Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש ממכם להכריע התערבות.

ניקח 2 אנשים, זהים.

האחד יאכל תפריט בריא לחלוטין, חסות, קינואה, מאכלים בלי שמן, רק אוכל 100% בריא - בערך של נניח 1500 קלוריות ליום.

השני יאכל רק זבל, מקדונלדס, לאפות, עוגות, שניצלים - בערך של 1500 קלוריות ליום.

האם אחד מהם ישמין יותר מהשני?

או שכיוון שהערך הקלורי זהה אז אין הבדל ? (בלי התייחסות להבדלים מטבוליים, גנטים ופיזיולוגים בין בני אדם).

שאלה שנייה:

אדם ממוצע אמור לצרוך כ-2000 קלרויות ביום.

נגיד לאפה שווארמה זה 1000 קלוריות.

אני יכול לאכול כל יום לאפה שווארמה אחת ביום וזהו (שום דבר אחר מהבוקר עד הערב) ולשתות רק מים ולהוריד במשקל???

(יש דיאטות רעב יחסית קיצוניות של 1000 קלורויות ליום, לא?)

למען היסר ספק, האספקט הבריאותי לא משנה לצורך ההתערבות וברור שלא ניתן רק לאכול ארוחה אחת ביום.

השאלות הן תיאורטיות בלבד ואיני מתכנן דיאטת שווארמה, וגם לא ממליץ לאף אחד.

פורסם

יש עוד פרמטרים, כמו החילוף חומרים בגוף, אם נניח שלשניהם חילוף החומרים אותו דבר, אז במקרה זה, המאזן קלורי הוא שלילי ולכן שניהם לא ישמינו מ1500 קק"ל ביום, מבחינת האספקט הבריאותי יש השפעה יותר רצינית.

אבל!!, זה שאוכל את הג'אנק פוד, אין מצב שהוא יצליח לחיות על 1500 קק"ל ליום, זה אולי 2 ארוחות בלחץ.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

לגבי השאלה הראשונה: שניהם יאבדו אותו משקל, אחד יהיה יותר בריא הסופו של דבר

שאלה שניה: ההרזיה האידיאלית מגיעה בין גרעון שהינו בין רבע לשליש מהקלוריות של צריכת הגוך במנוחה , בממוצע זה 500-700

מעבר לזה הגוף נכנס למב של "חרום" "רעב" ומפרק יותר שריר מאשר שומן כי הוא "חושב" שהשומן זה האנרגיה שהוא צריך בשביל לשרוד, וגם חלוך החומרים נהיה פחות אפקטיבי וכמובן שריפת שומנים פחות אפקטיבית

לכן אם תצרוך 700 קלוריות בגירעון תרזה יותר בשומנים מאשר לצרוך 1000 בגרעון.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה לא רק הקלוריות, זה גם הרכב החומרים שהם אוכלים ( שומן רגיל, שומן רווי, פחמימות, פחמימות מורכבות).

אם המפרט התזונתי של הפחמימות, החלבונים וכל השאר דומה, אז הגוף שלהם יגיב אותו הדבר בהנחה שהחילוף חומרים שלהם דומה.

פורסם
זה לא רק הקלוריות, זה גם הרכב החומרים שהם אוכלים ( שומן רגיל, שומן רווי, פחמימות, פחמימות מורכבות).

אם המפרט התזונתי של הפחמימות, החלבונים וכל השאר דומה, אז הגוף שלהם יגיב אותו הדבר בהנחה שהחילוף חומרים שלהם דומה.

דה

חלבון הופך לפחממות ושומן

פחממות הופכות לשומן

שומן נשאר שומן

1 גרם שומן = 9 קלוריות

1 גרם פחממות/חלבונים = 4 קלוריות

תאכל רק שומן כל היום - אתה תתמוטט.

תאכל רק חלבונים כל היום - אתה תחייה עם מחלות

בקיצור

תאכל נכון

פורסם
אני מבקש ממכם להכריע התערבות.

ניקח 2 אנשים, זהים.

האחד יאכל תפריט בריא לחלוטין, חסות, קינואה, מאכלים בלי שמן, רק אוכל 100% בריא - בערך של נניח 1500 קלוריות ליום.

השני יאכל רק זבל, מקדונלדס, לאפות, עוגות, שניצלים - בערך של 1500 קלוריות ליום.

האם אחד מהם ישמין יותר מהשני?

תלוי בעיקר בכמות הפחממות והשומנים במזון, אם תאכל כל היום רק סוכר תתפלא איזה שמן תהייה, ככה שלערך הקלורי יש הרבה פחות משמעות מבעצם רכיבי המזון.

מצד שני הפצצת הגוף בחלבונים גם מאוד הינו בריא, תתפלא, כף שמן זית תתן הרבה יותר תועלת לגוף מאשר כף עם נתיחי טונה עמוסים בחלבונים.

או שכיוון שהערך הקלורי זהה אז אין הבדל ? (בלי התייחסות להבדלים מטבוליים, גנטים ופיזיולוגים בין בני אדם).

ראה הסבר למעלה.

שאלה שנייה:

אדם ממוצע אמור לצרוך כ-2000 קלרויות ביום.

נגיד לאפה שווארמה זה 1000 קלוריות.

אני יכול לאכול כל יום לאפה שווארמה אחת ביום וזהו (שום דבר אחר מהבוקר עד הערב) ולשתות רק מים ולהוריד במשקל???

(יש דיאטות רעב יחסית קיצוניות של 1000 קלורויות ליום, לא?)

