Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי מאיתנו שנוסע אחה"צ צפונה בנתיבי איילון בוודאי מכיר את הגודש הפתאומי שנוצר במעבר סמוך למחלף קק"ל. בבת אחת המכוניות מאיטות עד כמעט לעצירה מוחלטת, גולשות באיטיות וכמה עשרות מטרים לאחר היציאה מהמחלף הקצב גובר שוב. הסיבה לכך היא, כמובן, כניסה בלתי מבוקרת של מכוניות בנתיב ההאצה לתוך הנתיב הימני של נתיבי איילון. המכוניות הנכנסות מתפרצות לנתיב ומאלצות האטה משמעותית (עד עצירה) של המכוניות בנתיב הימני. אלו כמובן עוברות לנתיב שמשמאל להן ומאיטות גם אותו, וכן הלאה.

האם לא עוד?

בזמן האחרון כשאני יורד מקק"ל לאיילון צפון אני מגלה שהולך ונבנה רמזור לקראת אמצע הירידה. היום שמתי לב שגם הוסיפו שילוט: "כאן מתבצע ניסוי בינלאומי לבקרת כניסה לדרך מהירה" (או משהו כזה).

לא התעצלתי ובדקתי אצלם באתר. למי שאין כוח לקרוא או לצפות בסרטונים: מדובר במערכת פשוטה המורכבת מרמזור וחיישנים כאשר הרמזור מאפשר מעבר של זוג מכוניות בלבד בכל רוטציה שלו, זאת כדי לבקר את כמות המכוניות שיורדות במחלף ונכנסות לדרך המהירה. זה נשמע כמו משהו שיכול לעבוד, ואני, שעובר שם לא מעט, בהחלט מתכוון לעקוב ולראות איך זה מתקדם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה חדשני כניסוי בינלאומי. יש את זה בארה"ב, אני זוכר לפחות רמזור אחד כזה שראיתי בנתיב השתלבות לאחד הכבישים הראשיים בלונג-אילנד. ככל שראיתי הוא מעביר רק מכונית אחת כל פעם (זה היה בהשתלבות של דרך שאינה סואנת במיוחד).

עוד עניין ספציפי לירידה מקקל לאיילון: למי שעולה מאילון לקקל יש אפשרות להמשיך ישר ברמזור, ובעיתות עומס רבים מנצלים את זה כדי לעלות לגשר, לעקוף את הפקק ולהמשיך ישר - מה שכמובן מגביר את הפקק עוד יותר בגלל התופעה שציינת. ייתכן שמטרת הרמזור היא פשוט להרתיע נהגים מלעשות את זה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה לא הפיתרון לדעתי.

בישראל יש בעיה חמורה בכל הקשור להבנה בסיסית בתעבורה, הן מבחינת המדינה והן מבחינת הנהגים.

יש שיטה הגיונית מאוד שעובדת יפה עוד יותר באירופה וכך היא פועלת:

לא צריך רמזורים ולא כלום.

נתיב האצה כמו שמו נועד עבור אלה שמנסים להשתלב בתנועה ומאפשר להם להאיץ למהירות התנועה כדי להשתלב בה. אבל ישנה בעיה: אלו הבאים מנתיב ההאצה מימין לכביש, מתמזגים לא במקביל לרוב אלא באלכסון לכביש המהיר מה שיוצר בעיה של שדה ראיה לאחור, כי אם תבחנו את זה, תראו שללא סיבוב הראש לגמרי לאחור ושמאלה, שום מראה לא תוכל להראות לכם מה קורה בכביש אליו אתם משתלבים, וכל זה כאשר אתם נמצאים בתהליך של האצה כשלפניכם לרוב יש עוד כלי רכב שלא כדאי לאבד עמם קשר עין.

אז מה עושים?

פשוט מאוד. מפנים את זכות הקדימה דווקא לאלו המנסים להשתלב, הרי אלה שנוסעים על הכביש המהיר אלו הם השולטים בכביש ולהם יש את מרב שדה הראיה. הם יכולים להאט רק מעט ובעיקר לאפשר השתלבות חופשית לאלו שבאים מימין ובזה נגמר הסיפור.

רוני, הרי ההאטה עד כדי עצירה וה"חוצפנים" שמנסים להשתלב מימין, אלו הגורמים לפקקי התנועה. אם רק תתנו להם להשתלב בבטחה ובקלות ואם אלו המנסים להשתלב באמת יאיצו למהירות התנועה, תיעלם לגמרי בעיית הפקקים כתוצאה מהשתלבות.

תחשבו על זה לרגע.

