Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,אני קראתי כבר איזה 5 שירשורים של נוזל קירור לגולף ומהילה במים.יש שאומרים מים מזוקקים ונוזל קירור.יש שאומרים מי ברז ונוזל קירור,אני כבר התבלבלתי לגמריי.

ממה שהבתי שמרק כתב זה 50 אחוז מי ברז,50 אחוז מי קירור.אם אני מרוקן לגמרי את המיכל מה התכולה שלו?

ליטר? או 2 ליטר?תודה לעונים

הרכב הוא גולף 1999 דור 4.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא צריך לרוקן רק את מיכל העדפים, אתה צריך לפתוח במקום המיועד(לא ציינת את הרכב ולכן אני לא יכול להמשיך מכאן) ולרוקן את כל המים שיש במערכת הקירור.

לאחר מכן יש למלא בנוזל קירור ביחס 1:1(ליטר מים מהברז, ליטר נוזל קירור).

כמה תצטרך? שאלה טובה, בכל רכב זה אחרת.

תציין את הרכב שלך, על מנת שיוכלו לעזור לך.

קובי

פורסם

תכולת נוזל הקירור במערכת הקירור ברכב שלך היא 5 ליטר +/- 0.5 ליטר תלוי ברמת האיבזור של הרכב.

קנה 2 מיכלים של 1.5 ליטר כול אחד של נוזל קירור מקורי בלבד G12+ או G12++.

איזה כייף לי :)

פורסם

מאיפה אפשר להשיג מיכל של 3 ליטר?ראיתי מישהו שפרסם פה לא מזמן ושכחתי איפה השירשור.

אז אם התכולה היא 5 ליטר אני צריך למלא 2.5 ליטר נוזל קירור G12

ו 2.5 ליטר מי ברז??

ורמת הגימור היא קומפורטליין,בקרת אקלים משענת יד וכו.

ואיפה מוכרים ליטר וחצי? תודה.

ערכתי חיפוש ומצאתי את ברנקביץ' את לונדנר בנפח בחולון, האם הנוזל שם מקורי ומקביל לנוזל של החברה?? תודה רבה.

פורסם

נוזל קירור מקורי עם סמל VW לא מגיע במיכלים של 3 ליטר. מה שראית זה נוזל קירור מוכן של חברה שמייצרת נוזל תואם למקורי.

נוזל קירור מקורי תוכל לרכוש במוסכי רשת צ'מפיון או אצל הפרסי בת"א.

פורסם

אני מעדיף לרכוש אצל הפרסי בתא,כי אני צריך 3 ליטר,ואני בטוח שהוא זול משמעותית מהחברה.

מה טלפון שלו והכתובת?

והאם מרק אני צריך למלא 2.5 ליטר נוזל קירור מקורי,ו 2.5 ליטר מהברז?

תודה רבה רבה על התשובות והעזרה:)

פורסם
אני מעדיף לרכוש אצל הפרסי בתא,כי אני צריך 3 ליטר,ואני בטוח שהוא זול משמעותית מהחברה. - תתמקח איתו על המחיר (לא תמיד יש לו במלאי) במקרה שאין לו במלאי קפוץ למוסך רון מרחק של 1135 מטר מהפרסי.

מה טלפון שלו והכתובת? -

פרוחזאד | חלקי חילוף לרכב

יצחק שדה 23 תל אביב

והאם מרק אני צריך למלא 2.5 ליטר נוזל קירור מקורי,ו 2.5 ליטר מהברז?- כן

תודה רבה רבה על התשובות והעזרה:)

בהצלחה.

פורסם

בהמשך לשאלה,כיצד אני מרוקן את כל מיכל של הנוזל קירור?כלומר את כל 5 הליטרים?

ומהם הפעלות שאני מבצע אחכ? פשוט אחריי הריקון,שם 2.5 ליטר מים של ברז ו 2.5 ליטר נוזל קירור? ועוד שאלה קטנה, לאחר שאקנה את נוזל הקירור המקורי,אני פשוט אמלא בבקבוק ליטר וחצי חצי מים מהברז וחצי מים G12,כפול 3 בקבוקים? ובעוד בקבוק של ליטר חצי וחצי?

אם שפשוט אפשר לשים 2.5 נוזל קירור ישירות למערכת ולאחר מכן 2.5 ליטר מים ישירות למערכת?

סליחה על ריבוי השאלות ושוב תודה לכולם!

