Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכיתי להתעורר לבוקר מעניין, הנה הסיפור:

הרכב הוא 306 1.8 גיר רגיל (בציר 94, 260K ק"מ).

יצאתי בבוקר לנסיעה היומית בת 5 הק"מ לכיוון המכללה שלי.

חציתי את מחלף הכפר הירוק לכיוון צומת הפיל בנסיעה רגועה של כ-50 קמ"ש שלפתע, ללא אזהרה מוקדמת (ללא רעשים,קירקושים או הרגשה בהגה) שמעתי בום "נעים לאוזן" והרכב צנח לו על חלקו הקדמי ימני, כלומר על הגלגל הימני.

יצאתי מיד מהרכב, התכופפתי מתחתיו כשראיתי את הציר הקרדני של הצירייה עושה לי שלום הבנתי כבר שהרכב דורש בכוח לנוח לו על הנתיב האמצעי במרכזו של כביש סואן עם 3 נתיבים.:?

הרכבתי במהרה את משולש האזהרה במרחק כמה מטרים ארוכים מהרכב ופניתי לצד הדרך להתקשר לשגריר.

בזמן שאני ממתין על הקו הבנתי שגם קצת מזל יש לי בסיפור, שכן לא עברו דקות מעטות וכבר נשמעו צווחות צמיגים אדירות מרכבים שטסו להם על הכביש, הבחינו במשולש ברגע האחרון וחתכו לנתיבים הצדדיים ששם כבר נסעו במהירות רכבים אחרים.

בדקה שהרכב נתקע, לא היו כמעט כלל רכבים, מה שהוריד את האפשרות שינגחו אותי מאחורה.

(שלא לדבר על מהירות נסיעה סבירה, שהייתה יכולה לשנות את התמונה והתוצאה הסופית אם הייתה גבוהה פי 2 למשל).

המוקדנית ב"שגריר" שאלה לפשר הבעיה, אמרתי לי שיש כשל רציני במתלה הקדמי וחובה לשלוח גרר ולא שום דבר אחר.

היא הבטיחה לי שתוך שעה וחצי מקסימום יגיע הגרר והיא תנסה לזרז את זה (אחרי שאמרתי לי שאני חוסם נתיב בכביש סואן ללא אפשרות הזזת הרכב).

בפועל הגרר הגיע כעבור כחצי שעה, על זה באמת מגיע מילים טובות לחברה.

הרכב הועמס, הודק עם רצועות, והמשכנו בנסיעה למוסך "שאפט".

אחרי שהתגברנו על החחש הכבד: גרירת הרכב עד לליפט- מה שדרש 3 אנשים וג'ק אחד קטן ומסכן שפך להיות ללא רצונו למחליפו של הגלגל הימני, הרמנו את הרכב באוויר והכל התברר.

התושבת של המשולש הקידמי נקרעה לחלוטין, המוט המקשר בין התושבת למשולש עצמו נשלף החוצה וקרע את המשולש כולו מהתושבת המרכזית. (אני בהתחלה כשהרכב נתקע חשדתי בהתעייפות החומר של המשולש, אחרי שראיתי שהוא פשוט נחתך כאילו עברו עליו עם דיסק).

ההחלפה עצמה הייתה פשוטה, במזל לא נפגעו רכיבים נוספים בינהם הצירייה עצמה והציר הקארדני ותוך כמה דקות הרכב כבר הוחזר לקרקע.

עכשיו נגיע לעיקר:

3 פעמים ביקרתי במוסך "שאפט" ובשלושת הפעמים יצאתי מרוצה עד השמיים.

היחס האישי, הטיפול המסור,המחיר השווה לכל נפש וההרגשה הנפלאה יחד עם המקצועיות , היושר והאמינות של הצוות הנהדר במוסך פשוט עושים את ההבדל ומשאירים טעם טוב ביום מר.

אני לא יודע אם ניצן קורא בפורום אבל אם כן, אני מוסר מכאן בפעם המי יודע כמה המון תודה!! פשוט מקצוען אמיתי.

כיף לדעת שיש אנשי מקצוע מצויינים בתחום הרכב.

:idea:

סעו בדרכים טובות.

אמיר.

תמונה0051.jpg

תמונה0053.jpg

תמונה0055.jpg

תמונה0056.jpg

תמונה0060.jpg

תמונה0062.jpg

תמונה0063.jpg

פורסם

אני יודע, בהחלט היה מזל.

רק נשאר לי לקוות שהצמיג שחטף מעיכה מבית הגלגל לא נפגע.

אני אאלץ לבדוק אותו בפנצ'רייה ולקוות שהוא תקין (הצמיג חדש, חבל לי לזרוק את 2 הקדמיים ולקנות חדשים ביותר מ-700 שקל).

יש דרך טובה ונכונה לבדוק את תקינות הצמיג ככה שהפאנצ'ר מכר יגיד דעה אובייקטיבית ולא סתם יחפש להשחיל לי זוג?