פורסם

קובי, אתה צודק. אבל בתוך עמנו אנו חיים... אי אפשר לשנות מנהגים של נהגים בין לילה, ואף אחד לא יתחיל לתת זכות קדימה לנכנסים לדרך מהירה. לכן, אני חושב שפתרון כזה יכול להיות הולם בהחלט, אם ינוהל בצורה נכונה. הבעיה, כי שאפשר לראות בסרטון, היא שהכניסה לדרך המהירה מקק"ל היא לאחר רמזור הפונה שמאלה. הרמזור מעביר כמה עשרות מכוניות בבת אחת וכולן מנסות להשתלב. כל אחת מאיטה את התנועה מעט - עד שעוצרים כמעט לגמרי. אם תכנסנה שתי מכוניות בזמנים קצובים, כל מספר שניות, ההאטה תהיה מינימלית ולא תיערם ותיבנה עוד ועוד. כל זה בתיאוריה, כמובן. בתקווה שזה גם יעבוד...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אל תשכח שאלה שבאים ממזרח יורדים לאיילון ללא ניתוב של רמזור (כרגע).

אני בספק אם הרמזור יעזור. ויסות המכוניות בקק"ל יגרום לעומס בקק"ל עצמה, על הגשר. אלא אם כן המטרה היא לקחת את אתה כמות מכוניות שעוברת בדקה כיום, ולהעביר אותה באותה דקה רק בטפטוף קבוע, ולא בפולסים מרוכזים של הרמזור על גשר קק"ל.

חוץ מזה ההשתלבות הספציפית הזו לוקה במקצת מכיוון שבקטע האחרון של השילוב, זה שאמור להיות ממש הדרגתי ואיטי, עשוי מהיר מידי.

ההשתלבות הגרועה ביותר בארץ - (Hang the engineer) היא גם בקק"ל, לכיוון צפון, לדרך נמיר. גם שם נוסעים במהירויות דומות לאיילון, רק שאתה משתלב בזוית שכמו שאמר מישהו , מחייבת סיבוב של הראש 135 מעלות שמאלה כדי לראות את התנועה (במראה תראה רק את עצמך). גם מי שסובב את הראש תוך כדי האצה ל 80-90 קמ"ש, מסתכן כי הוא במסלול השתלבות צר עם אבני שפה שיפוצצו את צמיגיו על כל סטיה מהמסלול, וגם אם אין לו בעיה להסתכל אחורה ולנסוע קדימה, הוא כמעט לא יראה כלום כי יש שיחים או גדר שנמצאים בין המסלול השתלבות לדרך נמיר. כמובן שברגע שנגמרים השיחים ואפשר סוף סוף לראות, אתה מוצא את עצמך כבר על דרך נמיר בזוית השתלבות חזקה. אם יצא לך טוב ועפת לתוך רווח בין מכוניות - מעולה. אם לא - ...

איך שנראה לי, מבחינה בטיחותית אולי כבר עדיף לשים שלט עצור בסוף ההשתלבות, ואז לעצור, לחכות שכל התנועה שטסה בדרך נמיר תעבור (מתוזמנת רמזור) ולהתחיל להשתלב ממהירות אפס.

דבר נוסף מעצבן באיילון, שהוא לא מתפקד ככביש ראשי של מדינת ישראל אלא ככביש לאנשים שגרים ועובדים בגוש דן. אם אני גר בנתניה ונוסע לירושלים בבוקר, למה אני צריך לעמוד חצי שעה בפקקים לתל אביב??? כמה זמן מתבזבז למשק הישראלי ? כמה זיהום אוויר ?

למה שהפקקים ביציאות מאיילון לתל אביב יהיו כלכך ארוכים שהם נשפכים חזרה לתוך איילון וסותמים גם את מי שנוסע על איילון כדי להמשיך עד סופו מבלי לעלות לתל אביב?

לא יכלו להפריד את המסלול השמאלי ביותר משאר הנתיבים כך שישמש רק לרכבים חולפים ללא אפשרות לרדת ימינה ולצאת ביציאות?

פורסם

היומרה כאילו זה ניסיון בין-לאומי היא טיפשית. מערכות כאלו קיימות בארה"ב במקומות רבים - ולעניינו של נושא הן מאכן עוזרות (אם באמת נשמעים להן)

פורסם

עמישראל לא יודע להישתלב. (נקודה)...

לא משנה מה, ולא משנה איך, לישראלי הממצוע, ולא משנה עד כמה הוא אינטילגנט (או לא) קשה להעריך מהירות, קשה להעריך "מה יקרה בעוד שניה" וכו'...

כשמישהו מנסה להישתלב זה שנוסע בנתיב ה"ראשי" לא יאט (חלילה), זה שמנסה להישתלב, לא יאיץ למהירות של התנועה (חלילה), הוא ינסה להיתגלגל עד סוף נתיב ההאצה, ואז "ישתלב" בערך כמו שהכלב שלי "מישתלב" כשמגיעים הרבה אורחים... הוא פשוט דוחף את האף שלו בין כולם...