תודה רבה לכל העוזרים:)

פורסם

צחי,עם כל הכבוד מומחים יותר ממני וממך הביאו לי כבר את התשובה,אני רק רוצה לדעת איך לנקז את המים ואת השאלות ששאלתי,תודה.

פורסם
צחי,עם כל הכבוד מומחים יותר ממני וממך הביאו לי כבר את התשובה,אני רק רוצה לדעת איך לנקז את המים ואת השאלות ששאלתי,תודה.

קבל הסבר של אביב.

נוזל קירור

לפי הוראות היצרן יש לדלל במי ברז.

בעבר ההמלצה הייתה באקלים שלנו לדלל 2:3 (לטובת המים) ובעידן ה-G12 plus ההמלצה היא 1:1. מזה ניתן להסיק שכל משהו בטווח הזה זה בסדר.

מי ברז אכן מכילים מלחים אך אין בהם שום בעיה מלבד האבנית ולזה נוזל הקירור נותן פתרון. לעומתם מים מזוקקים אמנם לא מכילים מלחים ואין בהם בעיות אבנית אך היעדר המלחים גורם להם להיות חומציים יותר ממי ברז (שהם ניטרליים). החומציות גורמת נזק משמעותי לאלומניום. אמנם נוזל הקירור גם מאזן את החומציות אך עדיין הוא לא נועד לזה וקשה לומר אם הוא עושה זאת טוב. הסיבה שקשה לומא היא שמעבר לכל הדיבורים בדקתי את הנושא עם אינדיקטור לחומציות אך מאחר והנוזל קירור ורדרד הוא הורס את המדידה שמבוססת על גוון האינדיקטור. מאחר ואני לא הולך לקנות מד PH אלקטרוני בשביל זה אני נשאר עם המלצת היצרן.

בימים כתיקונם אני נוהג לערבב את נוזל הקירור עם מי ברז וגם מים מזוקקים, כאשר יחס המיהול נשאר 1:1

בהצלחה.

ניקוי והחלפת נוזל קירור

ביצוע העבודה:

1. פרק את הצינורות העליון והתחתון של הרדיאטור ותן למים לרדת.
  2. פתח את מכסה התרמוסטט (יצאו מים גם משם), הוצא את התרמוסטט וסגור את המכסה (אין צורך לפרק את הצינור מהמכסה).
  3. קח צינור גינה, הזרם מים לתוך הצינור העליון ושטוף את כל המערכת. בנוסף הכנס מים גם לפתח העליון של הרדיאטור כדי שגם הוא ישטף. שטוף את הכל טוב טוב.
  4. אתה יכול לנשוף חזק (או אם יש לך לחץ אוויר) לתוך הצינור העליון כדי להוציא החוצה שאריות מים. אם אתה נושף וודא שהצינור נקי כי נוזל קירור רעיל.
  5. אם מיכל העודפים מלוכלך, פרק אותו ותן גם לו שטיפה טובה.
  6. החזר את התרמוסטט למקומו (רצוי להצטייד בגומית O-Ring חדשה ולהחליף את הגומיה של המכסה).
  7. הרכב את צינורות הרדיאטור ואם פרקת אז גם את מיכל העודפים.
  8. מלא נוזל קירור, חצי G12+ וחצי מים. (תכולת המערכת 5-6 ליטר) מלא עד לקו המינימום במיכל העודפים.
  9. השאר את מכסה מיכל העודפים פתוח, הנע את הרכב ועקוב אחר שעון החום. וודא שהוא לא עובר את החצי (אם כן כבה מייד את המנוע).
  10. כשמד החום עומד על האמצע המתן עד שמאוורר המנוע יכנס לפעולה. לאחר שהמאוורר כבה המתן שוב עד שהוא ידלק שוב ויכבה.
  11. הוסף נוזל קירור עד האמצע- בין המינימום למקסימום וסגור את מיכל העודפים.
  12. התהליך הושלם.
  13. לאחר הנסיעה הראשונה עם הרכב בדוק שוב שלא חסר נוזל קירור.

פורסם
קבל הסבר של אביב.

נוזל קירור

לפי הוראות היצרן יש לדלל במי ברז.

בעבר ההמלצה הייתה באקלים שלנו לדלל 2:3 (לטובת המים) ובעידן ה-G12 plus ההמלצה היא 1:1. מזה ניתן להסיק שכל משהו בטווח הזה זה בסדר.

גם על ה-G12+ כתוב 2:3.

מי המליץ לשים 1:1?

• תוכן חדש...