Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו זה רשמי - נוקיה חוברת למייקרוסופט כדי להתחיל לייצר סמארטפונים עם מערכת הפעלה Windows Phone 7.

http://conversations.nokia.com/2011/02/11/open-letter-from-ceo-stephen-elop-nokia-and-ceo-steve-ballmer-microsoft/

אומנם זה עוד לא הסוף של סימביאן ומיגו, אבל הולך להיות קיצוץ משמעותי במחלקות שמתעסקות בהן, ומכשירי מיינסטרים והיי אנד של נוקיה יעבדו על וינפון7.

מה דעתכם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נותן סיכוי לשתי החברות - מה שכמעט ולא היה להם עד עכשיו. אם נוקיה החליטו ללכת על צעד כזה הרי הם הבינו שMEEGO לא תהיה במצב תחרותי השנה ואם גם השנה היו מספיקים להוציא רק מכשיר אחד בינוני - היו סוגרים את כל הבסטה.

המפסידים הגדולים ממהלך הם blackberry ו- webos שהתחרות עבורת נהיה בלתי אפשרית. וגם מאות מהנדסים בפינלנד שיצטרכו לחפש עבודה חדשה...

פורסם

אני לא אוהב את נוקייה ומתעב את ווינדוס, במיוחד לטלפונים, אחרי "חוויית" שימוש.

אם עד עכשיו עוד היה סיכוי שאגע בנוקייה עם מקל, גם זה הלך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קופי פייסט ממה שכתבתי בפורום אחר:

אם נוקיה היו יוצאים עם C7/n8/e7 לא עכשיו, אלא בשנת 2008-09, ז"א מיד אחרי ה5800 (או מיד אחרי יציאת האייפון לשוק היו משקיעים את הטריליוני דולרים שהרוויחו על N95 ושות', כדי לחנוק את האייפון בחיתוליו) היו מתחילים לעבוד על הn8, ולא היו עסוקים בלהוציא לשוק גירסאות משופרות (n97, N97 מיני, C6-00, X6) ומשונמכות (5230 וכו') ל5800 שהוא אומנם מכשיר מעולה, אבל הספיק להתיישן עוד לפני שיצא לשוק.

אז אם הn8 היה יוצא לשוק כבר בשנת 2009 (אם Htc יכולים להוציא דגמים חדשים לשוק במהירות כזו, למה נוקיה לא?), או שהיו אפילו חוברים כבר אז לחברת תוכנה אחרת, אולי לא היו מגיעים למצב הזה.

אבל היי, הם עדיין לא במצב של מוטורולה, אז יש תקווה.

מוטורולה חיים סביב המעגל הבא:

א) מצב של כמעט פשיטת רגל (אחרי השקעה כספית אדירה, והכישלון שלה (אירידיום), המצב שבו הם היו לפני הוצאת V3 Razr)

ב) הברקה במקרה (v3), והצלחה שיווקית אדירה.

ג) סחיטה של כל דבר אפשרי מהלהיט (rokr, Rizr, Slvr, בקיצור כמעט של מוטורולה שיש 4 אותיות בדגם שלה)

ד) ניצול מומנטום לפיתוח פלטפורמה חדשה (ming, Razr2, בקיצור טלפונים מבוססי לינוקס שלהם), ללא הצלחה.

ה) ניסוי ותהייה (כאן הם ניסו להוציא מכשירים על סימביאן Uiq וwm). חוסר הצלחה גם כאן.

ו) עקב כל זה מצב של כמעט פשיטת רגל.

ה) עקב המצב הזה אין להם כסף להוציא מערכת הפעלה עצמאית, או אפילו לקנות אחת קיימת. לכן הם מוציאים מכשיר עם אנדרואיד חינמית ופתוחה, שלפתע מתגלה כהצלחה שיווקית (דרויד/מיילסטון).

ו) וחוזר חלילה, עכשיו הם עוד פעם מנסים לסחוט כל מה שאפשר מהמיילסטון (אם תיכנסו לאתר מוטורולה אמריקאי, תראו שם עשרות נגזרות כאלה או אחרות של הדרויד/מיילסטון)

ז) המצב שבו הם עכשיו - ניסוי ותהייה. רק אני רואה לאן זה מוביל?

