כזה וצריך להוציא והחליף הכל ביחד, אני לא יודע אם אני מתאר/מבין את זה נכון כי אף פעם לא עשיתי, אך ככה הבנתי מהיינס וגם מאחד מהשרשורים כאן.

לבני - סלח לי על חוסר הבנתי במערכת הקירור, אך לא ממש הבנתי... אם תפתח את צינור עליון ותחתון של הרדיאטור ותשטוף - האם המים לא יעברו במערכת (ינקו אותה) ויצאו מהפתח התחתון? איך הטרמוסטט מתקשר לכאן...?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...