פורסם

תפרק את הגלגל ותבדוק טוב לאט לאט במבט בוחן משני הצדדים פנימה והחוצה שאין עליו סימני קריעה או מעיכה.

תבדוק שההגה לא רועד או מושך לצד מסוים בכל המהירויות.

אם הנ"ל תקין סע לשלום. אם אתה רואה או מרגיש משהו מהנ"ל כדאי שתתיעץ עם הצמיגאי.

בכל מקרה בלי קשר לצמיג כדאי לעשות כיוון פרונט אחרי סיפור כזה, יתכן וזוייות הגלגל השתנו

פורסם

בנסיעה חזרה מהמוסך בדקתי את האיזון המורגש בהגה, הרכב לא משך בצורה חזקה לאף כיוון.

זה הצמיג שמורכב:

85j0A3vi.gif

החריץ נמצא ממש במרכז הצמיג, איפה שאתם רואים את החריץ האמצעי הגדול (הוא ממש במרכזו ולאורכו).

אין סימנים של נזקים בדפנות הצמיג.

• ספונסר פורום
פורסם

ניתן לראות בסימני השבר שיש קטע חלוד ,כלומר

שהמשולש היה סדוק כנראה הרבה זמן ,כנראה ממכה שהגלגל חטף ,

בכל מקרה כבר נתקלתי בשבר בנקודה הזאת אך זה תמיד היה כתוצאה של

תאונה ,כנראה גם במקרה הזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הרכב לא עבר תאונה בחלקו הקדמי, לא אצלי ולא אצל הבעלים הקודמים (אני יד שניה).

לא יודע לגבי הסדק אם היה קיים או לא ,

(יכול להיות שירידה ממדרכה או מכה שהמשולש חטף ב-15 שנות חייו / 260K הק"מ שהוא עבר הוסיפה סדק).

אבל מצד שני רואים בבירור את התושבת שנקרעה לגמרי ומכאן שכל האיזון של המשולש נפגע בזמן ההתרחשות באופן מהיר וחד.

כל הכבוד לסינים

הם לא כמו היוקוהומה A539 שהם החליפו אבל הם בסדר גמור.

אגב, כאחד שהניק שלו הוא שברולט והוא נותן כבוד לסינים, אתה גם אומר כל הכבוד לקוריאנים כשאתה רואה את האוויאו או האופטרה?

פורסם
בכל מקרה בלי קשר לצמיג כדאי לעשות כיוון פרונט אחרי סיפור כזה, יתכן וזוייות הגלגל השתנו

חובה לעשות כיוון פרונט!

פורסם
הרכב לא עבר תאונה בחלקו הקדמי, לא אצלי ולא אצל הבעלים הקודמים (אני יד שניה).

לא יודע לגבי הסדק אם היה קיים או לא ,

(יכול להיות שירידה ממדרכה או מכה שהמשולש חטף ב-15 שנות חייו / 260K הק"מ שהוא עבר הוסיפה סדק).

אבל מצד שני רואים בבירור את התושבת שנקרעה לגמרי ומכאן שכל האיזון של המשולש נפגע בזמן ההתרחשות באופן מהיר וחד.

הם לא כמו היוקוהומה A539 שהם החליפו אבל הם בסדר גמור.

אגב, כאחד שהניק שלו הוא שברולט והוא נותן כבוד לסינים, אתה גם אומר כל הכבוד לקוריאנים כשאתה רואה את האוויאו או האופטרה?

לא התכוונתי לצמיגים, התכוונתי למשולש, זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בשבר כזה, לדעתי נובע מאיכות ירודה של חומר,

קשה לי להאמין שהמשולשים ברכבך מקוריים ולא הוחלפו אף פעם, זו המחלה ברכבים אלו, גם המשולשים המקוריים של סיטרואן מיוצרים בסין כיום. זה היה בציניות, הצמיגים בסדר גמור.

בתור חובב שברולט ומעריץ אני מתכחש לכל מה שקורה למותג בשנים האחרונות.:roll:

סע בזהירות, לדעתי כדאי על הדרך להחליף משולש נוסף.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

תודה CHEVROLET,

אני לא יודע אם המשולש מקורי או לא..אצלי בכל אופן בכמעט 6 שנים מדובר באותו החלק וגם כשקניתי את הרכב לא נראה היה שהמשולש חדש.

אחרי שיצאתי מהמוסך חשבתי על זה והצטערתי שלא החלפתי גם את השני.

תודה על ההצעות לכיוון פרונט, אני אעשה כך.

פורסם

מבדיקה במוסך השני נראה בסדר גמור.

כרגע אני חושב על החלפת הרכב בשנה הקרובה.

אם אחליט שהגיע הזמן לשדרוג, את העלות של משולש חדש (220 ש"ח) אני אקזז לרוכש.

אם לא, אחליף אותו בביקור הבא במוסך.

• תוכן חדש...