ככה אנחנו ניראים, בגלל זה יש פקקים, ובגלל זה יש עומסים. אם אנשים היו יודעים להישתלב נכון, לא היו פקקים...

שים רמזור ביציאה של המחלף, תמיד יהיו שם כאילו שלא יבנו איך להישתלב, יתקעו בנתיב האצה בלי להאיץ, ידחפו ולא ישתלבו נכון. המיבנה של הנתיב הזה הוא שגוי מההתחלה. הוא יוצר "טראומה" נקודתית ולר וגב' ישראלי קשה להיתמודד עם טראומות על הכביש, אז הם עוצרים להיתיפח קימעה... :neutral:

בנוסף, יש את ה"חכמים" שמישתמשים בנתיב ההאצה כדי "לקצר את הפקק". את אילו הייתי שורף בתוך האוטו שלהם, אחרי הרביעי, אני מאמין שאנים יפסיקו... ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

זה יגרום לבעיה חמורה בשדרות קק"ל ממערב למזרח.

כבר עכשיו יש עומס כבד בשעות אחר הצהרים בשדרות קק"ל בכוון מזרח בקטע שבין רחוב חיים לבנון למחלף קק"ל.

עצירה של הירידה לאיילון צפון תפקק את הנתיבים לפניה שמאלה על הגשר, ובעקבות כך יווצר עומס בכל שדרות קק"ל. אלה שירצו לחצות את צומת קק"ל-לבנון ממערב לא יוכלו להכנס מכיוון שהבאים מכוון האוניברסיטה ומשתלבים ללא רמזור יסתמו את היציאה לחלוטין.

הבעיה במחלף קק"ל נובעת בין השאר שרוב הנוסעים באיילון צפון יוצאים במחלף גלילות, ואלו היורדים לאיילון מקק"ל וממשיכים להרצליה צריכים לחצות שני נתיבים עמוסים כדי להגיע לנתיבים המובילים לשם, וכל זאת ברחק הקצר שבין מחלפי קק"ל וגלילות.

יכול להיות שאם היו מפצלים את הירידה לאיילון כך שהנוסעים להרצליה היו יורדים לנתיבים השמאליים דרך גשר, הבעיה היתה נפתרת.

עד הפקק הבא...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

נהג רגוע - נתיבי איילון מיועדת להיות דרך פרברית לשימוש תושבי ועובדי ת"א בעיקר.

יש דרכים חלופיות למי שאין לו צורך להגיע ליציאות בלב ת"א, כמו כביש גהה (מס' 4) וכביש 6.

אם אתה גר בנתניה ועובד בירושלים, כביש 6 תפור עליך והחסכון בזמן דלק בלאי ועצבים שווה פי כמה מעלות האגרה.

ולגבי ההשתלבות לדרך נמיר צפון - כל מילה בסלע.

הפניה הזו בנויה כאילו מדובר בכביש שכונתי שאפשר להאיט בו למהירות של הילוך ראשון ואז להשתלב בניחותא בתנועה רגועה.

בפועל כמובן התנועה בדרך נמיר זורמת במהירות גבוהה (מותר 80... בפועל 90-100) והיה ראוי לסלול שם נתיב האצה ראוי לשמו באורך שיספיק להאיץ למהירות התנועה במקביל לכביש הראשי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הכל מתחיל ונגבר בזה שאנשים פה לא יודעים השתלבות בתנועה מה היא.

נהגים בדרך המהירה מאטים על מנת לתת לאנשים להשתלב ומאטים בכך את התנועה.

נהגים המשתלבים בדרך מהירה לא יודעים לתכנן את התאוצה כך שישתלבו במינימום הפרעה.

בכיכרות בעלות יותר מנתיב אחד אנשים מאבדים את הידיים והרגליים.

בכיכרות בעלות נתיב אחד לא יודעים למי לתת זכות קדימה, וכו' וכו'.

הדברים הללו לא נאכפים, לא נלמדים, ולא נבחנים בטסט.

אומת חאפרים וחפיף.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בכיכרות בעלי נתיב אחד המצב עוד סביר. (כל עוד נהג מונית לא החליט לעצור באמצע הכיכר)

שימוש נכון בנתיבי האצה - אכן יש אנשים שלא מכירים את הנושא הזה כמו שצריך וזה אפילו לא נבדק בחלק משמעותי מהטסטים. כן - יש טסטים שלא יוצאים לכביש בינעירוני/מהיר בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בקשר לנתיבי האצה, בנתניה יש מחלף חדש, עם נתיב האצה באורך של כביש 6 בערך, אפשר להגיע לכביש החוף גם על 200 קמ"ש אם מאוד מתאמצים, אבל כמובן שאם מישהו מגיע שם ל40-50 קמ"ש המצב טוב

• תוכן חדש...