אם תאכל רק פעם אחת ביום ותשתה כל היום לאחר מכן רק מים, אתה תמות, לא מחוסר במזון אלא בגלל שהקיבה שלך תתחיל לעקל את עצמה.

למען היסר ספק, האספקט הבריאותי לא משנה לצורך ההתערבות וברור שלא ניתן רק לאכול ארוחה אחת ביום.

השאלות הן תיאורטיות בלבד ואיני מתכנן דיאטת שווארמה, וגם לא ממליץ לאף אחד.

רוצה טיפ לתזונה בריאה?

אבל טיפ באמת נכון?

3 ארוחות ביום, אל תמנע מהגוף שלך כלום וגם לא מעצמך, בא לך חתיכת עוגה? תאכל! בא לך חטיף שוקולד? תאכל! בא לך סטייק עמוס כולסטרול? תאכל!.

הכי הכי הכי הכי חשוב זה לאכול במידה, ועוד יותר חשוב זה לבדוק שכל ארוחה אתה מכניס לגוף שלך מה שהוא באמת צריך.

תקרא קצת בגוגל על תכונות ירקות, ואז תברר אולי מה זה אליצין ביוכין כל סוגי הויטמינים וכדומה ותגלה עד כמה הם משפיעים על כל פעולה ופעולה של הגוף שלך.

פורסם

אוי ואבוי לי :shock:

חשבתי שיש פה גברים, לא כוסיות!

עוד מעט תתחילו לספור לי נקודות ולאכול עשבים כל היום. שיט.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

זה לא נכון, אני מתאמן בחדר כושר כבר 3.5 שנים, אני מקפיד מאוד על תזונה וכל מה שאני מכניס לגוף, זה מתבטא בין היתר בספירת קלוריות, חישוב פחמימות,שומנים,חלבונים.

אני מרשה לעצמי במהלך השבוע פעם אחת לחרוג, החריגה מתבטאת בבירה ועוד כמה נשנושים.

אי אפשר לראות תוצאות בגוף ללא תזונה נכונה, אין קיצורי דרך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
אוי ואבוי לי :shock:

עוד מעט תתחילו לספור לי נקודות ולאכול עשבים כל היום. שיט.

לאכול לא בריא עושה אותך לגבר?

מודעות עצמית גם לגבי תזונה היא דבר חשוב מאוד הן לגברים והן לנשים.

פורסם

למיטב הבנתי, אכילת אוכל רווי בשומן, מעלה את רמת הכולסטרול שבדם, דבר שבתורו מביא להיצרות כלי דם ולסתימת עורקים.

כן, כן, סתימת עורקים גם בעורקים שמפעילים את כל ה- #$%^%$ שלך, עכשיו בוא ותגיד לי מי הכוסית?

פורסם

תעשו כל יום הליכה וזהו, מעבר לזה לא צריך כלום כדי לשמור על משקל תקין.

מי שמקפיד באמת על האוכל זה מי שרוצה לפתח שרירים ולכן צריך לבנות אותם עם תזונה נכונה.

בתקופה שהיתי הולך כל יום 3 ק"מ, לא היתי מקפיד באוכל וירדתי בצורה מהירה יחסית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין קשר ישיר בין הליכה ללשמור על משקל תקין

הליכה של שעה זה סך הכל 220 קלריות לאדם ממוצע וזה שווה ערך לסנביץ בריאות קטן.

אז מלישרוף את הסנדביץ הזה אתה לא תשמור על משקל תקין.

לשמור על משקל זה מינון הקלורוית שצרכת בו ביום.

יש לך גרעון תרזה, יש לך עודף תשמין , יש כאלו שישמינו וכאלו שפחות.

אתה יכו ללכת כל היום ובזמן הנותר גם לקפוץ ולפמפם כפיפות בטן ועדיין תשמין אם אין לך גרעון קלורי

פורסם

אכלתי לפחות 2500 קלוריות ביום באותה התקופה. וזה גם לא היה ארוחות מסודרות והרבה מזה היה עוגות ודברים שכאלה, ועדיין ירדתי במשקל

אל תשכח שההליכה עצמה היא לא הכל, זה שהגוף נכנס לכושר זה תוספת שגורמת לך לשרוף יותר בזמן מנוחה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני שוקל 80 קילו,

וצריך להוריד בערך 6-7 קילו.

איך אני עושה את זה?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אכלתי לפחות 2500 קלוריות ביום באותה התקופה. וזה גם לא היה ארוחות מסודרות והרבה מזה היה עוגות ודברים שכאלה, ועדיין ירדתי במשקל

אל תשכח שההליכה עצמה היא לא הכל, זה שהגוף נכנס לכושר זה תוספת שגורמת לך לשרוף יותר בזמן מנוחה.

אכלת 2500, ה BMR שלך בטח ממוצע כ 2300, תוסיך לזה את ההליכה ויצא לך בערך מה שאתה אוכל, אז קל וחומר ששמרת על משקל

אני שוקל 80 קילו,

וצריך להוריד בערך 6-7 קילו.

איך אני עושה את זה?

על חצי רגל:

תכניס את הנתונים שלך ב RMR

כמה קלוריות שיצא שם, תאכל 500-700 פחות מזה כל יום. (לא פחות מזה !, אל תרעיב את עצמך/הגוף)

תשתדל לא לרדת מ 1.8 חלבון/1.3 פחממות/0.7 שומן - גרמים:לקילו גוף (בתור התחלה אפילו תוסיך 2 עשיריות לכל נתון - אלו כמויות מינימום לפעילות תקינה של הגוף)

כמובן שמזון איכותי ופעילות גופנית ימריצו את התהליך

• תוכן חדש...