בקיצור, זה שנוקיה קיבלו שכל, זה טוב. כמובן שחבל שהם בחרו מערכת הפעלה עם מוניטין לא פחות, אם לא יותר, גרוע מסימביאן. אבל עדיין, נוקיה ומייקרוסופט אפילו שהם אנדרדוגים בתחום, שניהם באים מתחומים אחרים שבהם המעמד שלהם בלתי מעורער (נוקיה בייצור טלפונים פשוטים, ומייקרוסופט עם מערכות הפעלה למחשב Pc). מאוד יכול להיות גם שהמהלך הזה היה כבר ידוע מראש (הרי לפני כשנה נוקיה הוציאו מחשב נייד בשם 3g Booklet, שמערכת ההפעלה שלו הייתה איך לא, חלונות 7), ונוקיה עם Ms כל הזמן הזה עבדו בסתר על מכשיר שיוצג בתערוכת Wmc הקרובה, שיהיה אותו הnokia Windows Phone.

ואותם המכתבים של סטפן אלופ היו למען יצירת דרמה.

עריכה:

מה אמרתי?

http://www.engadget.com/2011/02/11/exclusive-nokias-windows-phone-7-concept-revealed/

11x0211nokiaconcept.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

משני תרנגולי הודו לא יצה נשר. עתידה של מיקרוקיה להיות עוד שחקן בינוני ואולי אפילו להמכר. אימפריה דועכת.

פורסם

הנתונים מדברים בעד עצמם - לכו תחפשו באחד הדוכנים IPHONE למכירה. פשוט אין, הכל אזל.

זאת הצלחה.

המכשיר הזה נמכר כמו לחמניות חמות, לא מספיקים להביא כמויות שיעמדו בדרישות השוק.

אם לניופאן היה קצת קצת שכל הם היו יכולים לתת פייט טוב עם ה-HTC. אבל אין להם, אז בינתיים ה-IPHONE שובר עוד ועוד שיאים.

פורסם

יש פה שילוב של איכות שיחה ופונקציונאליות טלפון מצוינת מצד נוקיה (הכי טובות בשוק ללא עוררין) ושל חברת MICROSOFT שתתרום מהידע שלה בנוגע למערכות הפעלה.

היתרון הכי גדול פה הוא במידה והטלפונים האלו יתפסו נתח שוק רחב, האפליקציות יצאו ויפותחו תוך שניות.

סביבת הפיתוח שם היא למיטב ידיעתי .NET CF מה שאומר פיתוח בשניות.

הכי חשוב, יש פה את השילוב הכוחני והדורסני של שתי חברות הענק האלו. הם ידחפו את הטלפון הזה בכח וכנראה כולנו נמצא את עצמו קונים אותו במבצע כזה או אחר.

נקווה לראות טלפונים באמת טובים ולא כאלו שיוצאים שנה אחרי שכולם הקדימו אותם.

פורסם

בתור מישהו שמאוד מעורב בסצינת הפלטפורמות הסלולריות, אני חושב שבסה"כ נוקיה עשו מהלך נכון, אמנם הוא בא באיחור רציני אבל היה ברור לכולם שסימביאן פשוט לא יכולה להתחרות עם הפלטפורמות מהדור החדש.

ווינדוס פון אמנם עוד לא נמצאת בחוד החנית, אבל בהחלט יש ממה לצפות מהחברה ויהיה מעניין לראות לאן ההתרחבות הזו תוביל.

בינתיים המצב מכתיב שעדיין שאר היצרניות מלבד אפל נמצאות במצב מאוד בעייתי, אף אחת לא מצליחה להוציא את אותם רווחים\כספים נלווים שהמשתמשים מוציאים לאחר רכישת המכשיר כמו באייפון והחוויה הכללית עוד לא מצליחה להיות מוגמרת באותה רמה, האנדרויד עושה צעדים ענקיים קדימה מבחינת חווית המשתמש שהיום קרובה מאוד לאפל, אבל פשוט נכשלת שוב ושוב להוכיח שיש לה את הערך המוסף שגורם ללקוחות לשבת ולקנות תוספים לאורך זמן.

