Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שיטוט כאן בפורום לא הצלחתי למצוא חוות דעת מוגדרת על מותגים של נוזל קירור לרכב.

אני צריך לקנות מים לרכב (אופל קורסה B) אבל אני לא יודע איזה סוג מומלץ לרכב הזה, ובאופן כללי, איזה מותג כדאי לקנות וממה כדאי להתרחק?

בהנחה שהמים הזולים והאנונימיים שמוכרים בסופרים לא כל כך איכותיים.

פורסם

ממליץ על פרסטון בבקבוק האפור (אורך חיים גדול מיועד בעיקר לאמריקאים), נוזל בצבע כתום, או פרסטון בבקבוק הצהוב, נוזל בצבע ירוק.

עולים 50-70 שקל בחנויות חלפים ואוטו דיפו.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
ממליץ על פרסטון בבקבוק האפור (אורך חיים גדול מיועד בעיקר לאמריקאים), נוזל בצבע כתום, או פרסטון בבקבוק הצהוב, נוזל בצבע ירוק.

עולים 50-70 שקל בחנויות חלפים ואוטו דיפו.

כל ההבדל בין האריזה הצהובה לאפורה הוא באורך החיים של המיים? לאוטו שמתאימים לו המים שבבקבוק האפור יתאימו גם המים שבבקבוק הצהוב?

פורסם

לא רק, האריזה האפורה מכיל תוסף DEX COOL מיוחד לרכבי GM.

המיכל האפור רשום להחליף כל 5 שנים או 150 אלף מייל בערך.

על המיכל הצהוב רשום כי הוא מתאים לכל הרכבים וכל הדגמים.

ציטוט מהאתר של פרסטון:

"Formulated for use in all GM® vehicles that require DEX-COOL® coolant with the featured factory-fill blend used by major auto manufacturers. 50% anti-freeze concentrate for temperature and corrosion protection. 50% water for vital heat transfer. DEX-COOL and GM are registered trademarks of General Motors Corporation."

prestoneAntiCool1.jpg

הבקבוק הצהוב:

"Prestone® 50/50 Ready-to-use Prediluted Extended Life

Antifreeze/ Coolant features a blend of 50% antifreeze/coolant for temperature and corrosion protection and 50% demineralized water

for heat transfer protection."

prestoneAntiCool4.jpg

קישור לאתר.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

שים לב שהפרסטון בבקבוק הצהוב שנמכר באוטודיפו הוא לא הפרסטון ששמו פה בתמונה בתגובה מעליי.

באוטודיפו הפרסטון באריזה הצהובה הם מים ירוקים בדילול של 33 אחוז שלא מתאימים לרכב שלך, מה שמתאים לך זאת רק האריזה האפורה.

אני יכול להמליץ לך על מותג PEAK, שהם איכותיים. אתה יכול למצוא אותם באוטודיפו ומה שמתאים לך זאת האריזה בצבע זהב, שהם אלה שמתאימים לך (50/50). עלותם באוטודיפו 80 ש"ח.

פורסם

אין יותר טוב מאשר הנוזל קירור המומלץ ע"י היצרן, כך שאם חשקה נפשך בנוזל קירור ממותג, גש למוסך מורשה ורכוש נוזל קירור מקורי בלבד.

פורסם
אין יותר טוב מאשר הנוזל קירור המומלץ ע"י היצרן, כך שאם חשקה נפשך בנוזל קירור ממותג, גש למוסך מורשה ורכוש נוזל קירור מקורי בלבד.

אני רוצה להבין יותר לעומק את הקביעה הזו.

אנא נמק ופרט על סמך תאוריה מבוססת.

פורסם
אני רוצה להבין יותר לעומק את הקביעה הזו.

אנא נמק ופרט על סמך תאוריה מבוססת.

כול ייצרן רכב גדול נוהג לפנות לחברה חיצונית לשם פיתוח וייצור נוזל קירור ייעודי המתאים למערכת הקירור של הרכב כאשר נלקחים בחשבון הפרמטרים הבאים: החומרים שממנו עשוי המנוע (אלומיניום/יצקת ברזל וסגסגות שונות), צנרת, משאבת מים, רדיאטור...וטמפ' עבודה של המנוע.

בדגמים מסויימים של הייצרן VAG טמפ' נוזל הקירור נשמרת בתחום של 95-110 מעלות צלזיוס בכדי לשמור על ביצועי המנוע והפחתת פליטת מזהמים לסביבה.לפי דעתי, נוזל קירור אוניברסלי לא יישמור על תכונותיו בטמפ' קבועה של 110 מעלות צלזיוס.

הייצרן VAG מפתח בעזרת חברות חיצוניות נוזל קירור חדש כול 6-8 שנים בכדי להפחית את בלאי מערכת הקירור והמנוע וגם נוזל קירור שאין צורך להחליפו כלל וכך הם תורמים גם להפחתה של זיהום הסביבה.

כאשר אתה רוכש נוזל קירור אוניברסלי אתה למעשה מתפשר על תכונות מסויימות שקיימות בנוזל קירור מקורי כגון הגנה בפני קרוזיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

שאילתא זו ניתן לפתור בנקלה על-ידי בדיקה באתר של הייצרן BASF אשר מייצר עבור קונצרן VAG את הנוזל המקורי ומספק טבלה אשר בה מצויין לאיזה רכבים ושנתון מתאים הנוזל הקירור G12++.

מבדיקה שביצעתי מצאתי שנוזל הקירור G12++ מתאים מבחינת המפרט הטכני למפרט (הדל) של הייצרן טויוטה.

פורסם

מרק, האם הנוזל קירור הבא מתאים פחות לרכבי VAG וטויוטה לדוגמה?

http://www.peakauto.com/peak_global_lifetime.html

לפי המפרט שלו מתאים ל:

ANFOR 15-601

BS 6580 (British Standard)

Chrysler MS7170

Chrysler MS9769

Ford ESE-M97B44-A

Ford WSS-M97B44-D

Ford WSS-M97B51-A1

FVV HEFT R443 (Germany)

GM 1825M

GM 6277M (DEX-COOL® Spec)

JASO M325 (Japan)

JIS K 2234 (Japan)

SAE J1034

Mercedes Benz DBL 77

פורסם

צר אבל אינני יודע האם הנוזל הקירור בקישור שצירפת תואם למפרטי נוזל הקירור של טויוטה הנקרא Toyota Super Long Life Coolant פשוט בצע השוואה של המפרט בקישור לדרישות של טויוטה המפורטות בהמשך.

שים לב להדגשה בכחול שסימנתי עבורך.

Coolant type:

Toyota Super Long Life Coolant” is

used in your Toyota vehicle at factory

fill. In order to avoid technical problems,

only use “Toyota Super Long Life Coolant”

or similar high quality ethylene glycol

based non−silicate, non−amine, non−

nitrite, and non−borate coolant with

long−life hybrid organic acid technology.

(Coolant with long−life hybrid organic

acid technology is a combination of low

phosphates and organic acids.)

• תוכן חדש...