Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אז כמו שאתם רואים בכותרת...עד לאחרונה הייתי משתמש בכל שטיפה במגווירס WHEEL BRIGHTENER בדילול של 1:4 לג'אנטים.

חייב לציין שהחומר פועל כמו קסם! התזה קלה וממש רואים את הלכלוך יורד מהג'אנטים, אבל לא הכל וורוד...או שלא הכל מבריק בעצם (: עם הזמן, הלכה מתחילה להתקלף בג'אנטים, יש כאלה שרואים פחות ויש ג'אנטים שרואים עליהם יותר.

הבנתי שהחומר שאני משתמש בו לג'אנטים הוא חזק מדי בשביל הג'אנטים שלי והגיע הזמן לחפש תחליף.

מבחינתי יש כמה אופציות, רציתי להתייעץ עם בעלי הדיעה פה, לקבל המלצות (ואין לי ספק שאני אקבל הרבה המלצות מכל מיני סוגים) ולהחליט בעצמי מה הכי עדיף בשבילי.

אני צריך חומר שלא יהיה על בסיס חומצה ויהיה לו PH נייטרלי אבל יהיה טוב בהסרת משקעים, אין לי בעיה לעבוד מעט עם מברשות כי הרי בשביל זה קניתי אותן, על מנת להשתמש ולא שישארו יבשות.

אז האופציות מבחינתי הן כאלה:

-ראיתי סרטונים ביו טיוב שאנשים משתמשים ב APC של מגווירס (שיש לי אותו בבית) בדילולים שונים לניקוי הג'אנטים, האם זה רעיון טוב? ואם כן, מה הדילול המומלץ על מנת שלא יהיה אלים מדי?

-אופציה שניה היא הזמנה מ-CYC, שמבחינתי החומר שמושך אותי גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המותג הוא 3M WHEEL CLEANER.

עוד חומר שהוא אופציה לא רעה הוא Valet Pro - Dragons Breathשהוא מותג ידוע והחומר הוא נייטרלי מבחינת PH.

כל השאר לא ממש משכו את תשומת ליבי, אם אני טועה, תגידו.

-אופציה שלישית והכי נראית לי היא רכישה בארץ של מגווירס HOT RIMS, שמקבל ביקורות טובות פה והוא בטוח לשימוש לכל סוגי הג'אנטים.

בנוסף יש את IRON X שמגיע לארץ, ארצה להיות אחד הקונים פה. השאלה שלי לגביו היא האם הוא מסוגל להתמודד גם עם לכלוך שהוא אינו מתכתי?

עד כאן ההתלבטויות שלי, בנוסף כמובן אני שומר לעצמי את האופציה עד שאחליט בנושא, להשתמש בחומר לג'אנטים ECO של מישלן, שכבר אז טענתי שהוא חומר עדין ודורש מעט עבודת מברשת, אבל אם לא פוגע בג'אנטים אז לפחות כרגע הולך.

תודה רבה ומחכה להמלצות (:

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי ה-hot rims.

יש שלוש דרגות חוזק למוצר.

מה שנמכר בארץ הוא הבינוני.

שלושתם מבוססי חומצה, אך מקריאה באינטרנט הבנתי שהחומצה הפעילה בחומר שנמכר בארץ היא ממש מועטה.

השתמשתי בחומר הזה כבר 3 פעמים, מעדיף אותו ואת יכולת הניקוי שלו על הסונקס הקלאסי.

אפילו מעט יותר זול, והמוצר בעל נפח חומר גדול יותר.

טיפ קטן שיכול להועיל לך, לא משנה באיזה חומר תבחר:

אל תנקה עם חומר לשטיפת ג'אנטים על בסיס שבועי, אין צורך או טעם.

פעם בשלוש שטיפות זה מספיק, בשאר השטיפות מים סבון ומברשת יעשו את העבודה.

ועוד משהו דיי חשוב, תעבוד כל פעם על ג'אנט אחד, כלומר רסס את החומר, המתן 15 שניות, שטוף היטב (במידה ויש צורך במעבר עם מברשת אז הברש), ורק אז תעבור לג'אנט הבא.

יבטיח את הישרדות הלקה על הג'אנט שלך.

"יאללה בירי".

פורסם

ממליץ לך להשתמש ב apc של מאגס עושה עבודה מעולה , חוץ מזה בחומר שהשתמשת לפני זה , הוא מיועד לשטיפה חד פעמית כדי לנקות טוב טוב את הג׳נט שלא נוקה הרבה הרבה זמן .

Tim Korotkin

פורסם
לגבי ה-hot rims.

יש שלוש דרגות חוזק למוצר.