אני מקווה שהמהלך הזה יצליח לגרום למיקרוסופט להתרומם ולנתב את הכסף במקומות הנכונים, כי בהחלט יש לה את הערך המוסף להציע ללקוחות היא פשוט עוד לא הצליחה לייצב את המותג נכון מול הלקוח הסופי, הם במצב שהם כל הזמן עושים את החשיבה שלהם וחושבים שהם יודעים מה נכון ללקוח (ראו ערך הטלפונים שלהם שנמכרו בערך שבועיים לפני שהפרוייקט נסגר) ואז מבינים שהלקוח צריך פלטפורמה מספיק חזקה כדי להרחיב אותה בהתאם למה שהוא רוצה ולא מה שהם חשבו לנכון עבורו.

אבי.

פורסם
הכי חשוב, יש פה את השילוב הכוחני והדורסני של שתי חברות הענק האלו. הם ידחפו את הטלפון הזה בכח וכנראה כולנו נמצא את עצמו קונים אותו במבצע כזה או אחר.

א) אותי הם כנראה איבדו בתור לקוח, וחבל, כי אני מאוד אוהב את הC7 שיש לי עכשיו.

ב)Buy iPhone to impress chicks, or buy Android to impress geeks. הגאונות של השיווק של אפל היא בזה שהם לא מוכרים טלפונים ומחשבים. הם מוכרים סגנון חיים. גם גוגל הדביקו למערכת ההפעלה שלהם את הסטיגמה של "הסמארטפון לאדם החושב". המיקרוקיה (או הנוקרוסופט) צריכים לאמץ תדמית מסויימת כדי לבנות לעצמם צבא של מעריצים, והמכירות יבואו. כוחניות ודורסנות לא תעבוד כאן, הם ניכנסים לשוק רווי.

הלקוח צריך פלטפורמה מספיק חזקה כדי להרחיב אותה בהתאם למה שהוא רוצה ולא מה שהם חשבו לנכון עבורו.

דווקא במקרה של אפל הגישה של "אנחנו נחליט מה טוב עבורך, אתה רק תשלם" עובדת מצויין.

פורסם

יש לי הרגשה בכלל שהמנכ"ל החדש של נוקיה היה בגדר גיס חמישי שנשלח כדי שזה יקרה.

אבל אני גם חייב לציין שסימביאן מתה כבר לפני שנתיים וכל ^2,^3 וכדומה היא כמו וינדווס 6.5, 6,5,3 וכדומה. כלומר אותה גברת בשינוי אדרת.

פורסם

זה הסוף של נוקיה.

יקח עוד כמה שנים אבל אין עתיד לחברה של חומרה בלבד שמכוונת לשוק הבינוני. בקצה התחתון של השוק, היצרנים הסינים משתפרים וימכרו מכשירים סבירים במחיר מצחיק. בקצה העליון יהיו חברות שנותנות לצרכן מותג כמו אפל. ככל שהזמן עובר החלק שנשאר לשוק הבינוני הולך ומצטמצם.

הרבה מנכ"לים לא יודעים מה באמת הבעיה שעליהם לפתור, וגם המנכ"ל החדש של נוקיה נראה כזה. הבעיה המרכזית של נוקיה היא תוכנות שלא עומדות בציפיות - גם מערכת הפעלה וגם אפליקציות. הדרך לפתור היא להקשיב לקהל הרחב ולדחוף ולעודד מפתחים עצמאים, כי כנראה תכנתי נוקיה הם לא מספיק טובים. נוקיה צריכים לטפח את הנכס האמיתי שלהם - סימביאן. עדיין לא מאוחר להוסיף תכונות בהדרגה ולכבוש נתח גדול מהשוק.

המחשבים האישים עברו תהליך דומה. בתחילה כל יצרן יצר גם חומרה וגם מערכת הפעלה. לאחר מס' שלבים נשארה "דוס" הפחות טובה מביניהם כמערכת הפעלה הנפוצה. אח"כ הופיעה מערכת חלונות שהתבססה על "דוס" ואח"כ חלונות ללא דוס.

ביל גייטס , על כל מגרעותיו, חי את מערכת ההפעלה וניהל את ההתקדמות הזו . הוא טעה בגדול מדי פעם וגדולתו בכך שהיה מוכן להודות בטעויות.

המנכ"ל של נוקיה לא מבין במערכות הפעלה ובתוכנה. הוא מנכ"ל "מקצועי" וזו גם נקודת התורפה שלו. כשיפטרו אותו בעוד כמה שנים הוא יצא עם חבילה כספית גדולה.

חבל.

יהודה

• תוכן חדש...