Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

חבר רוצה לקנות גולף שנת 2000 גיר ידני, המוכר אמר לו שיש לחיצה קטנה בקצה שילדה לא משהו משמעותי.... השאלה שלי האם כדאי לקנות וכמה כסף אפשר להוריד על דבר כזה??

בברכה,

עידן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

לעתים ההבדל בין מה שהמוכר אומר, לבין המצב בשטח לא קטן.

אם המצב הוא אכן כפי שהמוכר מתאר, הלחיצה לכלה להגרם מירידת מדרכה, או מנגיעת חנייה לא משמעותית (לדוגמא בפיאט קופה כל נגיעה זה "קצה שילדה").

אם המצב לא נגרם מתאונה, אולי יש סיכוי להוריד במחיר , למרות שאם אני מוכר רכב שתקין ב100% חוץ מפגיעה כזו, לא הייתי מתפשר.

אם הפגיעה יותר חמורה מזה - השאלה היא עד כמה.

בכל מקרה, תבדוק את הרכב במוסך שאתה סומך עליו או לפחות במכון בדיקה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

או קיי תודה לך.... אז אם זה כפי שהוא אומר לפי דבריך זה לא משמעותי זה לא משהו שיכול לגרום לעיוות ברכב ובנסיעה ובכלל להשפיע על הרכב איכשהו....

במכון בדיקה יזהו את זה ויוכלו להגיד לי מה החומרה?

אגב אתם מכירים מכון בדיקה טוב לבדוק גולף 2000 בירושלים???

בברכה,

עידן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

בהנחה שהמידע שמסרת אכן משקף את מצב הרכב:

בעיקרון לפגיעת שילדה שלא מגיעה לקו הגלגלים יש משמעות טכנית נמוכה יחסית. המשמעות המסחרית לעומת זאת יכולה להיות גבוהה מאוד. כל קונה פוטנציאלי שרק שומע את המילה שילדה מקבל רגליים קרות. הדבר עולה למוכר הרבה כסף.

מסקנה (אישית שלי): אם קונים רכב שיש בו פגיעת שילדה צריכים להיות מוכנים להוריד במחיר הרכב גם בעת מכירתו. אם הרכב נרכש לתקופה ארוכה אז ההנחה השיקלית שתינתן לקונה הבא (להבדיל מההנחה האחוזית) - הולכת ויורדת.

במקרה שלפגיעה אין משמעות טכנית - אני היתי רוכש את הרכב. ההנחה שקיבלתי היא נטו שמורגש אצלי בכיס ואחרי כמה שנות שימוש כבר לא יהיה משקל מסחרי גדול לפגיעה הזו.

פורסם

אם הפגיעה היא בעלת משמעות או לא (ואם כן אז כמה) לא קובע בעל הרכב אלא מכון בדיקה או פחח מומחה.

אם אתה רוצה לבדוק את האוטו ולדעת שיש סיכוי לפגיעת שלדה אז המוכר היה פייר והודיע לך עליה מראש - גם אם אמר שאין משמעות לדעתו.

לגבי פגיעות שלדה ומשמעותן, מומלץ לך לבצע חיפוש בנושא, דובר בו והסבירו אותו עשרות אם לא מאות פעמים.

מוטי

פורסם

דוגמא אישית - לפני כשנתיים וחצי קניתי לאמא שלי 306, עם פגיעת שילדה.

הפגיעה הייתה מאחורה, לא עברה את קו הגלגלים, ובאמת שלא היוותה שום בעייה. חוץ מזה הרכב היה במצב מכני מעולה, אז קנינו (ומעל המחירון).

יש שיאמרו שיצאתי פרייאר גמור, אבל בשנתיים וחצי האלו הרכב ראה טיפולים שוטפים בלבד, לא נתקע פעם אחת, ועלויות האחזקה שלו ממש אפסיות. תמיד אפשר לקנות רכב ב30% פחות מהמחירון, השאלה היא עם מה אתה נשאר ביד.

בכל מקרה, אני רואה ברכבים עם תאונות שוליות שכאלו הזדמנויות פז לקנות משהו מעולה (ולפעמים גם במחיר מעולה, תלוי מי מוחר).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין, הבעיה עם רכבים פגועי שילדה היא לא עלות האחזקה שלהם, אלא כמה תצטרך להפחית על מנת למכור אותו, כמה זמן ייקח לך למכור וכו'.

פורסם

STINGER - נק' טובה, שלא העליתי בעצמי. אם באמת מחזיקים את הרכב זמן קצר, אז זה לא תמיד משתלם.

אמא שלי, שתבורך, נוסעת ברכב עד שלא נשאר ממנו כלום (ה306 החליפה את ה205 שנת 85, שעדיין נסעה כשהחלפנו אותה). הערך של הרכב בזמן המכירה יהיה אלפים ספורים, ככה שבמקרה שלי זה לא נושא שצריך להתחשב בו.

משהו נוסף - שמירת ערך ושוק עתידי לא מהווה פרמטר אצלי - אני מעדיף להנות מהרכב שלי, ולא לחשב כמה כסף יורד לי בעתיד מכל קילומטר בהווה.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...