מה שנמכר בארץ הוא הבינוני.

שלושתם מבוססי חומצה, אך מקריאה באינטרנט הבנתי שהחומצה הפעילה בחומר שנמכר בארץ היא ממש מועטה.

השתמשתי בחומר הזה כבר 3 פעמים, מעדיף אותו ואת יכולת הניקוי שלו על הסונקס הקלאסי.

אפילו מעט יותר זול, והמוצר בעל נפח חומר גדול יותר.

טיפ קטן שיכול להועיל לך, לא משנה באיזה חומר תבחר:

אל תנקה עם חומר לשטיפת ג'אנטים על בסיס שבועי, אין צורך או טעם.

פעם בשלוש שטיפות זה מספיק, בשאר השטיפות מים סבון ומברשת יעשו את העבודה.

ועוד משהו דיי חשוב, תעבוד כל פעם על ג'אנט אחד, כלומר רסס את החומר, המתן 15 שניות, שטוף היטב (במידה ויש צורך במעבר עם מברשת אז הברש), ורק אז תעבור לג'אנט הבא.

יבטיח את הישרדות הלקה על הג'אנט שלך.

ואו, תודה רבה.

יש הרבה טיפים טובים בתגובה שלך...רשמתי לעצמי.

פורסם

למה כולם ממהרים לרכוש חומר ייעודי? שלעתים יהיה הרסני ומזיק, במיוחד אם לא עובדים נכון ולא שוטפים היטב את השאריות.

מה תדירות השטיפות שלך? במידה ומדובר בשטיפה שבועית אין לך בכלל מה להיות מוטרד לגבי חומר שכזה.

המים עם הסבון יורידו את רוב הלכלוך ללא שום בעיה תוסיף לזה מברשת כזו או אחרת והצלחת להוריד עוד קצת מהמשקעים ללא מאמץ.

כמו כן אתה צריך להפריד בין מוצר שמיועד לניקיון לבין מוצר שנלחם נגד חלקיקי מתכת בצורה ממוקדת. לרוב לא מדובר באותו המוצר ונדרשים 2 שונים עבור שתי המשימות. זאת אומרת יכול להיות שניקיון בעזרת הסונקס (דוג') יעלים הכל אבל ניקיון בעזרת חומר רגיל שלא נלחם במתכת יעלים 85% מהלכלוך מלבד כמה אזורים קטנים שהוא לא יצליח להוריד ואז תצטרך להביא את המוצר שמיועד עבור חלקיקי מתכת.

עבור חלקיקי המתכת למינהם : סונקס -בחירה מעולה, Iron-X- כנ"ל ( שני התצורות), Auto Finesse - Iron Out Contaminate Remover- לא אכזב אותי וסיפק תוצאות יפות, Valet Pro - Bilberry Wheel Cleaner - לא רע בכלל, יש יותר טובים, אבל העובדה שהוא נטול חומצה מוסיפה לו קרדיט רב.

עבור ניקיון לכלוך רגיל שהוא לא חלקיקי מתכת : מים עם סבון (אופציה 1), כל מוצר אחר שמיועד עבור כך, APC בדילול בנוני. מברשות שונות שמתאימות לצורת הג'אנט.

לאחרונה אני משתמש הרבה באיירון X המשחתי שעושה עבודה טובה לעניות דעתי, לאחר שטיפה עם מים וסבון אני לוקח פד לח, מיישם עליו משחת איירון X ועובר על האזורים הנגועים שלא ירדו עם הסבון, ממתין 2-5 דק' ומסיים בשטיפה כללית עם מים וסבון. הכל יורד בדר"כ, במיוחד אם מקפידים לנקות מדי שבוע.

הזדמנות טובה לציין שבהרבה חנויות בעולם ה-SONAX Full Effect Wheel Cleaner נמכר בתוספת חינמית של 50% על פי דרישת היצרן העולמי (חלק ממסע שיווקי נרחב) ורק אצלנו היבואן רדום, ולא רק הוא גם החנות העיקרית שמכרה אותו בעבר (אוטוסטור), מן הראוי שהם ידרשו מהיבואן את המוצר או לחלופין יגידו ללקוחות שלהם שהמוצר אזל ולא יחזור.

זה יהיה מצחיק אם אני אגלה שעכשיו הוא כן נמכר בחנות שלהם אבל אני אקח את הסיכון, בבדיקה האחרונה שבצעתי נאמר לי שהוא לא נמכר.

אם הפרוטה מצוייה בכסך תשקול לרכוש coating איכותי, תבצע פרוייקט של פירוק הג'אנטים, נקיון איכותי ואיטומם בעזרת ההגנה. ברגע שתעשה זאת תוכל לוותר על חומרי ניקיון רציניים ולהסתפק במים עם סבון, צינור גינה, מדי פעם מסיר חלקיקי מתכת.

עריכה: משהו נוסף ומועיל, ONR בצורת QD (עדיף עם מים פושרים) לפעמים סיפק תוצאות טובות יותר ממוצרים יעודיים לניקיון הג'אנט.

אין מה להפסיד פה שכן המוצר הזה הכי לא מזיק שבעולם והיכולות ניקוי שלו די מוכחות. הוא לא מזיק לכלום, לא לגימור, לא לצמיג ולא להגנה שיש על הג'אנט.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני בדיוק עומד לפני רכישה של הסונקס לניקוי ג'אנטים (full effect) הג'אנטים מלוכלכים מאוד ואני רוצה לפרק לנקות, IROM ואוטם.

האם מים וסבון בלבד יספיקו ? (אני בספק, במאזדה שהג'אנטים היו חדשים אך מלוכלכים היה צריך להפעיל הרבה כוח כדי לנקות אותם).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני שוטף אחת ל-3 שבועות ועד עכשיו הייתי משתמש קבוע של החומר של מגווירס.

כנראה שבאמת זה היה יותר מדי מרוכז או באופן כללי יותר מדי פעיל לג'אנטים שלי.

נראה לי שהמסקנה המתבקשת כרגע היא שאני אנסה להשתמש בחומרים שכבר יש לי יותר מאשר החומרים היעודיים לג'אנטים.

למקרה של לכלוך עיקש במיוחד אני אשתמש בחומר ייעודי עדין יחסית בצורה נקודתית.

פורסם
אני בדיוק עומד לפני רכישה של הסונקס לניקוי ג'אנטים (full effect) הג'אנטים מלוכלכים מאוד ואני רוצה לפרק לנקות, IROM ואוטם.

האם מים וסבון בלבד יספיקו ? (אני בספק, במאזדה שהג'אנטים היו חדשים אך מלוכלכים היה צריך להפעיל הרבה כוח כדי לנקות אותם).

אם הגנטים מעולם לא עברו ניקוי יסודי עדיף לנקות עם חומר יעודי לניקוי גלגלים על בסיס חומצה,כמו זה:http://www.detailedclean.co.uk/wheels-and-tyres/valet-pro-blue-gel-wheel-cleaner-1-litre-374

ואז כל הטינופת יורדת,ודי בקלות,ומה שיותר חשוב,הבסיס ליישום אוטם נקי ממשקעים,מה שקריטי לעמידות של האוטם.

בנוסף כדאי לעשות שטיפה עם חומר מפרק ברזל כמו IRONX ודומיו.

אל תשכח כמובן מברשת/ות ייעודית לגלגלים.

פורסם

חזר למלאי בארץ?

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

GUGY מהתגובה שלך אני מבין שכן, לעשות כמו שפירטתי זה טוב, נכון ?

Kenworth חזר למלאי בCYC + 50% ללא תשלום (אבל הוא יותר יקר מבארץ אז אני חושב שזה כן בתוספת תשלום).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

זה לא בתוספת, הוא תמיד היה יקר יותר בחול ולכן אני מייחל שהמלאי שלו יחזור במהרה.

(שמעת את זה יבואן סונקס? (אמביל... הרדומים :sleeping: )

פורסם

איזה אוטם אתה מתכוון ליישם?

קח בחשבון שהאוטם אמור להתמודד עם טמפרטורות גבוהות, שלא תעבוד לחינם.

"יאללה בירי".

פורסם

אני שוטף את הרכב פעם בשבוע, וטיפול מקיף לג'אנטים (עם חומר ייעודי) פעם בחודשיים.

מספיק לרסס מעט ONR עם מברשת ומטלית עדינה, והכל יורד כלא היה. בקרוב ארכוש גם אוטם לג'אנטים (של פור בוייז) וזה יקל על התהליך וימנע הדבקות של האבק לג'אנט. אומנם זה באיחור של כמה שנים טובות שלא השתמשתי בזה בעבר.

מי שמנקה את הג'אנטים עם חומצות למניהם בתדירות גבוה,יהיה ניתן להבחין על קצה המברשת אשר יש עליו "כיפת" גומי למניעת שריטות שהיא כבר קרועה ויבשה. זה מה שיכול לקרות לצינורות מאחורי הג'אנט.להיזהר.

וגם תכשירים שאין בהם חומצה וה PH ניטרלי,עדיין לא אומר שהם לא מזיקים.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...